URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2013, 14:41

Regionalizarea dă semne să încaiere USL şi în chestiunea viitoarelor Direcţii de Sănătate Publică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Intenţia ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu de a restructura actualele direcţii judeţene de sănătate publică şi casele judeţene ale asigurărilor de sănătate sub forma unor Autorităţi Regionale de Sănătate Publică l-a determinat pe senatorul PSD Oradea Florian Bodog să-i adreseze liberalului o nouă interpelare.

Întrebarea formulată de Bodog e una singură: "care vor fi criteriile, în afara celor geografice, pe baza cărora se vor stabili sediile viitoarelor Autorităţi Regionale de Sănătate Publică, rezultate ca urmare a transformării şi reorganizării actualelor componente ale sistemului naţional de sănătate?".

În explicarea demersului său, Bodog aminteşte că "reorganizarea sistemului naţional de sănătate este una dintre cele mai dezbătute teme de interes public în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a supus recent spre dezbatere publică un proiect de restructurare organizatorică ce prevede înfiinţarea a 8 Autorităţi Regionale de Sănătate Publică, ce vor avea în subordine 34 de oficii judeţene de sănătate publică", pe acelaşi mode propunându-se şi reorganizarea Serviciului de Ambulanţă şi a sistemului naţional de transfuzie sanguină.

Senatorul PSD Florian Bodog a depus interpelarea în camera superioară a Parlamentului în cursul zilei de luni, amintind - de asemenea - că "pe de o parte nu există la ora actuală o decizie oficială privind capitalele viitoarelor regiuni administrative, iar pe de altă parte există regiuni unde mai multe localităţi au universităţi de medicină cu tradiţie şi cu prestigiu (de exemplu, în regiunea noastră municipiile Oradea şi Cluj), şi care pot emite pretenţii pentru a deveni sediile viitoarelor Autorităţi Regionale de Sănătate Publică".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Curata blasfemie!
Traditia si prestigiul celor 2 universitati sunt ca diferentele dintre IULIU HATIEGANU si florin bodog!
Postat 10 Mai 2013, 07:23 de Crap
replica la articol
Brancardierul PeSZeDist Florian Bodog vorbeste ?Nici nu are cine ca nimeni nu-l asculta ,numa jurnalistul Adrian Cris de la saptamanalul Bihoreanul, ca la ascultat pe banii primiti de la el !:))=))... cu traditie si cu prestigiu ...numai ca Sorbonica Medicina de Oradea nu are traditie prestigiu onoare cinste omenie cercetare etc etc are doar medici pe banda rulanta care daca te trateaza , intri in spital ` sanatos` si iesi in sicriu , ca nu stiu ce sa-ti faca ,ca si-au luat examenele pe 50-100 de euro !:))=))Brancardierule senator PSD Florin Bodog lasa Clujul ca si sediu regional , nu-ti ` ajuta` cotizatori bihoreni la buzunarul personal,restul sunt jocuri de imagine de politician parvenit care nu are nimic cu social democratia adevarata ,ai pus d,HAi SICTIR da-te dreacu!:))=)) Membrii simpli PSD semnati petitia on line demisia lui mang din functia de presedinte psd bihor.si cit de multe semnaturi sa fie pe petitie ca sa vada ca PSD Bihor este al tuturor membrilor NU este al lui personal si a conducerii corupte PSD Bihor ,NU este ``hirtia igienica de sters foundul lui de ex(croc )senator PSD de Bihor domnu Ioan Mang PLAGIATORUL!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 20 Martie 2013, 21:06 de Romanul Simplu
penalii
traiasca USL. Pentru madam asta a garantat DIVORTATU!
Postat 20 Martie 2013, 14:04 de oops!
ramanem consecventi principiilor care ne-au consacrat
Raspuns USL pentru cetateanul Bodog la interpelarea adresata:" criteriile care vor sta la baza alegerii Sediilor regionale raman neschimbate: SPAGA"
Postat 20 Martie 2013, 13:54 de purtatoru de cuvant
CE O SA SE INTAMPLE DUPA ?
De cand fac pe „birocratul” prin sistemul de sanatate am suportat mai multe reforme, inclusiv a actualului ministru. Practic in mandatul precedent al domniei sale am dus-o intr-o continua REFORMA ! Personal nu am nimic impotriva ideii de reforma, am fost si eu implicat de-a lungul anilor in diverse proiecte nationale, locale...ba chiar si transfrontaliere. Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este ce va fi dupa ?! Sa luam exemplul DSP Bihor, unde muncesc (nu hingheresc) in interes public oameni hiper-specializati in „sanatate publica”, fiecare pe segmentul sau. Eu personal nu am cunostinta de „cetateni asupriti” de „birocratii” de la DSP Bihor...indiferent ca vorbim de cei care isi fac diverse analize in laboratoarele acreditate RENAR (competență UE), sau cei care primesc consultanta gratuita pt. diferite proiecte si multi altii care beneficiaza de campanile de vaccinare, de promovare a sanatatii si multe altele.TOATE IN INTERESUL CETATEANULUI ! S-a afirmat ca acesti oameni vor fi redistribuiti in spitale ?! Nici vorba pt. ca specificul activitatii din spital este complet diferit si din pacate toti acesti specialisti se vor pierde !
Postat 20 Martie 2013, 08:45 de BIROCRATUL
jos cenzura
bag de seama ca bihoreanu cenzureaza comentariile, mai ales pe cele care il supara pe patronul lor... spiritual> sf ilie! Huoooooooooooo
Postat 19 Martie 2013, 21:06 de Sf Ilie
Pardon
Adi, a pune alaturi Universitatile de Medicina din Cluj si din Oradea este o blasfemie.
Postat 19 Martie 2013, 20:35 de talibanul portocaliu
Un USL-ist care întreabă ceva pe alţi USL-işti
Dacă e în dezbatere publică, înseamnă că propunerea e pe site-ul ministerului. E de neînţeles, în acest caz, de ce Bodog depune o interpelare la forul legislativ, ca să primească un răspuns de la forul executiv şi care este deja la îndemâna oricărui curios ce navighează pe net ? În ceea ce priveşte criteriile de care întreabă parlamentarul, să fie el sănătos că doar nu o să fie o regională la el la domiciliu, care e departe-departe de competenţele în domeniu ... pe rând, Cluj, Baia-Mare, Zalău, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare şi, evident, nu în cele din urmă, Oradea.
Postat 19 Martie 2013, 18:52 de Ioana Fâşie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON