URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2012, 16:50

Scandal de Sfântul Nicolae! Credincioşii ortodocşi din Bratca au baricadat biserica pentru a bloca numirea unui preot nou

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sfântul Nicolae a venit la Bratca cu un sac de nuieluşe. Credincioşii ortodocşi au blocat joi biserica din localitate pentru a împiedica numirea unui preot nou. Adunaţi în faţa lăcaşului de cult, sătenii s-au opus intrării în biserică a unei delegaţii de feţe bisericeşti condusă de protopopul Dorel Rusu pentru a instalarea preotului Radu Marian.

Doctorand în teologie, Radu Marian a fost declarat câştigător al concursului organizat de Episcopia Ortodoxă a Bihorului şi Oradiei pentru ocuparea postului vacantat în luna noiembrie în urma încetării din viaţă a preotului paroh Liviu Pop.

Sătenii se opun numirii unui preot străin de sat şi îşi doresc ca biserica să fie preluată de Ionuţ Pop, fiul mai mare al fostului paroh. Părintele Liviu a slujit în Bratca vreme de 33 de ani vreme în care, împreună cu credincioşii, a refăcut biserica din temelii şi a ridicat o casă parohială.

Fiul său Ionuţ este absolvent de Teologie, este angajat de ani de zile ca şi cântăreţ în strană în biserica satului şi este căsătorit, astfel încât, cu bunăvoinţa Prea Sfinţitului Sofronie, ar putea fi numit preot în sat.

Pe cuvânt de episcop

Oamenii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât, pe 17 noiembrie, în cadrul slujbei de înmormântare a preotului paroh Liviu Pop, la care au participat circa 1.700 de credincioşi şi peste 70 de feţe bisericeşti, episcopul ortodox a promis că în locul acestuia va fi numit fiul său, Ionuţ Pop.

"Prea Sfinţitul a spus că după o perioadă de 40 de zile de la înmorântarea părintelui Liviu îl va numi aici pe fiul său Ionuţ. Noi l-am crezut şi am aşteptat să se întâmple aşa pentru ca la două sau trei săptămâni să aflăm că se organizează concurs pe post după care vin să ne pună alt preot", a declarat un credincios pentru BIHOREANUL.

Conflictul continuă

Localnicii nu s-au lăsat impresionaţi nici de insistenţele delegaţiei conduse de protopopul Dorel Rusu nici de prezenţa organelor de ordine care au încercat să medieze conflictul. Aceştia au agitat pancarde cu mesajul "Îl vrem preotul pe Ionuţ" şi "Ne-aţi minţit!", cu trimitere la promisiunea încălcată de Prea Sfinţitul Sofronie şi au adunat peste 700 de semnături în favoarea tânărului Ionuţ Pop.

Tentativa de joi, de instalare a unui preot străin de sat, este cea de-a doua eşuată în ultima săptămână. Duminica trecută, o delegaţie similară a încercat să intre în biserică pentru a inslata noul preot încă din primele ore ale dimineţii dar a fost oprită de săteni. Oamenii se tem că Episcopia Ortodoxă va încerca din nou să îşi impună favoritul în timpul slujbei de duminică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
56 Comentarii
Il sustinem pe Ionut !
Atentie dragi bratcani Dumnezeu va pedepsi in continuare pe cei care vor raul familiel Pop din Bratca ! Uite cazul Boby Bradea ( nepotul primarului Adrian MAteas ) lovit de tren ! Atentie D-zeu nu doarme ! SI ar fi bine sa se intoarca si primarul Mateas impreuna cu Veres Dumitru si \\"MArtana\\"\\" la ganduri mai bune , ca altfel s-ar putea sa-i pedepseaca D-zeu si pe ei !
Postat 26 Februarie 2013, 22:52 de Un credincios-Bratca
*
da ce ? taxa de cult vreti sa se plateasca la noapte? aia sa plateste din an in an
Postat 23 Decembrie 2012, 00:58 de *
sfanta liturghie
Sfantanta Liturghie s-a tinut in fiecare duminica. Nu trebuie sa mergeti la alte biserici. Toata lumea poate sa intre si sa asculte slujba de diminica. Si referitor la sugestia lui Teo, numai cine nu vrea nu poate sa asiste la Sfanta Liturghie. Protopopul insusi sustine ca l-ar fi trimis pe parintele misionar care oficiaza slujba acum, inca de pe vremea cand parintele Pop Liviu traia, deci nu vad nici un impediment in oficierea slujbei de catre acest preot. In concluzie - biserica avem , preot avem , ce ne mai lipseste ? Dragi crestini va astept cu drag se ne intalnim de sfintele sarbatori la biserica si sa ne bucuram impreuna de nasterea Domnului.
Postat 22 Decembrie 2012, 14:57 de un om din bratca
BINECUVANTARE!!!
Cunosc episcopia ,de 28 de ani .Stiu k Ionut a participat la concurs,numai k repartitia pt biserica din Bratca a fost cu 2 saptamani inainte nu acuzati pe PS Sofronie Cel care negociaza posturile este Staretul Mihail de la Izbuc acolo se plateste postul nu este preot din BH sa nu viziteze o data pe an Izbucul.In Episcopie sunt camere amplasate acolo nu se fac negocieri sunt foarte smecheri Parintele Marian poate renunta la Bratca daca este un frate k frica de D-zeu Sfatul meu pentru crestinii din Bratca este sa nu renuntati nu poate sa va faca nimic.Biserica este a comunitatii si casa parohiala si tot ce apartine bisericii Eu doar slujesc in biserica k si preot dar, nu am nici un drept De ex. biserica postul de politie primaria toate sunt al comunei nu se pot inchiria vinde s-au ipoteca etc.Faceti demersuri peste tot incepand la Mitropolit si terminand la Ptriarhie .Trimite-ti maxim 5 delegati cu toate semnaturile si inregistrarile. Sa stiti Bratcani toti preotii va sustin si ne rugam pentru reusita voastra Fratele Liviu a slujit SF biserica k multa dragoste k mult har dat de la D-zeu Toate postarile negative sunt de la subalternii episcopiei pentru a va descuraja .Noi va sustinem n
Postat 20 Decembrie 2012, 07:35 de Slujitor
nu comenta daca nu stii
Pentru nestiutori : acei \"unguroci\" si \'belgieni\" au fost botezati si cununati in biserica ortodoxa din Bratca de catre parintele Pop Liviu si au taxa de cult platita la zi si au drepturi egale cu ceilalti bratcani. Sau nu???
Postat 19 Decembrie 2012, 19:13 de belgianu\'
*
exact sa mearga in alta parte
Postat 18 Decembrie 2012, 20:56 de *
dr.
E clar Ionut Pop va ramane in istoria Bratcii, chiar daca nu va avea castig de cauza! Exemplu extraordinar de manipulare a multimii de idioti! O rugaminte, cei cere postati texte cu greseli, abtineti-va, ca doar va faceti de rusine favoritul! Multa bafta, Ionut! ( sugestie: tineti biserica inchisa, cei ce vor slujba sa mearga in alta parte!)
Postat 18 Decembrie 2012, 16:24 de teo
STIM NOI CINE A POSTAT
SE STIE CINE ESTE CONTRA NISTE DATORNICI CE TOT PALAVRAJITI CELE PESTE 700 DE SEMNATURI SUNT LEGALIZATE LA NOTAR DE STAT IAR UN NOTAR NU ISI RISCA LOCUL DE MUNCA PENTRU NISTE SEMNATURI TOATE SUNT REALE CINE VORBESTE LIVIA,ADI ,NICOLETA MAI BINE REZOLVATIVA PROBLEMELE VOASTRE SI DUPA VORBITI MULT BATETI DIN CLANTA NU TI CINE VA VEDETI CINE SANTETI?TACETI IN PUSTUSAG
Postat 18 Decembrie 2012, 15:54 de ?
muierile duse cu pluta
ce au de comentat femeile astea-n biserica?
Postat 17 Decembrie 2012, 21:50 de mata mata mata
muieri duse cu pluta
ce zice ca nu vrem alta preuteasa-n sat mariuta acie a gligorii si ca tat ce vededeti aci o facut tata lui din tata lui s-o facut.a declarat mariuta gligorii si anuta slavoacii. da ce vreti sa o puneti pe preuteasa in altar sa slujasca. asta vreti?daca nu marga aste doua mari cucoane la biserica si slujasca daca nu le convine. ce comenteaza ele is dumnezeu pe pamant?
Postat 17 Decembrie 2012, 21:46 de loca loca loca
muieri duse cu pluta
ce zice ca nu vrem alta preuteasa-n sat mariuta acie a gligorii si ca tat ce vedeti s-o facut din tata lui s-o facut . ce mai faceti mai doamna cu parochia.
Postat 17 Decembrie 2012, 21:41 de loca loca loca
invata sa vorbesti
Ce spune Mariuta gligorii si Anuta slavoaci ca tatasau o facut biserica toata si ca nu vreau alta preuteasa.
Postat 16 Decembrie 2012, 21:12 de suspendatul la gagic
ce aveti
Ce se baga ungurocii si belgienii in biserica noastra. Cine sunt ei?Ei sunt buricii pamantului? Ce cautati voi cei de alte religii sa puneti preot la noi in sat.
Postat 16 Decembrie 2012, 21:09 de anomin
invata sa vorbesti
mariuta acie a gligori ce tat comenteaza
Postat 16 Decembrie 2012, 19:36 de sexosul
sa biruie adevarul
Sa le fie rusine celor 20-30 de sustinatori ai lui ionut, de ceea ce afirma.Nu ne bagati in aceeasi oala cu voi pe ceilalti ortodoxi ai localitatii, care nu suntem de acord cu voi "marilor credinciosi ce inchideti poarta bisericii si nu lasati sa intre noul preot in biserica, doriti sa va rugati doar atat pana pleaca ,iar dupa aceea ocupati loc pe scaunele din barurile localitatii". Numai mintiti atata si nu afirmati despre preasfintitul Sofronie ceea ce nu a spus.La inmormantarea preotului Pop Liviu preasfintitul Sofronie in cuvantul sau spunea ca baietii preotului au urmat teologia, iar daca Dumnezeu va randui la vremea potrivita si ei vor urma sa fie preoti, dar nici decum nu a afirmat ca in parohia Bratca sau ca nu va sluji alt preot in paro9hie pana va fii hirotonit Ionut. Rusine sa va fie mincinosilor despre ceea ce afirmati de P.S. Sofronie.Nu va este frica de Dumnezeu, si de ceea ce vi se poate intampla daca va opuneti mai marilor bisericii.
Postat 16 Decembrie 2012, 19:33 de ANONIM
Daca e nevoie ne mutam la alta episcopie
Noi, crestinii din Bratca, nu admitem sub nici o forma sa-si bata joc cineva de munca si truda fostului nostru Parinte si de banii nostrii. Ne vom lupta pana la ultima suflare pentru ca IONUT sa fie Preot Paroh in Bratca. Din pacate, promisiunea facuta de Prea Sfintitul Sofronie, langa sicriul parintelui nostru Pop Liviu, ca va face tot posibilul pentru ca munca lui de 33 sa fie continuata de baiatuli lui, IONUT, nu a fost respectata. Dar daca vom fi nevoiti, in ultima instanta, vom trece la alta episcopie, impreuna cu preotul nostru IONUT!!!
Postat 16 Decembrie 2012, 19:21 de bratcanul_rbl
invata sa vorbesti
ce tat comenteaza mariuta acia a gligori sa-si vada de treaba iei si sa vorbeasca literar unde a mai intalnit cuvantu asta "parochie".
Postat 16 Decembrie 2012, 19:14 de suspendatu la gagici
mai Dorel...!!!
pe tine Dorel,o sa te astepte trenul,,fugi,fugi,ca o sa-l ajungi....!
Postat 14 Decembrie 2012, 11:05 de sss
DEEA.....DEEA !!!!!
Mai Deea,se pare ca ai fi vrut si tu vreodata s fi fost in locul sotiei lui Ionut,dar pacat,n-ai fost bagata-n seama si acum HOP si tu , cu prostii ce-ti trazneste prin cap.Da cum stii tu ce e in familia cuiva,cum de rand????Ionut e un sot bun si iubitor si nu vb tu asa de cineva,tie cred ca ti-e ciuda,asta e,dar a fost,acuma te bagi si tu in seama,nu am nimic cu tine,dar nu suport cand vad atatea prostii scoase din gura celor care nu stiu ,eu cred ca tot ce visati noaptea,scrieti ...mai bine uita-te in ograda ta si acolo sa-ti faci curatenie,nu sa-i faci pe toti "tigani" si prosti,nu-ti sta bine!!
Postat 14 Decembrie 2012, 10:59 de sss
ionut spune adevarul
ioute draga trenul nu te asteapta odata se opreste-n gara ta. tu l-ai pierdut cand te-a asteptat mai mult de cat trebuia cand ai refuzat hirotonia. daca nu-l pierdeai atunci acum nu mai era tot balamucul asta. puteai sa-l prinzi si cand parintele Liviu era bolnav si-si chema preoti ajutoare la inmormantari si slujbe dar nu ti-a pasat ai tot amanat. asa de bine ti se potriveste zicerea care spune da Doamne mintea de pe urma romanului
Postat 11 Decembrie 2012, 20:03 de dorel
ionut spune adevarul
oamenii isi alegeau preotii in Biblie. dar cum ramane cu fuga lui ionut de hirotonie in urma cu cativa ani cand totul a fost pregatit, Sofronie venind chiar la Bratca pentru acest eveniment si i-al pe candidatul la hirotonie Ionut de unde nu-i.
Postat 11 Decembrie 2012, 19:53 de dorel
E adevarat!
E adevarat tot ce se declara despre baiatul parintelui Pop Liviu! As vrea sa imi inteleg consatenii si sa vad si eu ce vad ei bun in Ionut, astfel incat sa ajunga sa fie preot la o intreaga comunitate de credinciosi ortodocsi. Pesemne cei care il doresc cu atata ardoare in fruntea bisericii nu sunt mai prejos ca si el... A absolvit el teologia, dar asta nu te face sfant ... este casatorit, dar asta nu inseamna ca si indeplineste conditia de a fi preot ( mai ales la ce mult ii pasa de institutia "familie"si pe care o respecta 0. Cei care il cunosc stiu ca nimeni nu ar vrea sa fie in pielea sotiei lui). Probabil ar fi mai bine pentru ei ca si familie Pop sa ramana in sat, pentru ca altceva nu mai au, probabil si satenii ar fi mai impacati sufleteste... dar sa se faca atata scandal si tam tam penru un preot numit sau nu in conditii corecte, este de-a dreptul absurd. Ce sa mai zici. cand nu au fost romanii tigani si prost crescuti? (tigani = nu ma refer la cei de etnie rroma, ci doar la figurat vorbind )
Postat 11 Decembrie 2012, 08:27 de Deea
??????
nu pot sa cred ca in secolul xxi sa vad asa ceva... o multime de idioti nu au alta preocupare decat cine este purtatorul de cuvant a ueni persoane imaginare... trist...
Postat 09 Decembrie 2012, 22:52 de stv3
INCONSTIENTA!!!
Sa-ti fie rusine ca vorbesti asa despre cineva care chiar are nevoie de sustinere, nu e de ajuns ca si-a pierdut tatal, acuma mai trebuie sa fie implicat si in astfel de mizerii si nedreptati. Mai vin si oameni ca tine cu astfel de critici inconstiente si bineinteles nedovedite, stii ce inseamna un betiv? Consulta DEX-ul!!! ... Imagineaza-ti prin absurd ca 1 minut esti in locul lui si al familiei, sau daca nu ai deloc constiinta, degeaba ...
Postat 09 Decembrie 2012, 19:47 de xmen
colaps!
dar apropo. A fost si azi vreo tentativa de instalare la Bratca?
Postat 09 Decembrie 2012, 19:42 de andrei
COLEGUL TAU
Ionute nu lua dupa toti prostii si toti imbecilii..........Toti colegii si prietenii te sustinem< BAFTA IONUT>
Postat 09 Decembrie 2012, 19:36 de SEBASTIAN
ESTI RIVALUL LUI IONUT??????????
Esti rivalul lui Ionut?Vrei sa mergi de preot in Bratca?Eu cunosc aceasta familie de foarte multi ani ,Cunosc si copii .Aceasta familie e Binecuvantata de Dumnezeu Cum puteti aduce afirmatii nefondate
Postat 09 Decembrie 2012, 19:28 de ciprian
!!!!
Ionut....un betiv notoriu.Barurile oradene il cunosc bine.
Postat 09 Decembrie 2012, 19:17 de cman
AI DREPTATE VASILE
La fraierit potropopul pana a dat grosul acum nu e nici in car nici in caruta nici la berghel in tilecuta Vede si familia lui ca Bratca nu il vrea da tot il trimite Cine crezi ca o sa i dea bani inapoi?A papat banii potropopul si cei din conducere Vezi ce inseamna sa lacomesti la munca altuia parinte Marian Acum punete cu buna pe langa potropop sa iti gaseasca un loc undeva sunt locuri destule la capele cimitire s au penetenciar si acolo se poate sluji nu numai la biserici comunale CINE ARE VINA? CINE DA S-AU CINE IA? PARINTE BRATCA ITI DORESTE MULTA BAFTA DRUM BUN IN VIATA!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Decembrie 2012, 15:53 de ana
DE CE PLEACA?
Daca tot a facut atatea pentru Rohani si este iubit si stimat, DE CE PLEACA PR Marian de acolo? cine pleaca dintr-un loc unde este iubit si stimat? ceva e putrud la mijloc si cusut cu ata alba, parintele e un mafiot si abia acum isi arata adevarata fata, dupa ce a fost RESPINS de 2 ori de BRATCA, el tot nu se intoarce la Rohani, oare de ce? DE CE ISI DORESTE ASA MULT? DACA VOI NU MA VRETI, EU VA VREAU.....
Postat 09 Decembrie 2012, 15:15 de Vasile
MAREAN
Intrebati-l pe par. Marian Radu cum a luat concursul si dupa aia mai postati comentarii (mai ales sustinatorii lui), sa vedeti cum sta treaba in profunzime, nu mai postati tot felul de prostii, MAREAN este un MARE MAFIOT, documentati-va si veti vedea...
Postat 09 Decembrie 2012, 14:17 de Vasile
Sa va fie rusine bratcanilor!?!?!?
Frumos limbaj la asa zisii oameni care vor binele bisericii din Bratca. Astia is credinciosii care isi cer dreptatea, sustinatorii fam pop care injura si muiesc pe toata lumea. Vai de capul vostru de mafioti care ati devenit peste noapte mari credinciosi!!!!! Este rusinos ce faceti, adica ce spuneti !!!javre ordinare! preteni de pahar cu Ionut care va da bani numai sa spuneti tot felul de tampenii aici! Tzucati-l undeva ca popa tot nu o sa fie in veac; de fapt nici nu vrea sa fie! Numai ma-sa il streseaza.
Postat 09 Decembrie 2012, 13:57 de :-(;-):-PB-)
PADUCHIOSULE
CENZURAT
Postat 09 Decembrie 2012, 13:35 de LAURENTIU
TINETI-L PENTRU VOI
Daca aveti asa mare durere in suflet dece va parasit? Luatil inapoi noi nu il vrem,noi avem preotul nostru.Ce preot poate sa fie cand vine in satul nostru sa slujeasca sa alunge aceasta familie din casa ? Da daca nu aveam preot in sat ziceam dar asa nici gand nu se gandeste ca, preotul nostru a muncit in aceasta comuna impreuna cu noi credinciosii si vine pe nepusa masa sa dea afara familia pop? Asa nu se poate mergem pana la patriarhie aici in comuna noastra nu va sluji noi nu caracterizam preotul vostru tineti-l in rohani AICI NU ARE CE CAUTA AI DORIM MULTA BAFTA
Postat 09 Decembrie 2012, 11:45 de ana
ADEVARATII CRESTINI DIN ROHANI
Dragi bratcani cu durere in suflet va transmitem sa nu credeti toate minciunile postate aici de raufacatorii care il sustin pe pruncul popii vost si care scot fel de fel de minciuni despre parintele RADU MARIAN. Mafiotii astia au transmis mesaj in numele parohiei noastre fara sa o denumeasca corect!! Marilor sustinatori de Ionut se scrie si se numeste ROHANI !!!! Suntem alaturi de parintele nostru RADU caruia nu i putem reprosa nimic, toata stima si respectul ca asa preot dedicat bisericii care sa se implice in activitati cu copii, sa organizeze excursii, tabere, intalniri cu fii satului, sa publice carti, articole la ziar si cate altele nu vom mai avea niciodata. Prin toate cate a facut a ridicat prestigiul satului nostru in fiecare zi cat a slujit aici. Pacat de voi ca nu stiti ce pierdeti! Si rusine ca astfel stiti sa va comportati cu un om de nota zece. Regretam ca are parte de astfel de enoriasi pt ca sincer nu ar merita dupa cat a muncit aici si suntem siguri ca nu veti avea nimic de pierdut cu un astfel de preot, ba chiar o sa va para rau ca i-ati pricinuit astfel de scandaluri.
Postat 09 Decembrie 2012, 11:22 de anonim
DORIN!!!!!!!!!!!!
SORICEL DACA ESTI TARE IN CLANTA IA VIZIONEAZA PE YOUTUBE CE CHEFURI A TRAS INTELE ANTIM DE LA EPISCOPIE CE DANSURI DIN BURIC DANSA DE SF NICOLAE IMPREUNA CU STUDENTELE DIN ORADEA IMBRACATE IN CRACIUNITE...........SI MAI COMENTEZI DE FAMILIA LUI IONUT? RUSINE SA-TI FIE DUTE REFATE DORINE ESTI TARE AFON TE-A INFORMAT PROST CEI CE TE-A PUS SA POSTEZI PE TINE TE-A GASIT FRAIER AI FACUT UN BANUT DE POTOL PE AZI DIN CATE VAD TE PLATESTE PE SMS POSTAT RUSINE SA-TI FIE
Postat 09 Decembrie 2012, 11:21 de floina
o promisiune...
Dl Pop, fie binecuvantat acolo unde ii, a ridicat o casa parohiala din banii lui, a modernizat o biserica cu multe eforturi financiare. Cat despre Sofronie? Sa-i fie rusine pentru ca facut o promisiune la capataiul lui Pop si nu o respecta. Cat despre fam, dl Pop doar cuvinte de lauda, cunosc fam Pop de 22 de ani.
Postat 09 Decembrie 2012, 11:07 de dan
dute dracului de muist
DA DUTE IN MATA DE MIUSTUL JUDETULUI TU TE AI TREZIT SA VORBESTI?INVATA-TE SA SCRII IMBECILULE PE CINE PUI SA FACA BLESTEME ? PE SOARECII TAI? DUTE DRACULUI DE **** S-ATI FIE RUSINE IPOCRITA E MATA NU TI-E RUSINE SA FACI O FAMILE DE PREOTI IPOCRITI TI-AM ZIS SPUNE CAT SA-TI DAU SA MERGI LA PSIHIARTU? **** ITI SA-TI DEA TOTI CREDINCIOSII DIN COMUNA BRATCA NUMAI FRAIERII PRIMESC TEAPA ESTI UN NENOROCIT CU TOATA FAMILIA TA MUIEEEEEEEEEEEEEEEE DE LA BRATCANI SA-TI DEA
Postat 09 Decembrie 2012, 10:32 de floina
secolul XXI
ALO!!!! TRAIM IN SECOLUL XXI! CE IMPORTANTA ARE CA SE SCHIMBA UN PREOT??? SA SE INLATURE PE TOTI!
Postat 09 Decembrie 2012, 10:18 de STV
FRAIERI si TICALOSI sunt cei ce-l sustin pe IONUT!!!
Voi vb care nu mergeti in veac la beserica?Amu vati trezit sa faceti scandal pt Ionut marele prieten al vb.Si al meu a fost! Ce vremuri, trageam niste betii impreuna, femei ,bordel, ce stiti voi?!!!!!Sa nu mai aud de el nici de familoa lui, ipocritii!Le-am dat bani imprumut si mi-au tras teapa.La sfantu asteapta i-am mai primit.Sa nu mai aud de Ionut, nici de ma-sa!Mie unul nu mi-l treaba de popa si pe voi care-l sustineti o sa va primiti rasplata in ceruri.Asa va curatati voi intr-un an de zile, se prind nacazurle si blastemele pa voi.O sa vedeti voi ce patiti ,cum o patit si raposatul de popa dupa cate afaceri o facut si in ce lucruri murdare so bagat!!!!:)))
Postat 09 Decembrie 2012, 10:12 de Dorin
CRESTINII DE LA BISERICA ROHAN
DRAGI BRATCANI VA TRANSMITEM ACEST MESAJ CU MULTA DURERE IN SUFLET SI TOT ODATA VREM SA STITI CA VA SUNTEM ALATURI SI VA SUSTINEM SA NU PRIMITI ACEST PREOT MARIAN IN PAROHIA VOASTRA A SLUJIT LA NOI IN PAROHIE;SUNTEM FERICITI SI LINISTITI SUFLETESTE CA DZEU NE-A SCAPAT DE EL IN ULTIMA DUMINICA INAINTE DE A PLECA DE LA NOI NE-A SPUS IN BISERICA CA SI-A REZOLVAT UN POST LA PAROHIA BRATCA A MAI SOPTIT CONSILIERILOR DIN BISERICA CA A FOST GREU DAR A REUSIT PRIN ACHITAREA MIZEI CE I S-A CERUT;ZICAND CU CUVINTELE LUI \"NU REGRET CA MERG LA TOTUL GATA LA O BISERICA MARE FRUMOASA SI CASA PAROHIALA FIIND FRUMOASA SI CONFORTABILA\" ACESTEA AU FOST CUVINTELE GRAITE DE CATRE PARINTELE RADU MARIAN.DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE SI SA VA FIE ALATURI
Postat 08 Decembrie 2012, 23:11 de NECUNOSCUT
domnule detectiv dorin
domnule detectiv dorin tea platit dl preot radu marian?faci cumva parte din comuna bratca din moment ce zici ce popa vreti?sai pupi tu pe bratcani in fund covrig fara gaura ce esti vino ca te platesc si eu sa imi cercetezi si mie capul pli sa vezi nu cumva la vizitat si mta daca ar fi asa cum zici u si ai zice adevarul nu teai da pe dinafara situatiei proiect esuat ce esti!nu cumva vrei si u sa fii popa?vrei si u semnaturi?asa sa aibe familie ta noroc si sanatate precum zici tu adevarul!
Postat 08 Decembrie 2012, 22:45 de laurentiu
esti vreun catel din episcopie?
MAI DORIN ,TU PUI INTREBARI TU DAI RASPUNS EX.CINE-I IONUT ASTA? DACA NU IL CUNOSTI DECE IL FACI BETIVAN SI DROGAT? TE-A PLATIT POTROPOPUL SA POSTEZI S-AU POPA RADU?S AU ESTI UN CATEL DIN EPISCOPIE MAI BINE DUTE DRACU LA UN PSIHIATRU CA TARE ESTI **** LA MINTE !!!!!!!!! DACA NU AI BANI DE PSIHIATRU ANUNTA-MA CA ITI PLATESC EU CONSULTATIA MARSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Postat 08 Decembrie 2012, 21:37 de floina
Rusine pt Bratca
Cine-i Ionut asta?Un betivan, un drogat, de prin cluburi, care a trait din banii lui taticu ( ai bisericii) si acuma s-a trezit ca vrea sa se faca popa! Nu a avut timp pana acum! Ce tot il venerati atata ca doar il stie toata Bratca ce pramatie este?! Apoi ala sa va fie popa, vai de voi ce popa vreti?!!!
Postat 08 Decembrie 2012, 20:44 de Dorin
rusine
rusine sa va fie domnule episcop sofronie sa va bateti joc de ani de munca a credinciosilor din aceasta biserica si munca depusa cu atata dragoste de catre preotul liviu pop in toti acesti ani frumos va sta sa fie capi biserici ortodoxe in discoteci precum preotul antim acuma va bateti joc de o comuna intreaga si familia pop.Parinte radu marian ai fost hulit din 4 biserici degeaba ai facut doctorat in teologie daca lumea nu te vrea te huleste peste tot nu va lasati oameni buni luptat in contiinuare pentru drepturile voastre iar dumneavoastra domnule episcop mai invatati cele 10 porunci una dintre ele e nu minti pe aproapele tau va bateti joc de biserica ortodoxa
Postat 08 Decembrie 2012, 12:57 de aurica h
INTERESUL POARTA FESUL
PARINTE RADU MARIAN PARINTE POTROPOP DECE INSISTATI ASA DE MULT?CU SIGURANTA NU VA RENUNTA CREDINCIOSII DIN BRATCA .CE VIATA CREZI CA VEI DUCE IN BRATCA DACA TE HULESC TOTI CREDINCIOSII? RAMAII SI FARA PAROHIE SI FARA BANI TE-A FACUT POTROPOPUL DE CEVA EUROI NU CEDATI BRATCANI!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 Decembrie 2012, 10:20 de floina
cetatean bratca
Marian Radu e un amarat de popa in Rohani care de mult astepta sa plece de-acolo, numa el stie cat o strans pt episcop, cert ii ca o dat malai gros in euro, recunoaste el asta, ca o dat bani si ca acum nu are post, se pozeaza victima saracutu"...NOI IL VREM PE IONUT AL NOSTRU, NU PE PILELE LUI SOFRONIE, a fi razboi total cu nerusinatii astia, mai ales cu popa Marian care fara rusine vine la noi, dupa ce nu l-am primit prima oara...POPA MARIAN, DRAGOSTE CU SILA NU SE POATE, CERE-TI BANII NAPOI DE LA EPISCOP, NU DE LA NOI!!!!
Postat 08 Decembrie 2012, 08:33 de VASILE
SA FIE PUSI LA JUAMANT CA NU S A DAT SPAGAAAAAA
OAMENI BUNI PUBLICATI IN TOATA PRESA LA TOATE TELEVIZIUNILE .NU RENUNTATI POATE DUMNEZEU ISI VA ARATA FATA CATRE IONUT MERGETI LA PATRIARHUL ROMANIEI DACA PARINTELE EPISCOP NU VREA SA VORBEASCA CU VOI SUNTETI CRESTINI CU ADEVARAT NU CEDATIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII MERGETI MAI DEPARTE DUMNEZEU SA VA AJUTE
Postat 08 Decembrie 2012, 08:13 de floina
obstea
scuze ortodocsi *
Postat 08 Decembrie 2012, 08:02 de dum
obstea
spre deosebire de catolicism unde biserica e a papei si el face ce vrea muschiul lui, la ortodoxi teoretic biserica e a comunitatii si comunitatea are dreptul sa-si aleaga preotul; dar asta a ramas doar teorie ca Sofronie e papa de la oradea...
Postat 08 Decembrie 2012, 08:01 de dum
io-s tigan
CENZURAT
Postat 08 Decembrie 2012, 06:37 de pacurar
CRED CA SE DA SPAGA !
Se pare ca Ionut nu are euroi , dar altii.....................
Postat 07 Decembrie 2012, 23:16 de Sebi S
CRED CA SE DA SPAGA !
Mai nou ca sa devii preot, cred ca se da o spaguta considerabila in euro!!!
Postat 07 Decembrie 2012, 23:13 de Sebi S
VOX POPULI VOX DEI
Radu Marian nu e doctorand in teologie, iar asa-zisul concurs a fost de fapt unul cu dedicatie, ca de altfel toate cele organizate de Episcopia Ortodoxa...asadar satenii au dreptate cand cer un preot de-al lor...
Postat 07 Decembrie 2012, 22:12 de Veritas
mirare!
Îl mai poate crede cineva pe acest Sofronie?!Să minți 1700 de oameni îndurerați,70 de fețe bisericești și nu-ți pasă, e vorba de tupeu și lipsă de bun simț elementar!ce să mai vorbim de episcop sau părinte..... oricum nu e prima dată,îi stă în fire.
Postat 07 Decembrie 2012, 18:13 de teodor codrescu
Biserica
In ultima vreme legat de biserica, se aud numai scandaluri, scandaluri....trist :(
Postat 07 Decembrie 2012, 17:16 de Gicu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON