URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2010, 17:00

Sonia Drăghici vorbeşte fără ea: Familia fetiţei moarte vrea să facă bani de pe urma tragediei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

1% şanse

Doctoriţa Sonia Drăghici a arătat într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri la sediul PSD Bihor că deţine date în legătură cu decesul fetiţei, obţinute de la Comisia de anchetă a Ministerului Sănătăţii. „S-au prezentat (n.r. - la Comisie) date şi probe. Se pare că nu e o culpă medicală. Singura problemă administrativă ar fi că nu avem Terapie Intensivă la unitatea la care s-a internat, dar s-au făcut de către medici demersurile pentru transferul ei la o altă unitate", a declarat Drăghici.

Deputatul a afirmat că decesul a fost cauzat de o complicaţie rară a toxiinfecţiei cu Salmonella, survenită pe fondul unei boli cronice de care suferea copilul. „Fetiţa avea o tară ereditară, astm bronşic, şi a dezvoltat o complicaţie a toxiinfecţiei, o coagulare intravasculară diseminată", a explicat Drăghici, arătând că toxina a declanşat coagularea sângelui, iar cheagurile de sânge au invadat organele pacientei, inclusiv creierul, ceea ce a cauzat moartea. „Din coagularea intravenoasă diseminată doar 1% din pacienţi scapă", a mai spus medicul, subliniind că fetiţa avea şanse infime de a supravieţui complicaţiei.

Fata lui Aktaa

Deputatul a surprins ziariştii precizând că pacienta fusese fetiţa unui om de afaceri, iar după deces mama acesteia vrea să câştige bani de la spital şi de la medicii care au tratat-o. „Mi se pare ciudat că fetiţa a murit la ora 5 dimineaţa, iar familia era deja la ora 7-8 la spital cu avocaţii. Şi m-am întrebat oare de ce nu stătea cu fetiţa acolo, la locul unde s-a întâmplat drama", a spus Drăghici.

Doctoriţa a explicat că „era fetiţa unui om de afaceri care plătea pentru ea", şi i-a divulgat şi numele: „este a lui Aktaa", cu trimitere spre omul de afaceri de origine siriană Mustafa Aktaa, cunoscut în anii 90 în Oradea datortiă comerţului en-gros cu cafea, dar care s-a mutat de circa 10 ani în Austria. „Familia avea probabil doar de câştigat de pe urma faptului că fetiţa trăia", a comentat Drăghici.

Banii vorbesc

Deputatul a sugerat, de asemenea, că familia poartă o parte din responsabilitatea decesului. „Ei n-au internat-o vinerea, când au început simptomele bolii", a spus Drăghici, „ci sâmbătă, deci au temporizat cu o zi internarea". Doctoriţa a afirmat că amânarea a contribuit la deces: „Fetiţa a venit cu simptome de 24 de ore, deci nu s-a iniţiat tratament precoce, asta a fost încă un factor cauzator".

Sonia Drăghici şi-a exprimat opinia că familia încearcă să recupereze banii pierduţi prin neîncasarea pe viitor a pensiei alimentare, acuzându-i de malpraxis pe medicii de la care a anunţat că intenţionează să pretindă plata unor daune. „Acum s-au trezit (n.r. - familia) cu macaroana tăiată şi s-au trezit să scoată bani de pe urma unităţii şi a medicilor".

Întrebată de unde ştie cine e tatăl fetiţei, Sonia Drăghici a afirmat că are această informaţie „din foaia de observaţie" şi din discuţiile cu asistentele şi infirmierele de la Spitalul de Pneumoftiziologie. „Am auzit că 3.000 de euro primea lunar de la Aktaa (n.r - familia fetiţei), era întreţinută de tatăl biologic al fetiţei", a spus doctoriţa, adăugând că „tatăl cu care a venit la spital era adoptiv".

Neprofesionistă

Contactată de BIHOREANUL, mama fetiţei, Delia Scorţe, a declarat că afirmaţiile Soniei Drăghici sunt neadevărate. „Nu e adevărat nimic din ce a spus. Probabil a tras aceste concluzii datorită numelui fetiţei, care într-adevăr este Aktaa. Dar nu pot să-mi imaginez de unde a pornit şi până unde s-a ajuns la bani", a spus Scorţe, catalogând gestul medicului ca fiind o dovadă de lipsă de profesionalism: „Dacă afirmi ceva tebuie să ai dovezi. Că bănuiesc că nu îmi lăsa cineva 3.000 de euro cineva în cutia poştală...".

Femeia a negat şi faptul că şi-ar fi dus prea târziu fetiţa la spital: „Fetiţa a fost dusă la spital sâmbătă dimineaţă, pentru că atunci au apărut să îi apară primele simptome".

Patricia Aktaa, în vârstă de 5 ani, a murit la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea în noaptea de dumincă spre luni, cauza morţii fiind, potrivit unui comunicat dat publicităţii două zile mai târziu de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, „o insuficienţă pluriorganică, un şoc endotoxinic şi o toxiinfecţie alimentară cu Salmonella". Părinţii acuză medicii de moartea fetiţei, fiindcă nu i-ar fi acordat tratament coresponuzător.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
gusata
bine zis, vorbeste gusata pesedista ca sa se afle in treaba. ar merita sa-i doresti sa treaca si ea prin asta!
Postat 31 Mai 2010, 13:13 de mari
Ca o completare
Daca vreti sa aflati mai multe despre "specialistul" Sonia Draghici, puteti sa va uitati si peste acest editorial: "Deputat, doctor si specialist model: jigneste persoanele cu dizabilitati şi… limba romana". Il puteti citi si comenta pe oradeapress.ro
Postat 31 Mai 2010, 11:27 de Ichim
rusine sa ti fie tie
instigarea la violenta e pedepsita penal, sa nu o luati razana si sa incepeti sa ucideti medici eu recomand mamei un tratamaent psihologic, mor ff multi copii minut cu minut, daca toti parintii ar face ce fac ei atunci am inebunii cu toti........moral vina este numai si numai a mamei ea a decis ce sa manace copilul, unde sa l duca si mai mult nu mai terorizati medicii nu sunt la discretia ei, sunt platiti de noi cetatenii, avem nevoie de ei.....asa ca pliscul mai mic, sa recunoasca ca este o mama negijenta, eu asa vad lucruriile as pedepsi o penal pentru neglijenta absoluta care a dus la decesul fetitei inclusiv alegerea medicului.....dar avea astm, asta nu se ia in considerare ce sa faca medicii? fetita era la pamant cu sanatatea ea trebuia tinuta sub observatie de mama........dar pun pariu ca daca ar fi arestata ar pleda NEBUNA.............simtiti cat de iresponsabili sunt parintii, au fost parinti care si au ucis copii in accidente de masina si au facut puscarie, idem si aceasta mama a ucis o................fie ca intelegeti sau nu ea stia ca copilul ei nu este un copil sanatos.
Postat 31 Mai 2010, 11:27 de stefy@
Ca o completare
Daca vreti sa aflati mai multe despre "specialistul" Sonia Draghici, puteti sa va uitati si peste acest editorial: "Deputat, doctor si specialist model: jigneste persoanele cu dizabilitati şi… limba romana". Il puteti citi si comenta aici:
Postat 31 Mai 2010, 11:26 de Ichim
d
ce are pensia alimentara, numele ei si mai stiu eu ce alte chestii personale cu moartea fetitei??? si barfele tale (ca dumitale NU meriti sa-ti zic) iti fac ce, ONOARE??? Rusine mare. si inca ceva: doamna NU ESTI si cred ca medic nici atat... pot sa vina pupincuristii tai sa zica ce vor. La o astfel de atitudine ce o ai, de mahala, la moartea unui copil, mi-e o sila imensa. Cum dormi noaptea, tanti??? Dumnezeule! nu credeam ca un om care se pretinde educat poate debita asa ceva.... Chiar nu ai rusine? respect? pai NU, NU AI si ai dovedit-o!
Postat 30 Mai 2010, 20:52 de stefy
deosebit
DEOSEBIT, felicitari!
Postat 30 Mai 2010, 18:35 de aca
ei, nu iese fum fara foc
eu in locul mamei nu faceam atata tam tam nu iese FUM fara FOC..........acum sa suporte consecintele, daca omul de afaceri era insurat si sirian cum sa recunoasca fetita pe acte ..... serios, legal tata in acte este scorte dar in adn este tot scorte? devine ff interesant subiectul, multumir d.nei DRAGHICi e vrea sa scoat in evidenta caracterul superior al mamei.....sariti mi a murit copilul.....penibila, sa o ia pe matusa sa de agt auzi oua de rata de ce nu a pus de lebada............familie de prosti, inculti,mi e mila doar de fetita..........o nevinovata!
Postat 30 Mai 2010, 10:58 de eu in locul
Ca de obicei
Ca de obicei, se pierde in vedere problema principala - a murit o fetita nevinovata, iar noi, tipic romanesc, ne avintam in speculatii si acuzatii cu sau fara fond. A murit o fetita, conteaza cine-i tatal?, conteaza daca primea bani sau nu? Va spun eu, daca eram in locul mamei si aveam puterea, la ora 8 nu veneam cu avocatii ci cu o armata de mercenari la spital. Dar in acelasi timp sa nu uitam si de prajiturile facute din oua de rata de catre bunica.
Postat 30 Mai 2010, 10:17 de eu
NU
Eu nu sunt in masura sa povestesc viata cuiva in public.fiecare are propia lui viata.cu bune cu rele.si e normal,mai ales acum in perioada asta,sa nu vi se dea niste raspunsuri de la mama.dar nu e greu de aflat.pt ca nu e nici un secret.aceasta doamna Draghici,a vazut certificatul de nastere a fetitei?daca nu ,sa nu mai vb fara si sa se uite in certificat.pot sa va spun f clar:ca nu este acel om tatal fetitei.100/100.si acel om despre care se vb aici nu a re nici o treba cu fetita nici macar 1/100 nu are nici o legatura.singurul tata este scorte.care..da,a fost la nunta.
Postat 30 Mai 2010, 09:23 de ..
aktaa
spune-mi te rog , faptul ca o cheama aktaa este si asta o inventie sau o birfa sau o minciuna ? Nu spun ca d-na draghici are dreptate , sint doar curios daca intra-devar o cheama aktaa . Si daca da , tatal a fost la inmormintare ? este arabul bogat de care vorbeste D-na draghici sau este altcineva ?. Este advarat ca la 8 avocatul si parintii au fost deja la spital ? Te intreb doar pentru ca se pare ca esti o prietena apropiata a familie si eu as dori niste clarificari si poate tu ai aceste raspunsuri . Sper sincer sa ai aceste rasunsuri si sa ni le spui si noua . Un cititor curios care nu se grabeste sa judece pina nu are mai multe informatii.
Postat 29 Mai 2010, 23:21 de @prietena
SA VA FIE RUSINE,DOAMNA DRAGHICI!!!!
HABAR NU AVETI CE VB.IMI PARE RAU CA V-AM VOTAT.V-AM RESPECATAT DOAMNA PANA ACUM,DAR DE ACUM INAINTE....CUM PUTETI SA VB FARA SA STITI CE SPUNETI?STITI CE E IN SUFLETUL MAMEI IN MOMENTELE ASTEA??CUM PUTETI SA MAI SPUNETI SI MINCIUNI,BARFE..INVENTI.M-AS FI BUCURAT MULT PT PATRI SI DELIA DACA CINEVA I-AR FI DAT ATATIA BANI INTR-O LUNA.DAR EI NU I-A DAT NIMENI BANI.DOAR FAMILIA SI SOTUL EI SORIN.ATAT.ASTEPT SA VA CERETI IERTARE IN PUBLIC.FACETI O CONFERINTA DE PRESA SI CERETI-VA IERTARE.SI NU PT FAMILIA INDURERATA,CI PT DUMNEAVOSTRA SI PT NOI OAMENII CARE AM CREZUT IN D-VOASTRA SI UITATI CUM VB!!! !R U S I N E !!!! ESTE INADMISIBIL.PE LANGA CA A MURIT COPILUL ACESTEI FEMEI,MAI SI INVENTATI LUCRURI DESPRE EA.SI SA FIM SERIOSI CA ACEASTA FETITA PUTEA SA FIE SALVATA.NU ERA ATAT DE GRAV.
Postat 29 Mai 2010, 20:59 de o prietena
de ce medici nu au libertatea de a se apara
de ce se culpabilizeaza serviciul medical si nu mamele care se imperecheaza fara sa ia in considerare ca aduce pe lume copii bolnavi lipsiti de imunitate datorita unei vieti neconventionale si nesanatose, de ce permitem tuturor sa fie o punte pentru a atrage culpabilitatea altor oamenii nevinovati........medicii nu salveaza vietii voi va salvati singuri luptand pentru viata voastra.fetita de ce nu si mai dorit sa lupte? pentru ca mama o iubea ff mult.......fi ti seriosi.
Postat 29 Mai 2010, 12:19 de idiotul
indiferent ce boli aveti
nu mergeti la medici nu accelerati boala cunosc oamenii cun probleme mari de sanatate si nu s au dus la medic si traiesc ceilalti au murit.......nu va lasati manipulati ca niste cobai.......aveti cancer nu incepeti nimic tratati va natural duceti o viata linistita atat sexual cat si spiritual....evitati medici cat puteti, ei nu va dau forta si nici viata, in cazul fetitei asta este putea muri din N motive si fara medici....e logic ce s a intamplat era firava si cine stie ce pacate plateste, D-zeu sa o iubesca ca pe toti ceilati ingeri! f multi ne intrebam de ce ne nastem bolnavi, pentru ca trebuie sa platim ceva, dar ce?
Postat 29 Mai 2010, 11:36 de anca
@Montesquieu
tu ai urmarit de la inceput "problema"?parinti acuza pt. neglijenta si eu am trecut prin asemenea "faze" si spun cu mana pe suflet ca numai profesionalism nu se poate numi,e o delasare totala,pacienti sunt la "cheremul"medicilor si nu invers cum ar fi normal,asa ca "profesionalismul"lor or cat de buni ar fi in "meseria" lor e degeaba atata timp cat sunt nepasatori,referitor la afirmatiile doamnei Sonia e si asta total neprofesional,informezi prin intermediul pressei in mod oficial "barfe"?cand faci afirmati ca om politic sau medic ai nevoie de minime dovezi,nu de "auzite pe la colturii" si ce au discutat asistentele sau nu te informezi pe baza numelui din fisa si presupui ca esti fica unuia si altuia,poate familia Scorte ar trebui sa o dea in judecata pt. aceste afirmati,deci profesionisti sa se poarte ca profesionist! atat vrem cu toti,sa nu se mai disculpe si sa arunce vina aiurea.
Postat 29 Mai 2010, 11:09 de eu cu mine
O MARE DOAMNA
TE VOI VOTA " DOAMNA "DRAGHICI - Dar publicitatea nu se face pe necazul altora.
Postat 29 Mai 2010, 11:03 de PISTI
Off topic
Discutia vad ca a luat-o intr-o cu totul alta directie... intram in substraturi poltice, ne luam de problemele generale ale societatii romanesti, punem la indoiala corectitudinea Doamnei Profesor... Stimati cititori, va rog sa va amintiti de faptul ca medicii sunt oameni, nu zei. Uneori mai mor oameni fie tineri, fie batrani. Din pacate nu toti pot fi salvati. Sunt ferm convins ca nimeni nu vroia moartea fetiteti. Bunul Dumnezeu sa o odhneasca in pace. De ce daca cineva e politician, automat e intruchiparea satanica a celor mai disgratioase trasaturi umane? Doamna Profesor este printre putinii parlamentari competenti. O citez tocmai pe domnia sa, din timpul campaniei electorale: "Numai cu politica, nu poti sa duci paine la gura omului." Si aici e o intreaga filosofie, dar nu vreau sa ma lungesc. Suntem in situatia in care suntem pentru ca prea putini oameni din parlament au trecut pe treptele ierarhiei profesionale. Prea putini medici, avocati, ingineri. Poltica nu e o meserie in sine. Doamna Profesor este printre putinii profesionisti din parlament. Sa ne dea Dumnezeu intelepciune ca in viitor sa votam cat mai multi asemenea profesionisti. Iar fetita, sa se odihneasca in pace.
Postat 29 Mai 2010, 09:35 de Montesquieu
Mizerabila esti...
Nu ai ce sa te pronunti tu o in ceea ce priveste daca este sau nu o culpa medicala care inca se afla in cercetare. In ce calitate o faci de deputat PSD? "Se pare ", "Mi se pare ciudat"... or fi stiut parintii ca fetita va muri la ora 5 si la 7-8 erau acolo cu avocatii. Esti o mizerie cum doar printre medici si politicieni se gaseste. Tu esti si una si alta.
Postat 29 Mai 2010, 07:35 de Emil
@stefan-pista
gresit! ungurii din ungaria, sunt 8 (opt) milioane, cu minoritati cu tot! Romanii sunt 22 (douazeci si doua) de milioane, asta incorporand si ungurii tot mai putini din Romania ! Restul e abureala de udemerist sfrijit !
Postat 29 Mai 2010, 00:49 de situatie
"16 milioane de romani!" vs "Banii vorbesc"!
I. Daca era cumva, la absurd vorbind, fetita/nepoata, dr. Draghici cum ar fi procedat? Nu ar fi intentat nici un proces? II. Daca tot o dau unii, cu "Banii vorbesc", cât mai face o documentație HACCP, via DSP Bihor? III. Daca tot mama fetitei trebuie sa fie de vina (de ce?), ce va pot spune colegele (și de catedra) si despre acele firme "căptușite" cu astfel de documentații, dar la care dnele inspector DSP și SA, nu au observat (de ce?) ca apa tehnologica utilizata (puț, fântână), era nefiltrata, clorinata (%?)? 1. Câți copiii au fost afectați (metale grele, contaminați, reziduuri pesticide s.a.), în acele cazuri? 2. Ce a patit acel inspector de la Siguranța alimentelor, care si-a facut constant datoria (inclusiv apolitic), fata de populație, chiar cu riscul de a deranja tot felul de interese? Ultim avertisment (ridicol, dar anulat); pierdut serviciu; familie distrusa. Punct. Sincere condoleanțe familiei!
Postat 28 Mai 2010, 23:04 de stefan
nu mai dati apa la moara
medici nu au si nu vor avea niciodata nici o vina singura vina o au parinti.PUNCT. am spus si repet eu as recomanda puscaria parintilor neglijenti care au obligatia sa le de a de la nastere sanatate avea astm bronsitic, de ce nu sunt obligatori analizele medicale la casatorie, cine suporta copii bolnavi noi societatea.........ar trebui modificata legislatia, spuneti nu casatoriilor care nasc copii bolnavi!
Postat 28 Mai 2010, 21:44 de penibil
Panem et circenses
Cred ca din pacate marea majoritate cunoastem ce inseamna decesul unei persoane dragi in familie. Dar dragi cititori, medicii nu sunt zei... nu totul se reduce la malpraxis... mai lasati-o incolo de treaba ca de fiecare data cand cineva moare, medicul e de vina... Ca la tzigani. Medicii de la UPU sunt ingroziti cand vine cate un tigan, ca daca il pierd, rudele de la usa imediat sar la gatul medicului chiar daca acesta nu mai putea sa faca nimic. Cei de la UPU trebuie sa stea toata ziua cu mascatii in fund ca sa-i protejeze. Doamna Profesor Draghici este un medic, profesor si om deosebit si am toata convingerea ca ceea ce spune se bazeaza pe temei adevarat. Iar saraca fetita, Dumnezeu sa o primeasca in imparatia Sa, ar trebui lasata sa se odihneasca in pace in loc sa se caute nod in papura medicilor...
Postat 28 Mai 2010, 21:25 de Montesquieu
Salmonella, tratament toxinfectie alimentara si ..."banii vorbesc"
I. „Am auzit că 3.000 de euro primea lunar de la Aktaa (n.r - familia fetiței), era întreținută de tatăl biologic al fetiței". 1. Jenante afirmații. Daca este adevărat, nu ar fi fost un motiv în plus ca mama fetitei, sa fi avut grija cât mai bine de aceasta? Nu era firesc, sa primească rapid și asistenta juridica? II. Si în calitatea d-voastră, de șef catedra Sănătate publica la FMF Oradea, rog a ne detalia, ce investigații clinice/laborator complete, ar fi trebuit făcute, respectiv ce tratament medicamentos conform (detaliat), trebuia aplicat.
Postat 28 Mai 2010, 19:37 de stefan
hmm
inca ceva,sonia draghici si-a angajat propriul fiu la cabinetul sau parlamentar,nimic rau dar nu era alt profesionist in ale consilieri decat propriul fiu?e clara treaba,una care "s.u.g.e." la "ugerul" statului roman si profita din plin sa se inavuteasca propria familie,uite nah doamna draghici si eu pe baza de zvonuri care le-am auzit pe la colturiile din cantemir,ce spune-ti doamna sonia sunt adevaruri sau si ce ati auzit dumneavoastra pe la colturi tot aia e?
Postat 28 Mai 2010, 18:50 de eu cu mine
hmm
fetita avea 5 anisori,probabilul tata biologic sa mutat din oradea acum vreo 10 ani,matematic nu "pica",este posibil dar si mama neaga acest lucru,bun titlu,doamna se baga ca musca-n lapte,sa aiba grija sa nu greseasca oala sa o opareasca.
Postat 28 Mai 2010, 18:44 de eu cu mine
Aveti dreptate
Cred ca mama fetitei are dreptate. Doamna deputat ar trebui sa invete sa faca diferenta intre "barfe spuse la coltul blocului" si informatii oficiale care merita comunicate intr-o conferinta de presa. Pe mine m-a mirat foarte mult comportamentul ei. Inteleg ca isi apara tagma (poate că nici nu era cazul dacă doctorii şi-au făcut bine treaba) dar de la asta şi până la a veni în faţa jurnaliştilor cu... ce a auzit ea de nu stiu unde, e cale lunga. FELICITĂRI pentru titlul materialului in primul rand. Exact aşa este... vorbeşte fără ea
Postat 28 Mai 2010, 17:40 de Ichim
Necuratul
parca necuratul umbla dupa cseke! de cand a ajuns unguru udemerist la Sanatate, scandalurile nu mai contenesc!
Postat 28 Mai 2010, 17:07 de wtf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON