URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2011, 16:49

Şeful PSD Bihor se plânge că Guvernul îl sfidează

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, şi-a prezentat vineri raportul de activitate pe primul trimestru al acestui an, care - în cifre - înseamnă semnarea a şase iniţiative legislative, 14 luări de cuvânt în plenul Senatului, 10 declaraţii politice şi 20 de întrebări adresate membrilor Guvernului, pe diferite teme, de la introducerea standardelor de integritate şi existenţa Companiei pentru diseminarea metodologiilor din cadrul Ministerului Educaţiei, până la intrarea în insolvenţă a societăţii Compet, reabilitarea şcolii din Lăzăreni şi starea contractului pentru reabilitarea DN 79 Oradea-Arad.

Pe lângă faptul că din cele 20 de întrebări şi interpelări au rămas fără niciun răspuns un număr de 7, senatorul Ioan Mang este nemulţumit şi de faptul că acolo unde totuşi a primit răspunsuri de la miniştri, acestea s-au dovedit în mare parte mult pe lângă subiect.

Mang a dat trei exemple în acest sens. "Pe 1 februarie, am întrebat ministrul Educaţiei cu privire la continuarea investiţiilor la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai, iar în răspunsul primit scrie că de investiţii trebuie să se ocupe administraţia locală. În concluzie, Ministerul duce o politică de descentralizare când e vorba să dea bani, şi una centralistă când e vorba să numească directorii de şcoli", a spus Mang.

Senatorul a adăugat, tot cu referire la Ministerul Educaţiei, că pe 4 aprilie a depus o interpelare ce viza motivul pentru care acest Minister a numit în luna martie a acestui an încă un secretar de stat după ce în iunie anul trecut a scăzut numărul secretarilor de stat cu un post, în numele crizei. "Mi s-a răspuns că pentru întărirea managementului instituţiei...", a reprodus Mang, fără alte comentarii.

În fine, liderul PSD Bihor a dat şi exemplul unei întrebări adresate pe 7 martie ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, cu privire la subvenţionarea CFR, respectiv a companiilor feroviare private, dat fiind faptul că acestea din urmă primesc subvenţii mai mari decât compania de stat, care este "dusă intenţionat în faliment".

"Am primit un răspuns care ocoleşte întrebarea, şi anume că Ministerul Transporturilor nu acordă subvenţii în mod discriminatoriu, dar că cu ocazia demersului meu s-a descoperit că firmele private au aceleaşi tarife pentru toate categoriile de transporturi. În realitate, problema era tocmai aceea că Ministerul acordă subvenţii discriminatorii în defavoarea CFR şi pentru a favoriza companiile private, căci la CFR subvenţia este în funcţie de numărul de călători, iar la firmele private în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Deci trenurile private, şi dacă merg goale, tot primesc bani, în vreme ce CFR nu primeşte decât dacă are călători, şi călători are tot mai puţini, pentru că măreşte tarifele", a explicat Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica la Stefan
Stefane popincuristul senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund la acuzatii.1)Conferinta de presa a PSD Bihor se afla pe linkul cristv.ro poate si pe Bihorstiri.si nu vreau sa ascult mormaile senatorului,dar am ascultat esentialul...restul sunt doar minciuni spuse :))=)).2)De obicei cind postez un comentariu postez la 2-3 articole despre PSD Bihor de pe acest site,ebihoreanul.ro :))=))2`)Stefane daca stii despre clinica aceea a Dr. Cornutiu ,inseamna ca ai trecut pe acolo de curind,si iti aduci aminte cu placere Stefane:))=))Romanul Simplu nu cunoste ce inseamna bonus si subventie doar ADEVARsi DREPTATE.3)Cind voi face propuneri in PSD Bihor voi face la o conferinta de presaPSD Bihor cu toti ziaristii acolo .pentru ca stiu ce canibalism politic este in sediul PSD Bihor .4)Stefane lasa cenzura presei ,pentru ca traim in ROMANIA o tara democrata(partitocrat corupta)si orice cetatean roman are dreptul la opinie si initiativa ,drept scris in constitutie .Stefane sa nu faci herpes la buze de poupincurismul la senatorul PSD Ioan Mang,ca au fost si alti poupatori inaintea ta . P.S.Stefane ..sa traiesti bine ...cu mata...la guvernare cu PSD:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Mai 2011, 17:09 de Romanul Simplu
replica laRoman Normal alias PEPEa Homosexualul aliasPavel Emilianconsilier PSD homalau
Romanul Normal alias PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian homalaulconsilie judetean PZD i-a mai du-te tu in piuuzda la mata aia crestina baptista care te-o facut asa ****,****,pederast,famen:))=))BAH homalaule du-te si respectati cuvintul dat in conferinta de presa a PSD Bihor dinaintea zilei de 1 Mai si ecologizeaza in Oradea zona Dosu din Iosia asa cum ai afirmat in conferinta de presa dinaintea zilei munci de 1 Mai. Pavel Emilian homalaul consilier judetean PSD,cenzurate-ar mata cu piuzda,parazitate-ar tactu betivan cu poula,gazdute-ar mata in piuzda sa te gazduiasca.La @Romanul Simplu nu scrie sfaturi veziti de homosexualitatea ta cu fotograful Sebi Tont casatoriti-va iarasi sub pasajul Vulturul Negru si rusinati PSD Bihor.Roman normal **** libertatea opiniilor este inscrisa in Constitutia Romaniei pot sa afirm ca tu ,,faci incest cu mata,``ramine doar sa aduc dovezi pro afirmatie ,si tu sa ma contrazici ca am mintit .:))=))BAH prostovane i-a mai du-te tu si fooute pe mata aia crestina care te-o facut mai departe pina mai traieste si este calda,ca sa nu mai afirm ca esti homosexual bah ,vezi de treaba ta homalaule .:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Mai 2011, 16:36 de Romanul Simplu
NENOROCITUL
Sa plece hahalera de Mang! Degeaba incearca sa ne maguleasca cu vorbe cand faptele lui dovedesc cine este el! Bihoreni , atentie nu mai votati PROSTII, KURVARII,INCOMPETENTII,GOMOSII, LICHELELE, MINCINOSII,CIOOLANARII DE PARTID CARE SI-AU FACUT MENDRELE PE SPATELE PSD!
Postat 08 Mai 2011, 08:47 de MIHAY
Fumigena "...Simplu": Ai "deraiat" BINE!
1. Faptul ca nu ești în stare sa combați nici măcar o idee din cele prezentate la Conferința de presa, "spune" multe! 2. Faptul ca ai ajuns sa "comentezi" și comentarii inexistente, ma face sa te întreb când ai trecut, ultima data, pe la Clinica dlui dr. Cornuțiu? O fi crescut bonusul/subvenția? 3. Daca ai de făcut propuneri pertinente, știi unde sa le faci! Fii sigur ca vei fi ascultat. 4. for "Bihorel": Pe când și o "Carte neagra" a "comentatorilor" (ciolano-) politici? PS Sa trăim și noi BINE, ca don gen. Oprea! Evident, cu USL la guvernare.
Postat 07 Mai 2011, 17:45 de stefan
replica la @Stefan
Stefane poupincuristul senatorului PSD Ioan Mang acum am sa-ti raspund decent la acuzatii.,,Preocupari de comentator Romanul Simplu:ciolan pentru fostii?Stefane dar despre ce ai vrea sa-ti comentez ?Sa-ti comentez despre courve ,tradatori si criminalii doctori din PSD Bihor promovati la inaintare de catre senatorul PSD Ioan Mang?Asa spun cei din PNL Bihor parteneri de alianta P USL A,cu asta va caracterizeaza :))=)).@Stefane drept si adevarat scrii,,referendum intern PSD Bihor``drept,adevarat, corect ,secret dar pe baza de carnet de partid PSD Bihor,ca poate aduce senatorul PSD Ioan Mang niste nebuni si nebune de la Dragoteni si fraudeaza drecu votul si se duce dreacului pe apa Crisului Repede tot PSD Bihor cu el la conducere .Doamne satura-l de puterea politica ,ca nu se mai poate satura :))Stefane mai cauta intre fosti ex directori tineri de deconcentrate din PSD ca sunt oameni saraci si cinstiti si ar manca si ei o piine nu numai senatorul PSD Ioan Mang,pasarica ITM,Daescu batrinu de la Mediu,Etno botanistul Secosan,trezorierul tradator penal Chivari, si alte pile de-ale senatorului .Stefane mai nou poupi aliantza PUSLA ?:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Mai 2011, 15:02 de Romanul Simplu
what?
opinie buna, ai dreptate, simple romane`.:) acum aflu si eu de la mang ca sunt subventionate companiile feroviare private, si in mod discriminatoriu fata de CFR. si ne miram ca CFR merge tot mai prost..pacat. nu`s adeptul subventiilor, dar cum se poate ca statul sa dezavantajeze intr-o piata "libera" o companie de stat in detrimentul concurentei..companii private?! in rest, nu as da atata importanta unui post de secretar de stat, ca volum de munca este, la birocratia din romania, si nici nu mi se pare fezabila o companiei pt diseminarea metodologiilor.
Postat 07 Mai 2011, 10:43 de unu
replica la articol si la senatorul PSD Ioan Mang
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte de filiala PS Bihor ,am mai scris aceste lucruri pe acest forum al saptamanalui Bihoreanul si am sa le repet iarasi ca sa le intelegeti.Domnule senator PSD Ioan Mang lasa-ti ca sa candideze la functiile din consiliul judetean ex directori de la deconcentrate ,NU dumneavoastra care cu nerusinare si tupeu deja va si autopropuneti deja cu 1 an inainte de alegerile locale ca si candidat la CJ.le ratati sansa unor oameni dinPSD Bihor fosti directori la deconcentrate ca sa acceada la o functie publica pentru orgoiliul prostesc al dumneavoastra de a conduce .Senatorule PSD Ioan Mang tu fara rusine ai manca 2 piini,iar altii mai in masura sa conduca si mai competenti decit tine nu ar manca nici una ,RUSINEsa-ti fie!Candidatii de pe listele electorale se aleg intre membri partiduluiPSD Bihor si n u sunt pusi de catre dumneavoastrasenatorule PSd Ioan Mang in functie de cit cotizeaza la dumneavoastra.Eu u nul @Romanul Simplu un roman simplusimplu membru de partid nu imi este frica sa va spun ADEVARUL si DREPTATEA in fata domnule senator,ca nu am ce pierde poate doar functia de simplu membru de partid PSD:)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Mai 2011, 05:48 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON