URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2011, 09:40

Sute de baloane, lansate la Oradea, de Ziua Părinţilor de Îngeri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

200 de baloane au fost lansate duminică în aer şi 500 de candele au fost aprinse în memoria bebeluşilor care nu au mai apucat să se nască. Ziua Părinţilor de Îngeri s-a desfăşurat duminică, pentru a treia oară la Oradea, în memoria bebeluşilor care nu au mai apucat să se nască. "Este un eveniment organizat cu suportul asociaţiei EMMA, care vine în sprijinul mamelor, părinţilor, care şi-au pierdut copiii prea devreme", a declarat Emilia Junc, organizatoarea evenimentului la Oradea, care, la rândul ei, a pierdut două sarcini.

Multe dintre aceste mămici nici nu au unde să aprindă o lumânare pentru copiii lor, deoarece la câteva luni, copilaşii sunt consideraţi avortoni. "Ziua Părinţilor de Îngeri e un moment în care putem să ne simţim înţelese, sprijinite şi iubite de familiile noastre, lucru care contează foarte mult. Este un mesaj pentru toate mămicile de îngeri, să fie tari, să nu îşi piardă speranţa, pentru că într-o zi vor reuşi să fie mame cu adevărat, vor avea un copil pe care-l vor strânge în braţe şi îşi vor putea trăi visul de mame", a mai spus Emilia Junc.

Ziua Părinţilor de Îngeri s-a desfăşurat duminică în 16 oraşe din lume simultan, între care şi Paris sau Londra.

Organizatia E.M.M.A. (Eternul Miracol Materna Alinare) a fost fondată de celebrul model Bianca Brad în memoria fetiţei sale şi îşi propune să ofere sprijin, consiliere şi alinare, pentru a depăşi experienţa tragic şi pentru a găsi puterea de a merge mai departe.

Bianca şi-a pierdut copilul în ultima lună de sarcină, cu câteva zile înainte de operaţia de cezariană care urma să aibă loc în Germania. În urma unui control medical, ea a aflat că fătul, care suferea de o malformaţie congenitală, nu mai trăieşte. În Germania, la spital, doctorii i-au oferit şansa de a-şi strânge în braţe fetiţa. Iniţial, Bianca a respins ideea, însă a acceptat ulterior şi nu a regretat acest lucru. A primit de la spital o fotografie cu copilul, o coală cu amprentele picioruşelor şi brăţara de identificare. Bianca Brad vrea ca aceste metode care le fac pe mame să treacă mai uşor peste decesul unui copil să fie implementate şi în maternităţile din România.

În plus, EMMA a iniţiat şi mai multe campanii cu scopul de a schimba legislaţia României în ceea ce priveşte recunoaşterea identităţii fătului de la cea de a 22-a săptămână de sarcină, respectiv de la o greutate minimă de 500 de grame.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON