URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2011, 18:23

Sebastian Secoşan: "Nu am făcut o infracţiune, ci o mare prostie"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Declaraţia şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Sebastian Secoşan, a fost luată în şedinţă secretă la Tribunalul Bihor pe 10 februarie, când s-a decis şi arestarea sa pentru 20 de zile.

În timpul dezbaterilor, Secoşan a fost chestionat de judecătorul Ovidiu Galea despre acuzaţiile de corupţie care i-au fost aduse în autodenunţul formulat de Ciprian Iova, patronul weedshop-lui Euphoria. Potrivit afaceristului, şeful CJPC a primit mită, începând de anul trecut, în cinci rânduri, pentru a-l lăsa să funcţioneze şi pentru a-i aplica amenzi minime. O parte din bani mergeau, potrivit denunţătorului, la cel trimis "la înaintare" de Secoşan, comisarul Ovidiu Milian.

Secoşan a negat că ar fi pretins sau primit bani de la Iova, mai puţin plicul cu care a fost prins în flagrant pe 9 februarie de procurorii DNA, dar şi că amenzile mici aplicate în cazul weedshop-ului ar fi fost ca urmare a faptului că acesta i-ar fi plătit taxe de protecţie. Funcţionarul a susţinut ba că amenzile mici ar fi fost o practică în instituţie, ba că ar fi fost de fapt deciziile comisarilor care au făcut controlul.

"Arăt că practica instituţiei unde lucrez este aceea de a stabili amenzi către minim", a declarat Secoşan, pentru ca, imediat după aceea să revină cu o altă variantă. "Rectific şi arăt că în mod greşit am făcut enunţul de mai sus întrucât fiecare comisar aplică amenzile în cuantumul pe care îl consideră justificat".

Secoşan a explicat judecătorului că tocmai în dimineaţa în care a fost reţinut, înaintea flagrantului, convenise cu doi comisari să închidă magazinul lui Iova, ceea ce, în opinia sa, ar trebui să dovedească faptul că nu avea interese ascunse. Iar dovezile ar trebui să existe, din moment ce DNA a "pavoazat" biroul său cu camere video ascunse. "Consider că, dacă ambiental am fost înregistrat, aşa cum se susţine, şi această secvenţă în mod normal ar trebui să apară în acele înregistrări", a arătat şeful CJPC.

Despre modul în care a decurs întâlnirea cu denunţătorul său şi flagrantul, Secoşan a declarat că discuţiile şi consilierea pe care i-a acordat-o acestuia au fost interpretate greşit.

"I-am explicat că se aplică amendă pentru faptele constatate iar societatea va fi închisă definitiv. Puteam să îl mint, dar am preferat să îi spun adevărul. Atunci Iova a rămas surprins şi s-a întrebat "şi acum ce să fac?". Nu îmi aduc aminte, dar cred că i-am spus că urmează a se reglementa în scurt timp situaţia firmelor care distribuie etnobotanice şi cred că i-am spus că poate să-şi deschidă altă firmă. Eu de fapt, în baza obligaţiilor de serviciu, îl consiliam cu privire la problemele constatate, iar acum înţeleg că el de fapt a perceput diferit acţiunile mele", a spus şeful CJPC Bihor.

În prezenţa lui Iova, Secoşan susţine că l-a chemat pe comisarul Ovidiu Milian, cercetat la rândul lui pentru luare de mită în dosar, căruia i-a comunicat măsurile, după care subordonatul său s-a retras. "Atunci, fără să pretind, fără să propun şi fără să sugerez în vreun fel, numitul Iova mi-a pus pe masă un plic al cărui conţinut nu l-am cunoscut. Dacă erau bani în plic cu siguranţă i-aş fi restituit omului", a pretins Secoşan în faţa judecătorilor, jurându-se totodată că, nici înainte şi nici după ce Iova i-a dat acel plic, nu a dispus nicio măsură şi nici nu i-a promis că va face ceva pentru a-l favoriza.

"În momentul în care acesta mi-a pus plicul pe masă, i-am spus că nu pot primi aşa ceva de la el, însă Iova a insistat şi mi-a spus ceva de genul că îmi mulţumeşte pentru sfaturi. Menţionez că nu am fost sigur că erau bani acolo. Dar Iova a insistat foarte mult, eu am rămas surprins de această atitudine şi aceasta m-a făcut să reţin plicul", a explicat Secoşan, care după ce a luat plicul şi l-a băgat în buzunar, l-a chemat din nou pe comisarul Milian pentru indicaţii.

Chestionat de judecător, Secoşan a recunoscut cu jumătate de gură acceptarea şpăgii, doar că i-a găsit o altă definiţie. "În mai puţin de un minut am ieşit toţi trei din birou. I-am transmis comisarului să aplice măsurile legale pe care le discutasem. Întrucât am recunoscut cele întâmplate pot să afirm că am acceptat acel plic de la numitul Iova. Apreciez că nu am săvârşit o infracţiune, ci o mare prostie" a susţinut şeful CJPC Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
prostuleeeee
ba secosan tu chiar esti prost de bubui, cum adica omul ti-a lasat un plic tu nu te-ai uitat in el si l-ai bagat in buzunarul de la haina-ca din cate am inteles acolo a fost gasit. ce credeai ca e in plic o vedere . ce ai putut crede ca e in el? din punctul meu de vedere singurul motiv pt care ai luat plicul fara sa te uiti in el este faptul ca stiai dinainte ce era in el, banii tai, cat de prost si de infumurat poti sa fii sa iei bani de la un om la care tu ii inchizi afacerea, iar schimbarea declaratiei in legatura cu amenzile aplicate este cel putin hilara. daca nu pt altceva doar pt prostia si idiotenia ta ca te-ai bagat in afaceri cu droguri meriti sa fii judecat dupa legile din china-stii cum e un glont in capatana ta goala si costurile se imputa familiei. asta meriti si tu si cei care te-au sutinut, fii baiat destept incepe si tu sa dai cu ciocul la cine ai dat banii sa fii numit in functie , cine te-a sunat sa-i scapi de amenzi si controale si cat si poate scapi doar cu ceva puscarie fara sa devii fetita cuiva prin penitenciar, ca puscarie trebuie sa faci sa te inveti minte
Postat 20 Februarie 2011, 00:24 de ginta
Soacra,soacra, poama acra!!!!!
Domnia si prostia se platesc! ...Acu aproape 2 ani, dupa ce fusese proaspat uns, musiu se plangea prin Partidul Spagilor si Delapidatorilor, care l-a propulsat, ca a dat "30.000 de euroci"....da ca intr-un an, doi, o sa-i recupereze de pe la ajentii controlati.... ...Spaga pentru fotoliul de la OPC, s-a dat/luat la Dacia Conti, de Beizadeaua strangatoare ...... Asa ca, nu va mai minunati .Spagarul, a invocat prostia! Adica , a recunoscut ca este un prost, ca cei din partidul care l-a propulsat! Era pe vremuri un cantec "Esti frumoasa, dar esti proasta Proasta dracului......" Daca ar fi muiere, i s-ar potrivi................
Postat 18 Februarie 2011, 23:22 de Cristiana
un gunoi or
Bineinteles ca nici aceasta **** care era atit de infumurat incit ii era si greu sa vorbeasca nu va fi condamnata cum scrie legea. Un gunoi ordinar care credea ca el e buricul pamintului ca era omul prefectului. Acuma gunoiule cum vei mai vorbi cu oamenii tot asa de pe o treapta superioara sau din postura unui condamnat. Acum ar trebui sa i confiste toata averea acestui gunoi.
Postat 18 Februarie 2011, 21:11 de seco gunoiul
bugetarii
caini infometatii care vor saraci Romania cu ajutoare sociale nu au simtul responsabilitiati se plafoneaza , practic clasa de parazitii care trag ROMANIA in PRAPASTIE in loc sa o sustina, ce naiba trebuie sa facem PROTEST ca sa intelegeti ca ne am saturat sa va INTRETINEM, credeti ca tineri vor accepta acesta CANGRENA , acesta boala?
Postat 18 Februarie 2011, 20:00 de woow
Prostia intruchipata.
Secosan si Milian merita sa fie condamnati pentru prostie, nu pentru luare de mita. Smecheria si prostia merge inaintea caderii,
Postat 18 Februarie 2011, 16:31 de Apolitic.
ADEVARUL DOARE pe Bolnavi de Coruptie
BOLNAVI sunt cei care iau MITA ptr. a ajuta sa distruga Colateral Vietile drogatilor . ce mai face figerantul ala de OVIDIU MILIAN ca si eu am vrut sa il Execut ca are prea multe fite cand e Ofiter de Serviciu .Poate il aresteaza si pe iel ca COMPLICE ca o parte din bani mergeau, potrivit denunţătorului, la cel trimis \\"la înaintare\\" de Secoşan, comisarul Ovidiu Milian. Secoşan a negat că ar fi pretins sau primit bani de la Iova, mai puţin plicul cu care a fost prins în flagrant pe 9 februarie de procurorii DNA.
Postat 18 Februarie 2011, 11:10 de cazac marius
gunoiule
acesta este tipul clasic de functionar public. Numai pentru ca spune atatea minciuni ar trebui sa faca 25 de ani de puscarie. Nu are demnitate si nici onoare. Este un gunoi. Asemenea exemplare se gasesc in toate institutiile statului (cel mai bun exemplu ITM). Ar trebui golite puscariile de micii gainari si bagati exemplarele ca Secosan doar ca problema ar fi ca nu ar avea locuri libere pentru toti. Domnilor judecatori cand dati sentinta sa tineti cont ca din cauza acestui gunoi multi tineri sau distrus si multi tineri au murit. Pronosticul meu: sentinta echivalenta cu traficul de droguri de mare risc, dublata.
Postat 18 Februarie 2011, 10:53 de petru
Asha Consiliere: fa-ti alta firma!
Rad curcile: sa-l consiliezi pe comerciantul prins in ilegalitate sa-si deschida alta firma. No asta da atributie de serviciu. Mai bine ar pleda domnul comisar sef ca e iresponsabil mental
Postat 17 Februarie 2011, 18:51 de Sacoshan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON