URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2019, 12:57

Spitalul Municipal din Beiuş va fi reabilitat cu fonduri europene de aproape 3 milioane euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în urmă cu doar un an şi jumătate era înglodat în datorii, Spitalul Municipal Episcop Nicolae Popovici din Beiuş nu numai că a ajuns "pe plus", dar va fi şi modernizat, datorită unui proiect în cadrul Programului Operaţional Regional, elaborat de conducerea unităţii în colaborare cu cea a Primăriei. Valoarea proiectului este de 12 milioane lei.

"Proiectul a fost aprobat în luna decembrie a anului trecut de către Agenţia Regională de Dezvoltare Nord-Vest, iar specialişti din Primărie de la juridic, achiziţii şi tehnic se află la Cluj astăzi pentru instruirea înaintea începerii propriu-zise a proiectului", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, primarul de Beiuş, Petru Mlendea.

Potrivit explicaţiilor acestuia, proiectul vizează anveloparea clădirii şi montarea de panouri fotovoltaice pe acoperiş, în vederea îmbunătăţirii performanţei energetice şi consumului de electricitate, schimbarea tuturor instalaţiilor electrice şi sanitare, precum şi a uşilor şi ferestrelor.

"Proiectul are ca termen de finalizare o perioadă de 22 luni de la începerea lucrărilor, ceea ce estimăm să se întâmple în vara aceasta, şi nu mai târziu de sfârşitul anului 2020", a mai spus edilul beiuşean.

De la instalarea actualului manager, dr. Sorin Vesa, Spitalul Municipal din Beiuş, criticat anul trecut din cauza gândacilor ce mişunau în secţia de Interne, a stins datorii "istorice" de aproape un milion de lei acumulate de conducerile anterioare, iar anul trecut a ajuns "pe plus", astfel încât contribuie, împreună cu Primăria, cu o zecime din valoarea proiectului de modernizare.

Instituţia va fi dotată, ulterior, şi cu aparatură de ecografie şi radiologie în valoare de 300.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
2 observatii - mancarea de puscariasi din spitale si distrugerea spital de infectioase!
un proiect frumos si necesar! 2 observatii: când se vor "repara" si meniurile pacientilor? pretul platit pt o masa este cat un meniu la o firma de catering din oras, iar la calitate este zama de puscariasi. la maternitatea din oradea se dau niste laturi pentru gravide! la spitalul judetean la fel! si inca o chestie: spitalul de infectioase stationar 2 de la crisu trebuie DISTRUS!, pus explozibil si ras de pe pamant! este o oribilitate, un focar de infectie, o rusine pentru oras. asa ceva nu este patrimoniu orasenesc, este o catastrofa dpv al functionalitatii, al practicii si al ambientului. urgent demolat si reconstruit o cladire la standardele din 2020!
Postat 07 Martie 2019, 20:41 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON