URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2010, 11:14

Spărgătorii care au furat armele notarului Pană, ridicaţi de mascaţi şi arestaţi

Spărgătorii care au furat armele notarului Pană, ridicaţi de mascaţi şi arestaţi Marius Vasile Junc Ciobanu (foto stânga) şi Marius Ştefănică (foto dreapta) au fost condamnaţi în repetate rânduri pentru spargeri în locuinţe şi furturi din maşini
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare pentru 29 de zile, în noaptea de joi spre vineri, pe numele a trei orădeni, Marius Vasile Ciobanu, 32 ani, Marius Ştefănică, 33 ani, şi Andrei Benea, 30 ani, pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cei trei fiind principalii suspecţi în cazul furtului de arme din apartamentul notarului orădean Florin Pană, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei, vicepreşedintele instanţei, Cristi Danileţ.

"Faţă de cei trei inculpaţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea efectuează urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor fiind suspectaţi că, în luna ianuarie 2010 ar fi pătruns prin efracţie şi escaladare într-o locuinţă de unde au sustras sume în lei şi valută, mai multe arme şi cartuşe", a mai arătat magistratul.

De asemenea, potrivit probelor prezentate de procurori în faţa instanţei, ulterior, în noaptea de 9/10 iulie, cei trei ar fi intrat în apartamentul unei orădence de pe strada Sovata de unde au furat bijuterii, un laptop şi un autoturism Volkswagen abia adus în ţară, ale cărui chei le-au găsit de asemenea în apartament.

În total, prejudiciul provocat doar în acest caz se ridică la 7.000 euro şi nu a fost recuperat.

Marius Vasile Junc Ciobanu, Marius Ştefănică şi Andrei Benea au fost reţinuţi joi dimineaţa, într-o localitate din zona comunei Tinca de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă iar în cursul aceleiaşi zile, prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri.

"În urma audierilor, s-a stabilit că cei trei sunt vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina lor motiv pentru care, la solicitarea Parchetului, instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele a doi dintre ei. De asemenea, faţă de Marius Vasile Junc Cioban, pentru care săptămâna trecută s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, instanţa a dispus schimbarea măsurii interdicţiei în cea de arestare preventivă", a declarat pentru BIHOREANUL prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Vasile Popa.

Nici unul dintre cei trei spărgători nu a recunoscut faptele, toţi trei atacând, prin recurs, soluţia Judecătoriei Oradea la Tribunalul Bihor.

Opt arme de foc - trei arme de vânătoare cu glonţ, două revolvere letale cu glonţ şi trei pistoale neletale cu aer comprimat şi cu gaz - precum şi muniţia aferentă acestora, au fost găsite, săptămâna trecută, pe 2 septembrie în timpul unei acţiuni de amploare a poliţiştilor orădeni într-o ascunzătoare improvizată din gospodăria unui bărbat din comuna Tinca, Jenei Csaba.

În urma verificărilor, s-a stabilit că printre arme se află şi cele furate în luna ianuarie de la notarul orădean Florin Pană, căutate de mai bine de opt luni de poliţişti, armele fiind transportate în Tinca de Marius Vasile Junc Ciobanu şi Marius Ştefănică, doi orădeni suspectaţi că ar fi comis spargerile.

În timpul acţiunii de săptămâna trecută, Jenei Csaba, proprietarul locuinţei din Tinca şi Marius Vasile Junc Ciobanu au fost ridicaţi de acasă şi reţinuţi pentru 24 de ore. Jenei pentru complicitate la furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tăinuire iar Ciobanu pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, cel de-al doilea suspect în cazul furtului de arme, Marius Ştefănică, care a dispărut de la domiciliu, a fost dat în consemn şi căutat de efective sporite de poliţişti.

Ulterior, după expirarea ordonanţei de reţinere, Jenei Csaba a fost pus în libertate iar în cazul lui Ciobanu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cei care supravegheau ancheta, au dispus interdicţia de a părăsi localitatea şi a fost pus din nou sub supraveghere, în speranţa că, liber fiind, îi va conduce la complicele său.

După o săptămână, fugarul a şi fost reperat şi reţinut, împreună cu Ciobanu, în urma unei acţiuni la care au participat, pe lângă poliţiştii Biroului de combatere a infracţiunilor contra persoanei şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă. Totodată, în timpul investigaţiilor efectuate în acest timp, anchetatorii au descoperit că cei doi au acţionat în timpul spargerilor împreună cu un al treilea orădean, Andrei Benea, care, la rândul lui, a fost reţinut şi arestat în noaptea de joi spre vineri tot sub acuzaţia de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
:)))
da notaru pana ce merita ca detinea ilegal toate celelalte arme?
Postat 10 Septembrie 2010, 15:22 de jzale
puscarie
Sper sa-i infunde puscaria, dar de fapt ei merg acasa acolo, sper sa primeasca vreo 15 ani pe cap, ca doar merita
Postat 10 Septembrie 2010, 14:33 de gelu
DE CE?
DE CE NU DUCETI ANIMALELE ASTEA LA GROAPA DE GUNOI, SA LE IMPUSCATI IN GAT??!?!??!?!?
Postat 10 Septembrie 2010, 12:45 de TCV
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON