URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2013, 17:41

Senatorul Florian Bodog susţine creşterea numărului de ore de educaţie fizică şi în gimnaziu şi liceu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Creşterea numărului orelor de sport ar aduce beneficii majore stării de sănătate a populaţiei, afirmă senatorul PSD Florian Bodog. Alesul a declarat că susţine proiectul Planului-cadru pentru învăţământul primar care propune exact acest lucru pentru elevii din clasele primare şi care se află în dezbatere publică.

Proiectul prevede împărţirea orelor în două la disciplina Educaţie fizică şi alte două la Muzică şi mişcare pentru elevii din clasele pregătitoare, întâi şi a II-a, respectiv două ore la disciplina Educaţie fizică şi o oră la disciplina Joc şi mişcare, pentru elevii claselor a III-a şi a IV-a.

"Doresc să salut propunerea Ministerului Educaţiei privind noul Plan-cadru de învăţământ pentru ciclul primar. În opinia mea este o măsură corectă care trebuie extinsă şi la nivel gimnazial şi liceal, pentru că doar aşa va aduce, pe termen mediu şi lung, beneficii majore stării de sănătate a populaţiei, cu efecte cuantificabile şi vizibile în viitor", a precizat senatorul Florian Bodog.

Totuşi, acesta susţine că introducerea orelor suplimentare nu ar trebui să crească numărul total al orelor pentru elevi, mai ales deoarece este vorba despre cei din clasele I-IV.

"Consider că simultan, se impun cel puţin două măsuri, la fel de importante şi necesare pentru întreg învăţământul pre-universitar: revizuirea programelor şcolare şi a manualelor şcolare, precum şi o mai mare corelare a acestora. De asemenea, e nevoie şi de reducerea volumului informaţional şi adaptarea conţinutului manualelor şcolare la cerinţele contemporane", a mai spus acesta.

Propunerea Guvernului USL vine în contextul în care în ţări precum Franţa, Luxemburg, Ungaria, Germania, Slovenia, Austria, Liechtenstein sau Croaţia elevii au cel puţin trei ore de sport pe săptămână.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Addenda
GIMNAZIUL pentru antici insemna exact acel loc unde se faceau exercitiile de GIMNASTICA.
Postat 21 Februarie 2013, 08:58 de gyorgy tozser
replica la articol
Senatorul PSD Florian Bodog /(brancardierul) sustine...nici el nu stie ce sustine ,mitaspaga la doctori ca sa elibereze adeverinte motivari pentru ca elevi sa nu faca orele de sport ? campanie electorala pentru functia de presedinte al filialei PSD Bihor? sau chiar sustine cresterea nr de ore de educatie fizica , sport , numai ca trebuie delimitat clar ce?si cum? si brancardieru vorbeste in necunostiinta de cauza si trebuie ca sa explice!:))=))Sa explice senatorul `social democrat ` cum i-a salarizarea din functiile publice platite din banii publicii ,pe urma diferentierea dintre `ore de educatie fizica` si `sport` pt ca sportul este sport (fotbal ,volei , etc ) si educatie fizica elevului se refera la abilitatile fizice ale elevului si rezistenta la efort a elevului, miscare, sanatate , rezistyenta fizica la stmuli de stress etcetc, altfel totul este = cu o conferinta pompoasa a Membrii simpli din PSD Bihor semnati petitia online www.petitieonline.com/demisia_lui_mang_din_functia_de_presedinte_psd_bihor#form. cu cit mai multe semnaturi cu atat mai repede vom schimba un presedinte de filiala pe ex senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 20 Februarie 2013, 21:05 de Romanul Simplu
sport
in momentul de fata, la clasa pregatitoare, aceste ore (optionale) trebuie platite!!! unde mai e invatamantul gratuit???
Postat 20 Februarie 2013, 09:58 de dan
Multumit si totusi nemultumit
Intr-un fel sunt fericit pentru elevi, intr-un sunt nemultumit pentru ca aceasta decizie ar fi trebuit sa fie inclusiv si pentru noi, pentru studenti.... intrucat este ffffffffffffffffffff putin 1 ora de sport pe saptamana, si fffffff slab cotata ca si materie ora de sport...1,5 credite? hai sa fim realisti..........e ffffff putin...... Dansu din cate stiu e si decan la facultatea de Medicina, sunt tare curios ce parere are in privinta asta........
Postat 20 Februarie 2013, 07:51 de Grigu P.
9b
Din part3a clas3i 9 B TOT C3 VA PUT3M OF3RII, in schimb, MOM3NTAN 3ST3 DOAR UN LIKE! :)
Postat 20 Februarie 2013, 07:34 de clasa 9b
viitor
Pentru copiii care iubesc sportul.. este o mana cereasca. Ma bucur ca parlamentarii nostri iau in serios astfel de lucruri, pentru ca sunt cele care pot face diferenta, intre o Romanie bolnava si o Romanie sanatoasa. Lupta pentru viitorul nostru si al copiiilor nostri incepe acum.
Postat 20 Februarie 2013, 07:29 de oradean
:x
:x ink nu am 18 ani , dar promit sa-l votez :xpe tipu asta , cand fac 18:x
Postat 20 Februarie 2013, 07:22 de Bboby
.............
Toate lucrurile bune se intampla, dupa ce plec eu?
Postat 19 Februarie 2013, 23:49 de Studentu
Like
Like
Postat 19 Februarie 2013, 23:41 de Like
bine bahhh
II MULT MAI BINE 4ORE, DARRRRRRRR ERA SI MAI BINE 5ORE...........UNA PA ZI........... IN 2ANI AM PPUTEA SCAPA DE TOTI ELEVII GRASI\SUPRAPONDERALI SAU CUM AVETI CHEF SA LE ZICETI.:)
Postat 19 Februarie 2013, 23:38 de PoTzOku
as vota inca o data Florian Bodog
Este printre putinii candidati care, promite ceva, in campanie si chiar face. A promis ca va lupta pentru sanatatea noastra si constat, cu bucurie, ca, chiar o face. As dori sa-i multumesc pe aceasta cale domnului senator, in numele tuturor celor care l-au votat. Sanatate.
Postat 19 Februarie 2013, 23:32 de alegator
pt toti comentatorii galbui
asa bine le ziceti voi, comentatorii galbui & sportivi si politici de aici de pe forumul lui bihorel!!! Toate le stiti! nimeni nu e bun numa voi, penelistii! Voi nu furati, nu luati spagi, nu beti, nu *... Doar ceilalti! dar va veni si ziua voastra. Stati relax, ca nimeni nu scapa, oricat de smecher s-ar crede la un moment dat! hai sictir!
Postat 19 Februarie 2013, 23:14 de IoIo
PT BODOG, PERSONAL,
DOMNULE BODOG, CU ASA GAINARII-PROPUNERI-TE OCUPI? LASA TREABA CU ORELE DE SPORT SI MAI BINE VEZI CU ŞISTUL ŞI ALTE CHESTII ...DE NUFERI N-AI AUZIT? NU AI AUZIT, CĂ DEJA AU DISPĂRUT?!
Postat 19 Februarie 2013, 23:13 de ADINA
mai multe ore de sport
E mult mai usor si cu siguranta mai ieftin sa combatem bolile,cel putin cele cauzate de lipsa de miscare. Imi place initiativa USL-ului.
Postat 19 Februarie 2013, 23:01 de Giorgiana Marinescu
ffffff bine
foarte bine...deabia astept sa avem mai multe ore de sport...e singura materie la care mergem toti cu placere.
Postat 19 Februarie 2013, 22:57 de Bogdan
cu bujori in obrajori
@Felceru: subscriu! El si cu Cseke, rotunjori si bucalati doreau cresterea numarului de ore de sport in scoala! In ritmul acesta se va ajunge ca elevii sa stea si cate 8 ore pe zi la scoala, atat de aglomerati vor fi! E adevarat, in principiu n-ar fi rea miscarea! DAR PERSONAL NU AS ACORDA NOTE ELEVILOR(cu tot soiul de baremuri etc. pe care unii le pot indeplini, altii nu)! Bye the way, umbla vorba prin targ ca la U.O. spaga se situeaza intre 50-100 E pentru "examenul" la sport(sau ce-o fi acum!). Nu bag mana in foc in privinta cuantumului, in rest sigur e asa!
Postat 19 Februarie 2013, 21:18 de TDS
MISCARE si JOACA
Prea putini stiu ca-n Scoala lui Pitagora,de pilda,JUMATATE din timp se ocupa cu exercitiile fizice.Prosti n-au iesit de acolo...Daca ne uitam la cum sunt reprezentati in picturi/sculpturi/etc.anticii -Socrate,Platon,Pitagora s.a.-observam ca se punea pret pe "Mens sana in corpore sano".Socrate band cucuta,la varsta de 70 de ani,apare ca un barbat bine cladit si un tonus muscular de invidiat. Platon se numea initial Aristocles,numele sub care-l stim i s-a lipit pe motiv ca era lat in umeri...mai apoi a castigat Jocuri Olimpice la lupte; Pitagora la pugilat (box). Problema obezitatii si a altor boli "moderne" denota cat de "sanatos" am invatat(sic!) sa traim si sa ne organizam! (Asteptam,evident,aplauze!) Despre programele scolare din ultimele decenii...hai sa nu ne stricam ziua!(S-a depasit faza "productiei de tampiti".Avem deja exponate de tembeli sadea.)
Postat 19 Februarie 2013, 20:04 de gyorgy tozser
@Carp III
Chesul care le ajunge in mana e mai mult. Undeva spre 3000. Daca face o smenozeala cu angajari sau chirii aranjate poate trece de 3500 de euro. Stiu ce spun. 1000 salariu, 1100 forfetare ce nu necesita acoperirea cu facturi sau ca salarii pentru angajati, aprox 500 indemnizatia de sedinta; aprox 500 diurna de teritoriu. mai departe, cum spuneam sumele pot creste
Postat 19 Februarie 2013, 19:13 de unu
Timpul brancardierilor
A deschis gura brancardieru, adică ei susține sportu, dar ce exemplu da el, mic, bondoc, gras, fleoscait, împiedicat, troglodit...carator de geamantane, oportunist, incult, profitor...faceți sport copii!
Postat 19 Februarie 2013, 18:57 de Felceru
Alt consumator de informaţii depăşite !?!
Acum am aflat cu ce se ocupă parlamentarul Bodog !?! Individul se uită în ziua de luni la televizor, confortabil la hotel de 5 stele din capitală, acolo vede şi aude că primul dintre miniştri anunţă un viitor program cu patru ore de educaţie fizică obligatorie în şcoli, după care ajunge acasă marţi, de obosit ce este, citând din informaţia proaspătă în faţa gurilor căscate de admiraţie ale jurnaliştilor. Iar pentru un aşa efort, dl. parlamentar ia 1.000 euro lunar salariu, la care se adaugă 1.000 euro pentru activitatea biroului teritorial şi 500 euro pentru că nu doarme tot timpul (adică participarea la şedinţa de luni, benzina de avion, bonul de masă de la Capşa sau care o fi, etc, etc). Aşadar, ce ştiam de săptămâna trecută se plăteşte, ca informaţie, cu 2.500 euro lunar la fiecare dintre cei 17 câţi are Bihorul. Mai vine încă, pe cap, încă 2.500 euro ce înseamnă funcţionarea propriu-zisă a aparatului (zborul cu pluta, hotelul, secretarele şi personalul aferent, cota la preşedinţii, vicepreşedinţii şi chestorii camerelor, etc, etc).
Postat 19 Februarie 2013, 18:25 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON