URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2018, 19:33

S-a lăsat cu amendă: Un câine periculos a tăbărât în curtea vecinilor, rănindu-le patrupedul

S-a lăsat cu amendă: Un câine periculos a tăbărât în curtea vecinilor, rănindu-le patrupedul foto generic, dogbreedslist.info
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proprietarul unui Bulldog s-a trezit cu amendă, după ce câinele său a scăpat şi a tăbărât în curtea vicinilor, cărora le-a rănit patrupedul. Întâmplarea s-a produs în Oradea, în cursul zilei de duminică, fiind semnalată prin numărul unic de urgență 112.

"Un câine dintr-o rasă periculoasă a intrat în curtea vecinilor şi a rănit câinele aflat în acea curte. Proprietarul câinelui periculos a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 300 lei, conform ordonanţei de urgenţă nr. 55/2002, pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic", a anunţat, luni, Jandarmeria Bihor.


Jandarmii reamintesc posesorilor de câini periculoşi sau agresivi, faptele care constituie contravenţii:

- Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic;

- Neanunţarea la poliţie a pierderii sau a decesului câinilor prevăzuţi la art. 1 din ordonanţa de urgenţă nr. 55/2002, de către proprietar sau de către persoana care îi are în pază, în termen de 48 de ore de la constatare;

- Accesul câinilor de luptă şi atac în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum și în alte locuri publice, cu excepția drumurilor publice și a căilor de acces către acestea, este interzis;

- De asemenea, accesul câinilor de luptă şi atac în părțile comune ale imobilelor în care sunt deținuți, pe drumurile publice și pe căile de acces către acestea este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în zgardă și lesă sau ham de către proprietar ori de către deținătorul temporar;

- Staționarea câinilor de luptă şi atac în părțile comune ale imobilelor este interzisă;

- Accesul câinilor periculoşi în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă.

Cei care încalcă prevederile legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, riscă amenzi de la 100 la 3.000 de lei.


În total, în acest sfârșit de săptămână, 11 persoane au fost sancționate de jandarmi cu amenzi sau avertismente, atât în Oradea, cât și în Beiuș și în Aleșd.

"Au fost constatate 12 fapte contravenţionale, cuantumul total al sancţiunilor fiind de 2.400 lei. Faptele pentru care au fost aplicate amenzi sunt: provocarea ori participarea efectivă la scandal, gesturi obscene, refuz de legitimare, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietar", arată comunicatul.

Informarea mai specifică şi că 70 de jandarmi au asigurat ordinea publică la 15 manifestări cultural-artistice, comemorative şi religioase care s-au desfăşurat în Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON