URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2018, 10:45

Scandalul cu furci şi topoare de la Borod: Opt bărbaţi din colonia de romi au fost reţinuţi de poliţişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Opt bărbaţi care au fost implicaţi în scandalul cu furci şi topoare de la Borod au fost reţinuţi, marţi, de poliţiştii bihoreni, urmând să fie duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cu toţii sunt din colonia de romi şi sunt acuzaţi de loviri sau alte violenţe, respectiv de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Unul dintre ei, de 23 de ani, este anchetat şi pentru furt.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor, cei opt bărbaţi au vârste cuprinse între 19 şi 56 de ani, toţi fiind din comuna Borod.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale aleşdani îl bănuiesc pe unul dintre cei reţinuţi, respectiv un tânăr de 23 de ani, din Borod, că la 6 iulie a.c., în intervalul orar 17.30 – 18.00, alături de alţi trei minori localnici, ar fi pătruns prin escaladarea gardului într-o livadă de meri din spatele unui imobil din Borod şi ar fi sustras mere, fiind surprinşi de proprietari în stradă, în momentul în care încercau să fugă de la locul faptei. Celelalte şapte persoane reţinute de poliţiştii bihoreni în aceeaşi cauză sunt bănuite că ar fi sărit în sprijinul tânărului de 23 de ani şi toţi, având asupra lor diverse corpuri contondente, l-ar fi agresat pe proprietarul livezii şi pe membrii familiei acestuia. În urma altercaţiei patru persoane de 62, 25, 29 şi 28 de ani au suferit diverse leziuni pentru vindecarea cărora sunt necesare între 7 şi 10 zile de îngrijiri medicale", arată comunicatul Poliţiei.

Documentul mai specifică şi că "starea conflictuală a fost aplanată cu operativitate de poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Borod".

Sătenii, terorizaţi

După cum BIHOREANUL a mai scris, trei bărbaţi au ajuns vineri seară, la spital, în urma unei bătăi care a izbucnit în Borod. Mai mulţi ţigani au fost surprinşi la furat de către proprietarii unei case, iar apoi şi-au chemat întăriri, iscându-se o bătaie în toată regula. Potrivit martorilor, zeci de bărbaţi de etnie romă au intrat în curtea unei familii şi i-au atacat pe proprietari. Sătenii spun că sunt terorizaţi de comunitatea romă de la marginea localităţii.

"Noi am încercat să îl prindem pe ăla mai mare şi pe ăştia mai mici să îi ducem la poliţie că ce au căutat acolo şi am fugit după el, l-am prins şi când să îl reţinem, ăia mai mici au scăpat şi au fugit în şatră la ei. Au alarmat şatra şi pe urmă au venit toţi: cu furci, cu topoare, cu lopeţi, cu ce au apucat la mână, cu par, cu bâte", a povestit jurnaliştilor de la Digi24 Oradea Florin Brişc, rudă a victimelor.

De altfel, în semn de protest, zeci de oameni s-au adunat vineri seară în faţa Primăriei, nemulţumiţi de faptul că actele antisociale ale romilor par de neoprit. La faţa locului a mers şi şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, care a promis că vor fi anchetate toate aspectele sesizate de locuitori.

Duşi la arestare

"Miercuri, 11 iulie a.c., poliţiştii din Aleşd îi vor prezenta pe cei opt bărbaţi reţinuţi pentru 24 de ore la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Aleşd cu propunere de arestare preventivă a celor în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi furt calificat", mai arată comunicatul.

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Aleşd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză, se specifică în informare.

UPDATE:

La finalul audierilor, patru dintre cei opt agresori au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii i-au arestat pentru 30 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Fane
Sunt de părere că ei își fac de cap pt că li se permite, când ajung la secție se dau țigăncile cu P#&@A de pământ, și apoi incep sa urle că au ajuns la secție pt că sunt discriminați. Realitatea e că noi suntem cei discriminați , ei ne fura și din casă și din buzunar ( aici intra și social ). De ce crezi că li se permite sa aibe legile lor, sa facă ce vor , sa nu lucreze că li se face FREZOANE. Milosevici in fosta Iugoslavie ii steriliza la naștere. Dar interesant că nici naziștii nu le-a prea făcut prea multe, nici comunismul. Dureros e ca bunicii mei au fost în război și bunicii puradeilor și-au luat căruțele și au plecat, după ce sa terminat războiul au venit. Noi nu avem curajul sa intrăm în parlament, nici peste țigani. Așa că aceste categorii își fac de cap. MAI RAU SA NU FIE, CA SE POATE SI MAI RĂU
Postat 11 Iulie 2018, 16:44 de Sandu1201
Ciocu mare
Pai ciorile ar trebui extirpate nu numai aia de la sate și comune și cei din orașe cu țigările!!!! Niște spurcati ar trebui un Jobick și aici ca și la Unguri
Postat 11 Iulie 2018, 15:26 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON