URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2013, 11:26

Senatorii Boeriu şi Bodea trag de mânecă Guvernul: "Să înveţe să comunice cu noi, că noi i-am numit!"

Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea îşi critică propriii colegi de partid din Guvern, pe motivul că secretizează informaţiile legate de proiectul de regionalizare a României. "Noi am numit Guvernul Ponta, noi va trebui să votăm regionalizarea, deci nu este normal ca despre acest proiect să aflăm detalii doar de la televizor şi din presă", a declarat Cristian Bodea în conferinţa de presă organizată joi.

"Regionalizarea României este o schimbare majoră (...). Tocmai de aceea, noi, parlamentarii care va trebui să o votăm, trebuie să cunoaştem detalii vizavi de ceea ce gândeşte Guvernul în această privinţă. Iar asta înseamnă că Guvernul ar trebui să comunice cu noi, să ne ceară părerea. Însă, din păcate, asta nu se întâmplă", a spus senatorul Valeriu Boeriu, menţionând că, deşi e o critică adusă colegilor de partid din Guvern, mai bine să vină din partea reprezentanţilor alianţei, decât din Opoziţie. Astfel, cei doi parlamentari au adresat o interpelare ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, care va trebui să spună în scris ce planuri are pentru regionalizarea ţării.

"Prin faptul că nu comunică nici măcar cu noi, parlamentarii care i-au numit, Guvernul Ponta repetă aceeaşi greşeală a celor de dinaintea lor. Adică lucrează dictatorial, fără să dea socoteală nimănui, pierzând astfel contactul cu electoratul", a declarat senatorul Cristian Bodea. Acesta a adăugat că e nevoie să dea din umeri când e întrebat de cetăţeni ce e cu regionalizarea, pentru că şi parlamentarii află noutăţile din ştiri. "De aceea îi cerem ministrului Liviu Dragnea să vină şi să ne explice clar ce planuri are. Nu o să aşteptăm noi până catadicseşte Dragnea să se pogoare printre noi cândva... Noi am numit Guvernul, nu ei pe noi", a mai spus liberalul.

Cei doi parlamentari sunt de părere că, prin modul defectuos în care gestionează relaţia chiar şi cu propriii parlamentari USL, Guvernul Ponta "ori nu ştie, ori nu vrea să comunice".

În opinia lui Boeriu şi Bodea, faptul că nu explică nici cetăţenilor, nici Parlamentului ce cuprinde proiectul de regionalizare şi cum se intenţionează a fi el pus în practică, Guvernul îşi afectează propria imagine publică. Tocmai de aceea, cei doi senatori au decis să-i critice public, dar "cu prietenie".

Potrivit interpelării, Liviu Dragnea ar trebui să le răspundă celor doi parlamentari bihoreni de ce se impune îmfiinţarea regiunilor, de ce regionalizarea trebuie să fie finalizată în acest an, dacă vor exista consultări publice pe tema regionalizării, care vor fi criteriile stabilirii centrelor de regiune şi ce măsuri are în vedere pentru ca regionalizarea să nu devină pentru unele judeţe "mumă", iar pentru altele "ciumă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Mare e gradina ... !
Doi tembeli care nu stiu sa citeasca, unul care vede numai ce scrie in registrul medicului de familie, iar celalat care habar nu are cum merge un email obisnuit, ca el e antrenat doar cu facebook. Lamentati si penibili care nu stiu sa deschida un site european unde se aduna principiile regionalizarii si un site national unde se cuantifica aranjamentele politice de aici. Mai bine ar fi tacut, ca asa e clar ca sunt doi boi, unul de casa si altul de curte pentru dusul carafei lui Popa Prostu.
Postat 28 Februarie 2013, 22:47 de Zoom
Iar pe barfe
M-as astepta de la un senator sa dezbata lucruri concrete nu barfe si zvonuri. Vedeti sa nu patiti ca si cu gazele de sist ca iar cadeti prost :). Si cu alea s-a dovedit ca erau doar zvonuri.
Postat 28 Februarie 2013, 18:09 de Ionutz
Pacat de timpul trecut pana acum Dle Bodea
Domnule Senator Bodea, dupa 12 ani petrecuti langa Cornel Popa ca sef de cabinet ne-am astepta sa cunoasteti procedura legislativa. Din pacate cred ca v-ati jucat Solitaire in anii astia. Ce sa va zica Dragnea din moment ce nu exista inca un proiect legislativ de discutat ? Vorbiti cu Hellvig pentru ca el sigur are intalniri cu Dragnea pe aceasta tema. mai bine ati folosi energia ce o depuneti in aceste interpelari total aberante in munca in folosul unei legi cat mai bune a regionalizarii. Pentru asta ati fost trimis in Parlament (desi nu va stie nimeni) nu ca sa va faceti imagine atacand nume ca Dragnea, persoana ce de altfel va da clasa la procedura legislativa si politica in general :)
Postat 28 Februarie 2013, 18:05 de Vladimir
Pact de timpul trecut pana acum Dle Bodea
Domnule Senator Bodea, dupa 12 ani petrecuti langa Cornel Popa ca sef de cabinet ne-am astepta sa cunoasteti procedura legislativa. Din pacate cred ca v-ati jucat Solitaire in anii astia. Ce sa va zica Dragnea din moment ce nu exista inca un proiect legislativ de discutat ? Vorbiti cu Hellvig pentru ca el sigur are intalniri cu Dragnea pe aceasta tema. mai bine ati folosi energia ce o depuneti in aceste interpelari total aberante in munca in folosul unei legi cat mai bune a regionalizarii. Pentru asta ati fost trimis in Parlament (desi nu va stie nimeni) nu ca sa va faceti imagine atacand nume ca Dragnea, persoana ce de altfel va da clasa la procedura legislativa si politica in general :)
Postat 28 Februarie 2013, 18:03 de Vladimir
Adevarul : niste tamptiti, vreo 70%, au votat alti tampiti !
Gata, au trecut alegerile, oamenii au inceput sa(-si) deschida ochii ! Pontone isi da seama de (non0valoarea voastra, va stie drept niste nulitati si cu nulitatile nu te intinzi la vorba ! Totusi, desi copiangiu dovedit, este premierul unei tari UE !
Postat 28 Februarie 2013, 16:00 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON