URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2010, 17:00

Spitalele orădene au multiple neajunsuri privind securitatea împotriva incendiilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au efectuat, după tragedia de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, controale în spitalele orădene. Viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia, a prezentat miercuri rezultatele acţiunilor în cele patru spitale aflate în subordinea municipalităţii: Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie.

"Probleme majore nu s-au constatat la nicio unitate spitalicească, iar amendă s-a dat doar la Spitalul Clinic Municipal, în sumă de 3.000 de lei", a declarat edilul. Printre neajunsurile găsite aici de pompieri se numără lipsa scenariilor de evacuare, a regulamentului şi a măsurilor de apărare, precum şi neprotejarea corpurilor de iluminat cu globuri, lipsa iluminatului de siguranţă pentru evacuare pe casa scărilor şi lipsa dotării cu instalaţie de detectare a incendiilor.

La Spitalul de Pneumoftiziologie, specialiştii ISU au constatat că nu a fost actualizat planul de intervenţii în caz de incendiu, nu există iluminat de siguranţă la staţia de pompare, iar în construcţiile cu peste 100 de paturi nu există instalaţii de detectare a incendiilor.

Lipsa sistemului de alarmare a fost detectată şi la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie, unde s-a mai găsit o situaţie absurdă: deşi există iluminat de siguranţă pentru evacuare, nu e menţinut în funcţiune.

Coducerea Maternităţii orădene are la rândul său nişte măsuri de îndeplinit, în urma neregulilor depistate de specialiştii ISU. De pildă, trebuie să întocmească un plan de intervenţii, să monteze dispozitive de auto-închidere pentru izolarea incendiilor, dar şi uşi rezistente la foc.

Biro a precizat că toate aceste nereguli au fost depistate din două motive: ordinul ministrului Sănătăţii, în baza căruia s-au făcut aceste controale este foarte detaliat, iar pe de altă parte dotările cu care au fost predate spitalele lasă de dorit. "În ultimii 10-20 de ani, miniştrii Sănătăţii puteau face mai mult", a spus viceprimarul.

Pe de altă parte, Instituţia Prefectului a anunţat, printr-un comunicat de presă, că inspectorul-şef al ISU Crişana, colonelul Ioan Baş, a prezentat joi rezultatele centralizate ale controalelor la cele 16 unităţi spitaliceşti şi 6 centre medico-sociale din Bihor. Printre deficienţele constatate se numără lipsa autorizaţiilor de securitate la incendiu, neactualizarea planurilor de intervenţie, lipsa iluminatului de siguranţă, faptul că nu se asigură trecerea automată pe grupul electrogen în cazul întreruperii curentului electric.

"S-au aplicat 134 de sancţiuni, dintre care amenzi de 24.000 de lei în total", se mai arată în comunicatul Prefecturii Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON