URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2017, 17:00

Strada Sucevei va fi închisă parţial timp de o lună din cauza lucrărilor de termoficare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la reţelele de termoficare închid circulaţia pe o porţiune a străzii Sucevei din centrul Oradiei, fiind deviată temporar şi circulaţia autobuzelor de pe liniile 12 şi 23.

Potrivit unei informări transmise de Primăria Oradea, închiderea circulaţiei a fost decisă, miercuri, în urma solicitării făcute de firma SC Terania Enginering SRL responsabilă de lucrările de înlocuire a reţelelor termice în acea zonă.

Concret, în perioada 31 august – 6 octombrie nu se va putea circula pe o porţiune din strada Sucevei, mai precis cea dintre străzile Avram Iancu şi Horea, pe sensul spre Horea.

Acest lucru va afecta şi circulaţia autobuzelor OTL, din 31 august traseele liniilor 12 şi 23 fiind deviate.

"Traseul Liniei 12 va fi deviat numai pe sensul de mers dinspre Piaţa Unirii către Kaufland Nufărul, astfel: Piaţa Unirii-Avram Iancu-Calea Armatei Române-Barcăului-Ion Vidu-Horea, iar in continuare autobuzele vor circula pe traseul normal până la Kaufland Nufărul", se arată în informarea Primăriei.

În schimb, traseul Liniei 23 va fi deviat numai pe sensul de mers dinspre Calea Aradului către Dimitrie Cantemir, acesta urmând a fi: Calea Aradului - Vlădeasa - Calea Matei Basarab - Calea Armatei Române - Barcăului - Ion Vidu - Horea. În continuare traseul rămâne nemodificat până la ERA Shopping Park (Calea Aradului).

În această perioadă, staţia Colegiul Economic a Liniei 12 de autobuz nu va fi operaţională. Pentru deservirea elevilor de la Colegiul Economic, Liceul cu Program Sportiv şi a celorlalţi călători, autobuzele  care vor circula pe ambele linii vor opri în staţia Muzeul Ţării Crişurilor.

Lucrările care se execută pentru reabilitarea sistemului de termoficare presupun înlocuirea conductelor de agent termic primar şi sunt necesare pentru creşterea eficienţei energetice şi a calităţii serviciului de termoficare prin reducerea pierderilor de pe reţele.

"Lucrările la sistemul de termoficare se realizează pentru a putea asigura la parametri corespunzători încălzirea oraşului în timpul sezonului rece şi apa caldă menajeră pe toată durata anului, reducând astfel considerabil riscurile de apariţie a avariilor pe reţele, care duc la întreruperea serviciului", mai subliniază reprezentanţii Primăriei.

În prima etapă, care s-a derulat în perioda 2014-2015, au fost înlocuiţi 17,5 km de conducte. În etapa a doua, în 2016, au fost înlocuiţi 5,7 km, anul acesta municipalitatea urmând să înlocuiască încă 14,5 km.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON