URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2010, 15:12

Ştefan Seremi şi-a anunţat echipa cu care candidează la şefia PDL Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului, preşedintele interimar al PDL Bihor, Ştefan Seremi, şi-a anunţat oficial candidatura la şefia organizaţiei. Din capul locului, deputatul a precizat că, spre deosebire de contracandidatul său, Radu Pentie jr, nu a vrut să facă o lansare oficială, deoarece atât colegii de partid cât şi ziariştii ştiau de mult că vizează această funcţie. "Ştiţi de mult timp că o să candidez. Nu-mi schimb opţiunea. Nu m-am retras", a punctat Seremi.

Rezultate proaste, perspective bune

Ştefan Seremi a spus că, deşi iniţial candidatura sa "a creat rumoare", apele s-au liniştit în filială pentru că, la scurt timp după ce el şi-a anunţat intenţia, senatorul Petru Filip a demisionat din funcţia de preşedinte.

Deputatul a enumerat câteva dintre motivele pentru care a decis să candideze, unul fiind rezultatul alegerilor locale din 2008. "Primul impuls l-am avut după pierderea alegerilor locale, unde am simţit că ceva nu s-a rotit bine la municipiu. Problema e că acolo s-a pierdut şi preşedinţia Consiliului Judeţean, şi Primăria Oradea", a spus Seremi.

Seremi s-a arătat încrezător în şansele sale, deoarece "campania electorală în cadrul partidului nu se face într-o lună, ci în ani de activitate, de muncă în partid şi în teritoriu", aruncând astfel "săgeţi" spre mai tânărul său contracandidat, Radu Pentie, care are doar 30 de ani. "Unii cred că se poate, dar nu e aşa. Trebuie o anumită experienţă, măcar 10 ani în partid, să participi la cel puţin 8 campanii electorale", a zis Seremi.

Întrebat de ziarişti dacă are emoţii în câştigarea alegerilor, parlamentarul a spus că nu are, şi că dacă nu va câştiga, va rămâne acelaşi PDL-ist ca până acum. El a mai spus că dintre candidaţi, "cel care nu câştigă trebuie să se pună în spatele celui care a câştigat şi să aştepte încă 4 ani, să participe la bătăliile electorale ale partidului. Altfel, dacă se pun în afara partidului, nu au nicio şansă. Vârsta aduce experienţă şi înţelegere", a spus Seremi.

Plus şi minus

Candidatul a mai menţionat că în calitate de preşedinte se va concentra mai mult pe membrii PDL din judeţ, şi că, la fel cum ar trebui să fie şi la nivel naţional, "trebuie să facem mai puţină politică, şi să mergem mai mult către oameni".

De altfel, întrebat de o ziaristă care sunt dezavantajele şi avantajele perioadei în care a ocupat funcţia ca interimar, Seremi a spus că singurul dezavantaj e că nu a fost titular, iar la realizări a trecut apropierea de membrii partidului, mai ales de primari. "Întotdeauna am mers cu ei pe la ministere şi le-am deschis uşi la care nu ar fi ajuns altfel", a punctat Seremi. "Totodată, le-am cerut atât consilierilor judeţeni, cât şi celor locali, să nu se împotrivească la orice proiect, pentru că, deşi suntem în opoziţie, noi nu suntem Gică Contra".

Muncă în echipă

Ştefan Seremi şi-a prezentat şi echipa pe care vrea să o aducă la conducerea PDL Bihor. Astfel, în viziunea candidatului, viitorul Birou Permanent Judeţean al PDL Bihor ar fi format din doi prim-vicepreşedinţi: Gheorghe Bota, primarul din Rieni, şi Ioan Mărcuş, primarul din Sântandrei; secretar general este propus fostul subprefect Traian Abrudan (despre care se zvonea că şi-ar fi dorit preşedinţia PDL Bihor), iar doi secretari general-adjuncţi ar urma să fie Adelina Coste, şefa Cancelariei Prefectului, şi Cristian Ile, şeful RAR Bihor, ambii prezenţi la conferinţă.

Printre vicepreşedinţi s-ar număra, printre alţii, primari din localităţi precum Marghita - Dorel Talpoş, Lucian Popuş din Sânmartin, "care au avut rezultate bune în alegeri", sau Ionel Avrigeanu, şeful grupului de consilieri judeţeni ai PDL şi Mircea Bradu, "unul dintre fondatorii PDL Bihor".

După cum zice Blaga

Alegerile pentru preşedinţia PDL Bihor se vor desfăşura pe 10 decembrie, de la ora 16, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi nu pe 3 decembrie, cum a fost anunţat iniţial, fiind devansate deoarece principalul oaspete al conferinţei judeţene, Vasile Blaga, nu a putut veni la Oradea. "Domnul Blaga a cerut special să vină, iar pe data de 3 nu a mai putut. Iniţial, chiar şi data de 3 decembrie a fost stabilită împreună cu el. Îmi face deosebită plăcere vizita dumnealui", a spus Seremi.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Seremi a salutat numirea bihoreanului Liviu Popa la conducerea Poliţiei Române, susţinut de Blaga. Totodată el a mai declarat că Blaga "sigur va candida la şefia partidului la nivel central" şi a opinat că, fiind un tip profund, "un ardelean care se ţine de cuvânt", el ar ridica partidul astfel încât să câştige următoarele alegeri. "E în stare să ne aducă să câştigăm alegerile şi să coaguleze toate forţele de dreapta în acelaşi Guvern. Nu zic neapărat să fie prim ministru", a spus Seremi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
lasane...lasane
lasa-ne Seremi.Si dute! Ai pierdut presedentia Consiliului judetean,ai iesit deputat cum ai iesit cu ajutorul primarilor care au tradat colegiul 4 de pe locul...? si acum vrei presedentia judetului.Cand ai castigat o campanie electorala in lupta directa?Nu stiu ce le-ai facut primarilor pd-isti dar in curand in fiecare comuna si oras din judet o sa ai o statuie.Platita din bani publici.
Postat 03 Decembrie 2010, 19:40 de pd-ist
.
blaga e unul dintre putinii pdlisti cu capu pe umeri, care a putut discuta si cu bolojan,pnlist, care a continuat sa finanteze judetul, si care e om de cuvant, fara sa urmareasca interesul propriu. orice partid se ridica numai cu oameni buni. la fel a reusit si pnl, prin bolojan reforma in oradea.
Postat 26 Noiembrie 2010, 16:30 de unu
BAFTA
E clar ca se cunoaste finalul alegerilor. Reforma in PDL a inceput la BPL Oradea. Acum e randul BPJ Bihor. Radu Pentie presedinte PDL Bihor!
Postat 25 Noiembrie 2010, 23:18 de CLAR
PRO BLAGA
Blaga va ridica partidul mai sus decat este si va castiga alegerile daca va fi sprijinit
Postat 25 Noiembrie 2010, 17:52 de PRO BLAGA
Succes.
Alegeri cu final cunoscut. Succes.domnule Seremi! Singurul pedelist capabil sa conduca un guvern se numeste Blaga. Nu stiu daca va avea vreodata aceasta sansa, viitorul va decide acest lucru.
Postat 25 Noiembrie 2010, 16:33 de SAFE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON