URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2013, 13:31

Şeful SMURD se simte bine şi urmează să fie transferat la Spitalul Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la finele săptămânii trecute a fost victima unui accident rutier, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor, dr. Hadrian Borcea, este în afara oricărui pericol.

"Se simte bine, se deplasează, are moralul pozitiv. Probabil că la sfârşitul săptămânii va fi transferat la Spitalul Judeţean, unde colegii îl aşteaptă cu mare drag", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Potrivit acestuia, deşi a fost supus unei operaţii laborioase, la coloana cervicală, vertebra C1 şi în partea lombară (L1), care a fost fracturată în 4 bucăţi, Hadrian Borcea nu va rămâne cu sechele, deoarece operaţia a fost impecabilă. "Domnul doctor Florian (Ştefan Florian, vestit neurochirurg la Cluj - n.r.) a făcut o treabă minunată. L-a operat sâmbătă şi intervenţia a fost o reuşită. În 4 luni, recuperarea va fi totală", a precizat Carp.

Ras, chel, dar pe picioare!

Ca un aspect colateral, deşi apropiaţii s-au obişnuit cu şeful SMURD având barbă şi părul un pic mai lung, acum, din cauza operaţiei, a fost tuns chel şi nu mai are barbă. "L-am recunoscut cu greu, dar nu ca efect al accidentului, ci din cauza aspectului inedit", a glumit dr. Carp.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Hadrian Borcea se grăbea la Arad, unde era de serviciu pe elicopterul SMURD care deserveşte zona de Vest a ţării, când a derapat la intrarea într-un sens giratoriu şi s-a răsturnat cu maşina.

Evenimentul a provocat numeroase reacţii din partea cunoscuţilor săi şi a pacienţilor pe care i-a salvat de-a lungul vremii, care, inclusiv pe forumul eBihoreanul.ro, i-au transmis numeroase mesaje de solidaritate şi i-au urat multă sănătate.

Detalii despre cum s-a petrecut accidentul, în articolul: Şeful SMURD, rănit în accident. A fost operat la Cluj, după ce s-a răsturnat cu maşina!

Şi Bihorel îi doreşte sănătate doctorului Borcea. Citeşte pe blogul lui: Tuns, ras, frezat, Hadrian Borcea a gata de externat!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
TREZITI-VA !!!
Respect pentru MEDICUL Hadrian Borcea, dezamagire pentru omul in care s-a transformat de la o vreme Hadrian Borcea. Poate citeste si se trezeste si isi face un necesar proces de constiinta. ”Nuielele” de la D-zeu nu vin degeaba ele avertizeaza!
Postat 21 Aprilie 2013, 20:11 de Nelu Oradea
telenovela de la ora 5
Se spune ca barbatii nu se uita la telenovele. Citind comentariile de mai jos, ajung la concluzia ca nu se uita la ele pentru ca ei le inventeaza :-))). Cel/cei care semneaza adrain, marian, alin, vsm... combina cele mai interesante si nastrusnice date: victime multiple are accidentului, care nu sunt facute publice de catre politie (teoria conspiratiei in toata splendoarea ei); fuga de la "locul garzii" - asta chiar e buna de tot si documentata cu date precise (pentru a fi cat mai credibila), cat mai false si cu consecinte cat mai dramatice: elicopterul nu ar fi putut zbura; doctorite rezidente si familii destramate. Ar mai fi putut vorbi un pic de Suleiman (prinde bine la public) OZN (pentru a fi tot timpul la moda) si despre Napoleon (pentru ca asa le sta bine psihopatilor). Asteptam cu nerabdare episodul urmator. Sanatate si tablete cat mai multe :-)))))
Postat 18 Aprilie 2013, 16:37 de telenovela
pentru marian
Habar nu ai despre ce vorbesti. Din cate scrie prin ziare, turele la elicopter nu sunt de 24 de ore, ca cele de la SMURD in general. Dar a bate din gura, cand capul bubuie de prostie nu costa nimic mariane, nu-i asa? Si daca poti murdari pe cineva cu toata rmizeria pe care o ai in suflet, cu atat mai bine, mariane, nu-i asa?
Postat 18 Aprilie 2013, 15:01 de trist
pentru raducu
Te blestem sa ti se implineasca tot ce le doresti celorlalti. In plus, cand blestemul se va implini, medicii sa nu poata sa te mai ajute.
Postat 18 Aprilie 2013, 14:54 de blestem
@vestit_neurochirurg
I N a fost operat in februarie 2004, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, dupa ce o zona din coloana vetebrala lombara a fost infectata cu stafilococul \"aureus\". Interventia a fost efectuata de o echipa de medici condusa de neurochirurgul Stefan Florian. In timpul operatiei, lama unui bisturiu, lunga de patru centimetri si lata de o jumatate de centimetru, s-a rupt, fapt consemnat intr-un raport de incident operator. In incercarea de a recupera lama, unul dintre medici, doctorul Claudiu Matei, s-a intepat la un deget si a fost internat de urgenta la Clinica de Boli Infectioase, pentru ca Ionel Nistor era bolnav si de hepatita B si C. La proces, Nistor l-a acuzat pe Stefan Florian ca, dupa incidentul in care a fost implicat chirurgul Matei, nu a continuat sa caute fragmentele de bisturiu rupt. Timp de trei ani, Nistor a acuzat dureri in zona spatelui, iar la inceputul acestui an a mers la doctor pentru analize. La sfarsitul lui martie 2007, I N s-a operat din nou, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, ocazie cu care medicii au extras bisturiul. La cererea lui Ionel, medicii din Bucuretti i-au dat lama care il \"injunghiase\" vreme de 3 ani, si una noua, nefolosita, pentru comparatie. Nu mica i-a fost mirarea oradeanului cand a vazut ca lama extrasa, fragmentata in timpul celei de-a doua operatii, dar reconstituita, avea aceleati dimensiuni ca ti cea nefolosita. Nu lipsea niciun fragment din cele pe care dr. Florian spunea ca le-a extras imediat dupa ruperea bisturiului.
Postat 18 Aprilie 2013, 14:47 de @vestit_neurochirurg
NEGRINI
PE NEGRINI IL TINE CARP IN BRATE DESI I SE RUPE LA NEGRINI DE BOLNAVI CI DOAR DE BANII LOR.ASA CA RADUCU NU TE MIRA CA BUNICA TA A DECEDAT.POATE N AI DAT DESTUI BANI
Postat 18 Aprilie 2013, 14:23 de adrian
nicoleta
de ce ati scos comentariul meu era la NICOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLEEEEEEEEEEEEEEEETA??????????????????
Postat 18 Aprilie 2013, 14:21 de adrian
hai marssss cu voi si bresala voastra de rusine
ha, ha, ha, ha, ha, ies spini si pe la voi nu va luati dupa cei ce se cred crstini dar de fapt sunt criminali, spitalele omoara oamenii nu va treziti treaba voastar niste curvari si desfranati isi fac veacul pe acolo, cica ar fi studiat si isi vor banii inapoi, faceti va ca nu exista si va spun eu ca sunteti mult mai sanatosi decat falsi medici care trebuie sa si scoata afacerea investita in studii, sa aveti minte e mai de pret decat sa spui , sa rostesti cuvantul medic , nu exista medici in romania de calitate decat farsori care se duc si in strainatate sa ne faca de ras :))). Betivi, curvari,fumatori, drogati hoti, evazionisti, vai de voi !!Asta se grabea la munca, sa fim seriosi, vitezoman fara scurpule, cine stie pe cati ia ucisi dar nu stim noi !!
Postat 18 Aprilie 2013, 12:54 de vsm
dr radu
S au CRISTE JENICA care este o habarnista si o incompetenta a trebuit sa intervin eu telefonic sa le comunic diagnosticul dupa ce de la ora 12 -21 seara nu avea bunica un dg cert!Iar NEGRINI ,alta **** incompetenta ,a tinut-o pe sectie fara sa -i faca nici o explorare ,3 zile pana ce aceasta a decedat ! Am sa -i dau in judecata si am sa cer daune !pt ca chiar ma pricep!
Postat 18 Aprilie 2013, 09:19 de raducu
dr radu
Ii doresc lui Borcea sa si gaseasca sanatatea si sa se revigoreze precum bunica mea care acuma este la 3 m sub pamant din cauza incompetentei doctorilor de la spitalul clinic judetean de urgenta ORADEA! -in special doctorita Hrivorisan care este o incompetenta si o habarnista de bubuie asemeni tuturor rezidentilor scoliti la Oradea !!!! FERITI VA DE EI!
Postat 18 Aprilie 2013, 09:07 de raducu
??
pai daca era de garda la ara, ce cauta la oradea? garzile la smurd se schimba la 8, el unde a stat pana la 3:30? asta inseamna ca a fost descoperita tura respectiva, si daca se intampla ceva grav elciptreul nu putea zbura \"datorita consitiilor meteo proaste\" de pe areoportul din arad? sau medicul coordonator al smurd pentru vestul tarii, maritul zeus, nu a fost in post (unul extrem de important) ci era plecat la o distanta de vreo 100 km?
Postat 18 Aprilie 2013, 00:03 de marian
TOLERAT?
AUZI ASTA CU GHICI.DE CINE MATA AM FOST EU TOLERAT???????????N AM LUCRAT SI NU VOI LUCRA CU FIGURANTI CA IDOLUL VOSTRU .INDIFERENT CE FACE IN MESERIE SI A DAT ARAMA PE FATA CU CE CARACTER ARE.ODATA CA SI ABATUT JOC DE NEVASTA SA SI ADOUA OARA CA REZIDENTA ERA MARITATA SI I A DISTRUS SI EI CASNICIA.ASA CA "GHICI",IA O PAUZA
Postat 17 Aprilie 2013, 22:57 de ALIN
rautate
sunteti niste haini, nu pot sa cred cat venin zace in voi. aline, tu ce treba ai? chiar si daca asa ar fi nu incurca merele cu pere. omul e unul dintre cei mai buni specialisti de aici, in rest e treaba lui ce face. ar trebui sa crapi de rusine, mai ales ca stii la ce maniera ai fost tolerat.
Postat 17 Aprilie 2013, 22:41 de ghici
j
borcea cat ai dat spaga?
Postat 17 Aprilie 2013, 22:40 de j
de pe bloguri adunate
In cele ce urmeaza imi voi asuma integral & fara nici o retinere cele ce le voi scrie. Pentru ca un mit va fi daramat, oameni se vor supara, amenintari poate vor urma. Insa va recomand cu cea mai mare sinceritate: Evitati-l pe Prof. Dr. Stefan Florian, vestitul neurochirurg, directorul clinicii de Neurochirurgie Cluj. Si am sa va explic pe scurt, de ce. In urma cu aproximativ 3 luni Universul s-a luat la tranta cu mine si a castigat. Asa ca am ramas cu o frumusete de discopatie, tripla (acum) hernie de disc, hemangiom intr-una dintre vertebre si o vertebra fisurata + dureri cu greu suportabile. Am facut tratamentul necesar si a trecut oarecum. Nu as fi vrut sa merg pe partea de operatie pentru ca cei de la Neurochirurgie Cluj mi-au explicat clar: “Nu ne bagam, ca e nevoie de doua simultane”, whatever that meant. Iar asta mi-au zis-o tinereii de acolo pentru ca “Florian o ajuns, da’ nu se baga la nimic, ca o baut bine aseara” – atentie, asta au spus-o rezidentii lui, in camera de garda, de fata cu un portar si inca un domn respectabil care il astepta pe susnumitul. Dupa o luna de tratament si o luna de pauza durerile au revenit – asa ca am explorat diverse tratamente alternative – cum ar fi terapia Bowen – care cel putin prin prisma terapeutului mi-a parut a fi mai mult un hocus pocus cu incursiuni biblice si faith healing decat orice altceva. Poate ca nu am dat de terapeutul cel mai bun sau poate chiar nu functioneaza – desi am auzit de unele cazuri spectaculoase. Ma rog. Asa ca am decis sa cer o parere avizata si o solutie permanenta la problema mea. Zis si facut, jumatatea mea a facut programarea la Prof. Dr. Stefan Florian la Centrul Medical Transilvania - pe principiul la privat te baga in seama. #Pebaniimei cum ar veni, nu pe cei de la stat. Programarea era pentru ora 19 si spre mirarea mea clinica era plina. Cum nimic nu misca, am banuit ca toti il asteapta pe Prof. Dr. Stefan Florian: 12 oameni + apartinatori. Unii aveau programare inclusiv de la ora 18. La ora 19:45 receptionera striga cateva nume si urcam la etaj, la cabinet Se face ora 19:50, apare neurochirurgul, lumea il saluta, dar el merge in cabinetul sau fara sa schiteze nici macar un gest. Nici nu se dezbraca de haina si striga Sa intre careva! Intru eu, il salut, nu ma saluta inapoi, ii zic numele. Se uita peste RMN-ul meu (care era deja in sistem) si imi zice: Da? Il intreb nedumerit: ce se poate face, cum arata, e nevoie de operatie, ce pot face sa scap de dureri? Si imi vine raspunsul halucinant: E prea vechi, fa altul si te intorci. La revedere (atentie, RMN-ul are 3 luni, problemele au aparut in ultimii 31 de ani, deci…) Stupefiat, il intreb: Bun, dar ce sa fac sa scap de dureri? La care mai vine un raspuns halucinant: Fa ce ai facut si pana acuma. In momentul asta mi-a venit sa-i sar la gat. Adica eu ii dau omului asta 200 de lei pentru o consultatie in care isi bate joc de mine? Si il intreb: Ok, si in cazul in care e nevoie de operatie, care este procedeul, perioada de convalescenta, riscuri etc? La care vine un raspuns de-a dreptul sictirit: Daca e cazul, o sa afli. Urmatorul? Moment in care m-am infuriat si l-am intrebat vadit nervos: puteti macar sa-mi ziceti ce e cu hemangiomul, e periculos, care este exact sursa durerii? S-a uitat la mine de parca l-as fi intrerupt din ceva si-mi zice: Ti-am zis sa ti-l refaci, pana atunci n-avem ce discuta. Ies nervos, intra urmatorul, eu ma duc la receptie, se uita receptionera la mine si ma intreaba: Deja? Atat de repede? Ii zic ca da, ii dau 200 de lei si ii cer factura. Read more at #eV4yjdrgJWDOeHY4.99
Postat 17 Aprilie 2013, 21:46 de @vestitneurochirurg
@vestitneurochirurg
I N a fost operat in februarie 2004, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, dupa ce o zona din coloana vetebrala lombara a fost infectata cu stafilococul "aureus". Interventia a fost efectuata de o echipa de medici condusa de neurochirurgul Stefan Florian. In timpul operatiei, lama unui bisturiu, lunga de patru centimetri si lata de o jumatate de centimetru, s-a rupt, fapt consemnat intr-un raport de incident operator. In incercarea de a recupera lama, unul dintre medici, doctorul Claudiu Matei, s-a intepat la un deget si a fost internat de urgenta la Clinica de Boli Infectioase, pentru ca Ionel Nistor era bolnav si de hepatita B si C. La proces, Nistor l-a acuzat pe Stefan Florian ca, dupa incidentul in care a fost implicat chirurgul Matei, nu a continuat sa caute fragmentele de bisturiu rupt. Timp de trei ani, Nistor a acuzat dureri in zona spatelui, iar la inceputul acestui an a mers la doctor pentru analize. La sfarsitul lui martie 2007, I N s-a operat din nou, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, ocazie cu care medicii au extras bisturiul. La cererea lui Ionel, medicii din Bucuretti i-au dat lama care il "injunghiase" vreme de 3 ani, si una noua, nefolosita, pentru comparatie. Nu mica i-a fost mirarea oradeanului cand a vazut ca lama extrasa, fragmentata in timpul celei de-a doua operatii, dar reconstituita, avea aceleati dimensiuni ca ti cea nefolosita. Nu lipsea niciun fragment din cele pe care dr. Florian spunea ca le-a extras imediat dupa ruperea bisturiului.
Postat 17 Aprilie 2013, 21:40 de @vestitneurochirurg
nicoleta
nicoleta,nu pot fara tine si vin sa ai grija de mine.ptr necunoscatori,nicoleta este rezidenta cu care s a combinat dl doctor si ptr care si a lasat nevasta
Postat 17 Aprilie 2013, 19:32 de alin
CINSTE MEDICILOR DE LA CLUJ
la clinica din Cluj am fost operat si eu si azi merg la munca,,,MUNCESC pentru CARCOTASI la neurochirurgie CLUJ ''' FRACTURA C5 C6
Postat 17 Aprilie 2013, 19:17 de TITEL
nu cureti o gazda perfecta nascuta pentru boli cu medicamente, niciodata.
sunt persoane care singure depisteaza cauza si se vindeca si gata medicul e bun, sunt persoane care conform unor analize deloc progresate nu si cunosc stiintific aportul lor imunitar si deficitar si ca reactie organsmul nu mai recationeaza ca nu rezista la dureri nici intern si nici extern, habar aveti ce inseamna cu adevarat medicina si boala, fara cauza muriti toti oricum, restul se bucura ca u minte si un D-zeu sa i ocroteasca, de acte ori am intrat in liftul spitalului am avut n probleme fugiti de spital precum fuge dracul de tamaie, spitalele sunt un pacat, natura ne vindeca dar daca interactionam cu n foacre infectioase si n varste e clar ca esti o gazda, stati mult in natura nu spatii inchse si dati organismului ce va cere ca tratament si radeti, radeti sa carpae altii de ciuda ca asa e viata urata.priviti fizic cat de distrusi sunt si ocoliti, oricum sunt pe moarte, nu cureti o gazda perfecta nascuta pentru boli cu medicamente, niciodata.griji cu cine stati si de voraba ca va afecteaza sufleteste , va aproba si sunt plini de boli si le luati.
Postat 17 Aprilie 2013, 16:53 de griji cu cine stati
Nici unul nu e bun o face la ce ii ofera pacientul ca stare de sanatate si rezistenta .
aal e bun ala nu e bun ce criterii luati cati banii ia fiecare , pe ce analizati concret cat de bun este un medic daca fiecare pacient e caz individual conform organismului lui ? nici un om nu este la fel intr o anumita situatie precara, fiecare este diferit ca reactie, de unde stiti care e bun ca medic ?Nici unul nu e bun o face la ce ii ofera pacientul ca stare de sanatate si rezistenta .
Postat 17 Aprilie 2013, 16:46 de fals
nu sunt fonduri !! Cine plateste incmpeteanta ?
pe banii cui se trateaza al donatilor SMURD ? Omorati copii pentru zeci de mii de euro, sa nu va ierte D-zeu pe toti din sistemul medical! Aici sunt donatile voastre la SMURD, masini rasturnate, garaba si belsug pe banii vostri , asta trebuie as vada romanul!
Postat 17 Aprilie 2013, 16:07 de cine ?
A
nu te lasa pe mana lui Mohan,...poate te trateaza cu niste alcool ,..ca tare ii mai place
Postat 17 Aprilie 2013, 15:18 de A
da
Da Sunt foarte de acord cu d-nul (d-na) hehe, am avut o experienta tragica din aceasta cauza.
Postat 17 Aprilie 2013, 15:17 de da
hehe
Deci ati inteles, nu? :)) Abia cand totul este OK atunci se trimite la spitalul judetean. Sa fereasca Dzeu sa se ajunga pe acolo, ca pleci, daca mai pleci, mai rau decat ca si cand ai intrat pe usa aia!
Postat 17 Aprilie 2013, 14:44 de hehe
mama, ce figuanti !!!
nu vedeti ca altii se grabesc ce scuze penibile si deloc dentologice, medicul asta era cu nervii la pamant si incearca sa camufleze accditentul la locul de munca produs , sa vedem cine plateste cheltuielile conform legii , penibili nu mai stiu ce faca sa aiba imagine publica si sa starneasca mila , sa induioseze opinia publica , asteptam ur,matorii casacadorii pe sosele :))) sunt care s au rasturnat si nimic nu au patit, nimic si altii ajung la niste sume ca te saprgi in figuri !! wwwwwwooow Oradea se poate, chiar in halul asta , MEDIC se grabea sa se rastoarne cu masina :))) , saracii pacienti cate or fi indurat si noi nu stim !
Postat 17 Aprilie 2013, 14:31 de wwwwwooooow
@vestit neurochirurg
Cautati cazuri de malpraxis la Stefan Florian, sa vedeti cat de vestit este...
Postat 17 Aprilie 2013, 14:08 de @autor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON