URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2010, 17:49

Şeful Direcţiei Agricole: Concedierile se vor decide prin examen

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La câteva ore după ce deputatul PSD Ioan Roman a anunţat că în Direcţia Agricolă Bihor "se va întâmpla un adevărat genocid", deoarece urmează să fie concediaţi 81 de specialişti dintr-un total de 109 angajaţi, directorul coordonator al instituţiei, Nicolae Hodişan, a confirmat pentru BIHOREANUL faptul că aceasta intră într-o restructurare fără precedent. "Vor dispărea 81 de posturi, nu de persoane, dintr-un total de 109", a explicat Hodişan pentru a rectifica informaţia furnizată de parlamentarul social-democrat.

El a spus că posturile ce vor fi desfiinţate sunt în principal cele de la Centrele Agricole care funcţionează pe lângă primării şi care, "în urma preluării activităţilor pe care ei le desfăşurau de către Agenţia pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură, au rămas fără obiectul muncii".

Şeful Direcţiei Agricole a făcut şi un scurt comentariu, după ce deputatul PSD a etichetat măsura drept "genocid". "Îi putem spune genocid, dar să vedem cine l-a cauzat!", a spus Hodişan, sugerând astfel că vina pentru organigrama încărcată a instituţiei ar aparţine fostei administraţii PNL.

Hodişan a mai spus că disponibilizarea persoanelor care ocupă cele 81 de posturi ce vor fi desfiinţate se va face după apariţia unui ordin al ministrului Agriculturii, aşteptat pentru începutul săptămânii viitoare.

Reprezentant al PDL, Hodişan a ţinut să specifice, de asemenea, că selecţionarea viitorilor şomeri nu va fi făcută pe criterii politice, cum a insinuat deputatul social-democrat, ci profesionale. "Vom organiza un examen, ca la angajare, subiectele vor veni în plic sigilat de la Bucureşti, iar din comisia de evaluare vor face parte colegi de la celelalte instituţii cu profil agricol din judeţ, cum este APIA, dar şi un reprezentant al sindicatului", a afirmat şeful Direcţiei Agricole.

Citeşte şi: Deputatul Ioan Roman se declară împotriva "genocidului" din Direcţia Agricolă Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
replica la @Apolitic
Prietene @Apolitic in constitutua ROMANIEI este un articol care care prevede libertatea de opinie al fiercarui individ care are cetatenie ROMANA.@Apolitic sunt un roman simplu dintr-o multime de romani simpli din aceasta tara ROMANIA am nick name-ul @Romanul Simplu,aceasta este identitatea mea,sunt un taliban rebel fanatic din PSD Bihor care lupta alaturi de alti talibanii pentru EGALITATE,ECHITATE,ECHILIBRU si DREPTATE SOCIALA acestea sunt idealurile si ideologia noastra .PSD va reveni la puterea politica dupa alegerile din 2012.Sunt un om calm eu @Romanul Simplu,,Simplitatea mea nu mai deranjeaza pe nimeni `` te citez @Apolitic si este o opinie ta gresita ,dar tu nu stii ca in spatele protestului ,,Dreptate pentru Norby`` am fost eu@Romanul Simplu,a fost numai un mic exercitiu de manipulare a maselor nemultumite de sistemul sanitar si de moartea baiatului spre proteste ,pentru dreptate si adevar,pentru aflarea adevarului si a dreptatii :))@Apolitic tu vezi realitatea foarte deformata,,oricum nu te baga nimeni in seama `` :))))) .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 August 2010, 22:50 de Romanul Simplu
@Romanul simplu
Calci in picioare, rupi picioare, dar nu esti in stare sa-ti spui adevarata identitate. Cu un asemenea taliban, pesedisti vor reveni la putere la pastele cailor. Mai calm, romanule! Oricum nu te baga nimeni in seama. Simplitatea ta nu mai deranjeazae nimeni!
Postat 09 August 2010, 13:00 de Apolitic.
replica la articol
Domnule deputat PSD Ioan Sorin Roman pe cine vreti sa aparati cu afirmatia aceasta ? pe ex directorul DADR Bihor Florian Pavel senior ?NU merita!NU merita!NU a ajutat cu nimic agricultorii,nu face deosebirea dintre,asociatie `` si ,sindicat`` al agricultorilor,iar fiul sau Florian Pavel junior isi bate joc de romanii simpli pe blogul personal,shmendeblogwordpress,com. zicindu-le timpiti,si este consilier judetean PSD facut la apelul bocancilor atunci in 2008 cind a plecat senatorul PSD Ioan Mang in Parlamentul ROMANIEI,din consiliul judetean Bihor.Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor sunt impotriva lor ,nu avem nevoie de asa oameni in PSD Bihor,daca-i prindem la sarbatoare comunei Cefa le rupem picioarelein special la Pepe Florian Referitor la proiectele pe masuri ,Florian Vesa director adjunct membru PDL a zisMulte vrei ca sa faci bade,pesemne ai bani ,si in loc sa ajute ca vrea cineva sa faca ceva,mai mult a incurcat lucrurile.Nicolae Hodisan director coordonator PDLal DADR Bihor disponibilizeaza pe astia mai batrini de genul Florian Vesa si Florica Pogan cu care te-ai batut prin DADR Bihor,de ati ajuns la ziar si la judecata :))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 August 2010, 23:37 de Romanul Simplu
hodisan zero
asta cand era elev la Liceul Agricol Salonta era unul dintre cei mai prosti elevi,a fost si in pragul exmatricularii!
Postat 07 August 2010, 22:08 de sire
varza
Cine naiba il mai tine pe asta sa conduca ceva? Asta nu e in stare sa conduca nici 4 capre, e un comunist.
Postat 07 August 2010, 17:33 de mihit
Pe cand evaluari conforme si la "numitii politic"?
Care este diferența dintre controlul de calitate cu standardele de comercializare și controlul pe linie de siguranța alimentelor, la legumele și fructele proaspete, dle cadru didactic universitar Hodisan Nicolae?
Postat 07 August 2010, 09:55 de un competent
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON