URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2010, 17:11

Şeful PSD Bihor, în doliu până la căderea Guvernului Boc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri că militanţii social-democraţi, dar nu numai ei, au adunat până joi 46.114 semnături din partea cetăţenilor care vor ca, în acest fel, să susţină aşa-numita Moţiune de cenzură populară pe care principalul partid de opoziţie intenţionează s-o depună în următoarea sesiune parlamentară pentru răsturnarea Guvernului Boc.

"Foarte important pentru noi este faptul că aceste semnături au fost strânse nu doar de colegii de partid, ci şi de cetăţeni care nu sunt membri de partid, dar care au venit la sediul organizaţiei şi s-au oferit să participe la această acţiune", a spus liderul PSD Bihor.

Mang a amintit că scopul este ca, până la 1 septembrie, pesediştii bihoreni să adune 100.000 de semnături, care - împreună cu cele colectate de celelalte organizaţii judeţene ale partidului - să fie depuse la Parlament, în mod simbolic, pentru a arăta că populaţia nu mai doreşte guvernarea PDL.

Tot în legătură cu răsturnarea Cabinetului Boc, Mang a explicat jurnaliştilor curioşi să afle de ce s-a îmbrăcat complet în negru că nu a avut niciun deces în familie, ci culoarea vestimentaţiei este o formă de protest personală. "Am decis că până la căderea Guvernului să adopt haine de doliu, şi am spus asta inclusiv la o emisiune de televiziune la care am participat în cursul acestei săptămâni", a precizat senatorul, adăugând: "Sper ca acest lucru (n.r. - căderea Guvernului) să se întâmple cât mai curând..."

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
replicala intelijentoul postac Stefan ..@Stefane bah intelijentule:))
BAH intelijentoule@Stefan postacul de servici al PSD Bihor lingousitorul fondului de kakath al lui senatorul PSD Ioan Mang ,,presedinte legitim ales al filialei PSD Bihor :)).@Stefan ai dreptate si este un adevar acuzele aduse,,acces matinal internet ,vaste cunostinte agricole,asemanarile cu munca ce o face deputatul Ioan Sorin Roman pe care-l cunosc de multa multa vreme de cind era copil.BAh intelijentule @Stefan socializarile acestea,,dese cu palinca vin si bere `` intre membri partidului intaresc relatiile interumane dintre membri partidului PSD si ne pregatesc pentru lupta electorala care va veni.@Strefane sa stii ca am baut o bere cu deputatulPSD Ioan Sorin Roman la sarbatoarea comunei Cefa,dar ce buna bere a fost ,dar am uitat ce marca fost :))BAH intelijentoule@Stefan postac lingousitor,eu @Romanul Simplu,,postacul tantalau ,,iar ati dat-o in bara `` multe succesuri .....Punct! BINE @Stefane ,dar recomanda senatorulu PSD Ioan Mang sa nu mai socializeze cu membri militanti PSD si simpatizanti PSD ,ci cu adversari lui politici din partidele rivale PiDiLii si PeNaLi ca poate -l vor sustine si alege ei in locul nostru :)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 August 2010, 22:15 de Romanul Simplu
@Romanul simplu. Ep. "Postacul tantalau" ("pt")!
I. Ținând seama de: orele matinale la care accesați Internetul și de vastele cunostințe agricole, pe care le pretindeți ca le aveți: va recomand niște socializări pe la mulsul vacii, caprei, sau/și oii, adică să faceți ce face dl. deputat Roman, pe la ora 5 dimineața. II. Socializările prea dese cu palinca, vin și bere: dăunează grav sănătății! PS In ceea ce ma privește: iar ați dat-o în bara! "Multe succesuri"! Punct!
Postat 24 August 2010, 07:45 de stefan
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte ,,legal si legitim `` al filialei PSD Bihor atitudinea dumneavaoastra de protest prin purtarea de doliu si haine negrea este hilara bizara tragicomica care NU o sa va apropie de electorat ba deopotriva o sa va indeparteze de electorat,mai bine ati fi facut o scoala de vara pentru membri PSD,militanti PSD ,simpatizanti PSD la sarbatoarea comunei Cefa si ati fi venit acolo ca sa socializati cu ei la o bere sau o palinca la o partida de cruce,dar ati fost in concediu,in vacanta parlamentara si nu ati venit ,ati considerat ca nu meritam atentia,si atunci de ce se indeparteaza electoratul de PSD?de ce sunt talibani rebeli fanatici din PSd Bihor impotriva conduceri si a dumnevoastra domnule senatorPSD Ioan Mang?Pentru ca nu socializati si pentru ca nu comunicati cu ei si cu electoratul PSD,de aceea ,cu asemenea atitudine nu se cistiga alegerile in 2012.Un comentator pe acest forum al saptamanalului ,,Bihoreanul ``ma acuza ca nu am curajul ca sa discut cu dumneavoastra fata in fata @Stefan postacul filialei PSd Bihor ,ba dimpotriva am curajul sa discut cu dumneavostra domnule senator PSD Ioan Mang. Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 August 2010, 05:18 de Romanul Simplu
@moarte criminalilor(&co). Alta fumigena ("portocalie"?): Opozitia conduce Romania!
1. PSD se afla, deocamdată, în opoziție! Orice tantalau își da seama! 2. La ce "arma" și-a făcut stagiul militar, dl. Boc? 3. Câți cetățeni, avea România, la sfârșitul guvernării Năstase și câți cetățeni, are în prezent? Ma refer, la cei cu domiciliul stabil în România, nu și la romanii din stânga Prutului/Basarabia ș.a., cu dubla cetățenie. 4. De ce s-a mărit numărul de bolnavi reali, în "Epoca portocalie”? P.S. - Ceva comentarii, sau și propuneri pertinente, la conținutul articolului, nu sunteți în stare sa aveți? "Multe succesuri!"
Postat 22 August 2010, 12:03 de stefan
boc ne a arata cat de manipulati am fost si suntem in continuare de mafia POLITICA
oribil caracter are acest MANG ma mir ca ajuns SENATOR , daca oamenii ca si ei ne conduc Tara si propun proiecte realizati cata criminalitate sociala provoaca, noi nu traim DEMOCRATIA din pacate retraim COMUNISMUL amestecat cu parvenitii sociali, dar ma linistete faptul ca cei emigrati rezista junglei din strainatate ceea ce MANG nu va rezista.BANII te salveaza pe moment, onoare pana MORI.
Postat 22 August 2010, 09:20 de moarte criminalilor
”Epoca portocalie”. Ep. ”Terminatorii” autohtoni.
I. Doua motive, pentru care ar trebui sa poarte doliu, unii ca: @mircea matei (&co.) 1. Câți cetățeni, avea România, la sfârșitul guvernării Năstase (decembrie 2004) și câți cetățeni, are în prezent? Ma refer, la cei cu domiciliul stabil în România, nu și la romanii din stânga Prutului/Basarabia ș.a., cu dubla cetățenie. 2. De ce s-a mărit numărul de bolnavi reali, în "Epoca portocalie”? II. @mircea matei: "Da, aduna ăștia semnături tare încet." - Sistemul "PCR&Secu" restaurat în "Epoca portocalie", știe de ce! Nu ii întrebi? Păcat de România!
Postat 21 August 2010, 10:18 de stefan
stop parazitilor sociali care se fac ca muncesc
vreau sa fie arestati toti oamenii politici care au stimulat SPAGA si MITA vreau ca toti politicienii sa ne dea socoteala ca ne au incalcat DREPTURIILE votand legii preferentiale opozabile DEMOCRATIEI, vreau sa raspunda toti EVAZIONISTI si toate licitatiile ilegale prestate negru pe alb, vreau ca JUSTITIA sa si castige salariul ,STOPPP PARAZITII SOCIALI! Reactionati nu i lasati sa ne ingenuncheze sa platesca copii copiilor lor.AMIN!
Postat 21 August 2010, 09:38 de parazitii
doliu placut
Da, aduna astia semnaturi tare incet. Ca adunatorii au program de lauze. Asa ca cu groaza ma gindesc ce o fi cind or sa vina ei la putere. Asa ca DOLIU PLACU T SI LUNG, nene Manguta!!!
Postat 21 August 2010, 09:05 de mircea matei
încerc să înţeleg
Interesantă semnătură: nu inteleg de ce? şi cand? Cand - mergea, dar fără semnul înmtrebării. Nu inteleg de ce - seamănă cu un nume de indian (pieile roşii) sau mai rău, cu numele unor connaţionali de-ai noştri ce acum sunt expulzaţi din Franţa (îmi aduca aminte de un Porumbel Stadion). În fine, nu trebuie să fac eu o analiză etimologică a numelor respective. Să trec la subiect, cred că, nu ştiu cum te cheamă, nu înţelegi ce înseamnă regalitatea. Dacă e rege nu înseamnă că te face iobag sau iobagă (să nu se înţeleagă ce nu trebuie) englejii nu e iobagi, sau daca e iobagi e iobagi cu şatif. Nu vorbi despre lucruri pe care nu le înţelegi. Dacă vorbim de regalitate, află că Mihai (regele) e văr cu Charles (prinţul), acel Charles care dupa ce Baselu a botezat un bastard nu a mai venit în România pentru că a "răcit". Ne-a rezolvat în relaţia cu Regatul Marii Britanii, numa că asta nu se vede pentru că direct nu se simte la stomac. Noi nu suntem demni de regalitate, dreapta pentru noi e ceva ce nu poate fi definit iar stânga rămâne singura noastră soluţie. Lasă să se facă şi pânze de păianjen numa să meargă lucrurile în ţara asta, din păcate cu actuala conducere nu cred că avem un viitor. Din păcate noi avem o gândire păguboasă, i-a ajuns ăluia, a fost destul la putere.Huoooo. Jossssss.... Băsecu afirma la un anumint moment că cel mai bun Guvern al României postdecembriste a fost Guvernul Năstase, cu toate acestea el insistă cu Boc.
Postat 21 August 2010, 00:30 de românul complex
va veti da demisia?
nu va ajung abuzuriile comise, nu va place ca Basescu sta atatia anii in presidentie, dar DVS. cat vreti sa stati? asa ca informare publica sa stim cata rabdare sa avem.NU VREM SA BLAMAM ceva ce orice roma a ajuns sa URASCA panjele de paianjen create, RUSINE!
Postat 20 August 2010, 19:17 de cand ?
de ce sustinem politica?
nu inteleg de ce sustinem acesta forma de politica de ce nu alegem REGELE? de ce ne sacrificam anii lasand cercuri sociale sa se imbogateasca peste nopate, oricum suntem iobagii macar sa avem un REGE, REGELE ROMANIEI, pentru ce atatea disferente sociale? pentru ce? ca sa emigram , unde? e plin de mafie ROMANEASCA peste tot extern. Mai trec 20 de ani?
Postat 20 August 2010, 17:55 de nu inteleg de ce?
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON