URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2013, 16:59

Record! Parcările orădene au adus anul trecut aproape 2 milioanede euro la bugetul oraşului

Primăria face bani şi din asfaltul de sub maşinile orădenilor. Anul trecut, şoferii orădeni au "vărsat" aproape 2 milioane euro la bugetul local în contul taxelor şi a amenzilor de parcare.

"Veniturile din parcări s-au ridicat anul trecut la 8,4 milioane lei, cu 900.000 lei mai mult decât în 2011" , a declarat Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema raportului de activitate pe 2012.

Conform directorului, în Oradea sunt amenajate 13.000 de locuri de parcare, din care 6.000 parcări cu plată, închiriate cu ora, şi 7.000 parcări la domiciliu închiriate de orădeni pe bază de abonament.

Cristian Beltechi_1.jpg"În ultimul an, probabil şi ca urmare a acţiunilor de control iniţiate de colegii de la Serviciul Parcări, încasările din abonamente s-au dublat la 1,9 milioane lei. Suma nu include încasările din parcările de domiciliu", a spus Beltechi.

Veniturile din parcări au crescut anul trecut şi pe fondul încasărilor consistente din amenzi, care s-au ridicat la circa 4 milioane lei. Grosul acestei sume l-a constituit amenzile aplicate şoferilor, în valoare de 1,8 milioane lei, încasările din taxa pentru ridicarea autovehiculelor, care s-au ridicat la 1,4 milioane lei, şi cei 800.000 lei încasaţi din taxa pe imobilizarea acestora cu ajutorul blocatoarelor.

Anul trecut, veniturile AIO din chirii pe terenuri şi imobile, precum şi din taxe de parcare, s-au ridicat la 20,9 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Bun simt
@calatoru : Inainte de toate .... limbajul tau , spune totul despre persoana ta.Fiecare avem dreptul la o opinie decenta , nu la limbaje vulgare ca si al tau. E o chestiune de bun simt , ceea ce lipseste oamenilor din Romania. Daca nu esti de acrod cu parerea cuiva, nu inseamna ca incepi si injuri ca si in bazar !
Postat 31 Ianuarie 2013, 12:18 de Mihai
nenorociti
compania de apa din oradea profit maxim...felicitari....electrica..profit maxim...felicitari...parcarile...pfoai...rup bugetul in 2...si toata astea pe buzunarul fraierilor din oradea.la mai mare ciocoflenderilor
Postat 31 Ianuarie 2013, 00:55 de romanu furios
Bolo parcagiul
La Sibiu 12 ore de parcare costa 2 Lei. Cat e la Oradea? Bravo Bolojan!
Postat 30 Ianuarie 2013, 18:26 de ion
foame sa va ajunga ...
hai sa vb pe fata ca suntem printre cei mai scumpi din euriopa la parcari. Sunt mari capitale europene mai eiftine la parcari ca si noi, si bine spus de @jojo, parcare cu plata la cimitir este excrecabil, da se poate supraveghea ca unii sa nu-si parcheze toata ziua masina. Nu mai mult de doua ore, ca doar nu au casa in cimitir. Banii se iau in oradea pe orice si mult mai mult decat in alte locuri. Sa va stea in gat impozitele si taxele acestea pe care numai noi le platim, @ Mihai este treaba ta de esti un partidist nenorocit doar pentru el, un exemplu este si sanatatea pe care dam o caruta de bani si servicii zero + spaga. Ideea este buna nu si sumele ! Totul se laega de sume in romania la taxe si toate cacaturile .
Postat 30 Ianuarie 2013, 13:04 de calatoru
idee buna
Este o idee buna a taxa locurile de parcare.Trebuie ca Politia Locala sa isi faca treaba si sa tine sub control situatia. Personal am luat 2-3 amenzi pt lipsa tichetului de parcare. Asta e , am platti si data urmatoare voi fi atent sa nu uit a cumpara tichet. In acelasi timp este important sa vedem ca acesti bani colectati se intorc inapoi noua cetatenilor orasului , prin investitii care sa ne creasca confortul tuturor.
Postat 30 Ianuarie 2013, 12:41 de Mihai
idee buna
Este o idee buna a taxa locurile de parcare.Trebuie ca Politia Locala sa isi faca treaba si sa tine sub control situatia. Personal am luat 2-3 amenzi pt lipsa tichetului de parcare. Asta e , am platti si data urmatoare voi fi atent sa nu uit a cumpara tichet. In acelasi timp este important sa vedem ca acesti bani colectati se intorc inapoi noua cetatenilor orasului , prin investitii care sa ne creasca confortul tuturor.
Postat 30 Ianuarie 2013, 12:41 de Mihai
@JOJO
foamea primariei e mare,ciosii abia asteapta sa parchezi si te taxeaza,dar unele strazi cu pile la primarie sint scutite de parcari cu plata chiar daca la parterul blocurilor sint spatii comerciale,deci pt unii muma pt altii ciuma
Postat 30 Ianuarie 2013, 09:42 de luky
Bugete
Hoti nu alta .... in Sibiu oras cu adevarat turistic, istoric si reabilitat te costa parcarea la 200 m de podul minciunilor 2 lei pe zi. Ai nostri au pus la cimitir unde stiuau ca vin oamenii si studentii. Rusine nemernicilor care profita de conjunturi.
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:50 de jojo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON