URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2014, 15:36

PSD vrea să facă din Bihor un fief social-democrat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Partidul Social-Democrat şi-a propus să coloreze Bihorul în roşu. În plină campanie pentru alegerile europarlamentare, candidaţii PSD şi membri ai Guvernului vor veni în vizită în Bihor aproape la foc automat.

Aflată la Oradea încă de vineri, când a petrecut cu orădenii în Parcul 1 Decembrie, fruntaşa listei PSD la alegerile pentru Parlamentul European, Corina Creţu, a avut şi luni o întâlnire cu simpatizanţii partidului. La Biblioteca Judeţeană, Creţu şi-a prezentat raportul activităţii din mandatul 2009-2014 ca europarlamentar, dar şi priorităţile europene ale României.

Ulterior, Creţu a avut o conferinţă de presă, în care le-a vorbit jurnaliştilor despre campania ei şi mesajele electorale pe care vrea să le transmită românilor.

"Cred că în general oamenii politici trebuie să vină mai des prin Transilvania. (...) Sunt convinsă că Transilvania este locul care oglindeşte valorile fundamentale ale Uniunii Europene: solidaritatea, toleranţa, coexistenţa paşnică. Acest lucru trebuie să-l încurajăm, în ciuda faptului că există unele voci radicale", a declarat Creţu, într-o conferinţă de presă susţinută luni, făcând referire la Lászlo Tőkés.

Ca să-şi demonstreze spusele, Corina Creţu va fi prezentă în Bihor şi Oradea şi săptămâna viitoare, după spusele şefului PSD Bihor, Ioan Mang. Atunci, ea va fi însoţită de alt candidat, Ioan Mircea Paşcu, cel care a fost prezent şi vinerea trecută la Oradea.

Cei doi nu sunt singurii PSD-işti care vin să le aducă bihorenilor mesajele electorale ale PSD. În această săptămână, va spune "prezent" la Oradea ministrul Transporturilor, Dan Şova, iar săptămâna viitoare vor fi defila printre orădeni şi bihoreni fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi ea candidată PSD la euro-Parlament, şi ministrul Tineretului şi Sporturilor, Gabriela Szabo.

Punctul final al turneului social-democrat prin Bihor îl va pune chiar şeful partidului, Victor Ponta, care, potrivit lui Mang, va fi prezent în Bihor în ultima săptămână a campaniei electorale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Replica la comentatorul @Adevar
Comentatorulul @Adevar DREPTE si ADEVARATE sunt afirmatiile tale` nedreptatea facuta membrilor simpli PSD Bihor de catre oamenii din PSD sustinuti in USL au facut ca membrii simplii PSD Bihor sa NU mai avem incredere in conducerea actuala PSD Bihor si oamenii promovati de ea niste oportunisti care au calcat pe simplii membrii PSD militanti fanatici PSD numai si numai sa se aleaga pe lista USL pe functii si candidaturi si noi astia simplii membrii PSD Bihor care am dus greul campaniilor electorale ale PSD am ramas cu ochi in soareNEMULTUMITI de atritudinea partidului la adresa noastra , NU am meritat acest lucru din partea partidului , dar acum se intoarce roata si suntcontra !:))=)). Asta este NU mai avem incredere in actuala conducere corupta PSD Bihor , in frunte cu PLAGIATORUL Ioan Mang presedinte realaes prin intimidari si forta a filialei PSD Bihor .Un partid PSD nu-i un partid de sefi si patroni ci este un partid de militanti sociali democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci pentru ca altfel pentru ca se pierde legatura cu electoratul de stanga cei multi si saraci ...citat Ion Iliescu Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Mai 2014, 22:18 de Romanul Simplu
Cifrele! visuri si vrajeli.
Am fost social democrat! dar dupa nedreptatile care au avut loc in BIHOR facute de oamenii sustinuti de USL, nu mai sunt si va spun ca nu faceti 20/ la europarlamemtare, asta se datoreaza spagarilor tinuti pe functii si a tuturor relelor care sa facut oamenilor nevinovati. o sa vorbim dupa alegeri visatorilor, mai ales ca va duceti cu oamenii celorlalte partide la lupta. vorba cuiva ,, succesuri''.
Postat 06 Mai 2014, 16:31 de Adevar!!!!!!!!!!!
Cifre
Romanii nu traiesc cu date statistice
Postat 06 Mai 2014, 13:29 de Goga
psd - partidul comunistilor
pentru vasi, dorel, costel si alti postaci Psd, noi nu votam cu Psd nici cu Pdl a lui Base marinaru securist/comunist, ca nui avem la inima pe comunisti .... tatal vostru e Iliescu/Ilici care a adus democratia balcanica in Romania cu gloante si bate de mineri, asa ca mergeti drekului ca in Bihor sunteti ZERO BARAT nu prostiti pe nimeni, si lasati-ne cu a dat Ponta ordin din 2012 sa nu se mai dea 1kg de faina si 1 de ulei ca rezolva Dragnea mai repede si mai ieftin ...aduce mortii pe listele de votare.
Postat 06 Mai 2014, 12:51 de Johny B
Romania sub guvernarea PSD
Romania primeste noi vesti bune legate de economie § Romania va avea o crestere economica de 2,5% in anul 2014 si 2,6% in 2015, potrivit prognozei de primavara emise, luni, de CE, care revizuieste astfel in crestere estimarile pentru tara noastra, cu 0,2% puncte procentuale anul acesta si 0,1% puncte pentru anul viitor. § Comisia observa o schimbare a motorului de crestere, de la exportul bun din anul 2013 la cererea interna in anii urmatori. § Documentul Comisiei Europene indică și alte vești bune pentru România: se estimeaza o redresare a nivelului investitiilor in Romania, exporturile sunt asteptate sa creasca, inflatia este estimata sa-si continue scaderea in prima jumatate a anului 2014, deficitul bugetar este prevazut la 2,2% din PIB in 2014. § Veniturile bugetare din aprilie sunt cu 8,5% mai mari fata de aprilie trecut iar consumul a crescut cu un ritm record de 13% în martie. § Totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF in luna aprilie 2014 a insumat 17,02 mld.lei, ceea ce reprezinta o depasire cu 8,5 % (sau cu 1,33 mld.lei) mai mult decat inperioada similara din anul 2013. § Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul – principalul indicator al consumului – a crescut cu 13,6% în martie faţă de perioada similară din 2013, arată datele publicate ieri de INS.
Postat 06 Mai 2014, 11:52 de Economistu
@nelu
@nelu Tu de unde scrii, din penitenciar?! Te pomeni ca imparti colivia cu nascase!
Postat 06 Mai 2014, 06:42 de hotul
Replica
Puterea unui partid social democrat este increderea pe care o are in el si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant iar increderea se pierde cand lideri se cearta pentru mai multa putere interna in partidul social democrat .Un partid social democrat NU este un partid de sefi si patroni ci este un partid de militanti social democrati care lupta pt drepturile si libertatile celor multi si saraci ...citat Ion Iliescu.Dar aici in Bihor si in PSD Bihor cine sa reprezintecei multi si saraci ca si lideri? Ioan Mang PLAGIATORUL PSD ,Ovidiu Muresan Obezul care i-a masuri impotriva oradenilor?Cand era alianta USL Bihor simpli membri PSD militanti fanatici au fost marginalizati ca sa NU incurce calculele si accederea la functii a plagiatoruilui si a obezului , si acuma se vorbeste de strangere randurilor si voturilor si fief PSD in Bihor unde este fieful opozitie PNL Bihor?Visuri frumoase ! Utopii! Niciodata!Aceste lucruri NU se uita.Dupaalegerile europarlamentare 2009 bloggeri social democrati care au facut campanie au mers la Bruxelles pe cheltuiala Corinei Cretu europarlamentar numai cei mai romani simpli bloggeri NU au mers nicaieri .Acasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Mai 2014, 06:39 de Romanul Simplu
Succes
Bravo domnule Mang! Felicitari! Ne bucuram ca un astfel de om este printre noi si ne face cinste ca oradeni si bihoreni! HAI PSD!!!
Postat 06 Mai 2014, 00:47 de nelu
psd
cel mai valoros partid din capul locului este PSD Bihor. A crescut ca și număr de membri, ca și acțiuni, ca și prezență pe scena publică locală. o sa fiți uimiți de ce rezultat bun va înregistra la europarlamentare
Postat 06 Mai 2014, 00:46 de aurel
@un elector
De ce aş vota pdl? ca să ne "frece" iar Barosso?
Postat 06 Mai 2014, 00:26 de ionica
marsh afara
Bihorul e fief anti psd. partidul asta e pentru tara ca si cancerul pentru organism. Asadar, marsh afara!
Postat 06 Mai 2014, 00:07 de Nelu
VOTATI TRANSILVANIA SI ARDEAL
singurul candidat la P.E. din ARDEAL il are P.D.L. in persoana d-lui avocat BUDA din CLUJ ,asa ca toata TRANSILVANIA ar trebui s-a voteze candidatul P.DL.,inca un motiv in plus acest partid este condus de un bihorean ,VASILE BLAGA ,MARE OM MARE CARACTER!!!!!!,in rest celelalte partide si-au plasat NEVESTELE pe locuri eligibile pentru PARLAMENTUL EUROPEAN !!!!!!!
Postat 05 Mai 2014, 23:29 de un elector
@gogu
Bai gogu, nu fi nebun! Ce legatura are plagiatul cu articolul acesta? Ai gresit rubrica frate, ai ramas cuplat pe plagiat...cauta ceva nou!
Postat 05 Mai 2014, 23:22 de hater
hai cu maneaua
Degeaba va kk-ti pe voi comentand aiurea aici... Adevarul e ca nimeni nu face campanie in stilul pmp...probabil Costelus e un simbol al culturii, motiv pentru care va face reclama!
Postat 05 Mai 2014, 23:17 de gicu
costel tati
Bravo PSD! Comentariile sunt de prisos.
Postat 05 Mai 2014, 23:14 de costel
A
Foarte bine. Nu- mi amintesc ca vreun alt partid sa puna pe liste un bihorean pentru PE.
Postat 05 Mai 2014, 21:54 de Karcsi
@Johny V
Din câte îmi amintesc eu Victor Ponta a interzis să se mai dea pomană electorală alimente încă din 2012... Prin urmare vorbeşti prostii.
Postat 05 Mai 2014, 20:27 de Vasi
BV!
Bravo domnule Mang! Felicitari! Ne bucuram ca un astfel de om este printre noi si ne face cinste ca oradeni si bihoreni! HAI PSD!!!!
Postat 05 Mai 2014, 19:32 de mihnea
Critici
Cei care tot criticati psd-ul, va rog sa votati cu costelus de la oradea, membru marcant al pmp
Postat 05 Mai 2014, 18:55 de Dorel
????
Si cam cum s-au gandit ei sa faca lucrul asta???aratandu-l pe cap de porc.....la conf. de presa!!!bravo...mai puneti nu mai vorbiti de taxe si impozite suplimentare????va raspundem la alegeri...
Postat 05 Mai 2014, 18:32 de 2/15
la tomberon cu Psd -ul lui pontache si manga
Ardeleanul nu mananca kakat ca alti prin Moldo-Oltenia care merg la votat pe 1kg de faina si 1 l de ulei, republica Las Fierbinti asa voteaza acolo e electoratul PSD/FSN = PCR drak sa va ia de comunisti jegosi
Postat 05 Mai 2014, 18:27 de Johny B
Au inceput cu dreptul !
Prin numirea plagiatorului (adica hotului !) mang_litorul in fruntea organizatiei judetene a psd, psd-istii bihoreni sunt alaturi de cei din Dolj, Gorj, Teleorman, Constanta s.a.m.d.
Postat 05 Mai 2014, 18:04 de ionel
Cu vrajeala prin tara
Pe la noi nu prea da lumea nimic pe promisiunile lor. Sa nu pateasca Ponta si la noi ca la oseni la Certeze unde a fost huiduit si a fost asteptat cu o barca gofrabila. Si culmea tupeului le-a spus osenilor ca Basescu le-a transmis un mesaj prin el ca sa scape de huiduieli. Fain ficiori osenii.
Postat 05 Mai 2014, 17:09 de Osan
Ardeal
Macar mai baga cineva in seama si bihorul, ca pana acum a fost ignorat permanent.
Postat 05 Mai 2014, 17:01 de Vasilica
huoooo
...or sa faca poate un PLAGIAT in Bihor.
Postat 05 Mai 2014, 16:50 de gogu.
TRANSILVANIA
Peste patru ani vor fi una suta si inca nu au facut O AUTUSSTRADA care sa treaca muntii.????
Postat 05 Mai 2014, 15:57 de goron
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON