URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2011, 13:15

Subprefectul Bitea îl face "fraierman" şi "mojic" pe prefectul Ghilea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La câteva ore după apariţia noului număr al BIHOREANULUI, care publică un articol referitor la conflictul său cu prefectul Gavrilă Ghilea, subprefectul Cristian Bitea a reacţionat prompt şi dur, printr-un comentariu postat pe blogul personal.

Textul este, în aparenţă, un răspuns dat directorului BIHOREANULUI, Mircea Chirilă, şi e intitulat "Ce uită Mircea Chirilă... şi alţii ca el", dar în fond continuă, pe un ton mult mai vehement, acuzele pe care tânărul înalt funcţionar public le-a formulat săptămâna trecută la adresa prefectului Ghilea, după ce acesta a interzis accesul în clădirea instituţiei a unei tinere pe care Bitea afirmă că o folosea ca "voluntară", iar prefectul că aceasta era un fel de secretară care muncea fără forme legale.

Iată, mai jos, integral, textul postat pe propriul blog de către subprefect, cu mult tupeu, dar - trebuie admis - nu fără vervă. Mai rămâne de văzut cât timp va tolera Guvernul României o situaţie atât de scandaloasă pentru o instituţie de importanţa unei Prefecturi.

Ce uită Mircea Chirilă... şi alţii ca el

Uită că subprefectul era un cititor fidel al lui Bihorel şi al BIHOREANULUI 4 ani de facultate, plus masteratul în studii administrative europene, plus specializarea în ştiinte poliţieneşti, plus activitatea în serviciul public, în instituţii centrale din Bucureşti, perioadă în care Ghilea sifona cu plecăciune şi snobism neinteresant

Uită că l-am apreciat foarte mult pentru spiritul antreprenorial, inteligenţa şi inovaţia din mass-media locală

Uită că banii necuraţi ai lui Ghilea sunt vremelnici şi foarte posibil răzbunători în dauna destinatarilor

Uită că Ghilea a terminat o facultate, pe care, pentru a o frecventa "la orar",  îi cerea probabil bilet de voie, zilnic, şefului său

Uită că Ghilea în accepţiunea administrativo-juridică este un impostor al funcţiei de prefect, nefiind în stare  să absolve "banalul" examen de prefect şi fiind ţinut cu perfuzii în această funcţie, interimar şi temporar, de către primarul Sânmartinului şi al Staţiunii Băile-Felix, Lucian Popuş, care, atenţie (!) în 24 de ore  poate să îi spună, legal, adio!

Uită că are o nevastă bugetivoră (nu îmi cade bine să spun acest lucru, dar îi răspund cu aceeaşi monedă), apropos de "singurul merit"

Uită că lasă deontologia profesională, jurnalistică, la o parte pentru nişte interese economice efemere şi neparoliste ale lui Ghilea, care puteau fi satisfăcute mult mai onorabil

Uită că Ghilea a comis un abuz "absolut penal"  privind interzicerea accesului unei persoane, cetăţean român, într-o instituţie publică, consemnat de altfel în registrele interne ale Jandarmeriei şi condamnat de tot "aquisul" comunitar şi naţional

Uită că Ghilea vorbeşte prostii, mai mari decât el, când aduce vorba de informaţii secrete

Uită că Ghilea îl minte în faţă când spune despre cheltuieli decontate pe Prefectură, neavând ruşine

Uită că Ghilea nu ştie să trimită un sms, să deschidă calculatorul sau să vorbească o limbă străină

Uită că Ghilea stă la serviciu mult mai puţin decât subprefectul, fapt dovedit prin toate mijloacele de probă

Uită că Ghilea şi-a obţinut, o anumită diplomă (ştie el care, că nu are prea multe...), prin uz de fals

Uită că Ghilea se află în vădit conflict de interese, care se pedepseşte, evident, penal

Uită că Ghilea îşi bate joc, o dată de el însuşi, iar apoi indirect şi în subsidiar de colaboratori şi subordonaţi prin modul în care "rezoluţionează" lucrările către compartimentele interne ale instituţiei prefectului

Uită că Ghilea nu dă doi bani pe tineri şi pe ideea de practică sau voluntariat în instituţiile publice

Uită că Ghilea, cu mânuţele lui muncite de strung şi de alte maşinării ale industriei grele dinainte de ‘89 a servit-o pe "voluntară"  cu "dulci bomboane de ciocolată" făcându-i  avansuri de cea mai joasă speţă

Uită că Ghilea, este până la urmă, un mojic şi un fraierman. Fără "forme legale"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
rusine
cat timp vom suporta aceste nascociri social politice ca exemplu pentru societate, Ghile stie si DNA ce face, Bitea e un inocent pa langa acest sacal, dar daca mai sta mult langa el prinde deprinderi rele ca meseria buna rea se fura!
Postat 21 Iulie 2011, 16:04 de RUSINEEE sa va fie ,
tunuri
5 MILIARDE URMEAZA SA PRIMEASCA IN FIECARE AN ECHIPA LUI GHILEA DIN BANII PUBLICI . VA INTREBATI DE UNDE? ...DA AVETI DREPTATE DE LA SINMARTIN DE LA MAESTRUL DE CEREMONII ILEGALE LUCIANNNNN ... POPUS.APARATII IN CONTINUARE FRATILOR SI DACA UN TANAR MAI ARE UN STROP DE CURAJ,NAPUSTITI-VA ASUPRA LUI CA DOAR SUNTETI "BARBATI ADEVARATI"
Postat 19 Iulie 2011, 19:10 de popusari fara limite
pt adela
draga domnisoara adela....ce cunostinte ai tu despre acesta voluntara ca sa o faci agramata si etc?...o cunosti personal ca sa iti permiti sa o cataloghezi?.....
Postat 19 Iulie 2011, 12:33 de ........
adulterrrrrr publicccc
POLITICA cuib de prostitutie si desfrau social mai mergeti si spurcati si BISERICA, religia alta momeala pentru FRAIERI ...... dar e bine sa te mai simti urs in calduri neconditionat de ursoaica:))
Postat 19 Iulie 2011, 10:26 de ooooooooooo
adulterrrrrr publicccc
adulter si recunoscut PUBLICCCC ei na din OCTOMBRIE va ardeti TOTII :)) traisca codul civil! asta daca SlugaBUGETIVORA intrazneste sa si piarda hrana din mana stapanului:))
Postat 19 Iulie 2011, 10:23 de ooooooooooo
pt.Mircea Chirila
de unde si pana unde titlul de Gagica subprefectului ? Acest subprefect are o relatie cu Simona Vesa de la Prestatii Sociale, de multa vreme.Partidul stie asta si cei apropiati lor.Voluntara e o agramata si o penibila, o simpla fata de la tara, care probabil vrea publicitate.............TOTUSI, documentati-va cand srieti un articol
Postat 19 Iulie 2011, 08:16 de adela
RUSINE!!!!!!
Cum se ridica un tanar impotriva sistemului, cum ii gasiti voi nod in papura.Din ziarul vostru de doi bani nu vad nici o poza in care cei doi sa apara in impostaze jenante.Nici macar impreuna nu apar (atunci de unde titlul de \"GAGIGA SUBPREFECTULUI\".SIGUR II VREO INVENTIE DE A VOASTRA ca sa il discreditati si ca sa va vindeti voi ziaru SAU MAI BINE SPUS, CRED CA SUNTETI PLATITI CA SA FACETI ACEST LUCRU. RUSINE BIHOREANU!!!! RUSINE BIHOREANU!!!! RUSINE BIHOREANU!!!!
Postat 18 Iulie 2011, 21:25 de Laura
Mircea Chirila!!!!!!!!
Cat poti sa minti omule!!!!!!!..La un ziar serios nu ai putea sa scrii niciodata ..Daca nu te-ar finanta cel pe care il pupi in fund asa mult(stii tu cine) nu ai rezista pe piata..ESTI PENIBIL!!!!!!!!!!!
Postat 18 Iulie 2011, 18:46 de Adrian
SI-O TRAG IN PUBLIC PEDELEI
Si-o trag in public PD-LEI ! Boc ,Boc,Boc ce facem !
Postat 18 Iulie 2011, 18:21 de oradean
noi poporul taraim o dilema
cand am spus suntem condusi de comunisti nu ati crezut: ei au un singur TEL : PENSIA , care se plateste din ce fonduri ce se colecteaza de la PRIVAT, si nu vi se pare normal sa migreze si ei la privat, nu si doresc PENSIA muncita cu truda , atunci fratilor nu ne puneti lantul in gat, ca sa avem siguranta ca vom lua pensii trebuie sa nastemmmmmm trebuie sa avem o familie, trebuie sa avem venituri ca sa traim, deci cine urmareste binele cui?
Postat 18 Iulie 2011, 16:53 de anca
noi poporul taraim o dilema
hai sa facem invers lasati tinerii sa aiba un loc de munca sa se casatoresca,sa faca COPIII, sa prinda experienta (avem nevoie de inoscenta, nu de vulpii batrane) ca cei care au o varsta inaintata MUNCESC sunt invatati cu munca si nu au pretentii, asta e atuu lor, sunt rezistenti comunismul ia facut OTEL, ii invit la PRIVAT, nu ooo sa avem de unde plati pensiile, le place si pamantul, si animalele,sa facem invers.
Postat 18 Iulie 2011, 16:43 de anca
noi poporul taraim o dilema
hai sa priocepem aruncam tinerii si tinem in functii BUGETARII care vor avea pensii imense si IRONIE vrem ca tineri sa merga la PRIVAT si gata CARITAS, nuuu un OM CU experienta si vechime sa faca PRIVATUL BUN sa platesca taxe ca si TINERII sa aiba o vechime minima sa apuce si ei 10 ani si pe urma privat, dar asa avem parte de pensii date stim noi cum, si manade lucru nesemnificativa ca SOFTUL rezolva totul am stat la FINANTE 45 de minute sa scaneze 50 de secunde, asta e afacere pentru bugetar, in 45 de minute +6 drumul incasam un client, plateam taxe:))) si nu vreau sa jignesc toate sunt in varsta, FELICITARI asta da mangement bun.(bunicute)
Postat 18 Iulie 2011, 16:37 de anca
noi poporul taraim o dilema
practic suntem inconjurati de "interlopi" cei care trebuie sa fie expemplu sunt defapt cotrar etici si ironie ei ne gestioneaza pe noi cei care ar trebui sa creem probleme, cum este posibli ca mintea rumanului cea din urma sa gandesca "E HARNIC" dar nu conteaza ca e hot, evazionist, interlop, face trafic de influenta , santaj, etc, important e sa fie harnic, deci urmeaza ca reputatia sa fie si dovedita , astepta sa vedem sigur Bitea va fi inlaturat pentru ca ne place sa" fim sulgi" sa mancam din mana stapanului, dar asa nu mai avem sanatate, putere de a construi ceva pentru copii copiilor nostri, eu pun o intrebare naturala de ce nu va recunoasteti varsta? dece vreti sa luati locul tinerilor, ce va determina sa nu aveti o afacer si sa lasati in sistemul bugetar doar tineri, experienta aveti, reputatie aveti sau realizati ca sunteti NIMIC bun in societate ! nu inteleg de ce sa ti mana de sapa cand exista sistem automatic:))) de ce? da este adevarat trebuia legalizata prezenta tinerei dar sa te manifesti ca un URSSSS IN CALDURI e grav, e periculooos , contagioos
Postat 18 Iulie 2011, 16:23 de anca
II LA FEL DE INFECT CA SI POPUS
Ii la fel de infect ca si Popus ce va mirati.
Postat 18 Iulie 2011, 16:14 de coco
Trista realitate!
Un conflict dus intr-o extrema periculoasa si jenanta pentru institutia Prefectului-Judetul Bihor. Nu serveste nimanui acest gen de reactii.
Postat 18 Iulie 2011, 16:04 de safe
imi place :))) bravoooo
BUGETIVÓR, -Ă, bugetivori, -e, adj. (Peior.) Care trăiește în mod parazitar din bugetul1 statului. – Din fr. budgétivore. si nevasta sa e bugetara cu doua firme private care colaboreaza cu contructii bihor si ANI nu a sesizat acest lucru, unde traim?cand au verificat finantele si garda activitatea lor dar ITM, hai sa vedem actele vorbesc si eventual alte controlae, hai sa ti vedem reputatia GHILE, felicitari BITEA in sfarsit un tanar care SE SACRIFICA dar LUPTA, lupta nu inghite rahatul ca sluga, felicitari! nu am inteles este PREFECT si esti mai presus de lege, nu cred, toata lume cand aude E PREFECTUL! mie frica , mie frica nu mai am JOBBBB e bau-bauuuuu
Postat 18 Iulie 2011, 15:34 de ha, ha, ha
faptele vorbesc nu gura
hai sa lasam demagogia o simpla plangere penala rezolva reputatia lui ghilea sa vedem cat de legae sunt diplomele lui, asa ca nu va da ti pe spate ac stim bine cum au si copii altora diplome nu au fost nici la cursuri si nici la examene ca asa era sitemul comunist impunea analfabetismul ca sa poat face din marionete ce vor:)) noi nu suntem prosti vedem ce se intampla dar sunt organe abilitate sa cerceteze, problema grava e ca se reflecta in societate si practic devine o boala, avem clar negru pe alb ce om este GHILE in privat , cedeti ca asa ca persoana publica face ceva pentru noi daca pe actionari ii foloseste! si nu le da dividente si foloste banii in scopul familiei lui in alte firme credeti ca il doare capul de voi, nici vorba, incercati sa cititi omul dupa fapte nu dupa ce vorbeste din gura, nu are rost sa da ti nimic pe vorbe, faptele vorbesc.
Postat 18 Iulie 2011, 15:22 de un oradean
bravooo asta e discriminarea
unul e bun la mate altul la cantat si uite unde i orbul scoate i ochii, ha, ha, ha un tanar cu capul pe umeri nu mai poate fi manipulat ca multii altii pentru banii, eu il aprecize si il sustin cu conditia sa schimbe partidul PDL -PSD-UDR-PNL sa nu aud vreau un partid format din tinerii 20-40 de ani sa facem o discriminare pe criteri de varsta dar sa lasam IMAGINATIA sa castige, nu cutuma comunista , gresim ne corectam, dar imaginatia sa fie busola , nu principii comuniste care isi vand ziua si fac orice pentru ban, asta nu e democratie e piraterie :))
Postat 18 Iulie 2011, 15:15 de poftim!
Hai cu tata !
La cat de bine "seamana" Ghilea cu Bitea, io' zic ca-s neamuri ! De altfel nici nu se poate sa nu fie neamuri cu cineva, ca altfel n-ar fi niciunul p'acolo ! In final cel mai probabil este ca Bitea-i pruncul din flori a lu' Ghilea ! Ca invers nu-i posibil!
Postat 18 Iulie 2011, 15:02 de Viorel Lis
show must go on
Ce poate fi mai frumos decat 2 pedelaci (baieti de baieti) care isi dau "la cocosel" asta de departe e cea mai tare: "Ghilea în accepţiunea administrativo-juridică este un impostor al funcţiei de prefect, nefiind în stare să absolve "banalul" examen de prefect şi fiind ţinut cu perfuzii în această funcţie, interimar şi temporar, de către primarul Sânmartinului şi al Staţiunii Băile-Felix, Lucian Popuş, care, atenţie (!) în 24 de ore poate să îi spună, legal, adio!" Mai cu spor baietei, mai cu spor... Lui Bitea planetele i-au harazit un drum lung la Bucale ori altundeva, ca in Oradea la pdl(ce a mai ramas) mai greu, sau un triplusalt cu alta barca locala:)))
Postat 18 Iulie 2011, 14:07 de zzz
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON