URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2013, 12:37

Sentinţă în cazul fetiţei absorbite de o conductă în Ştrand: Şefii ADP, condamnaţi la închisoare şi despăgubiri de 200.000 de euro!

Sentinţă în cazul fetiţei absorbite de o conductă în Ştrand: Şefii ADP, condamnaţi la închisoare şi despăgubiri de 200.000 de euro! GRATII PENTRU UN GRILAJ. Potrivit procurorilor, moartea micuţei Elisabeth Haidău (foto stânga) a fost provocată de neglijenţele directorului general ADP, Liviu Andrica, ale directorului tehnic Bimbo Szuhai Tibor şi ale administratorului ştrandului, Gheorghe Sime. Primii doi sunt învinuiţi că nu au impus regulamente care să prevină incidentele, al treilea că nu şi-a supravegheat muncitorii, care au golit bazinul fără să verifice dacă gura de evacuare a apei era acoperită cu un grilaj de protecţie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 2 ani de dezbateri, Judecătoria Oradea a pronunţat zilele trecute sentinţa în cazul celor 5 angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public Oradea, trimişi în judecată sub acuza de ucidere din culpă, după moartea fetiţei de 7 ani, Elisabeth Haidău, absorbită pe 4 iunie 2011 în canalul de evacuare al unui bazin din Ştrandul Ioşia, lăsat fără grilaj de angajaţii ştrandului în timpul manevrelor de golire.

Directorul general al Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, directorul tehnic Bimbo Szuhai Tibor, administratorul ştrandului Ioşia, Gheorghe Sime, adjunctul său, Florentin Avram, respectiv lăcătuşul Sorin Floruţ au fost condamnaţi de Judecătoria Oradea la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Potrivit sentinţei, fiecare părinte va primi de la cei cinci inculpaţi, în solidar cu Administraţiei Domeniului Public, daune materiale de 4.322 lei, plus daune morale de 70.000 euro, echivalent în lei. Şi cei doi fraţi ai copilei vor primi câte 30.000 de euro fiecare, astfel că în total suma despăgubirilor se ridică la peste 200.000 de euro.

Sentinţa nu este, însă, definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare.

Interpelat de BIHOREANUL pe marginea condamnării, directorul general al ADP, Liviu Andrica, îşi susţine şi în prezent nevinovăţia. "Nu pot să spun decât ceea ce am spus în instanţă. Şi anume că eu, Liviu Andrica, sunt nevinovat", a declarat managerul ADP.

Punctul de vedere a fost însuşit şi de fostul director tehnic al societăţii, Bimbo Szuhai Tibor, acum administrator al Grădinii Zoologice Oradea. "Este regretabil ce s-a întâmplat, dar nu mă simt vinovat cu nimic", a spus Bimbo.

Citiţi despre tragedia care a condus la moartea unei fetiţe de 7 ani şi ce acuzaţii li s-au adus celor 5 angajaţi ai ADP în articolul: Şefi la apă! Directorii ADP şi angajaţii ştrandului Ioşia, judecaţi pentru ucidere din culpă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
45 Comentarii
andrica
FELICIT PE D-L POLITIST CARE A ANCHETAT CAZUL IN FT SCURT TIMP PRECUM SI PE D-NA PROCUROR CARE LA LASAT PE POLITIST SA-SI FACA TREABA.FELICITARII AMBILOR SI SPER CA SI IN AL DOILEA DOSAR A LUI ANDRICA SA VA LA-SE SA VA FACETI TREABA!!!!
Postat 27 Iulie 2013, 15:15 de VICTORIA
RESPECTAT CODUL MUNCII
Codul Muncii prevede SUSPENDAREA din activitate a persoanelor angajate care sufera condamnari ,pina la judecarea definitiva a cauzei. Pe perioada suspendarii se sisteaza si drepturile salariale. Daca condamnarea ramane definitiva ,se aplica desfacerea disciplinara a contractului de munca. De ce nu se aplica LEGEA , D-le Bolojan !!
Postat 25 Iulie 2013, 21:49 de CODUL MUNCII
:))
toti sunt evazionisti acolo si functionau ilegal doar pentru SPAGA ce nu face functionarul PUBLIC :)))) iti omoara si copilul ei sunt d-zeu in Oradea si sunt niste amarati de ..... muritori de foame :))) ca si alte bresle , nu merita sa muncesti si sa sa ti distrugi sanatatea ca sa crezi in moarte sigura ! dati incolo de rebuturi sociale :))))
Postat 22 Iulie 2013, 09:39 de :))
ciuperca pe gratis
apropo, stiti ca fostul administrator sime care in loc sa faca puscarie are o bodega in strand, vinde bauturi si mici, asa ca nu ii plingeti de mila are de unde sa plateasca despagubiri iar ceilalti angajati Florentin Avram si Sorin Floruţ in loc sa fie someri lucreaza tot la strand, iar in timpul liber la bodega lu sime... criminali nennorociti
Postat 21 Iulie 2013, 02:26 de pishatoria din iosia
lol
Ce retardat e "avocatu". Analfabet sef :) Hai sa-ti traiasca mata xD
Postat 20 Iulie 2013, 18:55 de @avocacacu
pisatoria din Iosia
strandul Iosia e un focar de infectie si daca, sa zicem ca nu ar fi fost strandul primariei ci ar fi fost privat ar fi plouat cu amenzi peste ei cu nemiluita si ar fi fost demult inchis pentru deratizare si dezinfectie. In primul rind in strand intra tigani, boschetari si oameni ai strazii sa faca baie, cica sint pensionari:), daca esti in virsta nu te intreaba nimeni nimic, poti intra in strand si daca puti de la 2 kilometri sau esti plin de bube din cap in picioare. Animalele alea care intra in strand, ca nu i pot numi altfel pe pensionarii aia nespalati, pur si simplu nu au auzit de apa si sapun, intra in strand ca vitele si nu mai ies afara pina nu pute apa de la pisatul lor. Asta ca sa nu va spun ca mai sint si din aia care au diaree si se kka pe ei... WC-urile sint cel mai curate locuri din strand pt ca nu le foloseste nimeni, iar cind va puneti sezlongurile/paturile aveti grija sa nu dati de vreun sobolan mort prin iarba...
Postat 20 Iulie 2013, 11:51 de Iosia
nu aveti minte cand bateti TOACA si va faceti laba in PUBLIC !
IA mucles ca va cer daune ca pierdeti TOT :))) cu cine vorbiti asa ?ANALFABETA o fi FOST MA -ta si taica TU !! ORICUM jeguri ca voi va demonstrez in 24 de ore ca MURITI de FICAT :)))) aveti o fata de CRIMINALI IN SANGE :))) NU citesc ce vreti voi, nici o lege nu ma OBLIGA sa citesc la ORDIN sau COMANDA :))) SI daca as fi handicapata va suggeti singuri in PUUZTA ? este interzis handicapul cumva in ROMANIA, nu aveti minte cand bateti TOACA si va faceti laba in PUBLIC ! CHIAR asa in public va MASTURBATI , jegguri :))) ?
Postat 17 Iulie 2013, 07:59 de nu aveti minte cand
avocatul sulii...
Ti-as rupe urechile pt. felul in care scrii, pt. ca alea-s de vina ca esti un asa analfabet, ca nu au fost ciulite bine cand trebuia! Ai scris si tu sa te afli in treaba dar esti pe aratura rau de tot!
Postat 17 Iulie 2013, 02:25 de mm
Parintii nu au nicio vina?!
Parerea mea este ca si parintii au o anumita vina, nu inteleg ce vine are directorul Adp-ului.. de cand a preluat domnul Andrica conducerea a imbunatatit considerabil toate punctele ADP .. rusine justitiei..
Postat 16 Iulie 2013, 19:28 de Nedreptate
Avocatu lu peste...
Fetita sigur nu avea "HANDICAP, OTITA sau in urechi dopuri cu silicon". Tu cred ca ai si handicap si otita si silicon in loc de creier. Dupa cum te exprimi ma indoiesc ca ti-ai luat bacu' de facultatea de drept nici vorba. Daca ai fi citit articolele de acum doi ani, ai fi stiut ca fetita nu a fost cu parintii la strand, iar cel care a dat drumul la apa, era beat si nu a avertizat pe nimeni.
Postat 16 Iulie 2013, 17:00 de @avcatu
va sugerez sa renuntati la TIGARI, bere si sa urmati facultatea de DREPT
Fetita sigur nu avea HANDICAP sau OTITA, in urechi dopuri cu silicon ? SA ceara un avocat starea reala a fisei de sanatate in instanta, poate parintii sunt VINOVATI nu cei care prin martori au avertizat o, va sugerez sa renuntati la TIGARI, bere si sa urmati facultatea de DREPT , va ajuta foarte mult in viata si sa fiti inclusiv RESPONSABILI si sa schimbam ROMANIA, sa PROFESEZE doar cei cu vocatie si cu implicare SUFLETEASCA. NU va rispiti TIMPUL cu fleacuri, participati fiecare cu o compariune RATIONALA in SOCIETATE.
Postat 16 Iulie 2013, 16:17 de avocatul
nu pote sa atinga decat in anumite conditii
nu SALVAMAR nu poate pune mana pe un copil decat sa evite un INEC in REST urla si URLA dar automatizat, cine face INSTRUCTAJUL de SALVAMAR ? dar eu va intreb pentru persoanele cu handicap care nu aud ce faceti ?ROmania este in urma si stiti de ce , am platit toti analfabeti care au crezut ca MUNCA ii face OAMENI, am gresit , munca presupune o pasiune , o implicatie inclusiv SUFLETEASCA , o daruire NATIVA , in rest morti si INSELACIUNE. DE ce stau pensionari asa de inghesuiti, turnati BICARBONAT atunci la ce CIUPERCA exista acolo, sare nu stiu daca se recomanda intrebati un MEDIC !
Postat 16 Iulie 2013, 16:04 de SALVAMAR
CU martori scapi de orice INFRACTIUNE !!
RATIONAL cum evita acesti debili mintali un pericol in STRAND , cu FLUIERUL ?:)))) sinte vai de capul lor sa nu fiu mai .... !
Postat 16 Iulie 2013, 15:56 de mucles
CU martori scapi de orice INFRACTIUNE !!
pai daca sunt prosti si nu au urlat ca sa aibe martori la fetita sa iasa din BAZIN acum RASPUND :))))) de ce nu aveti VOCIFERARE acustica ? DA i incolo de jeguri, la inchisoare , nu ganditi de la A la Z va mananca INCHISOAREA pe toti nu doar pe el, CU martori scapi de orice INFRACTIUNE !! FAC ceva pe MUNCA sau locul de munca care ma baga la INCHISOARE, brute COMUNISTE care fortati OMUL la MUNCA, HUUUUUUUUUUU !
Postat 16 Iulie 2013, 15:53 de mucles
salvamarii din iosia
care salvamari? voi aveti habar ce pisatorie e in strandul din iosia? La ora 8 cind se deschide stau pensionarii pe trei rinduri lungi de 10 metri, toti pisati pe ei si transpirati, astia nu fac baie decit la strand. Cei care circulati pe linia 14, autobuzul care trece prin iosia, dimineata, stiti foarte bine cum pute de la nespalatii astia in autobuz, astia put mai rau ca tiganii. Si in plus animalele astea nespalate nu folosesc niciodata dusul si WCul, nu se spala inainte sa intre in bazin si se pisa pe ei toata ziua in bazine, ca astia stau 8 ore in apa ca la servici...
Postat 16 Iulie 2013, 13:09 de pantera alba
Ai fost vreodata la strand in Iosia?
Ai fost vreodata la strand in Iosia? Unde ai vazut tu salvamari? A fost un angajat beat a carui distractie era sa sperie oamenii golind bazinul cu oameni inauntru. Copii merg in bazinele de adulti deoarece bazinele de copii sunt pline ochi de pensionari, prefera acele bazine pentru ca e apa mica si pot sta jos, care stau unul langa altul si pentru a nu-si pierde locul raman si se pisa pe ei acolo. Din dinamica altor accidente similare, daca parintele copilului ar fi fost langa el tinandu-l de mana si copilul ar fi fost absorbit in golire, tot nu ar fi avut nici o sansa.
Postat 16 Iulie 2013, 12:11 de @ pantera NEAGRA
justitia
JUSTITIA LUI MONICA MACOVEI,fereasca-ne dzeu de asa justitie oarba
Postat 16 Iulie 2013, 11:36 de ambasador
strand IOSIA
Parintii au o mare responsabilitate fata de copiii lor.Nu trebuia fetita s-a ajunga singura intr-un bazin de adulti unde nu au voie copiii,mai ales neinsotiti.Salvamarii nu au vazut nimic?Acum putem s-a ne dam toti cu parerea,dar banii nu cumpara viata unui ingeras!D-zeu s-a ne ocrotesca pe toti de nenorociri !
Postat 16 Iulie 2013, 11:04 de pantera NEAGRA
SOS ADP!
Un director ca Andrica nu trebuie condamnat!!! VAi de intreg ADP- ul fara el! Directori ca el mai trebuie sa cautati nu sa condamnati! Atentie mare Justitia!!!!
Postat 16 Iulie 2013, 10:21 de natalia
vinovati
CONDOLEANTE FAMILIEI ! dar familia trebuie sa stie ca nimic nu poate compensa pierderea unei fiinte dragi, mai cu seama a unui copil! Copilul nu era supravegheat, deci putem spune ca si parintii au o parte din vina! Stiu, suna urat, dar cine ar fi vrut ca acest lucru sa se intample??? Nici parintii si nici angajatii ADP si nimeni! Dar daca e sa gasesti o vina gasesti la fiecare dintre parti. Asa ca justitia sa condamne in functie de culpa fiecaruia. Nici eu nu cred ca directorul societatii trebuie sa fie condamnat!
Postat 16 Iulie 2013, 10:14 de justitiarul
Andrica cel mai bun
Andrica e cel mai bun manager pe care l-a avut RAPAS-ul / ADP -ul de 20 de ani incoace!!! ASA PATESTE ORICINE IN TARA ASTA!! AI CURAJUL SA SCHIMBI CEVA IN BINE??? IMEDIAT ESTI EXECUTAT, NU NUMAI CONDAMNAT !!!! Rusine justitiei politice!! sigur e politica si aici!!
Postat 16 Iulie 2013, 10:07 de altul care stie
ptr cei care se bucura de necazul altuia
Sunt uimita ca un manager asa de bun, sa primeasca o asemnea sentinta! Acest manager, de cand a venit in RAPAS, a facut foarte mult bine in cadrul societatii pe care o conduce. Si pot spune ca de cand e director conduce de pe teren, nu din birou ca altii. Zilnic merge la toate punctele de lucru ale societatii, avand grija sa se respecte regulamentele, a instituit disciplina la toate punctele de lucru, a adus societatea pe profit, care inaintea lui era pe pierdere tocmai din cauza indisciplinei care era inaintea sosirii lui.Credeti-ma face maximul ce-l poate face un MANAGER COMPETENT! SI DE ACEEA CRED CA NU POATE FI CONDAMNAT IN NICI UN CAZ pentru ca altii nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu. Indiferent cat de bun manager ai fi nu esti Dumnezeu ca sa le poti cuprinde pe toate. Daca lacatusul isi indeplinea constiincios munca, daca seful lui ierarhic superior avea aceasta grija, ca angajatul din subordine sa fie prelucrat, daca seful administratorului care era directorul tehnic verifica periodic activitatea angajatilor din subordine nu se ajungea la asa ceva. Deci cei direct raspunzatori sa fie sanctionati si nicidecum directorul !
Postat 16 Iulie 2013, 10:01 de una care stie
strand iosia
Voi cei care pronuntati sentinte in Bihor unde ati terminat facultatea? cum ati ajuns judecatori? cum sa condamni la puscarie un om care nu are nici o vina, singura lui vina ca este directorul unei institutii.ANDRICA LIVIU este un cetatean de onolare a acestui oras, a facut multe pentru Oradea, pentru cetatenii acestui oras.
Postat 16 Iulie 2013, 09:36 de unul din Iosia
strand iosia
LIVIU ANDRICA NU ESTE VINOVAT ,
Postat 16 Iulie 2013, 09:30 de unul din Iosia
justitia
Nu inteleg ce sentinta este si asta, sa fie vinovat cineva ca parintii sint neglijenti.Pai copilul a fost la strand cu parintii. Singurii vinovati sint:parintii,seful strandului de pe vremea aceea si lacatusul respectiv si nicidecum directorul RAPAS ,Justitia ca de obicei este coordonata de partide politice.Rusine Justitia Bihoreana.
Postat 16 Iulie 2013, 09:25 de trifa
pentru elefantel
Poate vrei sa te puna pe tine director?Cind va veni madam Udrea sau Blaga la putere te va pune pe tine director .........
Postat 16 Iulie 2013, 09:20 de trifa
pentru Ion maciuca
Vezi ca fiecare din noi are o caramida la puscarie.Inainte de a se goli bazinul se anunta de mai multe ori ca oamenii sa iasa din bazin,asa ca nu injura ca nu ai dreptate.
Postat 16 Iulie 2013, 09:17 de trifa
pentru Buruiana
Ar trebui sa efectuezi un control psihiatric, si eu merg cel putin o data pe saptamina la strandul din Iosia, in ultimii 2 ani s-au facut foarte multe reparatii, schimbari in bine.Parintii trebuie sa-si supravegheze copii .Nu este de vina nici USL si nici Andrica in legatura cu accidentul de mai sus.Nu aruncati tot timpul cu noroi ca va bate cel de sus, nerusinatilor
Postat 16 Iulie 2013, 09:13 de trifa
La puscarie...
..cu executare cu totii!Luati salariul degeaba!Afara din posturiAndrica Bimbo!Sa va bata Dumnezeu!Boilor..apa se goleste dupa ce publicul,oamenii pleaca acasa!
Postat 16 Iulie 2013, 08:43 de ion maciuca
demisia de onoare
Cum sa afirmi ca nu esti vinovat? Alo !!!!!!!!!! JUSTITIA aude cineva? La recurs cu executare ca nu inteleg pedeapsa, dupa 2 ani poate inteleg si ei de ce! Bolojan DOARME? Cum sa tii pe post pe cineva pe care instanta il certifica ca vinovat pentru omor prin neglijenta la locul de munca? Daca ar avea onoare nu ar mai spune nimic si si-ar da singuri demisia! Dar cum nu le pasa decat de persoana lor, e cea mai grava pata pe obrazul celor 2 partide din istorie! Bimbo si Andrica afara!
Postat 16 Iulie 2013, 08:12 de elefantel
Crimele imbobocite la Oradea
Judecatorii v-au dat de urma. Cum puteti sa spuneti ca sunteti nevinovati? Ce ait ati facut in plus la preluarea functiei, pentru protectia celor care se apropiau de baza, ori intRAU in strand. Ati anuntat vrodata SRI, caruia sa-i dat detalii despre numere de masini? DESPRE HARTUIALA UNOR CAPETENII TIGANESTI CAre statau la intrare in strand si agata fete, intimideaza? De ce in interiorul strandului babacii pun ochii pe fete, asta este treaba lor? Si cum nu vede nimeni? Eu am observat cam prin 2006. De atunci am mai fost la strand in IOsia o singura data 5 ani mai tarziu, aceeasi atmosfera. Mergi la strand pe banii tai si te gasesti in gura mafiei. Mergi in bai pe banii tai , la fel, aceeasi atmosfera siciliana. Prin oras abia te tarasTi, tot la 10 pasi cineva te amenita cu moartea. Judecatorii au tras un semn de alarma.
Postat 16 Iulie 2013, 06:28 de Buruiana
Pupincurismul vs. caracterul noului oradean
Dupa ce l-au pupat in fund pe primar aproape zilnic, acesta i-a lasat de izbeliste, sa plateasca fraierii pentru noul sistem managerial marca Bolojan.
Postat 15 Iulie 2013, 19:21 de Juji
meritau cu executare pedeapsa
inchisoare cu suspendare?o viata curmata atata valoreaza?
Postat 15 Iulie 2013, 17:44 de ana
USL jeg penal si mai grav neam de golaxani !
da va dreakului pe toti de prot cati copii mai sacrificati din viata voastar ca sa asistati cum STATUL va batjocoreste cu banul VOSTRU, rau idioti va lasat natura, CE JUSTITIe, ce DREPTATE cu CRIMINALI care isi bat joc de CARNEA noastra, nu mai astempatm 2014 si declaram REVOLUTIE, nu mai toleram NESIMTIREA si crima PLOTICA obligat impusa, vreti sa va ingropati copii, astia sunt obisnuiti sa ia banul nu sa muncesca, USL jeg penal si mai grav neam de golaxani ! NIMIC nu au facut decat au impartit intre ei banul publi, economie subteraa tot mai exista, evazionisti in libertate mai avem , unde este schimbarea, unde este JUSTITIA in ROmania, in concediu PRELUNGIT !! NU VREM PARCARE IN CENTRU, VREM VERDEATA, ne am saturat de MORTI si MORTI !
Postat 15 Iulie 2013, 17:39 de concediu
sentinta
PT. ACESTI BUGETARI CARE AU SALARII MARII SI RASPUNDERE NIMICA DESPAGUBIRILE SE VOR PLATI DIN BUGETUL PRIMARIEI ADICA DIN BUGETUL CETATENILOR DIN ORADEA EXACT CA PENTRU COMBUSTIBILUL LA ELECTROCENTRALE
Postat 15 Iulie 2013, 16:50 de doru
@marius ,care nu e porc
Daca murea sora-mea despagubiri primeau mama si tata. Durerea mea nu ar fi fost alinata cu bani , mai ales daca eram minor. Totusi , nu pot incheia fara a-ti admira eleganta exprimarii. Insist sa cred ca parintii pot fi despagubiti.Nu stiu , insa , daca vederea banilor va alina durerea fratilor fetitei , minori si ei , cred. Sau cine stie... Durerea ta ar fi alinat-o?
Postat 15 Iulie 2013, 16:17 de iosua
Vinovati
Pe langa acesti incompetenti, vinovate de moartea acestui ingeras Elisabeth se fac si autoritatile care ar fii trebuit si trebuie sa faca controale cu regularitate acestor institutii pt a verifica daca se respecta normele de prevenire a accidentelor, si in acelasi timp pt a verifica daca din punct de vedere tehnic sunt functionabile, cum este posibil sa se intample un asemenea accident intr-o tara care se vrea a fii parte din UE si care se considera CIVILIZATA!!!
Postat 15 Iulie 2013, 15:35 de Valentin
Vinovati
Nu-mi vine sa cred ce declara incompetentii astia "Nu pot să spun decât ceea ce am spus în instanţă. Şi anume că eu, Liviu Andrica, sunt nevinovat", "Este regretabil ce s-a întâmplat, dar nu mă simt vinovat cu nimic", a spus Bimbo. Personal nu cunosc aceste doua personaje care stau (au stat) in fruntea unei institutii si nu au nici un pic de profesionalism in afara de a isi verifica conturile daca au intrtat banii!!! As vrea sa va spun eu un simplu cetatean, ca SUNTETI RESPONSABILI!!! si spun asta deoarece voi trebuia sa stabiliti niste masuri de prevenire a accidentelor, proceduri de umplerea bazinelor si golirea lor, sub stricta supraveghere a unor oameni care au primit in prealabil un curs de pregatire si informare despre aceste proceduri. Nici unde in lumea asta nu se goleste un bazin daca in incinta strandului mai sunt oameni, iar in cazul in care imprejurarile o cere aceasta operatiune se face sub stricta supraveghere a angajatilor care INAINTE DE A INCEPE PROCEDURA DE GOLIRE se asigura ca nimeni nu mai este in bazin si inchide temporar acel bazin pana cand este din nou sigur sa se lase accesul liber. Rusine autoritatilor care inca mai tin in functii incompempetenti!!!
Postat 15 Iulie 2013, 15:28 de Valentin
@iosua
Ar trebui daspagubita scroafa familiei adica ma-ta. Daca ar fi murit sora ta tot asa vorbeai?Justitia romana nu se grabeste sa ajute un om nevoias, daca in cazul lr asa a considerat, ce treaba ai tu? Du-te in parlament si schimba legile daca nu iti convine.
Postat 15 Iulie 2013, 13:37 de Marius
papusile de infractori umilesc ROMANIA !
multi se impopotoneaza ca niste papusi dar ei sunt niste amarati de evazionisti mai popular HOTI, TALHARI (salariati exploatati si ucisi de boala ) cu afaceri dubioase, "am pornit de jos iti spun" :))) am gasit fraieri i am platit si IATA ma sunt mare INFRACTOR in libertate, am intretinut cu SPAGA si mita LEGEA, prost sa fii si sa nu i VEZI in viata PUBLICA !
Postat 15 Iulie 2013, 13:35 de comunisti
A murit un copil...
A murit un copil si toata lumea primeste inchisoare cu suspendare? Nimeni nu este vinovat? Nici macar cel care a dat drumul la apa fara sa verifice cine este in bazin? Daunele morale sunt binevenite dar nu il aduc pe copil inapoi si nici nu putem avea certitudinea ca asa ceva nu se va mai intampla. Gunoiul de incompetent de Bimbo, numit pe criterii pur nationaliste de impartire pe functii a fost numit la Gradina Zoologica. Din cauza incompetentei lui a murit un copil la strand, acum are salariu de director la Gradina Zooologica? Daca murea copilul acestui avorton, tot asa nu se simtea de vinovat? Pe scurt: gunoiul asta mai lucreaza la primarie si il platim noi din banii nostri?
Postat 15 Iulie 2013, 13:24 de Marius
CONDOLEANTE parintilor !
in sfarsit LEGEA se aplica, UN JOB = RESPONSABILITATE nu INSTRUMENT DE CRIMA, asta este JUSTITIA ROMANA ! MA astept ca toti EVAZIONISTI sa raspunda in fata NOASTRA a POPORULUI CU averea PERSONALA , asta e LEGEA, nu sa nu recuperam PREJUDICI, vezi DORBOB< CIDOR , altii DE DECENII FURA POPORUL< statul cu PRODUCTIE neinregistrata pe acte, faceti ancheta cata PRODUCTIE de paine aveau in aniiX, Y si cata pe acte, luati decalratii, cati au ajuns la pensie si au N anii munciti la NEGRU, ei ce manaca, ESTE CRIMA , CRIMA ce altii au facut si acum stau in VILOACE si se lauda cat de INFRACTORI IN LIBERTATE sunt, RUSINE sa fie JUSTITIA ROMANA, ati lasat ROMANII fara penmsii si DREPTATE la genocid siocial de DECENII, suntem mandrii de voi ca ii INSTIGATI, sa va ajunga SPAGA cat sa va ingropati copii, amin ! CRIMA atarge CRIMA, amin ! Si hotii sunt harnici cand FURA :))))
Postat 15 Iulie 2013, 13:21 de ASTA e LEGEA !
o veste buna
Cine a reprezentat familia Haidau in instanta? Bun avocat/a. Se poate oferi informatia asta? Totusi, astia nu sunt vinovati cu nimic? Nu au responsabilitati la fisa postului de munca? Daca au fost pusi sefi colo si sa primesca salariu baban de stat.. cum ramane ? Pai asa.. hai ca angajam orice ciuri`buri si nimeni nu e raspunzator pt nimic.. mama voastra de hoti.
Postat 15 Iulie 2013, 13:15 de drept
explicatie succinta
@iosua: pentru că daunele morale se plătesc pentru a compensa trauma suferită! În acest caz este evident că frații fetiței au fost afectați psihic! De aceea Instanța a apreciat că și frații trebuie să beneficieze de daune morale!
Postat 15 Iulie 2013, 13:07 de TDS
exagerari
De ce despagubiri fratilor fetitei ? Nu ca m-ar durea pedeapsa celor 5 dar nu realizez ratiunea despagubirii fratilor decedatei. Mi se pare deplasat . Bine ca nu-I despagubesc moral si cainele familiei.
Postat 15 Iulie 2013, 12:54 de iosua
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON