URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2015, 09:01

Şanţuri şi-n 2016! Energomontaj va înlocui 20 de kilometri de reţea de termoficare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La lucrări noi, tot noi! Energomontaj, firma care înlocuieşte în prezent cei 17,5 kilometri de reţea de termoficare şi Elsaco Electronic, constructorul noului CET pe gaz, au câştigat vinerea trecută licitaţia pentru cea de a doua etapă de reabilitare a sistemului de termoficare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, cele două firme vor executa lucrările de înlocuire a încă 22 de kilometri de reţea magistrală de termoficare în asociere cu firmele Isoplus România şi Institutul de Studii şi Proiectări Energetice. Asociaţii vor reabilita reţeaua de termoficare pentru suma de 97,9 milioane lei, echivalentul a 22,1 milioane euro, în termen de zece luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Investiţia implică înlocuirea a 24 de tronsoane de reţea subterană aflată într-o avansată stare de degradare şi înlocuirea vanelor de secţionare, racord şi golire.

Energomontaj şi asociaţii săi au câştigat licitaţia la concurenţă cu asocierea formată din firmele Construcţii Erbaşu, Consix Construcţii, Conest, Branpis şi IPCT Instalaţii. Oferta celor din urmă, de 102,1 milioane lei, a fost declarată neconformă pentru că nu a respectat cerinţele caietului de sarcini după care a fost organizată licitaţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
NU
@anticomunist: Parcă tu ( sau altcineva, nu mai știu exact ) te dădeai ( se dădea mare ) că știi ( știe ) cine suntem, deci clar nu suntem colegi!
Postat 29 Septembrie 2015, 12:45 de TDS
@TDS
Chiar asa, nu vezi diferente intre Filip si Bolojan? Sper ca nu esti coleg de birou cu pionel, pentru ca daca da, atunci trebuie sa anunt la 112 ca ceva toxic se infiltreaza la voi in birou si va cauzeaza!
Postat 29 Septembrie 2015, 12:42 de User anonimizat
DE CE L-AU LUAT? HABAR N-AM...
@anticomunist: Nu știu cât s-a opus Bolojan ( că la Referendum păreau frățiori! )dar nici Filip nu dădea pe dianafară să se vâre în PNL! De luat NU L-AM LUAT EU! L-a luat PSD-ul! De ce? E problema lor! Iar diferențe în bine între cei doi eu nu văd! În rău, da! De aceea nici nu mă pot decide care din ei a fost mai nociv pentru Oradea! Înclin să cred că totuși FILIP!
Postat 29 Septembrie 2015, 12:17 de TDS
@pinonel
Chiar nu e nici o diferenta intre Filip si Bolojan? Man, ce fumezi, ca sa evit?
Postat 29 Septembrie 2015, 11:44 de User anonimizat
@TDS
Pai. pe Filip, l-ati luat de bun ce e in PSD! Uite, taranul din Birtin s-a opus cu vehementa primirii lui felipe in PNL! Cum devine chestia?
Postat 29 Septembrie 2015, 11:42 de User anonimizat
?! @tsd si altii
Eu cred ca aici trebuie sa fie un fel de forum in care sa ne expunem parerile, bune, rele, cum se pricepe fiecare! De aceea nu inteleg tampenia asta cu psd contra pnl, cu filip contra nea ilie, etc, etc. Chiar nu intelegeti ca nu-i nicio diferenta (poate in mass media, dar asta e platita de cel ce are banii si/sau puterea!) intre filip si bolovan, intre ghilea si pop, intre kiss si popa ciordel si pot continua mult si bine, fiecare ne-a supt cat a putut. Nu singur, fiecare a avut ,,curtea" lui, unii lingai, destui, ling astazi unde scuipau ieri...
Postat 29 Septembrie 2015, 11:41 de pinonel
@ marcel, tc, limbuta..
Sa ne intelegem: de prin 2007 se tot dau fonduri europene. Reteaua veche de 50 de ani nu da semne de oboseala de ieri de azi.. Nebunul e la al doilea mandat. Ce scuza are ca timp de 6 ani nu a facut nimic iar acum pentru 'binele' nostru si al copiilir nostrii sparge tot orasul pe termen nelimitat?
Postat 28 Septembrie 2015, 22:53 de User anonimizat
FILIP PORTOCALIUL
@TC: FILIP era atunci PEDELIST ( eu inclin sa cred ca prin PARSIVENIE este si azi ) .
Postat 28 Septembrie 2015, 22:11 de TDS
Sa vina inapoi conducerile vechi
noi conducerea asociatiei "GICĂ CONTRA" dorim readucerea la cârma urbei pe Filip sa nu se mai faca nimic in acest oraş sa nu ne mai deranjeze şantierele
Postat 28 Septembrie 2015, 14:31 de marcell
unora li s-a suit la cap..
Marii oportunisti ai psd de pe vremea lui filip, plang de raul santierelor. Atunci era super! - nimeni nu facea nimic, doar astupa pe gropi - la o retea de 50 de ani vechime. Ca se refac 17, 20 km intr-un an - nu mai suportam . Vi-l doresc primar pe filip sau vreun coleg psd-ist - si in 2 luni va vinde si centrala noua...s-au o inchiriaza, ca se pricepe.
Postat 28 Septembrie 2015, 14:20 de TC
Nu mai vrem santiere
Vrem conducte care se sparg din trei in trei saptamani si mai vrem sa le reparam, nu din fonduri europene, ci din bugetul local!
Postat 28 Septembrie 2015, 11:55 de User anonimizat
@Biho
@bihoreanoradean: dupa cum ziceam, esti si tu in categoria celor ce spun: "mai bine sa nu se schimbe nici o teava". Eu zic sa lasam sa se sparga toate, sa nu se schimbe, astfel incat sa se creeze pe ici pe colo helestee si iazuri cu apa calda, si acolo sa se spele oamenii, hainele si tot. Ce ne trebuie noua bani europeni si lucrari. Lasand ironia la o parte, stimate partener de discutii care oricum nu folosesc nimanui, a nu vedea padurea de uscaciuni e o dovada de ignoranta. Sa inteleg ca perferai sa nu se schimbe tevile, sau sa se faca lucrarea exclusiv din banii nostrii? Sau preferai sa spargem tot orasul la propriu (bulevarde, trotuare, bloc-uri, pereti, etc) ca sa bagam gaz la tot orasul. Desii trebuie sa recunosc ca daca ultima idee are cat de cat sens, din pacate ea trebuia facuta inainte sau imediat dupa 90. Acum din pacate costurile ar fi enorme. Si, ca unul care are gaz la casa dar si la ap., va pot spune ca acelasi tip de inechitati le creaza intr-un bloc de apartamente vis-a-vis de modul in care isi incalzeste fiecare casa, plus ca, nici nu e asa "gratis" cum crede lumea ca e. Am preferat si voi prefera gazul cu centrala proprie intotdeauna, dar, dat fiind contextul Oradei in acest moment, inlocuirea tevilor si diminuarea la maxim a pierderilor de pe retea pe bani europeni in mare parte, mi se pare cel mai ok compromis. Si nu sunt membru al vreunui partid si nici bugetar. Noapte buna biho!
Postat 28 Septembrie 2015, 11:48 de OradeaCivitas
@ oradeacivitas
Nu stiu daca ai observat dar in toate articolele care anunta 'deranjuri' si lucrari, sunt dedicate cateva randuri fraierilor de oradeni in care li se explica despre sursa de finantare si caruta de bani cazuta peste oras, plus o mica oda inchinata nebunului. Deci despre ce vorbim? A inceput sa ne placa :) vrem muuuuulte santiere!
Postat 28 Septembrie 2015, 10:45 de User anonimizat
Ziaristii din Rromania
In "dulcele" stil clasic romanesc, titlul e negativizat, si stropit din belsug cu intentii can-can-iste, mai mai ca zici ca ar fi puse pe tava, sa mai aiba tds ceva de lucu. Practic, din titlu ce ar trebui sa reiasa? Faptul ca e nasol ca iar ca o sa avem santuri si, logic, ca era mai bine sa nu le avem, deci sa nu se faca nimic, si sa ramana deci toata tevaraia aia coapta si veche, in timp ce banii ue stau neaccesati? Sa avem pene de apa calda datorate avariilor dese ca tevile sunt vechi si pusca? Asa e, era mai bine sa nu aveam santuri, si sa ramana toate vechiturile alea in pamant. Da domnilor...era mai bine! S-a mutat Calin (Catalin sau cum l-o fi chemand exact) Corpas la Ebihoreanul de la *ihon? :)))
Postat 28 Septembrie 2015, 09:47 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON