URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2018, 17:04

Şeful ALDE Bihor, Traian Bodea, se laudă cu 6 primari „traseişti” de la PNL, care însă neagă orice discuţie pe această temă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traian Bodea, şeful ALDE Bihor, partid care nu are în judeţ decât un singur primar, ar vrea să-şi sporească zestrea prin trădare cu edili aleşi pe listele PNL.

Într-o postare pe Facebook, făcută marţi seară şi marcată cu constatarea "Se simte optimist", preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, sugerează că a ademenit în propria formaţiune şase primari de la PNL.

"ALDE are porţile deschise"

Ca să fie convingător, Bodea a pus pe Facebook o fotografie ce înfăţişează primarii liberali din comunele Câmpani, Criştioru de Jos, Lunca, Pietroasa, Pomezeu şi Rieni, însoţiţi de fostul deputat PDL Ionela Pop Bruchental, oferindu-i şi o explicaţie ce conduce neavizaţii la concluzia că aceştia au părăsit PNL pentru a trece la ALDE. Nu neapărat formal (deoarece legea interzice acest lucru sub sancţiunea pierderii mandatului), dar în mod efectiv, cu atât mai mult cu cât imaginea îl are în centru pe şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Şase primari din PNL la întâlnire cu dl. Tăriceanu! ALDE are porţile deschise pentru adevăraţii Liberali! Judeţul Bihor este cunoscut pentru doctrina liberală şi pentru susţinerea valorilor liberale", a transmis Traian Bodea în postarea sa.

"Defectori de formă"

Miercuri, mesajul preşedintelui ALDE Bihor a fost "tradus" din topor de site-ul Bihorstiri, deţinut de un membru PSD, angajat al Consiliului Judeţean, unde Bodea este vicepreşedinte, printr-un articol intitulat "6 primari de la PNL "defectează" şi trec la ALDE. Deocamdată doar de formă".

În text, autorul arată că "nu demult, Bodea prevestea un anunţ cu noi achiziţii politice de răsunet pentru filiala judeţeană a ALDE, dar nu a dorit să spună mai multe" despre recrutarea celor şase primari, tocmai fiindcă şi-ar pierde mandatele câştigate la alegerile din 2016, "aşa că, pe moment, rămân în PNL încercând, poate, forţarea excluderii lor".

Interpretarea ziaristului pare să fi fost corectă din perspectiva politicianului, de vreme ce Bodea a distribuit pe Facebook şi articolul, în care singura sa declaraţie este că "fotografia este sugestivă" pentru mişcarea celor şase primari.

"Nici vorbă!"

Contactaţi de BIHOREANUL, trei dintre cei şase primari prezentaţi ca trădători ai PNL în favoarea ALDE au dezminţit însă nu doar că s-ar reorienta spre alt partid decât cei pe listele căruia au fost aleşi, ci şi că ar fi purtat vreo discuţie pe această temă cu preşedintele ALDE Bihor.

"Nici vorbă de aşa ceva. Eu nu merg la ALDE nici acum, nici înainte de alegeri", a declarat edilul din Pomezeu, Ioan Şora. "Nici nu se pune problema, nici acum, nici în 2020", a afirmat şi primarul din Rieni, Gheorghe Bota, la fel ca omologul din Lunca, Ioan Popa, care a completat şi el că "nici vorbă" să treacă la ALDE, în acest moment sau la următorul scrutin.

Potrivit primarilor liberali, aceştia s-au deplasat la Bucureşti pentru a rezolva de fapt o problemă stringentă a zonei de sud-est a judeţului, unde nu există suficient lemn pentru foc, dar localnicii nu se pot încălzi nici cu ajutorul gazului deoarece conducta magistrală trece prin zonă fără ca autorităţile locale să poată face racorduri.

"Cu domnul Tăriceanu am discutat această problemă, în prezenţa ministrului Energiei, care are rădăcini în zonă. Vrem să constituim un ADI (n.r. – Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară) şi să putem depune proiecte pe fonduri europene ca să realizăm racordarea la conducta Transgaz, numai că nu permite legislaţia. Vrem o schimbare a legislaţiei", a explicat primarul din Rieni, Gheorghe Bota.

Manipulare

Pe de altă parte, fostul deputat Ionela Pop Bruchental, a declarat că Traian Bodea nici măcar nu a participat la întâlnirea primarilor cu Tăriceanu, ba chiar a luat poza buclucaşă de pe contul de Facebook al unui primar, pentru a manipula.

"Domnul Bodea a aflat de pe Facebook despre întâlnirea primarilor cu Tăriceanu. Ia întrebaţi-l de unde are poza! A luat-o de pe Facebook-ul unui primar. N-am avut nici cu Bodea, nici cu Tăriceanu, nicio discuţie despre plecarea la ALDE. Constat însă că nu se poate abţine", a spus Pop Bruchental.

Dovada? Poza "sugestivă"

Contactat şi el de reporter, şeful ALDE Bihor a confirmat iniţial că i-ar fi „racolat” pe cei şase primari PNL-işti în partidul său, dar că aceştia nu pot recunoaşte deoarece şi-ar pierde mandatele. „Da, a fost şi o întâlnire cu dl Tăriceanu”, a răspuns Bodea la întrebarea dacă i-a „adus” pe PNL-işti în ALDE, precizând că „întâlnirea a fost la dorinţa lor şi ei nu s-ar fi întâlnit cu dl preşedinte dacă nu ar fi dorit să discute şi probleme politice referitoare la viziunea lor politică pe viitor”.

De asemenea, acesta a afirmat că nu toţi cei şase primari PNL vor migra la ALDE, ci doar „unii dintre ei”, dar evident că nu i-a nominalizat.

Bolojan, despre "normalitate"

Solicitat, la rându-i, să arate dacă are cunoştinţă despre "tratative" între primarii liberali şi şeful local al ALDE, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a afirmat că nu ştie despre aşa ceva, dar consideră normal că edili din propriul său partid se întâlnesc cu oficiali din alte partide, fie şi ALDE, pentru a găsi soluţii la problemele administrative ale comunelor pe care le conduc.

"Eu nu am ştiinţă de nicio trecere a unor primari liberali la alte partide, dar faptul că primarii noştri se întâlnesc la Parlament, la Guvern, la ministere, cu alţi oficiali, este normal, zic eu". Întrebat dacă se aşteaptă ca în 2020, la următorul scrutin, să constate că aceşti şase colegi ai săi – sau alţii – vor trece la ALDE sau la PSD, Bolojan a răspuns sec: "Eu am încredere în normalitate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Se marita mamonaaa, nu stiu Doamne ce-i cu ea!
"Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona."(Sfânta Evanghelie după Luca 16:13) Dar ALDE zice ca se poate, ca ei sunt mai tariceni. Iar singurele valori pe care le sus tin sunt propriile nasuri. Nu ajungi la ele nici cu prajina.
Postat 15 Februarie 2018, 16:32 de User anonimizat
Halo DNA, poti sa raspunzi in locul lui Traienut?
Se pun la inventar si lucrarile la primariile coordinate de CJB!
Postat 15 Februarie 2018, 14:45 de scortosul
Halo DNA, poti sa raspunzi in locul lui Traienut?
Ne poate spune consilierul judetean Traienut cate lucrari are firma lui angajate la consiliul judetean direct sau in "subantrepriza"(adica firma care a castigat e mana moarta, de fatada).
Postat 15 Februarie 2018, 14:44 de scortosul
Da
Bine ca se curata partidul asta. A inceput cu marele PNL-ist TĂRICEANU. Se duc hoții la alde si PSD, apoi se va reforma pd
Postat 15 Februarie 2018, 01:58 de Sandu1201
Pe cale de consecinta, noul sef ALDE Bihor va fi clanul Micula !?!
Primarul de la Rieni e trup si suflet cu Ionela Bruckental care e fina lui Blaga, care scapa de dosarul de la DNA Ploiesti pe motive de spaga plantata de procurorul zis Portocala ... iar toti spun in cor ca mai au de supt de la Jony Micula zis Bitter !?!
Postat 14 Februarie 2018, 22:59 de WinDos
Bodea...
Sa invete in primul rand reguli de circulatie, sa invete ce face maneta din stânga volanului, aia ce aprinde si stinge un beculet porticaliu sa stie si prostii unde virează. Sa invete ca semnul cu 70 incadrat de un cerc rosu nu inseamna 100-110 kmph pe Borșului cu autoutilitara Skoda superb 4x4. Sa invete circulatia in giratoriu si semnalizarea si pastrarea benzilor. Daca echipa Bihoreanul doreste, am inregistrarea video de azidimineata, ora 8:20 a bh03cjb. Dupa ce invata bazele bunului simt si ale exemplului personal sa vina cu laude si realizari. Pana atunci sa redevina acel nimeni de pana acum.
Postat 14 Februarie 2018, 21:17 de poiu
de ce va loveste greata
asta-i PNL actual, toti cei de acolo sunt de fapt PDL-isti, va asteptati la altceva cand au ramas fara tatucul basescu si mentorul blaga. Hai chiar puteti fi seriosi!Auziti cu ce minciuni pot veni, au mers sa rezolve gazul, poate gazele lui Tariceanu, le-au luat in punga si le-au tras pe nas pana acasa. Aurolaci!
Postat 14 Februarie 2018, 20:29 de bomba
tata greata!
Partid minor plin de oportunisti fara coloana vertebrala, fara ideologie, fara credinciosie pentru idelurile natiunii. Astia sunt politrucii romani care se muta anual dintr-un " "partid" in altul, de la o tata la alta numai sa suga ceva din sangele romanilor. Traianul, Moliceanul, Dracneanul, ........ alde-psd-pnl-maghiar.psd-..... cate or mai fii aceeasi mizerie, aceiasi mizerabili prin rotatie, depinde care e la guvernare!
Postat 14 Februarie 2018, 19:45 de scortosul
Nimeni nu poate recunoaste, ca sa-si conserve mandatul !?!
Spre stiinta PNL ... e bine sa stie ca in iunie 2020, jumatate dintre liberari vor avea carnet de ALDE !?! Oportunistii si amatorii de la PNL, in frunte cu Bolojan, vor trage targa pe uscat si in deceniul viitor !?!
Postat 14 Februarie 2018, 19:21 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON