URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2010, 12:22

Sonia Drăghici: PDL lasă România fără cetăţeni şi va înmulţi rromii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ton cu întregul partid, parlamentarii bihoreni ai PSD critică virulent decizia PDL şi a Guvernului de a reduce concediul de creştere a copilului, arătând că aceasta va avea doar consecinţe negative atât în plan social şi economic, cât şi asupra sănătăţii părinţilor şi copiilor.

Primul lucru care se va întâmpla după scurtarea perioadei de acordare sau diminuarea valorii îndemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi scăderea bruscă a numărului de naşteri, a spus deputatul PSD Bihor Sonia Drăghici, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

"O familie medie în Uniunea Europeană are - statistic - 2,1 copii. Noi am ajuns la 1,8 copii", a spus Sonia Drăghici, adăugând că "în următorii 50 de ani populaţia României riscă să se înjumătăţească şi se va schimba şi paleta etnică pentru că o anume minoritate tot se va înmulţi" - aluzie la etnia romilor, care "nu apelează la metode de planning familial".

Sonia Drăghici a afirmat că pentru a-şi justifica decizia, PDL invocă exemplele unor state europene unde concediul pentru îngrijirea copilului este mai mic de doi ani, însă nu pomeneşte nimic despre faptul că, recent, a fost emisă o rezoluţie la nivel european care recomandă statelor membre UE să extindă perioada acestui concediu.

Pe de altă parte, deputatul social-democrat a arătat că în România sunt înregistraţi în prezent 180.000 de copii cu vârsta de până la 3 ani, însă numărul locurilor în creşe este de doar 13.000, fapt ce ar face şi mai dificil ca un cuplu să-şi plaseze copilul spre îngrijire la o instituţie de profil.

"Ceea ce face PDL şi Guvernul este un abuz şi un factor de prognostic de rău augur pentru viitorul întregii societăţi româneşti", a concluzionat deputatul Sonia Drăghici, afirmând că partidul său se va opune schimbărilor dorite de actuala putere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
”Epoca zöld-portocalie-blondă” Ep. Şi ”barza” trăieşte mai BINE?
I. ”Primul lucru care se va întâmpla după scurtarea perioadei de acordare sau diminuarea valorii indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi scăderea bruscă a numărului de naşteri”. 1. Scurtarea perioadei de acordare, sau o diminuare a valorii indemnizației pentru creşterea copilului, nu este o soluţie conformă! 2. Dna deputat: Nimic despre creşterea plafonului minim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului? De exemplu: la min. 1.000 ron, cu reactualizare la 6 luni, funcţie de inflaţie? II. ”O familie medie în Uniunea Europeană are - statistic - 2,1 copii. Noi am ajuns la 1,8 copii". 1. Cum s-ar descurca factorii politici decidenţi, deci inclusiv parlamentarii şi ”numiţii politic”, cu un venit net lunar de până la 1.000 ron? Câţi copii ar putea creşte? III. Factorii decidenţi (politici ş.a.), prea BINE bugetaţi, ce politici eficiente de integrare în societate a ţiganilor, au implementat în ”Epoca portocalie”? 1. Şi ţiganii ar trebui ajutaţi efectiv să înveţe bine, LA VĂRSTA SCOLARĂ (firească): carte/o meserie! Astfel: am avea mult mai puţine cazuri sociale/infracţiuni, mai puţini interlopi ş.a. Ar putea exista şi la aceste comunităţi, o planificare familială, măcar parţială; IV. De ce atâtea divorţuri în România, având drept cauză principală, probleme de ordin material? Acest aspect care afectează, probabil şi mai grav natalitatea şi paleta etnică, nu ar trebui să intereseze factorii responsabili? V. De ce mai sunt încă divorţuri tip ”poliţie politică”, într-o ţară UE ca România, în care discernământul, raţionamentul şi (i)maturitatea unor copii evident manipulaţi, contează mai mult, decât cele afirmate de un părinte responsabil, dar incomod pentru sistemul ”PCR&Secu”, restaurat? Aceste divorţuri, în care copiii nu sunt încredinţaţi, de regulă, părintelui responsabil incomod, nu afectează natalitatea românilor/paleta etnică? VI. În loc de concluzii: Un prost management politic de ţară, dăunează grav şi natalitaţii din România!
Postat 05 Decembrie 2010, 07:11 de stefan
axesta indemnizatie e nesemnificativa
pentru a naste un copil ai nevoie de stabilitatate in sanatate si invatamant deci eu recomand un repaus suntem la pamant cu sanatatate si educatia, nu va lasati influentati de politica puteti face cati copii vreti dar cum le veti oferi siguranta sanatati si a educatiei? cum? prin spa si mita continuata! sooo indemnizatia e inutila esentiala este alocatia de copil care se acorda fara discriminare tuturor copiilor indiferent de etnie, si eu puteam sa ma nasc tigan si ce insemana sta ca nu mai am DREPTURI? nu vreau sa vb nimic de S. D ignorati o, nu exista pacat de cei obligati sa o asculte pueti va dopuri cand vorbeste sau ganditi va la ceva frumos:))
Postat 04 Decembrie 2010, 16:09 de !cetateanul roman!
Trist, dar adevarat.
Toate profesiile liberale au devenit caste in Romania. Nu exista posibilitatea afirmarii si promovarii obiective in Romania. Munca cinstita este batjocorita in Romania. Aceste sunt 3 din cauzele pentru care ne pleaca valorile in strainatate. Din pacate, clasa politica romaneasca s-a rupt complet de realitatile oamenilor. Treziti-va, domnilor! In Romania sunt multe de facut,iar voi v-ati ratacit!
Postat 04 Decembrie 2010, 14:49 de SAFE
pesedeii
Vorbeste reprezentanta celor care au inventat sportul - " cum sa ne jefuim tara " . Sa va aduc aminte : privatizarea Petrom si a altor societati, actiunea Cornul si laptele si acuma mai nou si marul, care se dau copiilor s.a.m.d. . Trebuie sa terminam cu pomenile astea pe care le-au inventat pesedeii si apoi liberalii le-au inmultit doar pentru a cumpara voturi. Aruncam resurse importante pentru a da pomene unor milogi (in majoritate tigani) in loc sa investim banii in capacitati de productie. Trebuie sa producem aici la noi in tara. Ginditi-va cite fabrici au disparut din Oradea in 20 de ani...... Majoritatea politicienilor fac circ (inclusiv pedeii) in continuare in speranta unui nou mandat, pe care multi dintre ei sper ca nu-l vor mai apuca.
Postat 04 Decembrie 2010, 07:04 de ionascu
:))
Iar a scos asta tampenii. De ce draq o mai lasati sa vorbeasca public ?
Postat 03 Decembrie 2010, 21:22 de Io
replica la articol
Doamna deputat PSD Sonia Draghici dar la moartea copilei Patricia Akaata si acuzatia de malpraxis al doctorilor al colegilor dumneavoastra de la Spitalul de infectioase ati luat aprarea colegilor dumneavoastra doctori ,si NU cetatenei romane Patricia Akatta ,iar acuma cu afirmatia aceasta rasista xenofoba extremista o sa aveti curajul si demnitatea ca sa mergeti in fata cetatenilor de etnie rroma din colegiul dumneavoastra ca sa le explicati aceasta afirmnatie acuza la adresa etniei rrome ?Chiar daca este cetatean,ungur ,sirb,slovac ,room (Tigan) tot cetatean roman este in ROMANIA cu acelasi drepturi ca si dumneavoastra doamna deputat PSD Sonia Draghici !,,Nimeni nu este mai presus de lege,toti suntem egali in fata legii `` este un articol din constitutia ROMANIEI. Fara discriminare si marginalizarea cetatenilor de alte etnie decit cea romana pentru ca toti suntem locuitori ai acestei tari ROMANIA. Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Decembrie 2010, 14:12 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON