URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2010, 16:14

Surpriză: Mircea Gelu Budău a predat şefia Direcţiei Sanitar-Veterinare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost membru al PNL până în 2004, trecut apoi la PDL, unde a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, Mircea Budău a încetat, luni, 8 noiembrie, să mai exercite şefia Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Noutatea a fost anunţată public chiar de Budău, printr-un scurt comunicat de presă, conform căruia "începând cu data de 08.11.2010 noul director executiv interimar al DSVSA Bihor este dr. Sorin Hodişan Dumitru, numit ca urmare a îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă de către dr. Budău Mircea Gelu".

Contactat de BIHOREANUL, Budău a declarat că deşi intenţiona să se pensioneze abia în luna ianuarie a anului viitor, a renunţat şi şi-a depus cererea de pensionare. "Mi-am depus săptămâna trecută dosarul de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii şi voi mai lucra până îmi vine decizia de pensionare", a spus directorul.

În ceea ce îl priveşte, noul şef interimar al DSVSA, Sorin Hodişan, a declarat pentru BIHOREANUL că a fost numit prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, urmând să susţină un concurs pentru ocuparea postului săptămâna viitoare. "Concursul va avea loc săptămâna viitoare, luni şi miercuri, la Bucureşti. Sper să câştig", a spus Hodişan.

Pensionarea lui Mircea Gelu Budău, numit la conducerea DSVSA Bihor la începutul anului trecut, s-a produs la două săptămâni după ce Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor a votat asupra persoanei din rândul partidului care ar trebui să ocupe acest post. În urma scrutinului, Budău a primit doar şase voturi, un alt adjunct al său, Dan Lung a acumulat numai patru voturi, iar Sorin Hodişan a primit 16 voturi.

Discutarea persoanei celei mai potrivite să devină director la DSVSA Bihor a avut loc în cadrul PDL Bihor după ce BIHOREANUL a publicat un articol în care mai mulţi medici veterinari cu liberă practică din judeţ l-au acuzat pe Budău că distribuia doar prietenilor aşa-numitele crotalii, adică etichetele speciale care se pun pe urechile animalelor pentru identificarea şi înregistrarea lor în Baza Naţională de Date a ANSVSA.

Potrivit medicilor respectivi, crotaliile erau împărţite de Budău doar prietenilor săi şi ai primarilor din unele localităţi conduse de PDL, astfel încât medicii care nu primeau crotalii nu puteau lucra şi, ca atare, nu puteau nici să primească onorariile aferente operaţiunii de crotaliere.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele "Tata Samsarilor" şi "Şeful DSVSA, Mircea Budău, recunoaşte că a împărţit crotalii "pe bileţele", dar ca să curme abuzurile altora".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Veterinar cu amanta
Veternarul cu amanta, e pensionar,si distreaza cu fetele pe banii stransi de la directie Spaga. Hotul ne prins negustor cinstit......
Postat 23 Septembrie 2012, 00:52 de Tina
OMUL DE NIMIC
Unii indivizi scabrosi, infecti, burduhanosi si nesimtiti reusesc sa se strecoare printre noi, spre varf.Asa si veterinarul cu amanta, paralizat de clisa si suncile ingerate cu stomacul de bivol, a reusit sa suga de pe la toti amaratii din piete. Doua de branza dulce,trei de telemea smantana si lapte- era tainul porKului L-am cunoscut gudurandu-se pentru a-si atinge un scop anume, dar nu mi-am imaginat niciodata scena la care am fost , fara voia mea martora!Dupa plecarea umflatului, precupetii isi inventariau marfa, si unul care era un fel de lider aduna de la toti si ducea magarului nesatul!O batranica amarata , care decartase jumate din marfa pe care o avea , isi stergea o lacrima din coltul ochiului, cu mainile trudite si imbatranite! M-a incercat o sila imensa pentru animalul care a putut sa ceara si sa primeasca din putinul bietei femei. Am cumparat de la batranica putinul care i-a ramas, vrand sa-i las mai multi bani. Cu glasul tremurat m-a strigat si mi-a intins restul. M-am simtit atunci , neputincios in fata acelei femei de la tara, fara prea multa scoala dar corecta si cu mult bun simt! De aceea ma bucur acum si vreau sa-mi impartasiti bucuria
Postat 09 Noiembrie 2010, 12:42 de Martin
lasati tinerii sa muncesca asa cum ati muncit si voi
PRIVITI comunisti si va minunati unde este viitorul nostru? la cimitir probabil va ajunge mie sila de DOBITOACE care nu au bunul simt si ne pun in pericol sanatatatea, lasati TINERII sa CONDUCA , nu le furati viitorul , ROMANIA este a noastra a tineriilor, ati votata legii intentionate in favoarea varstnicilor ca tinerii sa fie umiliti si sa migreze ca sa produca combustibil pentru SPAGA SI MITA, felicitari!
Postat 09 Noiembrie 2010, 09:25 de anca
"Epoca portocalie." Ep. Farewell mr. Budau
I. Don Budau: Ti-a plăcut sa "fabrici" dosare "beton", la competenți incomozi și apolitici (ne-"portocalii") la serviciu. 1. Cum te simți acuma, când ți s-a făcut și ție unul (sau mai multe?), dar pe buna dreptate? 2. "Betonul" este ... 100% "portocaliu"? PS Multa sănătate, ...romane!
Postat 08 Noiembrie 2010, 18:08 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON