URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2010, 12:48

RCS&RDS nu mai dă gratis telefonia fixă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom din regiune, a introdus incepand din data de 18 mai o taxa de 5 lei pe luna, cu TVA inclus, pentru serviciul de telefonie fixa care era oferit anterior gratuit pentru clientii serviciilor de internet sau cablu TV, potrivit datelor de pe pagina web si datelor furnizate de angajatii din call-center-ele companiei.

Potrivit Ziarului Financiar, aceasta este una dintre cele mai severe corectii realizate de RCS&RDS in politica sa de preturi, avand in vedere ca decizia de a mari tarifele ar putea afecta peste un milion de clienti.

RCS&RDS avea la finele anului trecut 1,5 milioane de clienti pe telefonia fixa dintre care - potrivit estimarilor de pe piata - o mare parte primeau serviciul gratuit, ca bonus la serviciul de cablu TV sau internet. Aplicarea taxei de 5 lei pe luna ar putea aduce companiei venituri de aproximativ 8 milioane de euro pana la finele anului, in cazul in care decizia s-ar aplica doar unui milion de clienti.

Potrivit noii grile de abonamente de pe pagina web a companiei, abonamentele Digi Tel Zero si Digi Tel Asociat, care anterior erau furnizate gratuit, au acum un cost de 5 lei pe luna, inclusiv TVA. Taxa este valabila atat pentru clientii existenti (care aveau abonamente gratuite), cat si pentru utilizatorii noi, potrivit datelor comunicate de operatorii din call-center.

RCS&RDS a mai marit tarifele de doua ori in ultimii ani. In decembrie 2008 compania a marit diferentiat tarifele, cu sume cuprinse intre 1 si 3 lei, iar in 21 februarie 2009 a marit toate tarifele, de la internet pana la televiziune, cu cate un 1 leu.

Introducerea de catre RCS&RDS a unei taxe pentru telefonia fixa - una dintre cele mai importante schimbari din strategia comerciala a operatorului care si-a cladit in buna parte baza de clienti pe servicii gratuite si tarife agresive, ar putea indica o nevoie crescuta de finantare a companiei. RCS&RDS a anulat in februarie o emisiune de bonduri de 200 milioane $, pe fondul contextului economic nefavorabil. Alexandru Oprea, directorul general al companiei, spunea insa in martie intr-un interviu ca RCS&RDS functioneaza fara probleme si fara acei bani. Compania are in fata in anii urmatori un serviciu ridicat al datoriei, in contul unui credit de 500 milioane $ de la ING si Citi.

Strategia tarifara a RCS&RDS este in mod frecvent caracterizata drept "nesustenabila" economic de catre rivalii companiei, iar schimbarile din oferta companiei controlate de oradeanul Zoltan Teszari ar putea fi speculate de Romtelecom sau UPC. Cele trei companii au intrat in ultimii ani intr-un razboi dur al preturilor, care s-a acutizat pe fondul recesiunii care a redus puterea de cumparare a clientilor. Cel mai mare jucator pe televiziune din Romania este RCS&RDS, urmat de UPC si Romtelecom. Pe telefonia fixa cel mai mare jucator este Romtelecom, urmat de RCS&RDS si UPC.

RCS&RDS, cea mai mare companie telecom creata de un roman, a ajuns la peste 8 milioane de abonati in regiune si a avut un profit operational de 274 milioane $, la venituri de 710 milioane $. Cele mai mari piete ale RCS sunt Romania si Ungaria, insa compania ofera servicii si in Slovacia, Cehia, Croatia, Serbia si Spania.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@anonim
Domnule anonim, pe fond ai dreptate matale. Doar ca la orice furnizor de servicii, in momentul in care acesta mareste tarifele, ai dreptul sa renunti fara a plati vreo taxa de penalizare in cazul in care renunti inainte de termen. Si mie mi se pare o magarie scumpirea asta. Dar daca ceva nu ne convine, renuntam la serviciile lor si gata, ca nu ne tine nimeni legati de ei. E o solutie mai eficienta decat sa-i injuram.
Postat 25 Mai 2010, 06:02 de Adrian
Impotriva :
Dupa ce in contract scrie ca da gratis telefonie fixa langa abonamentul de internet, nu stiu cum au ei dreptul sa schimba acest lucru. Io zic ca sigur este o lege care nu lasa acest lucru. Asa ar putea sa faca si orange-ul sau vodafone-ul sa distribuie cartele cu abonamente gratuite timp de 3-4 luni dupa care fara nici o rusina sa introduca o taxa (indiferent de suma ) fara sa zica cineva ceva. Io zic ca acest lucru nu este corect.
Postat 24 Mai 2010, 17:35 de anonim
Alta inginerie Ala Zoltan
DRAGA DOMNULE REDACTOR DAT LA TINE ZOLICOU TELEFON RDS GRATIS DE TU SCRIE NUMAI DE BINE LA EL.DAR CA SCUMPIT ACUM CITE LUNI UN JUMATE DE EURO PACHET X SI UN ZUMATE DE EURO PACHET Y SI TU FACUT TOTAL SA VEZI CUM SCUMPESTE FARA SA SPUNA CINEVA CEVA. DAR ASTA INVATAT DE LA KISS BACI PE VREME CIND REPARA TELEVIZOARE SI ZOLI FACEA FENTA LA JUDO....EH ALA DE MULT FOSST ....DAR TREBE LA EL MAI MULT BANI CA ESTE LA TITE DE UNDE MULGE ...ASTA CUMAPRA HOTEL,TERENURI ,MAI CITEVA SEDII,SI ESTEM MULT DE ZISS.ASA CA NU PIEPTANATI LA EL CI SPALATI CAPUL.....STA LA CHIRIA CU SEDIILE ...PAI SA FIE LA EL CHELTUIELI NU VAZUT LA ASTA AMENDA ...CU PRIMARIA DAT LA EI TELEFONE SA VORBEASCA GRATIS .....UNU VORBE ROMINEC SPUNE CA NIMIC NU ESTE GRATIS TU STIUT ASTA .
Postat 24 Mai 2010, 10:34 de Vazica
vi se pare mult?
Daca vi se pare mult, puteti incerca cel mai ieftin abonament de voce de la ROMTELECOM petru doar 30,26 Lei/luna. Bafta.
Postat 24 Mai 2010, 09:00 de Comentator
masura idioata
momentul pt impunerea unui abonament, fie el si de doa 5 lei, a fost prost ales. in plina criza, masura pare de-a dreptul idioata.
Postat 21 Mai 2010, 18:48 de oradean
deocamdata
sunt cei mai buni, nu vad de ce sa renunt pentru 5 lei, sunteti penibili......SANATATE RDS!
Postat 21 Mai 2010, 14:35 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON