URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2019, 15:30

Şoferul unui Audi a fost prins cu 157 km / oră pe Calea Borşului, în Oradea. Amenzi de peste 110.000 lei pentru viteză într-o singură zi (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un şofer orădean a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 3 luni, după ce a fost prins, joi, conducând un Audi cu viteza de 157 kilometri/oră pe Calea Borşului, din Oradea, într-o zonă în care viteza este limitată la 70 kilometri/oră.

Șoferul a fost prins în cadrul unui filtru organizat în cadrul acțiunii Speed Marathon desfăşurată zilele acestea şi pe şoselele din Bihor.

Miercuri, aproape 400 de şoferi au primit amenzi de peste 110.000 lei pentru încălcarea limitelor de viteză. Timp de 24 de ore, polițiștii rutieri bihoreni, alături de polițiști din toate statele Uniunii Europene, au acționat simultan pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. 

Pe parcursul celor 24 de ore, poliţiştii rutieri din Bihor au supravegheat întregul tronson al DN 1 - E 60 în Bihor, însă au fost echipaje şi pe DN 19, DN 79, DN 76, pe drumurile județene 767E și 797 și pe principalele artere. În total, au controlat 538 de autovehicule și au aplicat 386 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cu amenzi în valoare de 111.940 de lei. 

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Acțiunea s-a desfășurat pe drumurile publice din toată țara, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Speed Marathon s-a desfăşurat în cadrul săptămânii TISPOL Speed, care are loc în perioada 1 – 7 aprilie, timp în care polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă sau când depășesc limitele legale de viteză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON