URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2019, 17:15

Scindare în ALDE Bihor: Dorin Corcheş cere congres şi vrea să continue alături de PSD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt tensiuni inclusiv în ALDE Bihor, unde membrii se poziţionează diferit în taberele aflate în conflict. În vreme ce preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, îi condamnă pe colegii care au acceptat să fie nominalizaţi ca propuneri de miniştri de premierul Viorica Dăncilă, salutând excluderea celor care deviază de la linia partidului, preşedintele ALDE Oradea, Dorin Corcheş, a anunţat, joi, că îşi doreşte un congres, care să arate "în ce direcţie vrem să mergem", fiindcă "ALDE a pornit în 2016 pe un drum şi trebuie mers până la capăt".

"În acest congres trebuie discutat care e viitorul partidului nostru, în ce direcţie vrem să mergem. Ne-am trezit în situaţii greu de înţeles. Fără candidat la alegerile prezidenţiale, într-o alianţă cu Victor Ponta... Cum explicăm că mergem să o susţinem pe Alina Gorghiu, lider PNL care ne înjură de doi ani jumate?... ALDE a pornit în 2016 pe un drum şi trebuie mers până la capăt. Orice ameninţări de excluedere trebuie să fie discutate în interiorul partidului", a spus Dorin Corcheş, într-un interviu la Digi24.

Orădeanul şi-a nuanţat, astfel, un comunicat transmis, joi, presei centrale, în care lansează o serie de întrebări neplăcute pentru Tăriceanu.

"Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare?", a întrebat şeful ALDE Oradea, care contestă şi alte decizii ale liderului de partid: "Care este motivul alianţei cu Victor Ponta? În baza cărui mandat au avut loc aceste discuţii aflate de membrii ALDE de pe Facebook? Cum s-a ajuns ca ALDE să susţină un candidat independent la alegerile prezidenţiale care nu doreşte să se afişeze cu liderii ALDE?".

"Soluţia nu este să dăm afară tot partidul din partid, până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea", a mai spus şeful filialei orădene, care reclamă şi încălcarea Statutului partidului.

Deşi liderul ALDE Bihor, Ciprian Blejan, declarase că printre cei care vor demisiona din funcţii ca efect al retragerii de la guvernare se numără şi Dorin Corcheş, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, subordonată Ministerului Mediului, acesta nu mai dă semne că ar vrea să părăsească postul.

De altfel, chiar ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, care şi-a dat iniţial demisia din funcţie, s-a răzgândit şi este azi nominalizată de premier ca propunere pentru ocuparea portofoliului.

Poziţia lui Corcheş vine în opoziţie cu cea exprimată, tot joi, de preşedintele ALDE Bihor. Ciprian Blejan i-a condamnat pe colegii de partid care au acceptat să fie nominalizaţi ca propuneri de miniştri de premierul Viorica Dăncilă, numindu-i „blatişti”, „dilentanţi” şi „fripturişti”, şi salută decizia Biroului Politic Central de a-i exclude pe cei care deviază de la linia partidului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Auzi frate,
il injura Gorghiu de doi ani jumate ! Da ,,boborul'',boborul oare ce zice ?! Cat despre ,,drumul pe care a pornit alde'' va spun eu unde duce ! In prapastia istoriei,de unde nimeni nu s-a mai intors de care nimeni nu-si mai aminteste !
Postat 13 Septembrie 2019, 16:04 de nealiniat
alde es si asta partid?
alde e si asta partid sau doar o gasca de impostri demagogi ipocriti? Ce doctrina politica au? Dar au o doctrina politica? Una ca si pesedeu? Adica una cu slogane : fura, minteste, dezbina,..... cat despre ciudatul asta daca nu are slujba trebuie sa stea cu hotii la masa sa-i pice si lui ceva asa ca nu ma mira ca vrea cu pesedeu!
Postat 13 Septembrie 2019, 08:38 de scortosul
aluat nedospit. apuca-te de lucru!
dorin corches, fost corigent in scoala gimnaziala, crezi ca daca te intolesti precum un paun si iti tii mainile impreunate cum ai vazut tu la televiziunile americane te face mai destept? aluatul unora se vede de la inceput. oricat de mult te-ai stradui, nu iti iese. mai mult, devii ridicol. daca in 10 ani de politica ai rezulte zero la realizari marete, cred ca e timpul sa te lasi si sa iti cauti un loc de munca. lasa gargara si apuca-te de lucru, e rusine la 43 de ani sa nu ai ocupatie. ce zice mama ta si bunica despre cat de "sclipitor" esti?
Postat 12 Septembrie 2019, 22:07 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON