URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2019, 13:13

Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO)

Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO) sursa foto: alesdonline.ro
Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
Scandal la Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat (FOTO / VIDEO) foto: alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost scandal, sâmbătă seară, în localitatea bihoreană Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat de trifoi pe o parcelă.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, scandalul a izbucnit în jurul orei 19, după ce ţiganii au fost prinşi în flagrant. Luaţi la rost de proprietar, romii au devenit violenţi şi au început să ameninţe cu furci, chemându-şi ajutoare. Văzând ce se întâmplă, mai mulţi localnici au sărit în ajutotul proprietarului terenului.

S-au format, astfel, două tabere. Romii au atacat cu bâte şi cu pietre, iar doi localnici au fost răniţi şi geamurile unui tractor au fost sparte. Ca norocul, rănile nu au fost grave, astfel că nimeni nu a fost transportat la spital.

Revoltaţi, localnicii au sunat la 112, la faţa locului ajungând echipaje de poliţişti din Borod, Aleşd şi Tileagd.

Conform poliţiştilor, în eveniment au fost implicate în total șapte persoane. Trei dintre acestea sunt de etnie romă şi s-au ales cu dosare penale, după ce localnicii au depus plângere împotriva lor.

"Altercaţia a fost aplanată cu operativitate de poliţiştii bihoreni sosiţi la faţa locului. Au fost identificate toate persoanele participante şi în urma celor patru plângeri depuse s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, ameninţare și distrugere. De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Borod s-au autotsesizat, iar faţă de două persoane (romii prinşi la furat – n.r.) s-a întocmit dosar penal şi pentru furt. Situaţia conflictuală a fost detensionată şi se află în monitorizarea poliţiştilor bihoreni", a declarat duminică pentru BIHOREANUL comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Situația pare a fi, însă, departe de a fi rezolvată, dat fiind că în zonă tensiunile din populația romă și ceilalți localnici sunt vechi și ies la suprafaţă periodic. Potrivit publicaţiei alesdonline.ro, "sătenii din Ortiteag sunt disperaţi şi spun ca romii dau astfel de atacuri zi de zi, astfel că acum oamenii au ajuns să se teamă pentru siguranţa lor şi a familiilor". "Localnicii se plâng că au depus nenumărate petiţii la Poliţie si Prefectură, dar fără niciun rezultat", arată sursa citată.

Un scandal similar a izbucnit, în vara anului trecut, și la Borod, când trei bărbaţi au ajuns la spital, după ce tot doi ţigani surprinşi la furat de către proprietarii unei case şi-au chemat întăriri, iscându-se o bătaie în toată regula. Zeci de oameni s-au adunat atunci în faţa Primăriei, nemulţumiţi de faptul că actele antisociale ale romilor par de neoprit.

Citiţi şi articolulScandal la Borod: Trei bărbaţi au ajuns la spital, zeci de localnici s-au adunat în faţa Primăriei protestând faţă de agresivitatea ţiganilor din zonă (FOTO)

Vezi mai jos imagini de la scandalul de sâmbătă seară!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Realitati
Problemele generate de diversi etnici rroma, nu au aparut doar din momentul in care interlopi din diferite orase au fost difuzati la TV. Asta e o minciuna, o manipulare.
Postat 06 Mai 2019, 23:38 de ZIP
nealiniat de pusta
....
Postat 06 Mai 2019, 22:58 de ZIP
RE: nealiniat de pusta
La următoarea vulgaritate, iei o suspendare!
Postat 07 Mai 2019, 00:31 de Moderator
nealiniat
Să știi că e interesant cum ajunge etnia rromă sa protejeze PSD-ul, poate mai târziu îl pune Dragnea Premier pe Cioabă, ca sa arate lumii că Românii nu-s rasiști. Cred că Mădălin Voicu nu are nicio șansă în fatauu Cioabă. Între timp săracii ăștia asistați social, se laudă că ce șmecherii cunosc.
Postat 06 Mai 2019, 22:35 de Sandu1206
Poiu
Doar așa ne putem apăra.
Postat 06 Mai 2019, 13:28 de Sandu1206
ha, ha, ha!!!
Bihoreilor, ati dat-o in bara! Stiti cine e seful de partid al primarului din Magesti, comuna de care apartine Ortiteagul?! Exact! E sponsorul vostru, birtinezul, deci loaza aia de primar e membru pnl.
Postat 06 Mai 2019, 12:22 de pinonel
Credeti
ca parazitii astia nu se uita la televizor ? Si ce vada acolo ?Confratii lor din capitala tarii si marile orase ,numiti si INTERLOPI,fac legea si sunt plini de bani.Cum ?Protejati de amploaiati ai statului INTERLOP,care-i curteaza in campaniile electorale.Ce mai vad la tv ? Vad un jeg politic,codrin stefanescu,care apeleaza la ,,serviciile'' etnicilor respectivi pentru a asigura protectia liderului psd,penal si el,in timpul vizitelor la DNA.Asa ca flacarile izbucnite in unele comunitati nu se datoreaza culorii pielii respectivilor,ci mai degraba dorinta de purificare,traditionala,a comunitatii respective.
Postat 06 Mai 2019, 11:26 de nealiniat
@Sandu
Eu am arma de airsoft. 3j si 170mps viteza la bila de .4, propulsie pe arc. Alta e pe green gas. Am testat-o pe unu prins la mine in curte, ala si neamu lui sigur nu mai calca pe acolo. Si chiar si arma de foc, intri la legitima aparare daca perimetrul e delimitat si ingradit.
Postat 06 Mai 2019, 08:00 de poiu
@ortiteag
Pai aia de la Borod au ajuns greu ca a trebui sa mearga militistul cu masina acasa la gavrilas, ca deh, "săfu dă post" asa zic unii ca ar circula, doar șofat in stanga si in dreapta (vorbeste lumea). Iti dai seama ca atata drum dus intors e pe ratia lunara de benzina, deci mai rar si cu patrulele.
Postat 06 Mai 2019, 07:57 de poiu
Agenți slabi
Asa cum a relatat presa apelul la 112 a fost dat cu mult înainte de încăierare dar trebuie sa asteptam sa moară o persoana ca autoritatile sa ia masuri concrete.?Acești pușcăriași nu au nimic de pierdut si dau în cap la oricine dacă sant surprinși la furat.
Postat 05 Mai 2019, 19:02 de Ortiteag
Poiu
Și la Gurbediu, și la Săcuieni și în multe localități li sa dat foc la case. Dar nu asta e soluția, problema e că după"89 au fost scăpați de sub control, li s-au dat ajutoare, ei știu doar sa primească, și cred că totul li se cuvine.
Postat 05 Mai 2019, 18:34 de Sandu1206
Exemplul Tileagd
Acu multi ani, le-au dat foc la case ca sa ii puna putin la punct. A tinut si inca mai tine, sunt mai calmi acuma cu furturile. Cand se unfla pufuletii in ei iar, se mai incalzesc oleaca de la flacara acoperisului...
Postat 05 Mai 2019, 18:23 de poiu
Doru2019
Ai dreptate, doar in Romania și Bulgaria fac ce vor, și mai nou in WEST. In tari că Ucraina și Rusia sunt puși la respect.
Postat 05 Mai 2019, 18:04 de Sandu1206
Vax populi
Nu produc nimic acești rromi . Nu plătesc taxe, impozite, contribuții, etc. Ci doar se înmulțesc precum ... (știți dumneavoastră ca cine).Au cai și căruțe, pe care le folosesc doar la furat. Și la transportat deșeuri menajere pe marginea drumurilor, cursurilor de apa și culturilor agricole. Sunt mituiti înainte de alegeri și voteaza cu cine da mai mult. Aproape toți duc un trai parazitar. Toți știm adevarul, dar nu vrem sa-l recunoaștem. Acuzați-ma ca sunt rasist! Nu sunt. Spun doar adevarul, care este evident și deranjează când este rostit. Niciun regim n-a reușit sa-i integreze social. Ei au doar drepturi. Obligațiile sunt doar ale noastre, ale contribuitorilor la bugete. Viitorul este luminos! Fiecare contributor la bugete va avea pe langa niște pensionari și niște rromi . De dus in spate, nu pentru altceva. Unire sa fie, ca-n rest e bine!
Postat 05 Mai 2019, 17:46 de User anonimizat
De ce nu?
La vecinii unguri n-am auzit sa se intample așa ceva. Probabil că au o legislație mai buna in acest domeniu. Politicienii noștri ce soluții au la astfel de probleme?
Postat 05 Mai 2019, 17:38 de Doru2019
Bătuți ca pe măr
Pe țigani dacă nu-i lași sa fure, îți face plângere că ești rasist și apoi își cheamă șatra.
Postat 05 Mai 2019, 16:17 de Sandu1206
Republica Pesedista Romania
Referitor la actele violente produse de clanurile de tigani din toata romania sunt vinovati politicienii deoarece le permit acestor trantori ai societatii sa'si faca de cap pe deasupra mai sunt si platiti in fiecare luna cu ajutoare sociale iar legile sunt asa cum sunt si vor fi si mai permisive avand in vedere modificarile la codurile penale initiate de infractorul sef al romaniei Liviu Dracnea iar organele statului sunt legate de maine prin noile si actualele legi asa ca trantorii societatii vor mai recurge la astfel de fapte si pe viitor pentru ca nu au frica de nimeni si nimic. Tot ce mai putem face este sa MERGEM LA VOT IN 26 MAI PENTRU A VOTA ASA CUM CREDEM DE CUVIINTA
Postat 05 Mai 2019, 15:41 de Dan1977
Cum s-a ajuns aici?
Foarte simplu. Pentru ca li s-a permis. Pentru voturi, cei din Primarie inchid ochii, chiar le-au dus si curent si le dau pe deasupra si ajutoare sociale. Despre autorizatii de constructie nici nu se pune problema! De lucrat, nu lucreaza si in prezent probabil ca depasesc numarul satenilor. Traiesc doar din furt! Oamenii nu mai sunt in siguranta cu ei acolo si nimeni nu face nimic! Si acesta e doar inceputul!
Postat 05 Mai 2019, 14:05 de bogdanhercut
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON