URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2011, 16:52

PSD-istul Ioan Mang: IPP dezinformează cu privire la activitatea senatorilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La începutul acestei săptămâni, Institutul de Politici Publice a prezentat "Bilanţul activităţii parlamentare după 2 ani de mandat", despre care senatorul PSD Bihor Ioan Mang susţine că difuzează "informaţii eronate" în ceea ce îl priveşte, la fel ca şi celelalte documente similare realizate în trecut.

Leneş? Nu, nemulţumit!

"La fel ca precedentele, şi acest raport conţine informaţii inexacte privind activitatea parlamentară pe care am desfăşurat-o în ultima perioadă", arată Mang într-un comunicat dat publicităţii joi, nemulţumit că documentul îl prezintă ca fiind cel mai slab senator ales în Bihor. Mai precis, potrivit Raportului IPP, Mang ar fi luat cuvântul în plenul Senatului de numai două ori (spre deosebire de Petru Filip - PDL - cu 108 luări de cuvânt), şi ar fi avut la voturile finale date pe legi o prezenţă de doar 63% (faţă de cele 76,7% Petru Filip şi 74,9% Cornel Popa, PNL).

"Personal am sesizat conducerea IPP privind lipsa de acurateţe a datelor prezentate, însă aceasta a refuzat să ţină cont de observaţiile mele, publicând pe mai departe informaţii incorecte şi neverificate, care pun sub semnul îndoielii seriozitatea întregului demers de monitorizare", acuză senatorul PSD Bihor.

Hărnicie în cifre

Pentru că informaţiile prezentate de IPP au fost preluate de mass-media din judeţul Bihor, senatorul Ioan Mang spune că situaţia reală este, conform statisticilor oficiale ale Senatului la data de 27 decembrie 2010, cu totul alta. Mai exact, favorabilă lui.

Astfel, Mang spune că a avut nu două luări de cuvânt în plen, ci 39, că a participat în calitate de coautor la 12 iniţiative legislative, a făcut 15 declaraţii politice, a adresat de la tribuna Senatului 30 de întrebări şi interpelări şi a semnat 7 moţiuni.

Pe de altă parte - precizează senatorul bihorean - "pentru evaluarea corectă a activităţii parlamentare trebuie să se ţină cont şi de alte criterii care nu se regăsesc în statisticile prezentate de IPP", între care activitatea desfăşurată în Comisiile permanente ale Senatului, audienţele organizate în teritoriu, precum şi întâlnirile cu cetăţenii.

Filip, cel mai vorbăreţ

Pentru a dovedi nu doar că nu este inactiv, ci că - dimpotrivă - este mai harnic chiar şi în comparaţie cu ceilalţi senatori bihoreni, comunicatul dat publicităţii de Ioan Mang conţine şi un tabel ce relevă numărul acţiunilor personale desfăşurate în camera superioară a Parlamentului.

Potrivit datelor prezentate de Mang, până la data de 26 mai a avut 21 iniţiative legislative (faţă de 18 - Petru Filip, 43 - Cornel Popa şi 24 - Cseke Attila). De asemenea, a avut 28 declaraţii politice (faţă de 6 - Filip, 62 - Cornel Popa şi 17 - Cseke), tot 28 întrebări (faţă de una singură - Filip, 18 - Cornel Popa şi 9 - Cseke). De asemenea, Mang l-a "luat" pe Petru Filip şi la capitolul interpelări adresate premierului, având 4 asemenea acţiuni (în timp ce Filip - doar una singură, Cornel Popa 11, iar Cseke - 3).

Singurul aspect la care Mang s-a clasat pe ultimul loc între senatorii bihoreni, aşa cum a arătat şi IPP, este cel al luărilor de cuvânt în plenul Senatului, cu 68 demersuri de acest fel (faţă de 238 - Filip, 75 - Cornel Popa şi 161 - Cseke Attila).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
replica II la @cinevacuvalva
BAH @cineva cu valva ratatul dreacului ce esti ,,ramasul `` esti tu cu neamul tau cu mata care te-o facut cu tactu,si nu cu mine @Romanul simplu un roman simplu din ROMANIA. @cinevacuvalva tumefiata la buzele vulvei :))=))@cinevacuvalva ai facut greseala sa te poui cu un escroc mai mare ca si tine si vei pierde :))=))corecteaza ,,romanasul nostru simplu`` si indiferent de ce ai fi vrut ca sa scrii nu inteleg pentru ca sunt @Romanul Simplu un roman simplu din ROMANIA.@cinevacuvalva explica cuvint cu cuvint ca sa inteleg si sa-ti raspund bah @cinevacuvalva,,.NU inteleg ...asa este bah @cinevacuvalva !Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 31 Mai 2011, 14:25 de Romanul Simplu
...
singura mea greseala a fost ca am inlocuit o cu a :)) da hai ca ma corectez: ramasul nostru simplu...nu intelegi asa-i? :D
Postat 30 Mai 2011, 09:03 de cinevacuvalva
replica la @cinevacuvalva si replica II la @Stefan
@cinevacuvalva scrie corect gramatical,ai scris ,,romasul``in loc de ,,romanasul ``analfabetule,vezi-ti de valva bicuspida sau de vulva ta tumefiata de la buzele vulvei :))=)).@Stefane ,,fumigene si perdele de fum lansezi tu popincuristul senatorului PSD Ioan Mang presedinte ,,legal si legitim ales dupa 2 ani de interimat``a filialei locale PSD Bihor.Stefane nu-mi explica Statutul PSD care este incalcat de catre senatorul PSD si conducerea PSD Bihor,gaseste explicatii la statutul PSD incalcat,cind o sa-l arunc pe masa in sediu de fata cu presa bihoreana ,unde fiecare articol va fi marcat cu markerul ,cu ce s-a incalcat din acel articol:))=))II)@Romanul Simplu,un roman simplu ,taliban intre talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor .2)Stefane bine ca recunostii ceea ce esti,,pupincurist ,ciolanagiu ...``:))=))eu un roman simplu @RS sunt liber si independent:))=)).Eu @Romanul Simplu sunt sarac si cinstit asemeni lui Ion Iliescu presedinte de onoare al PSD,citez vorbele lui,,UN partid PSD nu este un partid de sefi si de patroni,ci este un partid de militantii social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci..Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Mai 2011, 15:13 de Romanul Simplu
"Epoca portocalie". IPP-ul local numit: ”...simplu".
I. @”...simplu”: Lansezi fumigene, mai ceva ca IPP-ul! Or fi aduse cu containere nescanate în portul Constanţa? 1. Pentru o mai bună informare: a) art. 30 din Statutul PSD, se află în Secţiunea a 3-a: ”Drepturile şi îndatoririle membrilor”. Se referă la îndatoririle membrilor PSD; b) art. 31 se află în Secţiunea a 4-a: ”Sancţiuni şi recompense”. Se referă la sancţiuni. 2. Să fii tot aşa de pupincurist, ciolanagiu, cinstit, corect, beţiv şi afemeiat, ca mine. Dar mai ales ”stăpânii” tăi! II. Talibane ”...simplu”: 1. Ce mai face Osama bin Laden? 2. Pe când o nouă perfecţionare pe la ...”Ştefan Gheorghiu”? Ai cam ...”ruginit”.
Postat 29 Mai 2011, 10:01 de stefan
hai tzurai si tzurai...
romasul nostru simplu e ca de obicei COMPLET pe langa subiect...cred ca te cauta de zor astia de la 6 :))
Postat 29 Mai 2011, 09:32 de cinevacuvalva
replica la @Stefan
Stefan popincuristul senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund la acuzatii .I Stefane ti-e frica ca sa scrii ,,ROMANUL ``simplu ca sa nu vada cititorii on line cit dispret,batjocora.manipulare grosolana sunt in acuzatiile tale la adresa romanilor simpli din ROMANIA :))=))Stefane ia sa recunosc adevarul sidreptatea din acuzatieiile tale .Sunt un roman simplu cu nick name-ul @Romanul Simplu,simplu membru de partid PSD filiala Bihor si NU IMI ESTE FRICA DE EXCLUDERE DIN PSD si de aceea scriu doar ADEVARUL si DREPTATEA ,sa ramineti in partid senatorul cu poupicuristii nevasta copii amantele,si excludeti pe ceilalti membri simpli de partid sa va alegeti voi intre voi :))=))Stefane``art 30 sectiunea a 4-a sanctiunii si recompense.art 31 .asa scrie in Statutul PSD ,sivorba lui Mihai Bar,,Statutul PSD a ajuns hirtie igienica de sters fundul senatorului si clicii din conducere PSD Bihor:))=))2)Sediul partidului PSD filiala Bihor este str. Parcu 1 Decembrie Stefane si de acolo lingi tu poupicuriustule Stefan bonusurile si ciolanul.:))=))Stefane lupta si revolutia talibana continua mai departe `Ori Noi Talibanii,ori voi bogatanii,luptam pina la capat.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.``
Postat 29 Mai 2011, 06:03 de Romanul Simplu
"Epoca portocalie". Propagandiștii de serviciu: @"...simplu"
I. @”...simplu”: unii ca tine, care se tot erijează în adevăratul popor PSD, ori sunt tăntălăi/manipulaţi, ori sunt şi activişti/nomenclaturişti de la actuala guvernare. În mod cert sunt ”ciolanagii”. 1. Dacă tot te dai mare social-democrat(!?), ne poţi spune de ce nu cunoşti și mai ales, de ce nu respecți prevederile art. 30 (Statutul PSD - 16 octombrie 2010). Când a citit ultima dată, art. 31, din acelaşi statut PSD? 2. Tov. ”...simplu”, pentru bonusuri/ciolan poftiţi la sediu: str. Gral Traian Moşoiu/Parcul Traian.
Postat 28 Mai 2011, 20:53 de stefan
Rabdare si chibzuinta.
Aveti, domnilor, putina rabdare! La alegerile din 2012 se va deconta realitatea fata de activitatea actualilor parlamentari. Pana atunci faceti-va verificarea metrologica a aparatelor de masura.
Postat 28 Mai 2011, 11:41 de safe
La subiect
Mang a aratat foarte bine cum se manipuleaza niste cifre. Asta conteaza in cazul de fata. Restul e cancan.
Postat 28 Mai 2011, 00:01 de IC
replica la articol si la senatorul PSD Ioan Mang
Domnule senator PSD Ioan Mang presedintele ,,legitim si legal ales ``al filialei PSD Bihor sa zicem ca aveti dreptater si adevar in afirmatie ,alatur o bila alba alaturi de @Ioan(popincuristul ) + bastonul de maresal care aveti si asa zicea ca-l poarta fiecare membru PSD in ranitza (asa afirma Prostanacu inainte cu 2 ani de alegerile prezidentiale pe un cotidian local JB)puteti promova in partid in continuare toate foufele ,borfetele,pasaricile de la ITM ,,Ce nu pot 10 barbati cu capul poate o femeie cu foundul :))=)).Domnule senator PSD Ioan Mang sa ne explicati cum la o interpelare la ministru invatamintului Daniel Funeriu v-ati suprapus cu aceeasi interpelare cu a senatoarei PSD Ecaterina Andronescu si ati fost gentlemen vorba prietenului dumneavostra presedintele Senatului senatorul PSD Mircea Geoana Prostanacu,ati fost al doilea care a pus aceeasi intrebare ,socotitzi interpelarea acesta la dumneavostra ?sau la senatoarea PSD Ecaterina Andronescu (Abramburica )? :))=))Senatorule PSD Ioan Mang nu are importanta cit de multe legii scrii si faci important este ca poporul PSD bihorean sa te cunoasca de lider,altfel e degeaba :))=)). .Acesta este opinia lui Romanul Simplu .
Postat 27 Mai 2011, 22:36 de Romanul Simplu
interes
pe unii chiar ii intereseaza activitatea din plen. felicitari dlui senator pt interes si pentru info justa
Postat 27 Mai 2011, 13:48 de Daniel
In eroare!!!
IPP a luat datele pt d-l senator Mang de pe site-ul Camerei Deputaţilor, pt că acolo sunt datele pe care ei le-au publicat. Numai din eroare.
Postat 27 Mai 2011, 11:28 de lili
dezinformare
M-am uitat si eu pe pagina senatului care monitorizeaza activitatea senatoriala si am verificat cele spuse de Mang. Intr-adevar, IPP-ul a gresit (intentionat sau nu), insa noroc ca ne mai deschid ochii unii ca Mang.
Postat 27 Mai 2011, 10:23 de IC
IPP=0 barat
Institutul pentru politici publice o adunatura de lingai basescieni, acest institut de doi bani da rapoartele care le da la comanda politica sau pe bani, ai dat banul esti trecut in frunte nu l-ai dat te scot cel mai rau parlamentar. datele prezentate de domnul profesor ioan mang si modul cum l-au prezentat cei de la ipp doveste inca o data daca mai era nevoie ca senatorul mang este un om cinstit si onest care munceste serios,de politicieni onesti si responsabili avem nevoie nu de papagali care schimba partide si isi cumpara articole laudative pe banii contribuabililor-
Postat 27 Mai 2011, 09:35 de lukaciu
Are dreptate
am o mare doza de neincredere in politicieni, prefer sa ma conving de unul singur. ei bine dupa ce am citit articolul am intrat pe pagina de la senat care monitorizeaza activitatea la adresa ?ParlamentarID=c536538b-2f6a-4922-be88-b60f3eb9865a si senatorul mang are dreptate. cifrele din raport sunt false, va puteti convinge siguri, domnule senator aveti o bila alba la mine sunteti primul parlamentar uninominal din bihor care isi probeaza spusele cu fapte, felicitari.
Postat 27 Mai 2011, 07:59 de ioan
Are dreptate
am o mare doza de neincredere in politicieni, prefer sa ma conving de unul singur. ei bine dupa ce am citit articolul am intrat pe pagina de la senat care monitorizeaza activitatea la adresa ?ParlamentarID=c536538b-2f6a-4922-be88-b60f3eb9865a si senatorul mang are dreptate. cifrele din raport sunt false, va puteti convinge siguri, domnule senator aveti o bila alba la mine sunteti primul parlamentar uninominal din bihor care isi probeaza spusele cu fapte, felicitari.
Postat 27 Mai 2011, 07:58 de ioan
Are dreptate
am o mare doza de neincredere in politicieni, prefer sa ma conving de unul singur. ei bine dupa ce am citit articolul am intrat pe pagina de la senat care monitorizeaza activitatea la adresa ?ParlamentarID=c536538b-2f6a-4922-be88-b60f3eb9865a si senatorul mang are dreptate. cifrele din raport sunt false, va puteti convinge siguri, domnule senator aveti o bila alba la mine sunteti primul parlamentar uninominal din bihor care isi probeaza spusele cu fapte, felicitari.
Postat 27 Mai 2011, 07:57 de ioan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON