URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2010, 15:31

Scrisoarea a III-a: Ţîrle şi conducerea UDMR continuă acuzele prin scrisori deschise

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce, vineri, jurnaliştii orădeni primeau o scrisoare deschisă semnată de „conducerea executivă a UDMR Bihor" în care preşedintele Consiliului Judeţean era acuzat de fariseism şi interese personale, Ţîrle a continuat seria epistolelor publice, răspunzând tot public.

Scrisoarea de luni a preşedintelui CJ se adresează conducerii executive a UDMR Bihor şi începe cu „lămurirea" faptului că precedenta scrisoare a lui Ţîrle, în care spunea că Alexandru Kiss nu este un „războinic al luminii ce nu poate dormi de grija judeţului", era adresată jurnaliştilor, nu conducerii filialei locale a Uniunii.

„Dacă vreţi, era o scrisoare „informală", la fel ca dejunul „informal" al domnului vicepreşedinte, dejun la care subiectul principal, în termeni deloc măgulitori, am fost eu", precizează Ţîrle. „Mă surprinde faptul că interveniţi într-o discuţie în care nici nu eraţi interlocutor, nici nu se făcea vreo referire la dumneavoastră", mai transmite preşedintele conducerii UDMR Bihor.

În continuare, Radu Ţîrle spune că Kiss a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa sa decât a făcut el la adresa vicepreşedintelui CJ şi consideră de-a dreptul „deplasată" călăuzirea spirituală pe care conducerea executivă a UDMR Bihor i-a oferit-o în scrisoare.

Ţîrle atrage atenţia conducerii că scrisoarea Uniunii are şi greşeli ortografice. „Apropo, se spune „precepte religioase" (din latinescul praeceptum) şi nu „percepte", aşa cum aţi scris, poate din cauza grabei".

Referitor la faptul că i s-a imputat că a angajat la Consiliul Judeţean „fraţi şi surori, nore, verişori", Ţîrle precizează că băieţii săi nu sunt căsătoriţi, deci nu are nurori, şi că aceste declaraţii plasează udemeriştii în zona „bârfei murdare şi denotă neseriozitate".

Preşedintele CJ nu „iartă" nici faptul că scrisoarea a fost redactată atât la persoana I singular, cât şi plural. „Poate aţi rămas cu un tic de la cineva care v-a repetat prea des fraza „Partidul sunt eu"", spune el, lăsând să se înţeleagă că întreaga filială UDMR se reduce de fapt la un singur personaj, Kiss.

În final, Ţîrle spune că, deşi nu are un simţ al umorului prea dezvoltat, scrisoarea UDMR-ului l-a amuzat. „Mai ales finalul, în care mă acuzaţi că atac un biet om lipsit de apărare pentru că se află în concediu. Vă felicit pentru demnitatea, politeţea şi bărbăţia pe care le dovediţi semnând: „Conducerea Executivă a UDMR Bihor"! Cum ar spune Caragiale (un scriitor român), aţi semnat-o: anonimă", încheie preşedintele CJ.

Citiţi pe această temă şi UDMR Bihor îl acuză pe Radu Ţîrle de fariseism şi interese personale

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Raducu cel frumos
Iata ca purtatorul de cuvant al domnului Tarle incearca sa-l ajute prin scrisori bine realizate. Toata lumea isi da seama ca dl. Tarle nu este in stare sa scrie asa ceva. Oricum intre Kiss si Tarle este diferenta mare de calitate umana, seriozitate si multe altele. Desigur in favoarea lui Kiss. Este interesant cum un pastor cauta in permanenta scandalul. Acesta o fi oare mesajul evangheliei ? Daca dl. Tarle crede ca da, atunci a studiat teologie degeaba. Putina decenta in comportament nu i-ar strica. N-am mai vazut un asemenea pastor scandalagiu.
Postat 15 Februarie 2010, 18:04 de Radu mamii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON