URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2018, 14:08

Sentinţă şoc: Fostul şef al Serviciului Arme din Poliţia Bihor merge la închisoare!

Sentinţă şoc: Fostul şef al Serviciului Arme din Poliţia Bihor merge la închisoare! foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarul şef Gheorghe Sava, fostul şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, merge la închisoare!

Curtea de Apel Oradea a desfiinţat, miercuri, sentinţa Tribunalului Bihor, care îl achitase în primă instanță, admițând apelurile declarate de DNA Oradea şi de partea civilă din dosar, Gheorghe Mircea Neag.

Ca urmare, instanța a desfiinţat hotărârea de achitare dispusă de Tribunalul Bihor, dispunând condamnarea ofiţerului la 3 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Curtea l-a obligat, totodată, la plata unei sume de 5.000 lei, cheltuieli judiciare.

Care pe care

Ofițerul a fost suspendat din funcție în urmă cu 5 ani și trimis în judecată în 2014 de procurorii DNA Oradea pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite și fals intelectual.

Concret, lui Sava i se imputa că în noaptea de 22/23 august 2012, aflându-se pe terenul Asociaţiei Vânătorul Alpin, ar fi abuzat de funcţia sa şi a intimidat un paznic de vânătoare care îl surprinsese fără drept pe fondul de vânătoare a asociaţiei, i-a luat arma de vânătoare şi muniţia aferentă, „fără să întocmească vreun proces-verbal de constatare a unei infracţiuni sau alt act care să creeze contextul legal al ridicării armei şi muniţiei".

Conform rechizitoriului întocmit pe numele ofiţerului, prin comportamentul abuziv, Sava l-a împiedicat pe paznic să declanşeze cercetări faţă de el, pentru suspiciunea că el însuşi a participat la acte de braconaj.

Arsenal sub sechestru

La percheziţia efectuată în noiembrie 2013 la locuinţa ofiţerului, procurorii au descoperit între cele 12 arme pe care le ţinea în casă şi o armă de foc letală, cu ţeavă lungă, care "nu figura şi nu figurează printre armele înscrise în permisul său de armă şi nici în registrul deţinătorilor de arme supuse autorizării".

De fapt, puşca fusese cumpărată în 2008 de către fiul ofiţerului, Sava aplicându-i acestuia viza în permisul de armă "fără a se fi verificat corespondenţa dintre seria înscrisă pe armă sau pe ţeavă cu cea din documentele care o însoţesc". În 2012, când tânărul a fost obligat să predea toate armele, ca urmare a suspendării dreptului de a le purta şi folosi, ofițerul a cumpărat arma prin intermediul firmei patronate de fiul său, iar apoi şi-a „avizat” înscrierea acesteia în permisul său de armă, fără să fie verificată.

Lui Sava i se mai impută că a închis ochii la faptul că notarul Florin Pană a păstrat o pușcă de vânătoare în mod necorespunzător, sub pat, nu l-a sancționat și nici nu i-a ridicat arma, deşi îi expirase permisul, ba chiar a autorizat vânzarea-cumpărarea armei, pentru a nu fi confiscată.

Citiți în detaliu de ce a fost trimis în judecată fostul şef al Serviciului Arme din Poliţie în articolul "Jupânul de la Arme"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Fost sevedeu
S-o pui de-o mânărie şi în pârnaie, Muiule! Ştiu eu că n-o să te rabzi să nu faci nimic.Aştept să văd ultima ispravă! Nu de alta, dar o să am prilejul să o ţin încă o săptămână tot în chefuri!!!
Postat 12 Iunie 2018, 14:01 de User anonimizat
Mergeți la miting
Ma ziceți că DNA-ul nu lucrează bine.
Postat 07 Iunie 2018, 10:25 de Sandu1201
@detectiv si @dictator
Da, am "comentat la comentariu" pt simplu fapt ca reiesea frustrarea din el ca strainii "pusca" tot si nu mai ramane nimic romanilor de "puscat". Nu vorbesc din auzite, am vazut cu ochii mei cum se desfasoara o "vanatoare" si de acolo apare ura asta fata de astfel de " vanatori". Toti sunt la fel! Imi plac si mie armele si trag periodic la tinta in poligonul din zona industriala, cu pistol de 9 mm, fara sa fiu vanator, fara sa trebuiasca sa fi dat bani pe pistol si fara sa platesc cotizatie. Cat despre articol...habar n-am ce a facut Sava si nu-mi permit sa vorbesc despre subiecte pe care nu le cunosc.
Postat 07 Iunie 2018, 06:59 de Kid
Sacul cu peticul...
Apropos, Muiule... Ia-l şi pe plăvanul/milogul Mărcuţ (naşut-o) cu tine. Nu de alta, dar este din acelaşi aluat plămădit! Garantat 1000% !!! Fac proba verităţii. Nu comentezi, Mărcuţ? E greu pentru tine, să scrii pe net... Toţi poliţiştii ştiau acest lucru, numai tu erai fudul, de parcă nu erai ,,deştept" destul!!!
Postat 07 Iunie 2018, 04:31 de User anonimizat
RE: Sacul cu peticul...
Fără jigniri!
Postat 07 Iunie 2018, 11:33 de Moderator
Kid
Tu unde ți-ai dat cu părerea? La articol sau comentator de prima dată? Revizuieste si te las pe tine sa răspunzi care dintre noi 2 se plictisește.
Postat 06 Iunie 2018, 22:59 de Dictatorul
@Kid
Te plictisesti? Aici vb despre niste realitati cu care tu nu ai treaba, ai auzit si tu de "vanatori" cu lunete si carabine, da ai dreptate, in mare parte e un genocid vanatoarea din prezent, ar trebui interzise carabinele si lunetele si orice alt sistem de ochire inafara de cel cu care vine arma, normal ar fi sa vanezi cu arme lise dar baietii de bani gata sunt niste "tintasi" jalnici....in fine, sa revenim, @Dictatorul vb despre lucruri reale care se petrec in teren, sume colosale la cotizatii, apoi o legislatie care te ingradeste la maxim, personal nu imi place vanatoarea in sine dar imi place tirul, nu poti detine arma de vanatoare ca sa tragi la talere daca nu esti vanator, poti ca si colectionar dar e fff complicat...., deci trebuie sa platesti cotizatia la filiala ca sa detii arma. Asa cum la altul ii place sa joace fotbal, etc etc, mie imi place tirul si nimic mai mult ce are leg cu impuscatul animalelor, de ce sa platesc giga cotizatia? Pt ca e o mafie la conducere. P.S. forumul e ca sa iti dai cu parerea la articol nu la cel care comenteaza, e o diferenta.
Postat 06 Iunie 2018, 22:50 de detectiv
Kid
Kid , esti pe lângă subiectul din presă postat azi. Înloc sa dezbati articolul cu un comentariu, te bagi in seamă cu mine in nestire de cauza. P.S. mie imi plac femeile nu bărbați, și observ ca tu esti obsedat de comentarii ,nu de articol
Postat 06 Iunie 2018, 22:39 de Dictatorul
@dictatoru
Pt asta e forumul, sa-ti dai cu parerea. Din comentariul tau nu reise ca esti pescar. Daca nu esti vanator de ce te ataci asa? Nu ca as fi de acord cu pescuitul din prezent. Si asta tot genocid se cheama.
Postat 06 Iunie 2018, 22:22 de Kid
Kid
Înainte să-ți dai cu părerea trebuie să-ți permiți acest lux. Dacă citești vei constata ca nu sunt vânător. P.S. sunt pescar
Postat 06 Iunie 2018, 21:45 de Dictatorul
@dictatoru
Nu ne zici si noua ce senzatii ai cand omori un animal nevinovat? Cu banii trebuie sa stai bine daca iti permiti arma si poti plati cotizatia aia mare de care te plangi, deci mancare ai pe ce cumpara. Trag concluzia ca mergi la vanatoare pentru placerea de a ucide. Arme cu luneta, scarbele naibii, nu lasati animalelor nicio sansa.
Postat 06 Iunie 2018, 21:29 de Kid
AJVPS Secretar Cosmin Tenghea
Era si cazul sa răspundă clampaul acesta de faptele lui, un increzut si nesimțit . COSMIN TENGHEA , secretarul de la AJVPS sar putea sa calce pe urmele lui după câți străini aduce la vânătoare și cât vânează cu autorizații false si si-a batut joc împreună cu jegosul de SAVA de toți membrii vânători. Vai samar de filiala AJVPS. Dacă intră un control sigur iese cu cătușe pe mâna din filială. Rusine sa va fie , as cum aveți tupeul sa băgați cotizații de 1500ron si veniti cu străini inainte de deschiderea sezonului de vânătoare sa puste tot , și când se deschide sezonul in octombrie , membri vânători nu mai au la ce trage .
Postat 06 Iunie 2018, 20:18 de Dictatorul
@cut
Mda.Că aşa vă place vouă, şobolanilor roşii. Sat fără câini. Ce a făcut săracul Muiu? N-a făcut nimic... Doar a luat şpagă, a furat, a falsificat, a abuzat, n-a respectat regimul armelor şi muniţiilor, a braconatşi s-a purtat ca un vătaf la serviciu. În rest, a fost aproape cumsecade. Un adevărat român, roşu/galben/portocaliu/verde, cu coloană vertebrală din latex. Exact cum le place tuturor partidelor. Un adevărat român, pur sânge.
Postat 06 Iunie 2018, 20:14 de User anonimizat
mahomed cuceritorul
se bucura de necazul altuia,el nu vede ca toti cetatenii tarii sunt in inchisoare dar in regim semideschis de cand cu dna paralela cu adevarata coruptie ca statul paralel cu cel de drept dupa care tanjim sa se instaureze odata!
Postat 06 Iunie 2018, 16:06 de User anonimizat
Sedus şi abandonat...
Unde-i tătucul Seremi? Dar Cap Mare? Nu te-au putut rândui, Muiule? Te-au folosit pe post de hârtie igienică, iar tu erai mândru de asta! Baiul este că...au tras apa după ce s-au şters la popou.Oricum,tu ai nimerit puţin mai bine decât celălalt petec de hârtie igienică, Şerban-motoristul.Aştept să-l văd picat şi pe ultimul şi atunci voi putea râde din nou!
Postat 06 Iunie 2018, 15:18 de User anonimizat
Când ajunge ţăranul domn...
Nu este bine să te bucuri de răul altuia, scrie biblia. Dar eu sunt ateu, aşa că pot să mă bucur. Şi o să chefuiesc de fericire azi, mâine şi poimâine!!! În sfârşit s-a făcut un adevărat act de justiţie, în ceea ce-l priveşte pe Muiul (că Puiu nu pot să-i spun)! A mai rămas doar Cap Mare, dar îi vine rândul şi lui.Că toate se plătesc aici, pe pâmânt...Merită să plătească pentru abuzurile comise, pentru şpăgile primite, pentru falsurile meşteşugite, pentru trufia şi infatuarea manifestate în exerciţiul funcţiunii, pentru grobianismul notoriu şi pentru toate cele făcute şi neştiute!!! Să ieşi de la bulău, Muiule, când oi merge eu să te scot!!!
Postat 06 Iunie 2018, 14:56 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON