URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2018, 12:30

Claudia Timofte demisionează din PSD Bihor după scandalul de la alegerile organizației de femei: „Nu sunt de acord cu ameninţările”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se prelungeşte scandalul din Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Bihor, a cărei preşedintă, Stela Babău, a ameninţat-o - aşa cum a dezvăluit BIHOREANUL - cu pierderea locului de muncă pe Carmen Polman, directoare adjunctă a Casei Judeţene de Pensii, pentru că aceasta a îndrăznit să n-o voteze la simulacrul de alegeri desfăşurat acum două săptămâni.

O primă reacţie publică este demisia uneia dintre cele mai respectate reprezentante a OFSD Bihor, Claudia Timofte, fostă preşedintă a acestei organizaţii în municipiul Oradea până în 2016 (când funcţia a preluat-o soţia preşedintelui PSD Bihor, Erica Mang), fostă directoare a Cancelariei prefectului Claudiu Pop timp de cinci ani (2012-2017), conferenţiar universitar la Facultatea de Drept.

„Vă încurcă valorile?”

Timofte şi-a anunţat decizia marţi seară, printr-o postare pe Facebook, odată cu distribuirea articolului publicat de BIHOREANUL despre alegerile aranjate din OFSD Bihor, arătând că „s-a mers prea departe, limbajul și comportamentul în cadrul OFSD Bihor a coborât la un nivel foarte jos”.

În postare, fosta preşedintă a OFSD Oradea spune că din punctul său de vedere „oameni precum Carmen Polman trebuie să fie susţinuţi și apreciaţi”, întrucât „menirea unui partid social-democrat este de a promova valorile, nu de a le jigni și trata urât, chiar dacă uneori se întâmplă să susțină o altă idee decât a majorității”.

„La nivelul județului Bihor, de când cunosc această organizație de femei, și o cunosc de un număr bun de ani, s-a promovat eleganța, diplomația și susținerea valorilor intelectuale. De ce nu doriți să continuaţi să promovați aceste valori? Vă încurcă valorile? Păcat...trist...”, mai spune Timofte.

„Atitudine de mahala”

Aceasta precizează că s-a simţit „inconfortabil” că nici nu a fost invitată, şi nici delegată la alegerile din 15 iunie, chiar dacă a condus OFSD Oradea şi are cotizaţia plătită la zi. „Dar, sincer citind articolul, chiar mă bucur că nu am fost prezentă”, a adăugat ea.

În finalul postării, universitarul anunţă că renunţă la calitatea de membră a PSD: „Am reflectat foarte bine asupra calității mele de membru al PSD și pe zi ce trece se pare că nu mă mai regăsesc în OFSD. Este trist să vezi cum lucrurile bune învățate se uită foarte repede și sunt înlocuite cu atitudini de mahala... Oare de aceste modele avem nevoie?”.

„Nu e posibil ca această țară să fie distrusă atât de ușor!”

La solicitarea BIHOREANULUI, Claudia Timofte a confirmat că părăseşte partidul şi a făcut o declaraţie în care afirmă că regretă să constate că acesta se distruge „din interior”, deoarece „nu există un lider care să unească forțele partidului, în sensul bun al cuvântului, în sensul de a promova proiecte pentru oameni”.

De asemenea, universitarul condamnă contraselecţia din PSD, care a scos la suprafaţă persoane de calitate îndoielnică, fapt ce duce chiar la distrugerea ţării: „Vorbind cu persoane de vârsta mea, neimplicate politic, care au o viață profesională remarcabilă, m-au întrebat cum de acum PSD nu scoate în fața acei oameni bine pregătiți cu care ne-au obișnuit? M-au întrebat de ce nimeni nu ia atitudine? Nu e posibil ca această țară să fie distrusă atât de ușor!”.

În final, Timofte reiterează că, deşi a fost marginalizată în partid, nu poate accepta dictatura şi ameninţările: „Am acceptat situația de a fi persona non grata, însă nu sunt de acord cu amenințările la adresa colegelor de partid! Eu ştiu că România este un stat democratic în care avem dreptul la opinie, chiar dacă ea este alta decât a majorității. Încotro ne îndreptăm?”.

„Mâncătorie şi pupincurişti”

Anunţul părăsirii PSD de către Claudia Timofte a produs şi comentarii în care alţi foşti colegi din PSD critică modul dictatorial în care este condusă filiala judeţeană Bihor şi nu numai. „Lupta pentru funcţie de partid face dezbinare între membrii partidului, asta se întâmplă şi la alegerile presedinţilor locali? Ce sa zicem de CEX, vă daţi seama cum se şantajează acolo? Deci, încă o dată, alegerile în PSD nu sunt libere, sunt condiţionate de posturile oferite la stat”, spune Mariana Mascaş.

Un alt fost militant PSD, Leontin Traian Cristea, povesteşte că a fost preşedinte al unei organizaţii de cartier în Rogerius, "dar văzând mâncătoria care există și pupincuriștii care sunt, i-am lăsat. Așa pierd ei electoratul și membrii de partid”.

De asemenea, economistul Ioan Bonchiş, fost consilier local în Oradea (2012-2016), povesteşte cum actualii şefi ai filialei au sabotat fosta conducere, inclusiv pe fostul candidat la Primăria Oradea din 2008, Dan Matei, felul în care organizaţia a fost refăcută apoi de persoane precum defuncta deputată Sonia Drăghici, Claudiu Pop, Claudia Timofte, Silvia Ardelean ori Ioan Horga, aşa încât în 2012 PSD Oradea a avut cele mai bune rezultate, dar ulterior a fost „spartă”.  

„Deja eram periculoşi....pentru propriul partid. Începusem să deranjăm pentru că eram o echipă închegată, organizată, şi pot să zic că aveam propriile valori.... Unde a ajuns în momentul de faţă PSD Bihor? No comment!”. 

Citiţi pe această temă şi articolul: Nişte "duamne"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: ”Hoțul strigă hoții!” vs Ieri, Partidul (unic) era în toate, astăzi noua Securitate. (V)
V. ”Un alt fost militant PSD, Leontin Traian Cristea, povesteşte că a fost preşedinte al unei organizaţii de cartier în Rogerius, "dar văzând mâncătoria care există și pupincuriștii care sunt, i-am lăsat. Așa pierd ei electoratul și membrii de partid”. 1. Tov. (fost) milițian Leo, poreclit la începutul anilor ’80: ”Bate bine!” (unii foşti angajaţi de la IIC Bihor ştiu de ce!), a aterizat în PSD în anul 2011, aproape direct pe scaunul de Președinte OB 6 Oradea, împreună cu un alt coleg (de la fosta Securitate), fost consilier judeţean. ”Aterizarea” s-a produs când a devenit evident faptul că regimul ”portocaliu” este în retragere, nicidecum pe ducă!; 2. Poate ne spune tov. ”marginalizat” Leo cum au decurs alegerile de la OB 6 Oradea din 2013, cu politrucul Stângă trimis de Centru (PSD Bihor/Oradea); 3. ”Hoţul strigă hoţii!”. Doriţi puţintică ”bibliografie”? VI. În loc de concluzii: Din păcate pentru bihorenii de bună credinţă, și în Bihor ”Ciuma roșie” nu mai este roșie de (mai) multă vreme!
Postat 03 Iulie 2018, 02:58 de stefan
PCR transpartinic. Ep.: ”Hoțul strigă hoții!” vs Ieri, Partidul (unic) era în toate, astăzi noua Securitate. (IV)
IV. ”De asemenea, universitarul condamnă contraselecția din PSD, care a scos la suprafaţă persoane de calitate îndoielnică, fapt ce duce chiar la distrugerea ţării: „Vorbind cu persoane de vârsta mea, neimplicate politic, care au o viață profesională remarcabilă, m-au întrebat cum de acum PSD nu scoate în fața acei oameni bine pregătiți cu care ne-au obișnuit? M-au întrebat de ce nimeni nu ia atitudine? Nu e posibil ca această țară să fie distrusă atât de ușor!”.” 1. Din păcate este un mare adevăr şi o problemă de siguranță națională! 2. Oare ce o fi făcut, la concret, în acest sens, actuala persona non grata Claudia Timofte, pe când şef la SRI era domnul Radu Timofte?
Postat 03 Iulie 2018, 02:57 de stefan
PCR transpartinic. Ep.: ”Hoțul strigă hoții!” vs Ieri, Partidul (unic) era în toate, astăzi noua Securitate. (III)
III. ”La solicitarea BIHOREANULUI, Claudia Timofte a confirmat că părăseşte partidul şi a făcut o declaraţie în care afirmă că regretă să constate că acesta se distruge „din interior”, deoarece „nu există un lider care să unească forțele partidului, în sensul bun al cuvântului, în sensul de a promova proiecte pentru oameni”. 1. Înainte de 22 decembrie 1989, Partidul (unic) era în toate. După 22 decembrie 1989, locul partidului unic a fost luat de (noua?) Securitate. O confirmă și numărul de băieţi şi fetiţe cu ochi albaştri, ”acoperiţi”, sau mai puţin ”acoperiţi”, din activele de partid ale partidelor parlamentare, cu precădere aflate la guvernare; 2. Nu m-ar mira ca pe viitor să îi vedem pe dl. şi dna Timofte împreună cu foştii ”duşmani de clasă”, la aceeaşi masă (politică), sau în aceeaşi sufragerie. Nu ar fi primii; 3. Un subiect de reflecție pentru Președintele PSD Bihor: evoluţia partiduleţelor lui Măgureanu şi MRU, respectiv a APR-ului dlui Meleșcanu. Adică, în traducere electorală: Unde este prea mult ”albastru” (nu de aviație, sau marină), sunt puține voturi liber exprimate primite!
Postat 03 Iulie 2018, 02:55 de stefan
PCR transpartinic. Ep.: ”Hoțul strigă hoții!” vs Ieri, Partidul (unic) era în toate, astăzi noua Securitate. (II)
II. ”În finalul postării, universitarul anunță că renunță la calitatea de membră a PSD: „Am reflectat foarte bine asupra calității mele de membru al PSD și pe zi ce trece se pare că nu mă mai regăsesc în OFSD. Este trist să vezi cum lucrurile bune învățate se uită foarte repede și sunt înlocuite cu atitudini de mahala... Oare de aceste modele avem nevoie?”.” 1. Dona Timofte, marea ”oropsită” de pe vremea când Bocuţ era Prim-ministru pe motiv că nu a fost promovată conferențiar univ., a uitat demult de ședința de la PSD Oradea dinaintea alegerilor parlamentare din 2012, când a avut un comportament tipic de activist bolşevic/securist faţă de cel care i-a reproşat (şi ei) trimiterea de ”călugăriţe” în BSV-uri şi nu a unor activişti fideli şi vigilenţi, aşa cum procedează în mod constant ”Trinomul” (UDMR+PPMT+PCM) şi nu numai! Ce să mai zicem de comportamentul dlui Timofte în seara acelorași alegeri, tot la sediul PSD Oradea, împotriva aceluiași individ devenit incomod (Pentru cine, domnule Mang?). De parcă era o clonă masculină a Anei Pauker! Aşa da valori. Cu grade …didactice!
Postat 03 Iulie 2018, 02:54 de stefan
PCR transpartinic. Ep.: ”Hoțul strigă hoții!” vs Ieri, Partidul (unic) era în toate, astăzi noua Securitate (I)
I. ”Se prelungește scandalul din Organizația Femeilor Social-Democrate din Bihor, a cărei preşedintă, Stela Babău, a amenințat-o - aşa cum a dezvăluit BIHOREANUL - cu pierderea locului de muncă pe Carmen Polman, directoare adjunctă a Casei Judeţene de Pensii, pentru că aceasta a îndrăznit să n-o voteze la simulacrul de alegeri desfășurat acum două săptămâni.” 1. Alegeri copy-paste după cele din ”Sorbonica” păstorită de ”George” și mentorii lui? 2. Dacă este adevărat, ce de obraze i-ar mai arăta social-democrații români ”pur-sânge” de la sfârșitul sec. al XIX-lea şi începutul sec. XX-lea lui János ur! 3. În altă ordine de idei, faptul că (şi) OFSD Bihor, nu are o Gabi, Olguță, sau Carmen Daniela, în fruntea sa, denotă o evidentă problemă de selectare şi promovare a cadrelor în PSD Bihor; 4. Poate îi explică dna Babău Preşedintelui PSD Bihor, împreună cu: Pantea Felicia Livia şi Doina Constanța P., cum erau ţinuţi în anii ’90 la salarii de mizerie, majoritatea angajaților ”Cominca” SA Oradea, în timp ce anumiți beneficiari de preparate din carne şi carne îşi plăteau facturile cu (mare) întârziere. Evident, în condițiile unei inflații accentuate.
Postat 03 Iulie 2018, 02:53 de stefan
Felicitari.
O persoana cu caracter si coloana vertebrala. Felcitari.
Postat 28 Iunie 2018, 08:41 de Iosca
?
D-le Abrudan Cornel Adrian Ovidiu! Din senin e respectabilă? Nu mai e din ciuma roșie?
Postat 27 Iunie 2018, 12:41 de cainerau
ÎNVÂRTINDU-TE!
"Printre cei care au reacţionat pe Facebook la anunţul Claudiei Timofte s-a numărat şi Anca Grama Sas, activistă PNL şi purtător de cuvânt al Primăriei Oradea. „Felicitări pentru decizie, mult succes mai departe!”, i-a transmis Anca Grama Sas Claudiei Timofte…" Asta era in 2016! Anca Șaș o felicita! Mai dă-mă....
Postat 27 Iunie 2018, 12:39 de cainerau
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON