URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2017, 18:33

Senatul a decis întoarcerea administrării fiscale a contribuabililor mijlocii de la regiuni la judeţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doi ani după ce administrarea contribuabililor mijlocii a fost transferată, printr-un Ordin al preşedintelui ANAF Gelu Ştefan Diaconu, de la Administraţiile Judeţene la Direcţiile Regionale ale Finanţelor Publice şi la un an după ce toţi parlamentarii bihoreni au cerut conducerii Ministerului Finanţelor revenirea la "descentralizare", senatorul UDMR Bihor Cseke Attila a anunţat că Senatul a adoptat în acest sens un proiect de lege iniţiat de formaţiunea pe care o reprezintă.

"Măsura adoptată reprezintă un prim pas pentru descentralizarea acestui segment de impozitare şi, în conformitate cu principiul subsidiarităţii, pentru apropierea instituţiei de cetăţeni. Legea va trece din Senat la Camera Deputaţilor, unde sperăm să fie cât mai curând adoptată", a transmis Cseke, printr-un comunicat dat publicităţii în cursul zilei de miercuri.  

Potrivit acestuia, centralizarea la nivel regional a administrării fiscale a contribuabililor mijlocii "nu a adus rezultatele aşteptate din punct de vedere al eficienţei", Cseke amintind că formaţiunea sa "s-a opus vehement, încă de la început", deoarece a generat noi costuri financiare şi de timp pentru contribuabili. "Este necesar să se încheie cât mai curând posibil plimbarea inutilă a antreprenorilor în alte judeţe", a mai adăugat Cseke Attila.

În baza Ordinului preşedintelui ANAF din decembrie 2015, intrat în vigoare de la 1 februarie 2016, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor a predat Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj administrarea fiscală a 390 firme mijlocii, încadrate astfel după cifra de afaceri anuală, aceasta fiind iniţial de minimum 10 milioane lei, dar ulterior coborâtă la 6,7 milioane lei.

Între firmele bihorene a căror administrare fiscală a fost transferată la Cluj se numără companii precum Abed Nego, Asfamixt, Cesal, Construcţii Bihor, Constructorul Sălard, Drumuri Bihor, Drumuri Orăşeneşti, Gavella, Trameco (construcţii), Administraţia Domeniului Public Oradea, Compania de Apă Oradea, OTL (firmele municipalităţii), Brugioni, Frigoconti, Galassini, H. Essers, Lanceti (transporturi şi logistică), Dorbob, Fresh Food International, Nutrientul, Nutripork, Pro Acva, Regiana, Rieni Drinks, Scandic Distilleries (industrie alimentară), Lotus Center, Novaeuro, Total Distribution Grup, Vandana (comerţ), Aura, Marconf (textile), Băiţa Bihor, Redolaj, Transgex (industrie extractivă), ARA Romania, Benvenuti, Yelow Stone (încălţăminte), Auto Bara, Carbenta, Top Motor (auto), Dacardi, Deme Macarale, Distrigaz Vest, Eco Bihor, Optimedia, RER Ecologic Service (servicii), Faist Metalworking, Metalurgica Industrial, Perind, Plastor, Sinteza (industrie), SC Turism Felix șamd.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
...mda
In ultimii ani toti ministrii de finante si legiuitorii au modificat codurile fiscale si "organigrama" numai in interesul statului, fara a le pasa de contribuabili. Cei care au venit dupa, au criticat, normal, fostii dar au lasat la fel toate prevederile proaste adoptate anterior. Deci, de la Ana la Caiafa, tot un drac.Sau modificat de o mie de ori codurile si procedurile dar, formularele sunt tot alea vechi. Tot in drac
Postat 18 Decembrie 2017, 21:47 de FLORIN64
Birtinezule, majoritatea toxica de 2/3 din cl, se aude?!
Ce declara prefectul, fost director al finantelor bihorene, despre mutarea contribuabililor mijlocii la Cluj : ,,...Oradea pierdea încasarea a aproximativ 80 de milioane de lei anual..." Daca se adopta si in camera (for decizional), veti reveni asupra masurii nesimtite de a majora birurile cu 20%? Sau pe ce ati pus mana e bun luat? Mai ales ca la orizont se anunta niste sume de restituit!
Postat 15 Decembrie 2017, 08:49 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON