URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2015, 16:32

Sentinţă în dosarul escrocilor care au înşelat 400 de oameni promiţându-le joburi în Germania. "Creierul" grupării – 10 ani cu executare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Escrocii trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru că au înşelat aproape 400 de persoane cu promisiuni false de locuri de muncă în Germania au fost condamnaţi de judecătorii Tribunalului Bihor.

Este vorba despre procesul penal pornit încă din 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele societăţii Vereş & Dominan SRL şi a patronilor acestora, Jean Dominan (foto), 24 ani, şi Vereş Richard, 25 ani, respectiv orădeanul Vasile Răzvan Pop, 24 ani, căruia primii i-au cesionat părţile sociale ale firmei, dar şi de un amic de-al lui Dominan, Mihai Alexandru Creţu, suspectat că a spălat banii obţinuţi din escrocheriile prietenului său. 

Dominan, Vereş şi Pop au fost trimişi în faţa instanţei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fiind acuzaţi că au înşelat aproape 400 persoane de la care au încasat 50.000 euro cu promisiunea falsă că le vor asigura locuri de muncă în Germania, în timp ce Creţu a fost  judecat pentru spălare de bani.

În urma dezbaterilor, cea mai grea pedeapsă a încasat-o Dominan, care a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare plus încă 3 ani în care i-au fost interzise dreptul de a mai conduce vreo firmă, de a accede în funcţii publice ori de a vota.

Colegul său de afaceri, Vereş Richard, a ales procedura recunoaşterii învinuirii şi, ca atare, a beneficiat de reducerea limitelor de pedeapsă, în final fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 5 ani.

În cazul lui Pop, cel care a preluat firma Vereş & Dominan SRL în momentul în care escrocheria a ieşit la iveală iar Dominan încerca să-şi şteargă urmele, judecătorii au fost mai puţin îngăduitori. Tânărul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu executarea pedepsei în regim de penitenciar.

Totodată, judecătorii au condamnat şi societatea Vereş & Dominan SRL, la o amendă penală de 10.000 lei şi au dispus achitarea lui Mihai Alexandru Creţu de sub acuzaţia de spălare de bani, invocând lipsa de probe.

De asemenea, instanţa a dispus ca Vereş, Dominan şi Pop să plătească în solidar paguba şi cheltuielile de judecată ale oamenilor pe care i-au înşelat.

Hotărârea Tribunalului Bihor nu este definitivă. Ea a şi fost atacată, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Escrocheria "Dominan" a ieşit la iveală pe 3 august 2013, când victimele ţeparilor s-au adunat în parcarea Real II din Episcopia Bihorului, unde trebuiau să se îmbarce în autocarele care urmau să le transporte în Germania.

Autocarele însă nu au mai venit, iar poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au declanşat pe loc o anchetă. Peste 200 de oameni au dat, în aceeaşi zi, declaraţii poliţiştilor antifraudă, sub coordonarea procurorului, chiar pe capotele maşinilor cu care veniseră.

Citiţi detalii în articolul Ţeapa Dominan & Vereş: Tot ce au urmărit, din start, a fost să "fure" banii victimelor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dacă era vorba de un singur păgubit, cât dădea instanţa ???
Cu alte cuvinte nu contează atât de mult fapta în sine ci numărul victimelor !!! Tribunalul Bihor e format din amatori ???
Postat 09 Martie 2015, 19:18 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON