URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2011, 15:35

Sute de motociclişti vor mărşălui prin patru judeţe pentru a cere respect în trafic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Mai multe cluburi de motociclişti din judeţele Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş organizează, pentru al doilea an consecutiv, un marş de două zile pe motociclete. Evenimentul, intitulat "Asigură-te", face parte din campania motocicliştilor "Să ne respectăm în trafic" şi vrea să atragă atenţia şoferilor de autoturisme să respecte drepturile motocicliştilor în trafic.

"Trebuie să aibă o mare atenţie la motociclişti. A început sezonul în care ies pe şosele şi nu dorim să mai existe aşa de mulţi motociclişti implicaţi în accidente sau chiar decedaţi", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Horia Bochiş, preşedintele clubului Black Eagles Oradea. Potrivit reprezentanţilor cluburilor de motociclişti, cele mai multe accidente mortale ale şoferilor de motociclete sunt cauzate de şoferii care nu acordă prioritate.

Descris de organizatori drept "cel mai mare eveniment motociclistic din Transilvania în acest an", marşul va porni vineri la ora 10 din parcarea Real II din Episcopia Bihor, cu circa 200 de motociclişti din Bihor, Arad şi Ungaria. Aceştia vor merge în Satu Mare, de unde iau alţi rideri cu care merg mai departe în Sălaj. Din Zalău se mai alipesc marşului şi alţi motociclişti, iar cu toţii continuă drumul spre Baia Mare, unde vor şi campa peste noapte. Sâmbătă pornesc iar la drum, urmând ca pe la ora 15.30 cu toţii să ajungă în Oradea.

După un tur prin oraş, motocicliştii merg în Băile 1 Mai, unde rămân peste noapte şi fac un "moto party". "Va fi un marş civilizat", asigură organizatorii, care se aşteaptă cam la 500 de participanţi.

Ei sunt convinşi că şoferii vor rămâne cu un mesaj de pe urma coloanei de circa 10 kilometri de motociclişti, cam atât întinzându-se pe un drum naţional marşul sutelor de rideri. "Nu vrem să se mai repete ce a fost anul trecut cu prietenul nostru Ionuţ", au spus organizatorii, referindu-se la accidentul mortal în urma căruia poliţistul Ionuţ Petrovai, aflat pe o motocicletă, a decedat în Sânmartin. Culmea ironiei, acesta se întorcea taman de la prima ediţie a marşului motocicliştilor, iar cauza accidentului a fost neacordarea de prioritate. "Nu vrem altceva de la participanţii din trafic decât să se uite în oglindă şi să aştepte 2-3 secunde până trecem, nu să ne taie calea", a spus Korosi Ferencz, vicepreşedintele clubului Hawks MC.

Marşul motocicliştilor este autorizat de Poliţia Română, iar riderii vor fi însoţiţi în permanenţă de o maşină de poliţie şi un echipaj al Ambulanţei. Orice motociclist poate să se alăture evenimentului, cu condiţia să meargă cu echipamentul adecvat, cu permisul de conducere şi să aibă asigurarea obligatorie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sofer
Respecta ca sa fii respectat! Pana cand motociclistii (din care poate jumatate sunt plini de figuri in cap) nu respecta nici legile si nici pe restul participantilor in trafic nu pot pretinde respect. De ce eu pot sa merg cu masina pe banda mea cu viteza peste limita legala si din spate vine un motociclist cu MUUUULT peste limita legala si ma depaseste pe contrasens sau prin dreapta? De ce un motociclist depaseste o coloana de masini pe contrasens? Sun multe intrebari pe care motocicilstii ar trebui sa si le puna inainte de a avea doar pretentii.
Postat 04 Mai 2011, 14:15 de Mihai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON