URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2014, 13:04

Şeful DGASPC, sancţionat de consilierii judeţeni pentru "acoperirea" educatorilor bătăuşi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Pentru prima oară de când există Consiliul Judeţean Bihor, aleşii din acest "parlament" judeţean au fost chemaţi, miercuri, să se pronunţe prin vot în legătură cu sancţionarea directorului general al unei instituţii subordonate CJ, şi anume Călin Puia, şeful Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

A ştiut şi n-a acţionat pe lege

Aşa cum BIHOREANUL a prezentat într-o serie de articole publicate la finele anului trecut, ororile din CPCPP au fost dezvăluite în urma unei vizite la Oradea a reprezentanţilor unui ONG din Bucureşti, efectuată în octombrie 2013.

Aceştia au făcut public faptul că încă din primăvară, un raport oficial al Biroului de Control Intern al DGASPC descria felul în care adolescenţii din Centru erau torturaţi şi umiliţi chiar de educatori, fără ca şefii Direcţiei să-şi fi îndeplinit două obligaţii impuse prin legea privind protejarea drepturilor copilului, şi anume sesizarea organelor de urmărire penală şi îndepărtarea personalului suspectat de abuzuri.

De altfel, reprezentanţii ONG-ului au sesizat ei Parchetul Oradea, Avocatul Poporului şi conducerea CJ Bihor.

Comisia de disciplină: vinovat!

La solicitarea Comisiei sociale a CJ, directorul general al DGASPC a fost cercetat de Comisia de disciplină a Consiliului încă din luna noiembrie a anului trecut, iar lunea trecută, pe 13 ianuarie, aceasta a constatat vinovăţia lui Călin Puia, prin "neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu" şi "neglijenţă în serviciu", propunând sancţionarea acestuia prin penalizarea cu 20% din salariu (în total circa 1.4000 lei) pe timp de trei luni.

Conform legii, propunerea de sancţionare a fost înaintată plenului Consiliului Judeţean, aleşii fiind singurii care puteau decide sancţionarea sau nu a şefului DGASPC.

Avrigeanu, pro Puia

În mod suprinzător, la şedinţa de marţi a CJ, când propunerea de sancţionare a fost supusă votului consilierilor judeţeni, cel care a sărit în apărarea lui Puia, care este şi secretarul general al PNL Bihor, a fost PDL-istul Ionel Avrigeanu.

Luând cuvântul, Avrigeanu a cerut socoteală secretarului judeţului, Carmen Soltănel, în legătură cu trei chestiuni: "Vreau să mi se spună concret ce înseamnă "neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu" de către domnul Puia (n.r. - deşi acest lucru era explicat în Raportul Comisiei de disciplină, înaintat tuturor consilierilor judeţeni). Vreau să ştiu de ce este treaba noastră să decidem sancţiunea şi nu a Consiliului de Administraţie al Direcţiei. Propun să se voteze prin vot deschis, nu prin vot secret, pentru că nu este vorba despre numirea, ci despre sancţionarea unei persoane".

Viciu de procedură

Soltănel a explicat că DGASPC, fiind o instituţie publică, nu societate comercială, nici nu are Consiliu de Administraţie, iar pe de altă parte legea prevede expres că sancţionarea unui director de instituţie subordonată CJ este apanajul consilierilor judeţeni. De asemenea, tot citând din lege, Soltănel i-a explicat lui Avrigeanu că procedura de vot trebuia să fie secretă, în caz contrar "rezultatul votului urmând să fie lovit de nulitate". În ciuda acestor explicaţii, Avrigeanu a insistat pentru vot deschis, de unde suspiciunea că PDL-istul încerca, practic, să provoace un viciu de procedură, ceea ce ar fi permis ca Puia să scape nesancţionat.

O interpelare a avut şi consilierul PNL Dumitru Voloşeniuc, care a întrebat de ce doar pentru directorul general a fost propusă o sancţiune, nu şi pentru ceilalţi membri ai conducerii Direcţiei (în condiţiile în care directorul adjunct Szarka Arpad, de la UDMR, este direct responsabil de centrele de plasament). Răspunsul l-a dat jurista Mihaela Roşan, care a explicat că, potrivit legii, consilierii judeţeni au competenţa de sancţionare doar asupra directorului general, în timp ce sancţionarea adjuncţilor, şefilor de servicii, şefilor de birouri şi personalului de execuţie este atributul directorului general.

S-a victimizat

Tot la cererea lui Avrigeanu, în faţa "judecătorilor" din CJ a luat cuvântul şi Puia, care însă nu a făcut decât să se prezinte ca victimă în scandalul de la Centrul de plasament.

Şeful DGASPC a afirmat că se consideră "nevinovat şi nedreptăţit", arătând că nu a mutat educatorii bătăuşi şi nu a sesizat Parchetul deoarece nu avea nicio dovadă că aceştia erau vinovaţi, ignorând că, potrivit legii, avea cea de-a doua obligaţie tocmai pentru ca procurorii să cerceteze faptele.

Puia nu s-a abţinut nici de la a acuza secretarul judeţului, conducerea Comisiei sociale şi chiar presa (adică BIHOREANUL) pentru cercetarea sa disciplinară şi propunerea de a fi sancţionat.

23 la 9

În cele din urmă, consilierii judeţeni au trecut la vot, iar procedura a fost secretă, fiecare primind un buletin de vot pe care au bifat dacă sunt pentru sau împotriva sancţionării şefului DGASPC, punând apoi buletinele într-o urnă, iar acestea fiind numărate de membrii Comisiei de validare a CJ.

În mai puţin de 5 minute, rezultatul a fost anunţat: 23 de voturi pentru sancţionarea lui Puia, o abţinere şi 8 voturi nule (necompletate sau completate cu ambele variante), ultimele aparţinând, potrivit surselor BIHOREANULUI, reprezenzanţilor PDL.

De altfel, după încheierea reuniunii, Avrigeanu a confirmat pentru BIHOREANUL că toţi consilierii PDL hotărâseră anterior să-şi anuleze voturile, chiar dacă acest lucru însemna că, de fapt, resping sancţionarea.

"Noi am hotărât să ne anulăm voturile pentru că ni se pare că sancţiunea este prea mică dacă lucrurile stau aşa grav cum le-a prezentat presa, sau dimpotrivă, prea drastică dacă stăm să-l ascultăm pe domnul director Puia. Nouă nu ni s-a părut nici că-i blândă, nici că-i drastică. Nu sunt un apărător al domnului Puia, dar mi se pare că i s-au plătit nişte poliţe sau, dimpotrivă, că sancţiunea a fost prea blândă dacă este vinovat", a "întors-o" liderul consilierilor PDL.

"Cu BIHOREANUL nu mai vorbesc"

Conform legii, funcţionarul public sancţionat disciplinar are dreptul să conteste sancţiunea la instanţa competentă, în cazul de faţă printr-o acţiune de chemare în judecată a Consiliului Judeţean depusă la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bihor.

Deşi reporterul l-a întrebat pe Călin Puia dacă va uza de acest drept, şeful DGASPC a refuzat să răspundă. "Cu BIHOREANUL nu mai vorbesc!", s-a eschivat Puia, convins că publicaţia noastră este "vinovată" de sancţionarea sa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
D de la Dreptate
Precizare: darminte ca conducator este dupa cum au sesizat cunoscatorii ( Caline stai linistit nu cu tine vorbeam, tu fa-te ca lucrezi in continuare) o cacofonie intentionata dar care trimite la o imagine a unui om, zice el conducator, de caca asta pentru ca, in fiecare zi, o mica parte din personalul select al institutiei sa aiba obiectul muncii adica sa linga. Apropo, nu trebuie sa va camuflati pentru ca mirositi. Domnule Puia, Caline tata, te rog ca intre doua sedinte foto, o vanatoare, o plimbare sau cat mai multe ce pana mea, cu noua si necesara masina a institutiei (bineinteles in interes personal asa cu sade bine unui functionar public care se respecta dar nu este respectat) sa pui mana pe o carte ( nu draga, nu pe carti de cruce, ci pe cele de legislatie). Cum care legislatie mai Caline bata-l Cucu de JR. sa-l bata !? Alea in care scrie care sunt atributiile unui reprezentant legal al unor minori aflati in grija statului in cazul unor evenimente speciale de exemplu ABUZUL sau mai grav ABUZUL SeXUAL confirmat de un document medical. Apoi sa dai de Codul Penal si sa citesti la paragrafele referitoare la fapte impotriva minorilor.
Postat 25 Ianuarie 2014, 09:16 de Tipatescu
D de la Dreptate
Daca spectacolul penibil oferit de autovictimizatul de Puia in cadrul sedintei de consiliu ar fi o piesa de teatru reactia spectatorilor ar fi destul de confuza osciland intre indignare, revolta, dezgust, furie, dispret, ras, aruncat cu obiecte, plecat din sala, fluierat si nicidecum aplauze, cerut autografe sau ,, Doamne iarta-ma,, Bis, (rechemat pe scena). Ei, Caline draga nici macar ca bufon nu faci fata darminte ca conducator al unei institutii care raspunde (sic.) de destinele unor copii pe care viata si asa ii incearca mult peste posibilitatile lor. Apropo, ce zic cei apropiati de felul in care au si ei copii, oare cum poti sa dai explicatii legate de metodologii in astfel de situatii penibile in care esti Poate ar trebui sa dai vina pe Partidul National Liberal( iarta-ma nenea Bratianu) sau pe celalalt ingamfat autointitulat solutia Bihorului (fratele Tarle, cum care Tarle? ala cu cei patru ani la carma CJ cu multe nerealizari datorate grelei mosteniri) pentru faptul ca te-au pus pe functie adus de la drumuri sau mai corect de pe drumuri. Nenea Popa Cornel a ratat, sper deocamdata, sa isi arate vertebrele de la coloana si sa te trimita sa- aduci o comanda din vecini de CJ.
Postat 24 Ianuarie 2014, 23:18 de Tipatescu
D de la Demitere
Este vineri seara, ne pregatim de culcare dupa o saptamana in care ne-ai dovedit, daca mai era cazul, ce fel de specie esti. O mostra de prostie inconstienta, aroganta si duplicitara, imagine alimentata de cei din anturajul tau care fac ce pot ei mai bine si anume linguseala, servitudine dusa pana la nivel de arta cu ghilimelele de rigoare. Daca tot cochetezi cu arta fotografica, inca o calificare pe langa celelalte competente inchipuite, te rog sa faci un cliseu cu instantanee cu fetele copiilor care au suferit in centrul de trista amintire, sa ti le lipesti deasupra patului astfel ca ei sa te priveasca in fiecare seara inainte de a adormi. Poate ca este mai bine sa ai un cosmar prelungit decat o pseudosanctiune (adica pe intelesul tau ceva fals ca si tine) de 20%. Era altceva tticule daca te snctionau cu 20% din comision nu?. Noapte buna mai Caline.
Postat 24 Ianuarie 2014, 22:52 de Farfuridi
D de la dosar penal 2
Demisie de onoare nu poate fi pentru ca onoarea nu este compatibila cu soricul gros, oportunismul, ingamfarea, nesimtirea etc.
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:36 de Conu Alecu
D de la dosar penal
Ei Caline tata cum ai dormit?? Daca nu a functionat exercitiul recomandat mai incercam nu? hai ca este usor, deci fi atent: iei o coala de hartie si un instrument de scris apoi fara a tremura te rog sa notezi urmatoarele( te rog sa nu te sperii nu este mult de scris si iti dictez) Deci Subsemnatul Puia Calin (Jr. este optional de data asta) va rog prin prezenta sa-mi aprobati demisia de la conducerea DGASPC Bihor. mentionez ca absenta mea nu va afecta functionarea institutiei iar masina institutiei, Dacia Duster, cumparata in conditiile in care centrele nu au bani de apa calda si pe care o folosesc in interes personal va putea fi folosita in interesul institutiei.Va multumesc. Hai ca nu a fost greu nu? Si ar fi primul lucru util pe care-l faci, apoi te adresezi AJOFM pentru a=ti gasi un loc de munca conform competentelor. Modelul poate fi folosit si de alte persoane care au musamalizat cazul copiilor abuzati. MULT SUCCES
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:30 de Conu Alecu
Popa Prostul isi sapa groapa singur!
O sa mai vedem daca atunci cand Popa o sa ajunga pe nicaieri, asa cum si merita de altfel un handicapat mintal ca el, o sa-l ajute Puia cu un sex oral in miez de noapte!
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:41 de Amatorul USL s.a.
Dictionar
O recomandare. In situatia ipotetica de demitere binemeritata a celor responsabili ( 20% REPREZINTA CEVA CU CARE PROFESIONISTUL PUIA ESTE OBISNUIT CAM CU ATAT SE UMFLAU NOTELE DE PLATA CA BIRT, DECI OMUL STIE CE STIE DE ACEIA ESTE MULTUMIT DE SANCTIUNE ce cuvant prost inteles) recomand celor din consiliul judetean ca in subiectele de examen pentru ocuparea functiei de director sa existe subiecte prin care candidatii sa explice urmatoarele cuvunte : onoare, responsabilitate, asumare, profesionalism, respect, impartialitate, dar si expresii Striene gen mici deficiente, mandatul meu vs viata sau trauma unor fiinte lipsite de aparare, nedreptatit nevinovat (chiar asa mai umflatule?). A se evita cuvinte de genul interes personal, comision cotizatie la partid, abuz in serviciu, nepotism, concurs cu dedicatie, licitatie cu dedicatie, . Nu vi se pare ca exista o asemanare intre abuzurile din centru si nu numai si tragedia recenta din Apuseni??? Va dau un indiciu: Cautati cuvantul incompetenta, numire politica, favoritism si chiar nesimtire , multa NESIMTIRE.
Postat 23 Ianuarie 2014, 00:11 de Nenea Iancu
HOTII PNL BIHOR
GUNOAIE P.N.L.-ISTE ,CE SUNTETI ,NISTE JIGODII ORDINARE IN FRUNTE CU CORNEL POPA SI HOTII LUI DIN ZONA FOLCLORICA A BEIUSULUI,NU O S-A MAI VOTEZ NICIODATA CU PARTIDUL ASTA DE HOTI SI BANDITI ,NUMAI SCURSURI HOTI SI SPAGARI A PROMOVAT POPA CORNEL ,IN POLITICA BIHOREANA.TREBUIE S-A RECUNOSC CA P.S.D.-UL ARE OAMENI UN PIC MAI PREGATITI SI MAI DE OMENIE DECAT PNL-UL ,CARE DIN PACATE A AJUNS UN PARTID DE BORFASI SI HOTI ,SUB ARIPA OCROTITOARE A HOTULUI NR. 1 DIN JUDET.
Postat 22 Ianuarie 2014, 23:39 de platon
D de la Demisie
Tot la nivel de intrebare, oare cei 9 consilieri care au votat pentru a-l scapa pe cel sanctionat (imi scapa numele), au copii? Dl 20% va recomand urmatoarea metoda de a scapa de stresul provocat de sanstiune: Deci sunteti atent da? In fiecare seara inainte de culcare va rog sa repetati de trei ori (adica unu, doi , trei fara adaos comercial si fara comision) urmatorul text .. Imi reprosez ca s-a intamplat in timpul mandatului mei.. Daca va vine greu sa tineti numaratoarea atunci puteti si pe degete.. nu putem sa le stim pe toate nu-i asa?? Apoi va puneti capul pe perna si va imaginati ce a simtit copilul care a fost abuzat de colegii mai mari... Noapte buna tuturor celor care au stiut, au tacut, sau au incercat sa dea explicatii savatoare ( a scaunului ) nu a onoarei care este sublima dar lipseste cu desavarsire Iata de ce demisia de onoare nu a functionat . Poate incercam cu putina demitere ? ce ziceti dle Popa ca doar vin alegerile nu?
Postat 22 Ianuarie 2014, 22:54 de Jordan Belfort
Rusine voua
Gropari PNL- blat pe fata; rusinos
Postat 22 Ianuarie 2014, 22:38 de Lulu
D de la Duster
Ma intreb daca cei care au votat astazi pot face diferenta intre un abuz bland sau unul sever, un viol bland sau unul sever , ce zici Avrigene? cat priveste pe intaiul vanator, pescar, chelner, drumar, si nu in ultimul rand JR.(oare de la ce vine ??) cred ca se simte bine in masina institutiei pe care o abuzeaza in interes personal , sau aici nu exista restrictii la cota de benzina (ce zici d.le Cosman? Pentru cei care au initiat ancheta si bine au facut va recomand sa intrebati si de centrele externalizate de ex. in curtea DGASPC Copiii fagaduintei se inmultesc fara ca pe cineva sa-i intereseze sub ce forma (este vorba de minore care sunt insarcinate caz in care se aplica aceiasi tactica de a baga sub pres Fratele Sami stie de ce si cum.
Postat 22 Ianuarie 2014, 22:16 de Jordan Belfort
Acasă
Du-te bre acasă!!
Postat 22 Ianuarie 2014, 22:11 de Ioan
DEMISIA
Viermii nu-si dau demisia... dar va ajunge la parnaie pana la urma la cate invarte pe aici., si vor merge si din subalternii carora le impune sa faca ilegalitati, ... ce zici de Samuil ?
Postat 22 Ianuarie 2014, 19:35 de troia
Pitecantropu asta trebuia sa ajunga in puscarie
Mistretu asta victimizat si inchipuit, in fapt, un dobitoc sinistru, daca traiam intr-o tara normala, era deja la puscarie. Nu mascarada, luni intregi de tergiversare, pacaleli si minciuni. Da nu suntem o tara normala. Mistretu asta e specific tuturor institutiilor publice din Romanica. Daca ne uitam la mufarina lui, la behaielile mitomane si la sistemul medieval care l-a avut sub stapanire, nici incidentul cu avionul din Apuseni, nu pare deplasat.
Postat 22 Ianuarie 2014, 18:56 de Puia cu m
POPA CORNEL=CORUPTIE
NU TI-E RUSINE D-LE PRESEDINTE CORNEL POPA ?,asta da sanctiune !!!!!!! SA-TI FIE RUSINE BAI POPA CORNEL ,TU CARE SUSTII TOTI HOTII SI PARSIVII BIHORULUI .DEMISIA!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 Ianuarie 2014, 17:50 de UN CITITOR
Abureli POLITICE
Dar chiar mai crede cineva ca asta traieste cu leafa de la STAT ???!!!!! Suntem noi prostiti dar nu chiar prosti, prostii lor . El traieste de la firma, firmele care acum in tocul iernii schimba (arunca) acoperisurile bune cu alktele aiurea numai de dragul cheltuirii (insusirii) banilor de la POnta !!!! Asa ca penalizarea asta de 20% nici nu se vede la veniturile lui "CONSOLIDATE" !
Postat 22 Ianuarie 2014, 15:46 de Orbservatorul Antena
popa
Îl ţine Popa în funcţie... pe Dume n-a putut că a primit interdicţie..
Postat 22 Ianuarie 2014, 14:34 de Nelu
scapă cine poate
Niştii unii mai bine informaţi decat altii susţin că voturile nule ar fi venit, de fapt, de la consilierii PNL care vroiau să-l scape pe colegu Puia! Să nu uităm că Popa Ciordel a fost cel care a propus procedura de vot secret! Mari parşivi peneleii ăştia!
Postat 22 Ianuarie 2014, 13:58 de Peneleu
Pe surse
Am înțeles că s-a votat secret tocmai pentru ca cei din PNL să facă mânării și să își anuleze propriile voturi.
Postat 22 Ianuarie 2014, 13:37 de Nicu
e o gluma, nu?
vad ca toata presa locala vorbeste de "sanctiuni". e o gluma, sau ce? e un simulacru de pedeapsa, oamenii astia, incompetenti, analfabeti si politruci ieftini, nici nu stiu care le este salariul. nu-i afecteaza de loc o astfel de "mimare a sanctiunii". 20%...astia-s cancerul romaniei de 25 de ani, indivizi numiti politic in diverse functii, pentru a seman contractele cu firmele apropiatilor si membrilor de partid. la asta se reduce totul. cred ca unii nici macar nu se stiu semna, pun cate un x. ce rusine, faptul ca nu-si asuma responsabilitatea. despre RUSINEA LOR sau lipsa acesteia ar trebui sa titrati, nu manipualrea cu "pedeapsa", care stiti bine ca e o minciuna odioasa si fara valoare in context real. toata tara e plina de mizerii care nu-si asuma nimic. rusine CJ BIHOR. apoi cand se lasa cu demiteri se intampla ce? din director e pus director adjunct. asta e demitere? ar trebui sa i se desfaca omului contractul de munca si sa plateasca despagubiri morale victimelor.
Postat 22 Ianuarie 2014, 13:31 de hall 9000
Se prefigurează coaliţia locală PNL+PDL !?!
Cu PSD la putere în plan central şi în opoziţie la nivel local, se revine la "normal" pentru neortodoxul judeţ Bihor, de parcă ne-am întoarce în timp cu 13 ani "norocoşi" !?!
Postat 22 Ianuarie 2014, 13:29 de Carp III
Avrigeanu e falset de opereta!
20% pe trei luni pentru seful violatorilor de copii nu este pedeapsa ci premiu! Jenant si rusinos! Se vede blatul intre PNL si PDL, ca Popa Prostu nu a vrut sa arate ca il scapa pe protejatul lui, asa ca a iesit Avrigeanu sa spele mortii!
Postat 22 Ianuarie 2014, 13:12 de Rock
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON