URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2010, 12:44

Şeful UNPR Oradea: "Dacă PDL nu ne dă nimic, le dăm la picioare"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Deocamdată nu s-a negociat nimic între UNPR şi PDL la nivelul judeţului Bihor pentru ca oamenii noştri să ocupe funcţii de conducere în direcţii, ci doar am discutat două propuneri, pentru posturile de directori adjuncţi la Direcţia Sanitar-Veterinară şi la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură", a declarat preşedintele UNPR Bihor, Gheorghe Pintea, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi.

Pintea a afirmat că UNPR nu a putut negocia nimic cu PDL în Bihor deoarece democrat-liberalii bihoreni nu au avut, până acum două săptămâni, o conducere legitimă. "Am discutat cu preşedintele ales al PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, să facem două comisii de negociere formate din câte cinci persoane de la noi şi de la ei", a mai spus preşedintele UNPR Bihor.

Liderul organizaţiei judeţene a UNPR a precizat că, la aceste negocieri, formaţiunea sa va încerca să obţină "câteva posturi de director plin şi altele de director adjunct" la instituţii pentru care încă nu s-au desfăşurate concursuri de ocupare a posturilor, acestea fiind programate să se desfăşoare în lunile ianuarie şi februarie. "Este vorba de Direcţia Sanitar-Veterinară, Casa Judeţeană de Pensii, Protecţia Consumatorului, AJOFM", a spus Pintea.

Întrebat ce atitudine va adopta organizaţia judeţeană Bihor a UNPR în cazul în care aceste negocieri nu se vor finaliza în mod satisfăcător pentru membrii formaţiunii pe care o reprezintă, Gheorghe Pintea a declarat că "dacă (democrat-liberalii) nu ne dau nimic, nu semnăm niciun acord de colaborare în plan judeţean", el fiind completat de preşedintele organizaţiei municipale, Dan Păcală: "dacă nu ne dau, le dăm noi la picioare!"

Mircea Budău, membru în Biroul Politic Judeţean al UNPR Bihor, a declarat, la rândul său, că liderii organizaţiei fac toate eforturile pentru ca membrii organizaţiei să aibă posturi de conducere în instituţiile deconcentrate: "Domnul preşedinte Pintea a fost în luna decembrie de patru ori la Bucureşti pentru a negocia. Deci, organizaţia se zbate!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
jalnic, scarbos !!! huuuoo
e jalnic !!!! decentza inspre zerrooo barat !! pt asta intrati in politica,m ne este clar, dar macar incercati sa va prefaceti, sa ne mai distram si noi; AM PROPUNERE CATRE ZIARISTI: LA ASEMENEA PENIBILITATZI, NICI NU VA MAI DUCETZI, multumim, mai bine vom citi reclamele de pe margini, da rstiri despre creaturi din astea NU !!! chiar nu merita atentia nici a ziareler, nici a noast` !!
Postat 25 Decembrie 2010, 18:17 de rogerius
astia sunt
Astia sunt aliatii PDL! Astia au tradat pentru ciolan, dar se pare ca au luat teapa. Adica nici macar decenta de a astepta un concurs si a vedea un om capabil, ei le cer asa. Daca si astia fac politica atunci mai bine fugim in Congo. Astia merita un sac de monezi din Botswana!
Postat 24 Decembrie 2010, 08:36 de Vladimir
penibil
pintea si pacala doi ilustrii necunoscuti dar penibili in tot ce fac si ce vor. acum cand nu avem ce manca ei tot functii viseaza. Dar in ce calitate si cu ce drept cer ei asa ceva? sa va fie rusine !!!! nesimtitilor , va dom noi la picioare...as zice multe dar nu merita. niste gunoaie ale societatii. pacala nu tia ajus cand tatal tau era mare sef la pdl ?/// acum vii si ameninti nerusinatule? ce ai facut tu? tatal tau a fost seful la mediu si a furat cat a putut sa nu zic mai multe,,,,penibil ...si tot mai vrei sa furi si tu,,iar pintea e precum se vede un porc...halal
Postat 23 Decembrie 2010, 18:12 de maria
Nerusinare fara margini.
Pintea si Budau solicita functii. Nerusinare fara margini.Din oameni de nimic,am ajuns de rasul lumii.
Postat 23 Decembrie 2010, 15:37 de SAFE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON