URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2014, 19:02

Sandu de la Pericei i-a dus din nou pălincă Prinţului Charles: "I-am zis că-i bună pentru femei, dacă o beau bărbaţii"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce anul trecut i-a dus "cea mai bună pălincă din lume", producătorul de produse tradiţionale Alexandru Tătar, supranumit "Sandu de la Pericei" l-a vizitat din nou pe Prinţul Charles, aflat în aceste zile în România, la moşia din Valea Zălanului, judeţul Covasna. Celebrul cultivator a făcut miercuri o vizită la conac, unde spune că a fost primit de autorităţile locale şi de staff-ul însoţitor al prinţului cu căldură.

"Conform înţelegerii anterioare (de anul trecut, când i-a dus pălincă din prunele obţinute din livezile lui - n.r), am zis că-i fac o vizită. Desigur, când am văzut că a venit în România, mi-am pus cu mine pălincă de gutui, pere şi prune, şi am pregătit special pentru el o afinată cu pălincă de gutui. De obicei, peste afinată se pune spirt, eu am pus pălincă de gutui, aşa că e mult mai aromată, bogată în vitamine, aminoacizi şi tot ce trebuie", a povestit producătorul pentru BIHOREANUL.

Sandu de la Pericei zice că a reuşit să treacă repede de forţele de ordine. "M-au recunoscut foarte repede, că altfel nu m-ar fi primit. Am dat mâna (cu prinţul - n.r.), m-a îmbrăţişat, m-a recunoscut din prima. Am fost chiar în casa lui, am stat vreo jumătate de oră", a povestit Sandu, care şi-a şi făcut poză cu prinţul.

Rămas peste noapte într-una din casele din vecini, bihoreanul a fost invitat să ia parte şi la o serbare câmpenească, astfel că joi s-au întâlnit din nou. "A dat mâna cu toţi, iar în dreptul meu s-a oprit câteva minute şi le-a spus celor de lângă el ceva despre pălincă. Am fost foarte bine primit. Vă dau cuvântul meu, am fost singurul în afară de "zalauani" invitat la agapa asta", spune el mândru, etalând şi o mică amintire, inscripţionată cu blazonul regal, pe care a primit-o de la Charles.

Întâlnirea din Covasna l-a emoţionat pe Tătar, cu atât mai mult cu cât se declară fan de zeci de ani al prinţului, despre care spune că e un tip serios, care nu şi-a uitat prima dragoste, Camilla Parker Bowles, pe care o întâlnise la un meci de polo, în 1970. După cum se ştie, Camilla nu era agreată de casa regală, însă Charles a păstrat legătura şi chiar s-a căsătorit cu ea după ruptura de prinţesa Diana. "Pot să vă spun că dacă prima oară a fost o întâmplare, cu vizita de acum, e o prietenie reconfirmată", conchide Sandu de la Pericei.

Prinţul Charles a stat în România de marţi până vineri. Din 1998, când a venit pentru prima oară, a cumpărat mai multe domenii: conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o casă în Viscri, judeţul Braşov, patru gospodării în Valea Zălanului, judeţul Covasna, şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Prima întâlnire a lui Sandu de la Pericei cu Prinţul Charles s-a petrecut în urmă cu un an, când producătorul a ţinut neapărat să-şi prezinte produsele 100% ecologice, aşa că s-a dus de la Oradea până în Covasna, prezentându-se întâi în faţa staff-ului. Celebrul cultivator de ceapă i-a povestit atunci moştenitorului coroanei despre livezile sale şi despre satul Pericei, care are un monument al cepei ce a intrat în Cartea Recordurilor, şi chiar l-a invitat în vizită la Pericei.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Sandu de la Pericei s-a întâlnit cu Prinţul Charles: "I-am dus cea mai bună pălincă din lume"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Gresit ungure !
ungaria si bulgaria sunt ultimele tari din Uniunea Europeana (grad de coruptie, etc)
Postat 01 Iunie 2014, 18:43 de Euro
@"i. cristoreanu"
hai ba gozbore ca pe ungurii, barbari navalitori nu-i intrece nimeni cand vine vorba de crimele savarsite de-a lungul vremurilor in Transilvania. tatarii, neam cu ungurii, sunt in urma lor.
Postat 01 Iunie 2014, 18:16 de nail
Urmas al Tatarilor
Daca asemenea indivizi ca acest Tatar sant prezentati in massmedia ca exemple pozitive,atunci nu este de mirare ca Romania se prezinta ca ultima tara din Comunitatea Europeana dupa 24 de ani de la caderea comunismului. Este regretabil ca tocmai Bihoreanul,pe care il citesc zilnic si fata de care am tot respectful, prezinta asemenea monstri.Va rog sa va informati bine cine a fost pe timpul comunismului si cine este,ca om,acest individ,urmas a hoardelor tatare care au pradat si au ucis multi dintre locuitorii de acum cateva sute de ani,ai orasului Oradea. Crist
Postat 01 Iunie 2014, 11:20 de I.Cristioreanul
un ne-sim-tit si jumatate
acest individ este un ne-sim-tit si jumatate, un oportunist fara scrupule si un retard sever ! la targurile si la festivalurile organizate de primarie sau de casa de cultura pe care-a desfiintat-o alt ne-sim-tit, Balbajan, acest Sandu-idiotul-de-la-pericei-&WTF nu vroia sa plateasca taxa de taraba, pe motiv ca "se duce el la Balbajan, cu care e prieten, si o sa dea dispozitie ca el sa nu plateasca". Asta in timp ce pe un litru de palinca de-aia cere 100 de lei ! Da, ati citit bine, O SUTA DE LEI, neamule ! Un fanfaron si un nespalat ! Sa vedeti ce mizerie crunta e la el acasa, iti vine sa borasti ! Pe bune !
Postat 01 Iunie 2014, 10:55 de Agentul Termic
vai,vai..
Spala-te dle palincar!La tirg ceri 80 ron pe palinca!!!Du-te si te spala ca puti !Iar Sarles a crezut ca esti din Stan si Bran!
Postat 01 Iunie 2014, 08:31 de gheorghe@sandor
Crapa ranza-n gozbori !
FELICITARI DOMNULE SANDU ! Ne faceti cinste cu munca si produsele dvs. naturale apreciate iata, si de Printul Charles. Crapa ranza si fierea in gozbori cand vad succesele si aprecierea de care se bucura romanii !
Postat 01 Iunie 2014, 06:39 de Land
sandule
du-te, ma, si te culca! nu te vezi ce penibil esti? presupunand ca ai fost la print, nu te-ai gandit ca astuia nu-i spui "majestate, bea niste palinca sa ti se scoale *?
Postat 01 Iunie 2014, 00:25 de al
"Wild Carpathia"
În cadrul evenimentului, lansarea documentarul "Wild Carpathia" la Bucureşti ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a spus că este foarte bucuros să fie alături de cei prezenţi la manifestare pentru a sprijini acest proiect româno-britanic, "care are scopul să protejeze şi să promoveze cel mai frumos peisaj de pe continentul Europei". "Eu am călătorit mult în România, apreciez foarte mult cultura, biodiversitatea şi patrimoniul României. Apreciez şi faptul că din ce în ce mai mulţi turişti din Marea Britanie au descoperit această ţară minunată", a spus ambasadorul Harris, precizând că are onoarea să citească în cadrul evenimentului un mesaj al unuia dintre ei, "un turist care revine în România în fiecare an, care are o apreciere şi o pasiune deosebită pentru România", respectiv prinţul Charles de Wales.
Postat 31 Mai 2014, 23:33 de @Vizita
Revizionismul unguresc a luat-o iar in bot (flit, rat)
Printul Charles, vorbeste despre tara noastra: "Romania este o tara minunata, cu oameni remarcabili, iar pasunile din aceasta tara sunt unice".
Postat 31 Mai 2014, 23:20 de Vizita
@dezso, blejo, mejo, etc
:) ba, tu ori esti prost ori esti prost ! tu esti beat din tzatza ! unguru se lauda cu ce nu are (brand si Transilvania). jajajajaj...
Postat 31 Mai 2014, 23:13 de @ciarles printu'
da, vorbim
@dezso: beszelunk magyarul is, perse! Nu asta e problema! Mie personal nici nu-mi place sa folosesc termenul " palinca" dar daca asa a spus cetateanul de onoare sandu... ce sa fac? Eu doar am constatat ce a facut Printul Charles!
Postat 31 Mai 2014, 19:06 de TDS
palinca ???
domnu TDS ,daca vorbim de palinca ,vorbim si limba Maghiara. palinca nu exista pe romaneste , NUMAI POSIRCA, fiert odata, si pute ca ...
Postat 31 Mai 2014, 15:41 de dezso
God Save the Quenn!
Doamna Tatar sau fiica Birau se implica in alegerea tinutelor pe care le imbraca " Regele cepei " la ocazii? Nu de alta, dar mi-e teama pentru viata reginei Elizabeth! Daca o apuca rasul in asa hal ca face infarct?
Postat 31 Mai 2014, 14:03 de TDS
Romania sau Ungaria?
Dar Camilla, ce zice? Ii place o asemenea companie pentru sotul ei? PS Am remarcat ca pe Valea Zalanului Printul iubitor de Romania(as!)se intretinea cu stimabile "doamne" si stimabili " domni" vorbitori de ...maghiara! Mai sa fie? I-fi draga Romania Printului sau Transilvania(parte a Ungariei)?
Postat 31 Mai 2014, 12:55 de TDS
Hai a treia oara!
A treia incercare de a posta(totusi)comentariul: "Am văzut la televizor că vine în România şi am ţinut să-l cunosc şi să-i duc să deguste din cea mai bună pălincă din lume, pe care o fac eu. I-am dat personal o sticlă de pălincă de gutui cu eticheta mea. I-am spus că aşa pălincă n-a mai băut el niciodată şi a râs". Am citat ceea ce declara Alexandru Tătar în 2013. Acum aflăm(SOCAŢI de-a dreptul!)că, de fapt, în 2013 i-ar fi dus PALINCĂ DE PRUNE iar cea de GUTUI i-a fost înmânată în 2014 ! Cred că nici măcar nepoţica Mara(o dulceaţă de copil, altfel)nu mai crede în basmele spuse de bunicul SANDU ! PS Micuta Mara, posesoare de casa in Cartierul EUROPA cu ajutorul bunciului SANDU!
Postat 31 Mai 2014, 12:20 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON