URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2010, 13:36

Senatorul Ioan Mang rămâne în doliu până la căderea Guvernului Boc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, s-a prezentat la conferinţa de presă organizată vineri tot în costum negru la care a afişat o cravată sobră. "Sunt nevoit în continuare să port cravată neagră. Sper să o pot schimba cât mai curând, iar după data de 16 octombrie să nu mai trebuiască să port doliu", a declarat senatorul Mang.

Preşedintele PSD Bihor a promis la sfârşitul lunii august că, în semn de protest, va purta doliu până la căderea Guvernului Boc şi nădăjduieşte că acest lucru va avea loc la jumătatea lunii octombrie, după depunerea în Parlament a moţiunii de cenzură iniţiată de PSD.

Dascăl de profesie, senatorul Mang a mai spus că săptămâna viitoare va avea loc "cea mai tristă începere de an şcolar din ultimii 20 de ani pentru că 15.000 de cadre didactice au fost date afară şi peste 1.000 de şcoli au fost închise". El s-a declarat cu atât mai indignat cu cât printre instituţiile şcolare închise datorită numărului redus de elevi "se află inclusiv şcoli care au fost renovate în ultimii doi sau trei ani, iar după închiderea lor copiii au fost mutaţi în clădiri în paragină".

Mang a mai spus că pentru haosul creat în învăţământ ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu ar fi trebuit eliberat din funcţie. "Domnul Funeriu era primul care trebuia să fie remaniat, pentru că prin ce face acest individ zi de zi distruge sistemul de învăţământ", a spus liderul PSD Bihor.

Social-democratul a mai afirmat că este "profund dezamăgit" de declaraţia ministrului că "senatorii opoziţiei blochează Legea învăţământului în Parlament". "Dacă am dori să blocăm legea nu ne-am duce la comisie, dar faptul că stăm 10 - 12 ore pe zi în comisie ca să dezbatem proiectul de lege arată că dorim o lege a educaţiei", a spus senatorul.

Mang a mai amintit că proiectul de lege înaintat de ministrul Funeriu este atât de slab încât senatorii din Comisia de învăţământ sunt nevoiţi să o refacă din temelii. "Ceea ce se întâmplă acum este că scriem o altă lege, articol cu articol", a spus senatorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
replici la comantatorii@Cefan si @Stefan
@Cefan sa zicem ca ai dreptate si adevar in afirmatii,dar prima data verifica ce a scris despre acel blog si vezi ca sunt adevarate afirmatiile lui @Romanu Simplu.Sa-ti fie rusine @Cefan ca batjocoresti un roman simplu,un simplu membru de partid PSD @Romanul Simplu ,dar esti fericit ca aperi si lingusesti pe presedintele PSD Bihor senatorul PSD Ioan Mang si cu astfel de atitudini se pierde increderea in partidul PSD de catre romani simpli si se pierde alegerile.@Stefane scrie pe romaneste laudele aduse senatorului PSD Ioan Mang ca in ROMANIA traiesti,nu in Anglia.@Stefan sa-ti scrie si @Romanul Simplu in engleza lui de balta niste laude,,Mr.Mang:Goo to hell!The true blood flouts in all PSD Bihor organization from the simple members !This is the beginning of the taliban rebelions``@Stefane tradu ce a scris @Romanul Simplu.@Stefane stiu cine esti te-a tradat ultimul cuvint al laudelor(Pepe Florian)dar lesne poti fi si @Cefan si sa scrii insultele injuriile mizeriile la adresa mea a lui Romanul Simplu si de aceea o sa-ti aratam noi talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor ca ti-ai facut dusmani in partid in PSD Bihor si ai sa pierzi totul.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Septembrie 2010, 07:12 de Romanul Simplu
For: Mr. Mang, Ioan
Mr. Mang: go ahead with PSD Bihor - true blood! Best regards!
Postat 11 Septembrie 2010, 23:00 de stefan
@Romanul Simplu
Esti penibil de insistent cu prostii care nu intereseaza pe nimeni. Un esti Romanul Simplu, ci un biet roman, dupa toate aparentele si grav bolnav.
Postat 11 Septembrie 2010, 15:04 de Cefan.
replica la articol
Redactia saptamanalului ,,Bihoreanul `` nu mai cenzura comentariul lui @Romanul Simplu lasa sa vada si membri simpli de partid PSD din filiala PSD Bihor ce scrie despre presedintele ,,legitim ales legal al filialei PSD Bihor senatorul Ioan Mang pe bloguri ,nu mai strege adresa blogului sa vada si cititori sapatmanalului Bihoreanu ce se scrie despre senatorul PSd Ioan Mang adresa blogului este ,, WWW.NEINFECTATDECOMUNISM.BLOGSPOT.COM`` .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Septembrie 2010, 14:34 de Romanul Simplu
replica la articol
Domnule senator PSD ,,presedinte legitim ales al filialei PSD Bihor `` Mang Ioan,asa cum am scris si in comentariul trecut pe acest forum al saptamanalului ,,Bihoreanul `` este ,,BINE`` ca filiala PSD Bihor este vie,dar este,,DE RAU`` ca este impotriva dumneavoastra presedintele de filiala PSd Bihor si este impotriva conduceri actuale PSD Bihor .:)) Domnule senator PSD Ioan Mang cu afirmatiile acestea ale dumneavoastra cu haine negre si cernite si doliu etc ..etc ne faceti de rusine pe noi simpli membri de PSD Bihor si filiala PSD Bihor in toata ROMANIA,cititi numai postarea aceasta de pe blogul acesta ,, .blogspot.com/2010/08/un senator psd va purta doliu pina va cadea guvernul Boc sau macar pina primeste si el un os de ros/:))nu mai zic de comentarii la postare care va i-a in ridere:)).Jurnalistul Dan Simai cind relatezi de la o conferintza de presa a filialei PSD Bihor relateaza adevarul si dreptatea afirmatiilor presedintelui PSD Bihor senatorul Ioan Mang care a zis ,,cravata neagra `` (ca si legionari ):)) si nu haine negre de doliu ,relateaza adevarul si dreptatea afirmatiilor nu minciuni.:)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Septembrie 2010, 14:23 de Romanul Simplu
MANG CEL JALNIC
CEA MAI TRISTA PERIOADA PT.PSD, NENE CU GURA STRAMBA ,UITA-TE IN OGLINDA SI SCUIPA-TE 30 DE ANI,NU ESTI BUN DE NIMIC, N-AI FACUT NIMIC PT NOI BIHORENII! TE INGRASI PEZI CE TRECE ,PE BANII NOSTRII ,DUPA CE TI-AI DUS FIRMA LA RAPA ,AI TRECUT LA PSD SI L-AI DUS LA RAPA, dA TI SE STRAMBA GURA TOT MAI RAU! ESTI DIN CE IN CE MAI JALNIC!
Postat 11 Septembrie 2010, 10:39 de PSD Bihor
MANG CIOCLUL PSD Bihor
Ar trebui sa porti doliu si dupa ITM Bihor, dupa ce ai plantat-o pe T A R F A penala .... Ratan penibil care ai ingropat si PSD-ul ...... RUSINE, SA-TI FIE...
Postat 11 Septembrie 2010, 10:33 de PSD Bihor
For: "emil bobu", "land" si altii ca ei
I. Micutilor ”Albert Einstein”: Despre Proiectul de lege a invatamantului, varianta Funeriu, ceva comentarii pertinente aveti? II. "Greu găsești un câine fără purici şi un om deştept fără duşmani." - Victor Duță; III. O taxa pe prostie (prost management politic), in cazul celor aflati la guvernare, nu ii propuneti dnului Prim ministru Basescu, T (pardon, Emil Boc al V-lea)? P.S. - "Multe succesuri!"
Postat 10 Septembrie 2010, 18:34 de stefan
ZERO
Asta isi permite sa vorbeasca ? A ajuns senator dupa locul patru. Niste nimicuri si PSD`isti astia.
Postat 10 Septembrie 2010, 15:16 de ASTA DA SENATOR
Rau ii merge la asta pe criza...
...ca e din ce in ce mai gras si mai penibil! Poarta doliu pentru ca sigur are un "mort" in familie!!! ( hi, hi, hi, sau in pantaloni!)
Postat 10 Septembrie 2010, 15:15 de LAND
si noi ne punem, daca aparem la ziar!
asta-i circ ieftin, bre senatorule. trebuia sa intri in doliu anul trecut cand ati intrat la guvernare alaturi de basescu si boc
Postat 10 Septembrie 2010, 14:17 de emil bobu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON