URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2017, 15:27

Scandal cu bătaie în lumea interlopă orădeană: Hoţul de maşini Ovidiu Bocşa şi bătăuşul Costi Mărie au fost reţinuţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Abia eliberat din Penitenciar, celebrul hoţ de maşini Ovidiu Bocşa (foto stânga) a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, alături de recuperatorul Constantin Mărie (foto dreapta), în urma unei altercaţii căreia i-a căzut victimă controversatul om de afaceri Sebastian Ivan.

Incidentul s-a produs marţi, 6 iunie, pe strada Sfântul Apostol Andrei, după cum a povestit BIHOREANULUI chiar victima, şi a pornit de la o ceartă pe care mama lui Sebastian Ivan, Dana, a avut-o cu fosta soţie a lui Bocşa, Monica.

„A fost o discuţie în contradictoriu de care eu nu am ştiut şi cu care nu am avut nicio legătură. În acea zi, eu fusesem la o întâlnire la un restaurant, după care, culmea, am pornit spre casa lui Bocşa”, a povestit Ivan.

Din tovarăşi, duşmani

Cei doi fuseseră amici vreme îndelungată, în condiţiile în care fiica lui Bocşa a fost o perioadă iubita lui Ivan. Mai mult, afaceristul a fost „coleg” cu Bocşa în dosarul în care amândoi au fost condamnaţi după ce, în noaptea de 30/31 mai 2013, alături de Gavril Rohozneanu (fratele unui lider din lumea interlopă arădeană, Uţu Rohozneanu), escrocul Cosmin Făt, Ionuţ Druţă, zis "John" sau "Părintele", fiul preotului ortodox din satul Margine, şi recuperatorul Ştefan Luczo, au încercat să cumpere ţigări de contrabandă de 55.000 euro cu teancuri de hârtii decupate din ziare.

Atâta că, în timp ce Ivan a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare, Bocşa s-a ales 4 ani şi 6 luni de închisoare, fiind eliberat condiţionat de nici două luni.

Marţi după-amiaza, însă, prietenia dintre cei doi s-a terminat. În timp ce se ducea spre Bocşa, Ivan i-a văzut maşina pe stradă şi a oprit. „Din maşină a coborât el şi Constantin Mărie. Au sărit şi au început să mă lovească cu pumnii peste faţă”, a explicat Ivan.

Scandal la spital

Internat în aceeaşi zi la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, cu comoţie cerebrală şi fractură a oaselor nazale, Sebastian Ivan (foto) a fost operat imediat.

A doua zi dimineaţă s-a trezit cu soţia lui Mărie în salon. Cristina venise să-l lămurească să nu depună plângere împotriva soţului ei. Nu de alta dar, pe 27 ianuarie anul trecut, bărbatul fusese condamnat tot definitiv tot pentru o încăierare, la 2 ani de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani, timp în care, dacă încalcă legea, riscă transformarea pedepsei într-una cu executare.

„A venit să mă roage să nu îi fac plângere penală soţului ei, că au un copil mic. A intervenit prietena mea, Maria, care i-a spus că ar fi trebuit să se gândească la copilul lor înainte să mă desfigureze. Am rugat-o să plece”, spune Ivan.

Enervată, Cristina Mărie a început să strige şi a încercat chiar să o lovească pe prietena lui Ivan, de faţă cu alţi bolnavi şi cu asistentele medicale, acestea din urmă fiind cele care au intervenit şi au reuşit să o scoată pe femeie din spital înainte cu doar câteva minute de apariţia poliţiştilor, chemaţi prin 112.

Neveste la înaintare

Urmarea? Cristina s-a ales la rândul ei cu o plângere penală pentru ameninţare. „Mi-a spus pe un ton ridicat, <tu taci măi fraieră, că aşa îţi dau o bucată>,<lasă că îţi dau eu omorul>, <te omor>, <îţi rup picioarele când te prind singură pe stradă, îţi sparg toată faţa> şi a vrut să mă lovească. Datorită faptului că soţul făptuitoarei este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă, fiind o persoană extrem de agresivă, numita poate oricând, obiectiv şi subiectiv, să pună în aplicare ameninţarea”, se arată în plângerea penală pe care Maria Karacsony a depus-o joia trecută pe numele Cristinei Mărie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Tot din cauza unor intervenţii în favoarea celor doi bătăuşi s-a ales cu dosar penal şi fosta soţie a lui Bocşa, Monica Mudura. Monica a fost denunţată de Cosmin Făt (foto) care fusese în maşina lui Ivan în momentul atacului şi care pretinde că i s-a cerut să nu depună mărturie în favoarea afaceristului bătut.

„Mi-a spus <să ai grijă ce faci şi să nu te duci ca martor la Seba împotriva lui Ovidiu, că dacă el merge la puşcărie mergi şi tu la puşcărie odată cu el, pentru că va face Ovi o manevră>. Am rugat-o să nu mă mai ameninţe, cu atât mai mult cu cât Ivan deja formulase plângere penală împotriva soţului ei şi a lui Mărie”, a relatat Făt în plângerea sa înregistrată la Parchet vinerea trecută, în care Monica Mudura e acuzată de influenţarea declaraţiilor.  

În cătuşe

Audierile în caz, pornite în această săptămână, la scurt timp după externarea lui Sebastian Ivan, s-au terminat după gratii pentru Ovidiu Bocşa şi Constantin Mărie, miercuri cei doi fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

„Cei doi au fost reţinuţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, pentru loviri şi alte violenţe într-un dosar instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Joi, interlopii au fost prezentaţi la Parchet pentru audieri, procurorul urmând să decidă dacă vor fi eliberaţi ori se impune luarea vreunei alte măsuri preventive în caz.

UPDATE: Control judiciar 

În urma audierilor de joi, procurorii au decis ca Ovidiu Bocşa şi Constantin Mărie să fie cercetaţi sub control judiciar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
la puscarie
dintr o infractiune in alta unde crezi ca pot ajunge.Fraierul de Costi cu 2,6 luni suspendare,acum asta cu Ivan,plus alta din spate.Excrementul de Bocsa cu 500 zile rest de pedeapsa la cei 4,6 luni executati.....Monica draga vacantele tale vor continua linistite cu iubitii tai batrani avocati,procurori,interlopi....pana mai poti binenteles ca deja esti expirata,si spitalele te asteapta.Vai de voi.
Postat 23 Iulie 2017, 04:12 de samaritean
excrementele societatii
Aceste excremente ale societatii isi au locul in puscarie.Acolo e viata lor,si acolo vor ajunge oricum.Pacat insa ca copii lor nu au alt exemplu mai bun si le vor lua pe urme.Exemplu cert,Denisa Bocsa care deja a absolvit stiintele infractionalitatii de 1 an de zile din Polonia.Pe urmele tatalui.Off doamne,urat exemplu a mai avut si fata asta,un om mai josnic pt care nu sunt destule cuvinte in dex sa l caracterizezi,si care oricum va muri in puscarie ca acoloi casa lui.Mai bine o urma pe masa macar nu sta la puscarie.Mai bine wc decat excrement.
Postat 23 Iulie 2017, 04:05 de samaritean
niste nulitati
1 la mana bocsa toata viata lui a fost un praduitor ce sa mai vb de el niciodata nu se afisa singur inainte era sluga lui lungu dupa ce ia furat masina s a rupt prietenia singurul care il mai baga azi in seama e alt sifon costi marie care i a batut fata pe denisa si gunoiu de bocsa s a facut ca ploua ca sa aiba ceva spate desi saracia de costi e o femeie la bataie numa clisa de pe el sperie prostii......cat despre monica bocsa pe care a .dansato. cine a vrut si cine nu amanta declarata a lui negrutiu si adi din bucuresti ses pare ca se crede o printesa si i place reclama.....pe denisa bocsa hai sa o lasam in pace ca saraca nu are drept la replica din puscarie....deci de la 2 sifoane si o parasuta ce pretentii aveti??? va pupa satu mare care stie dosarul lui bocsocu mizeria oradeei
Postat 16 Iunie 2017, 17:45 de ghelbi
marele hot
bocsa seamana leit cu leana lui costel jur ca se vede pe fata lui inteligenta de 2 clase ca trenul
Postat 16 Iunie 2017, 07:04 de gicacontra
helen
scapati de astia gunoaie ambulante
Postat 16 Iunie 2017, 01:42 de todo
tarantino live
4 gloante pe tun, cate unul pentru fiecare, ca sa scapam de aceste gene degenerate din oras! simplu, rapid, eficient.
Postat 15 Iunie 2017, 22:11 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON