URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2019, 14:58

PSD ţine în braţe politrucii de la Aeroport: Mang se opune revocării membrilor Consiliului de Administraţie... ca să nu le plătească despăgubiri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oricât de dezastruoase sunt rezultatele economico-financiare ale Aeroportului Oradea, cei 7 membri ai Consiliului de Administraţie votaţi în luna mai a anului 2017 de către coaliţia UDMR-PSD-ALDE care conduce Consiliul Judeţean nu vor fi schimbaţi, a anunţat miercuri Ioan Mang, în dubla sa calitate de preşedinte al PSD Bihor şi de vicepreşedinte al CJ Bihor. Pe de altă parte, Mang a spus că singura persoană aflată în cursă pentru funcţia de director general, Cristina Antik, „are şi părţi bune”.

"O să vedeţi"

Într-o conferinţă de presă pe care a organizat-o ca să vorbească despre programul de covoare asfaltice, chestionat de BIHOREANUL dacă PSD-iştii vor vota proiectul de Hotărâre de CJ propus de PNL pentru revocarea membrilor CA, Mang a răspuns că nu.

„O să vedeţi sâmbătă la şedinţă, eu pot să vă spun că împotrivă. Nu putem lăsa Aeroportul şi fără director, şi fără Consiliu de Administraţie”, a spus politicianul, referindu-se la faptul că în prezent atribuţiile de director general, la care fostul deţinător al funcţiei, Gheorghe Pasc, a renunţat cu începere din 2 septembrie, sunt exercitate de directorul general adjunct Dan Bălăcel.

Abia la insistenţele presei, şeful PSD a adăugat că după ce Aeroportul va avea director general „poate vom discuta şi această problemă”.

Contracte-beton

Mang a adăugat că demiterea celor 7 membri ai CA puşi de partide ar putea costa bugetul Aeroportului o sumă prea mare, deoarece le-au fost făcute contracte-beton de către conducerea CJ atunci când au fost numite la propunerea partidelor.

„În contractele lor sunt nişte daune care trebuie plătite dacă sunt schimbaţi mai devreme, mi se pare că dacă îi schimbăm mai devreme, nu ştiu exact, dar în contract sunt prevăzute că trebuie plătite îndemnizaţiile pe 9 luni sau pe un an”, a spus Mang.

Pe lângă reprezentantul Statului, o funcţionară de la Ministerul Finanţelor, Doina Drăghici, în CA-ul Aeroportului sunt, din mai 2017, şase persoane propuse şi votate de partidele care conduc CJ: Bimbo-Szuhai Tibor (preşedinte CA, UDMR), Cristina Antik (contabilă, UDMR), Porsztner Bela (fost director adjunct la Administraţia Imobiliară Oradea, UDMR), Alexandru Gheza Popovici (fost inginer la firma Ghenau, a vicepreşedintelui CJ Traian Bodea, ALDE), Traian Turle (fost viceprimar al comunei Bunteşti, ALDE) şi Florin Dubău (jurist la o firmă din Beiuş, PSD).

Preferata UDMR „are şi părţi bune”

Pe de altă parte, întrebat cum o apreciază pe Cristina Antik, favorita UDMR pentru funcţia de director general eliberată de Pasc, în condiţiile în care cei doi contracandidaţi i-au fost daţi la o parte pe motiv că le lipseau acte din dosare, şeful PSD a afirmat că aceasta „are şi părţi bune”, tocmai fiindcă „a fost singura care a ştiut să-şi facă un dosar”, dar şi pentru că timp de 7 ani a fost şefă a serviciului de contabilitate la Aeroport.

Tot legat de concursul pentru funcţia de director general al Aeroportului, Mang a susţinut că „nici domnul Pasztor Sandor nu s-a amestecat în concurs, nici eu”.

În fine, deşi BIHOREANUL l-a întrebat de ce nu a fost organizat un concurs internaţional, aşa cum Pasztor promitea în iulie, Mang a spus că „eu aşa ştiu, că a fost concurs internaţional”, fără însă a putea să spună dacă anunţul a fost publicat dincolo de graniţele ţării. „Că nu vine lumea la Oradea, poate n-a auzit de primarul oraşului...”, l-a persiflat el pe Ilie Bolojan, care a cerut în repetate rânduri promovarea unui manager profesionst la Aeroportul din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vai so amar
Mai PASZTOR, cum poți să pui acolo oameni fără , experiență și studii în domeniul aviatic. Este un jurist acolo , ăla ar putea rame, da restul afară. Ar face treabă mai buna un fost pilot , decât hienele alea
Postat 25 Septembrie 2019, 18:45 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON