URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2017, 17:52

Şeful Poliţiei Bihor, Alin Haniş: "Eficienţa a două pistoale cu laser este egală cu cea a 10 radare fixe. Avem deja 5, care vor fi folosite zi şi noapte"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii rutieri vor avea în custodie 5 pistoale radar. Pe lângă cele 3 achiziţionate de Primăriile Aleşd şi Oradea, Poliția Bihor urmează să primească încă 2, unul cumpărat de Primăria Marghita iar cel de-al doilea de cea din comuna Sânmartin. 

Anunţul a fost făcut, vineri, într-o conferinţă de presă, de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, comisarul şef Alin Haniş, care a ţinut să precizeze că toate echipamentele au fost achiziţionate pentru scăderea numărului de accidente.

"Aceste pistoale nu au fost cumpărate ca să dăm amenzi, cum spun unii, ci pentru că dorim să scădem numărul accidentelor", a mai spus şeful Poliţiei.

Potrivit ofiţerului, pistoalele radar vor fi folosite mai ales în zonele cu risc de accidente, atât ziua cât şi noaptea, aparatele având în dotare camere video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, fiind unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile la acest moment.

"Utilitatea lor este demonstrată deja. Pe lângă că în zona Aleşd a scăzut numărul accidentelor grave, din punct de vedere a vitezomanilor prinşi, eficienţa a 2 pistoale cu laser este egală cu cea a 10 radare fixe", a mai spus Haniş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
De ce ?
In 23 ani de condus si destui km am acumulat doar 3 amenzi de radar si 2 avertismente. Deci da, se dau si avertismente, dar cand esti cu musca pe caciula trebuie sa taci chitic si sa accepti, nu sa filmezi si sa faci circ. Daca 1000 de oameni pot merge pe centura legal, idiotii de ce nu pot?
Postat 01 Octombrie 2017, 17:25 de poiu
pandariiii
poate citeste si , seful politiei acest comentariu, sa nu isi mai puna subalterni sa stea la panda in zona cu treceri pt pietoni cu visibilitate mica sau foarte mica , mai ales in zona Bulevardul Dacia unde inainte de trecere sunt parcate masini pe trotuar, iar un sofer nu are cum sa vada un pieton venind dintre ele doar un ultima clipa...si la o viteza de 20 de km pe ora e imposibil sa fie vazut...in primul rand sa blocheze parcare in acele zone , ...profita de aceste lucruri dau amenzi si suspenda permise
Postat 30 Septembrie 2017, 22:50 de florinlaviniu
tudor
sofer 23 de ani niciodata nam primit un avertisment numai amenzi unde este preventia
Postat 30 Septembrie 2017, 11:39 de todo
A vorbit Ion, ca si el e om!
Dle Hanis, ati ratat un bun prilej sa taceti! Ati intervenit in favoarea birtinezului, cel care tocmai v-a cadorisit cu doua radare mobile, explicandu-ne ce binefaceri ne vor aduce acestea. Eu nu zic ca mintiti, zic doar ca folositi distorsionat niste date. Sa va spun eu ce stiti si d-voastra, dar ascundeti: 100 (o suta) de radare fixe sau mobile nu fac pe un sector de drum cat fac cateva masini de patrulare! Asta e latura preventiva, dle politist si asta ar trebui sa primeze si abia apoi sa vii cu latura punitiva! Daca v-ar fi interesat preventia, ati fi cerut majorarea cotei de combustibil, ati fi cerut autospeciale, ati fi cerut suplimentarea numarului de agenti din strada concomitent cu golirea birourilor! Preventia se face in strada, nu in birou. Cat combustibil s-ar fi putut cumpara de 150.000 de lei? Peste 30.000 de litri! Cu banii aia puteati pune pe roti toate harburile din dotare! Da, dar preventia nu aduce bani, nu-i aduce direct, nu se vad din prima, ca amenzile. A fost aproape un an liber la ridicat masinile stationate (nu parcate, cum gresit zic idi*tii!) si ce ati facut? Nimic! S-au fircalit strazile orasului cu ,,parcari" in dispretul codului rutier si v-ati dat ok-ul prin omul d-voastra din comisie. Si asa ne-am trezit cu parcari langa trecerea de pietoni, langa statiile mijloacelor de transport, imediat in colturile intersectiei! Pe astea nu le vedeti si mai mult, nu le constatati?! Concluzia e cea de la inceput: ati ratat un bun prilej sa va abtineti pt. ca nu sunteti impartial, ba mai mult, dati impresia ca ati fi in cardasie cu birtinezul!
Postat 30 Septembrie 2017, 05:55 de pinonel
Ordine in oras pe cand?
Primaria si-a batut joc de traficul din orasul asta si politia ce face? Isi cumpara pistoale radar.. Super oras "frumos"
Postat 29 Septembrie 2017, 18:57 de User anonimizat
În regulă
Cum Poliția stă de regulă acolo unde captura e cea mai ușoară posibilă și nu acolo unde chiar e nevoie de ei, s-a declanșat o "cursă a înarmărilor": ei cumpără pistoale radar, iar noi detectoare. Sus susșin condusul iresponsabil, dar delul în care folosește poliția capcanele radar este inacceptabil. Zonă clară, cu două benzi în fiecare sens, lipsită de trafic la acea oră, în care se poate conduce în perfectă siguranță cu 80 km/h, are un indicator plantat pentru 50 km/h și taman acolo sunt și domnii în uniformă: haț! La luptă cu legile abuzive - contestați-vă amenzile!
Postat 29 Septembrie 2017, 18:53 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON