URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2017, 12:57

Şeful Drumurilor Naţionale din Bihor dă asigurări că nu vor fi probleme cu deszăpezirea la iarnă. 8 utilaje noi pentru județ

Şeful Drumurilor Naţionale din Bihor dă asigurări că nu vor fi probleme cu deszăpezirea la iarnă. 8 utilaje noi pentru județ foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poa’ să ningă

Participanţii la reuniunea de miercuri a Colegiului Prefectural Bihor au primit asigurări că în iarna care urmează nu vor fi probleme în traficul rutier pe drumurile naţionale ce trec prin judeţ. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bihor, Octavian Balog, a prezentat măsurile luate ori programate la nivelul judeţului „în vederea asigurării condiţiilor optime de circulaţie pe căile rutiere în sezonul rece 2017 – 2018”, mai precis pe cei 492 kilometri de drumuri naţionale din administrarea secţiei şi pe încă 525 kilometri-echivalenţi, de care răspunde aceeaşi structură a Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere.

Potrivit spuselor lui Balog, pentru deszăpezirea şoselelor naţionale de nivelul 1 (DN 1, DN 19, DN 76, DN79, DN 19C, DN 19D, DN 79 B şi şoseaua de centură Oradea) şi de nivelul 2 (DN 1H, DN 19P, DN 19B, DN 19E, DN 75, centura Ştei şi centura Săcuieni) au fost organizate 9 baze (Alesd, Săcuieni, Ştei, Drăgăneşti, Oradea, Inand, Sânmartin, Marghita şi Spinuş), precum şi 6 puncte de sprijin (la Şinteu, Piatra Craiului, Valea lui Mihai, Avram Iancu, Măgura şi Ceica).

De asemenea, pe tronsoanele de drumuri naţionale aflate în şantier, responsabilitatea deszăpezirii o au firmele angajate de CNAIR să execute lucrările, astfel că pe DN 76 Oradea – Deva aceasta revine firmei Azvi între Beiuş şi Ştei, respectiv firmei Construct Mod între Ştei şi Vârfuri.

În ce priveşte achiziţia de materiale antiderapante, Balog a spus că SDN Bihor are în stoc de anul trecut circa 1.000 tone de sare, sufient pentru trei intervenţii, iar alte cantităţi urmează să fie primite de la Companie.

Ajutor pentru Bihor

Prefectul Ioan Mihaiu a completat prezentarea făcută de Octavian Balog, deconspirând că noul şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, orădeanul Radu Băruţă, a sprijinit prin noi dotări drumarii din Bihor. „De când îl avem pe dl Băruţă la Cluj avem lucruri care se schimbă în bine. Am înţeles că avem opt noi maşini pentru intervenţi, pentru accidente şi reparaţii”, a spus Mihaiu.

Acesta a arătat, totodată, că Băruţă a „rezolvat” şi asfaltarea drumului de la ieşirea din Salonta spre vamă, precum o carenţă a proiectului pentru reabilitarea DN 76, care nu prevedea iniţial asfaltarea de-al lungul municipiului Beiuş. „Am înţeles că s-a început şi asfaltarea drumului din Salonta spre vamă, şi pe Beiuş, unde s-a scăpat din proiect”, a spus prefectul.

La rându-i, Balog a adăugat că „avem promisiuni” din partea Regionalei că „până la instalarea iernii, noi vrem până pe 15 noiembrie, cel mai târziu până pe 1 decembrie, să facă reparaţii, acoperirea de gropi şi marcaje, pentru reducerea riscului de accidente” pe DN 79 Oradea – Arad. „Lucrurile se mişcă mai bine”, a concluzionat Balog.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON