URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2015, 12:54

PSD-iştii: Am fi nebuni să sabotăm proiectele oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima conferinţă de presă susţinută de când este preşedinte ales al PSD Oradea, ce a avut loc joi la sediul filialei, Liviu Sabău Popa a respins categoric acuzele viceprimarului Mircea Mălan cum că Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor ori PSD ar fi reclamat nereguli în proiectele derulate de Primăria Oradea la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

"Vă asigurăm că absolut nimeni din PSD sau din Agenţia pentru Protecţia Mediului, chiar dacă directoarea este membru PSD, nu a urmat nicio linie directoare de sabotaj. Am fi nebuni ca în momentul de faţă să sabotăm vreun proiect pentru Oradea", a declarat Liviu Sabău Popa. Întrebat de ziarişti dacă este sigur de această informaţie, preşedintele PSD Oradea a spus că el nu ştie ca cineva să fi făcut o astfel de sesizare, iar dacă asta s-a întâmplat cumva, "este grav".

Declaraţia vine după ce Mălan a spus într-o conferinţă de presă că ADR Nord-Vest a notificat Primăria că vine în control în Piaţa Unirii şi că eforturile municipalităţii sunt sabotate "de un anumit partid", cu referire directă la PSD. Potrivit lui Sabău Popa, însă, controlul cu pricina a fost demarat de Ministerul Dezvoltării.

Prezent în aceeaşi conferinţă de presă, europarlamentarul Emilian Pavel şi-a completat colegul, aruncând săgeţi către viceprimarul liberal al Oradiei. "Din păcate, tovarăşul Mălan în vizitele de lucru pe şantierele patriei a intrat deja în campanie electorală. Aceste mesaje în direcţia PSD au exact menirea de a pregăti alegerile de anul viitor", a declarat Pavel.

Sala multifuncţională se face

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, europarlamentarul a subliniat că Primăria Oradea a fost vinovată de blocajul privind construcţia sălii de sport în oraş. După ce în urmă cu două săptămâni Consiliul Local a hotărât să predea un teren către Compania Naţională de Investiţii, ca aici să fie ridicată sala de 5.000 de locuri, Pavel a precizat că această hotărâre trebuia dată din toamnă.

"În octombrie, i-am cerut domnului Mureşan, pe atunci viceprimar, să-mi dea toată corespondenţa între Primărie şi CNI. Atunci i-am comunicat că există hotărâre de stabilire a destinaţiei terenului, nu de transfer către CNI, cum este nevoie. Primăria abia după 8-9 luni a hotărât să dea HCL aşa cum am cerut", a declarat Pavel.

Amintind că într-un interviu acordat BIHOREANULUI în noiembrie a declarat că dacă sala de sport nu se va face, PSD-iştilor ar trebui să le fie ruşine, europarlamentarul a subliniat acum că partidul din care face parte s-a ţinut de cuvânt cu tot ce a promis. "Nu mă aştept la scuze de la Primărie, dar la un partener mai bun şi un ritm mai alert", a mai spus Pavel.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
cine vorbeste
sunteti penibili daca substineti ca sef al invatamantului un analfabet care nu poate sa promoveze nici un examen aranjat.Culmea era sa si castige Timar care din cate il cunosc eu a mers la examen numai sa va arate cat de penibili sunteti cu oamenii pe care ii subtineti.
Postat 31 Iulie 2015, 23:53 de prof
Replica II la@Anghel
BAH @Anghelu da tu esti lung la limba bah ? Da de ce te certi cu mine@Romanul_Simplu ? Cearta-te cu IoanMang PLAGIATORUL PSD Bihor presedintele PSD Bihor si conducerea corupta PSD Bihor ca astia va trimit in campanii electorale si munci de partid si se folosesc de munca voastra fara sa va ofere NIMIC in schimb decat sa va faca de RUSINE si sa va faca tineri incompetenti si analfabeti sialte asemena epitete adresandu-va !:))=)).@Anghele uite un proiect briliant o viziune pe care sa o punem in aplicare in PSD Bihor... pentru popor ,pentru astia romani simpli saraci si cinstiti . Ce zici bah @Anghele de o insurectie talibana PSD Bihor si sa-l fortam sa demisioneze din functie pe presedintele PSD Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor ? Ce zici bah @Anghele vii alaturi de talibanii PSD Bihor sa-l dam jos pe Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor ca numai de RUSINE a facut organizatia PSD Bihor cu plagiatul lui si alte afirtmaitii aiuristice ? Ce zici @Anghele semnezi ? Lasa ca scriu pe hartie tot proiectul acesta tu numai si prieteni tai sa-l semnati alaturi de noi talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor !:))=)) Acesta este opinia luio Romanul _Simplu
Postat 31 Iulie 2015, 21:25 de Romanul_Simplu
Replica @romanul_simplu
Romanul_simplu, numele ti se potriveste, conform IQ-ului :) Nu a zis nimeni, ca nu e nevoie de batrani, ei pot sa fie un punct ft mare de sprijin in proiecte, ide, etc, dar e important ca sa le fie si tinerilor predata stafeta, doar e urmarea normala si fireasca :) „Frumos” daca ai fi mers peste primar in birou sa faci „talmes balmes”, dar nu asa se face nici politica, nici nu dezvolti un oras in aceasta maniera. Cat despre faptul ca ai „fumat de acestia ca mine”, nu pot zice nimic decat ca ai o exprimare, haotica si sa ai grija ce anume parte fumezi din oameni :)))) Te invit sa faci tu un proiect si sa il pui in aplicare, ca tot ai idei briliante
Postat 31 Iulie 2015, 20:36 de anghel
Replica la @Anghe
@Ingerul!@Anghel!@Anghel! @Anghele ce baiat stmaker esti tu ,cum vrei tu sa a furi tu ideile altora (ce invatat la plagiat esti de la Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor )da ce mieros si cu ce cuvinte mestesugite scrii tu comentariul prietene , da eu@Romanul _Simplu de acestia ca si tine @Anghel am fumat demulta vreme!:))=)).@ Anghele i-a idei ,tzine de aici de la @Romanul _Simplu! CUVANTUL este cea mai puternica ARMA... bine spus cuvantul manipuleaza popoare distruge imperii , construieste haos , distruge tot si nu mai construieste NIMIC... totul este sa spui bine cuvantul in ideea care o spui maselor populare!:))=))Vorba @romanului _simplu ` Este vreme ( pentru idei si cand nu mai este vreme pentru idei ) hai repedesa terminam ca nu mai este timp si tre sa fie gata treaba !:))=))@Anghele eu @Romanul _Simplu conferinta de presa o faceam in birou la primarul Ilie Bolojan duceam toata presa acolo peste primar talmes balmes, pacat ca tanarul acesta din PSD presedinte PSD Oradea , tanaru domnu Razvan Sabau s-a inhaitat cu niste ` elemente ` care nu ne fac onoare in PSD, care au facut partidul de RUSINE , care sunt ceea ce sunt datorita parintilor lor. @Anghele intodeauna ai nevoie de batrani , si daca nu fac nimic macar sa-i observe pe ceilalti ce fac si sa-i de-a in gat ca nu fac NIMIC!:))=))Acesta este opinia lui Romanul _Simplu
Postat 31 Iulie 2015, 17:30 de Romanul_Simplu
@Mick
Vorbe sunt si din partea celor care comenteaza, inutil! Draga Mick, haide cu o propunere, mergi cu ea la ce partid doresti sau alt forum cu sustinerea necesara pt a o pune in aplicare, si atunci vorbele/ideile tale, vor deveni realitate, prin urmare, vei avea si dreptul de a acuza pe altii la randul tau!
Postat 31 Iulie 2015, 16:03 de anghel
@romanul_simplu
Stimabile roman, simplu, bihorean-oradean, daca tot stiti asa de multe, aveti idei atat de clare, concise si aparent extrem de benefice acestei urbe, va rog sa faceti ceea ce se impune, pt a le si pune pe foaie si mai apoi in aplicare!! Pana acuma a fost problema ca nu sunt oameni tineri in frunte, care sa vina cu idei noi, iar acum ca 3 oameni tineri au sustinut aceasta conferinta de presa, facem ce stim mai bine...dam din gura/tastatura, inutil si cu parerea fara un fundament :) Felicitari romane! Romane simplu/complex, bihorean sau din orice alta zona! Stim sa vorbim, stim sa scoatem acuze, dar cand vine vorba de fapte...dam sarcina altora!
Postat 31 Iulie 2015, 16:00 de anghel
o pesa pentru domnii
La Familia feat. Uzzi -- Vorbe! ascultati cu atenti versurile dragi tineri, lideri psd!va vin perfect!
Postat 31 Iulie 2015, 14:27 de User anonimizat
REPLICA
URAAAA! M-amreintors iarasi peforum dupa o banare de 3 zile (...) Europarlamentarul Pavel Emilian sa NU mai acuzi pe Ovidiu Muiresan fost viceprimar PMO pentru ca a facut mai multe pentru PSD Bihor ,decat tine si incompetentul, incoerentul , impotentul de tata tau Pavel Florian actual director al APIA Oradea. Si celalat tanar pesedist cu sfaturile lui , lasa tinere invata nu mai vrea parcare gratis , si alte falicitati, ca numai aceii tineri cu bani doresc asata , ceilalti tineri studenti PSD saraci si cinstiti adevarati doresc sa invete ca sa-si faca o cariera in viata .Liviu Sabau alta data la conferinta de presa PSD Oradea sa iesi singur si sa nu mai aduci penimeni , si sa-ti sustii ideile singur ,sa lupti pentru ele .altfel totu-i degeaba pentru PSD Oradea... un sfat prietenesc de la un roman simplu bihorean oradean!:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 31 Iulie 2015, 14:27 de Romanul_Simplu
Forta tinerilor!
Cat de usor trebuie sa fie sa poti comenta de acasa stand in chilot despre cum ar trebui condus orasul. Eu sustin toti tinerii din politica locala indiferent de partid pt ca vreau alta politica si mai ales alt rezultat. Hai sa dam sansa aia de care tot vb tinerilor!
Postat 31 Iulie 2015, 10:49 de boris
@andy
Eu mi-am spus punctul de vedere. Cine vrea amanunte, este liber sa cerceteze, informatiile fiind publice :) Fiecare ar trebui sa faca asta, inainte sa se apuce de comentarii aiurea.
Postat 31 Iulie 2015, 10:29 de lucian99
@TC
De stim doar sa acuzam sau mai ”frumos” sa aducem injurii, unor tineri,care au dorinta sa faca ceva pt acest oras? De ce ne legam strict de culoarea politica? Daca era cumva alt partid, era totul stas, nu? Haideti sa incercam macar, sa vedem planurile si sa facem toti sa crestem Oradea, impreuna :)
Postat 31 Iulie 2015, 10:10 de anghel
@unu
Daca afirmati ca e meritul Primariei Oradea, atunci va rog sa verificati cine e initiatorul proiectului si apoi sa vorbim de asumare.
Postat 31 Iulie 2015, 09:54 de anghel
@andy
Strategia a fost prezentata la conferinta municipala, unde a fost si prese prezenta, deci au avut ocazia sa vorbeasca despre ele, daca erau chiar interesati sa prezinte obiectiv problema.
Postat 31 Iulie 2015, 09:52 de anghel
PCR transpartinic. Ep.: Despre adevăratele sabotaje,
I. ”…Am fi nebuni ca în momentul de față să sabotăm vreun proiect pentru Oradea", a declarat Liviu Sabău Popa. 1. Nu știu daca unii din conducerea PSD Oradea/Bihor au ceva cu capul, dar faptul că printre aceștia mai sunt destule ”călugăriţe” este demonstrat de realitate. Cum se poate explica altfel faptul că conducerea PSD Bihor a permis ca în 2016 alegerea primarului să se facă într-un singur tur de scrutin, în condiţiile prev. art. 99 din aceeași Lege 115 din 2015, care menţionează: ”Alegerile pentru consilieri si pentru primari sunt valabile, indiferent de numărul alegatorilor care au participat la vot”. 2. Dacă cei doi ”zmei” din fotografie, mai au caş (politic) la gură, măcar cei care i-au pus pe foncţii ar trebui să ştie faptul că: "Somnul raţiunii naşte monştri"- Francesco Goya. P.S. Szervusztok.
Postat 31 Iulie 2015, 00:44 de stefan
referitor pasaje
nu, pasajele nu-s munca psd-ului, ci ideea si proiectarea primariei. doar ca primarul bolojan a reusit sa conviga pe cei de la centru, de la guvern sa le co-finanteze din bugetul lor central, dat fiind ca e drum national/centura. guvernele s-au mai schimbat, nu stiu exact care ministru al transporturilor a acceptat finantarea, dar PSD oradea n-a facut nimic ci doar si le asuma.
Postat 30 Iulie 2015, 22:22 de unu
...
Or fi fiind pasajele si sala proiecte pesediste(desi ma indoiesc!)numai ca munca ,adica injuraturile oradenilor limitati le incaseaza cei care REALIZEAZA, cei care au avut curajul de a le realiza! Ca idei avem multi...
Postat 30 Iulie 2015, 20:52 de titel
@lucian99
Daca pasajele sunt proiecte PSD bravo celor care le-au facut, dar vorbeai si de o verificare. Ne dai si amanunte?
Postat 30 Iulie 2015, 17:03 de andy
strategia
Eu inca astept strategia de dezvoltare a orasului promisa de PSD. Pana acum lipsea dl europarlamentar, acum propabil lipseste dl presedinte. Poate reusesc si ei anul asta sa se intalneasca si sa nu ne mai tina cu sufletul la gura.
Postat 30 Iulie 2015, 17:00 de andy
Felicitari..
..PSDOradea pentru proiectele bine gindite-noua sala polivalenta,pasaje..Caldura e mare,avocatul si Ilie Birtinutz au proble cronice..Da,domne caldura e mare,asteptam cartela tarc gunoi!Ce cald e domne....
Postat 30 Iulie 2015, 16:31 de grigore
s-au trezit banditii lui dragnea!!!
..uite doi la pret de unu. Dupa ce l-au spanzurat de limba pe Muresan (un tip onorabil care nu s-a lasat sciupat de concucerea plagiatorului mang) si a facut ce e bine pt. oras...putem vedea 2 tipi care impreuna au 3 metri dar limba mai lunga de atat, vor si ei sa apara prin ziare si sa se afiseze ca "mari strategi si buni gospodari". Astia sunt tinerii pe care se bazeaza mincinosul dragnea si megaplagiatorul mang. Mere-ti la furat!!!
Postat 30 Iulie 2015, 15:05 de TC
Vorbe
De acord ca municipalitatea a demarat mai multe proiecte de dezvoltare, dar totusi, nu putem fi absurzi sa nu vedem si proiectele facute de PSD :) E un minim de fair-play si respect pt un oras in dezvoltare. Ar trebui sa trecem peste culori politice si sa incercam facem tot posibilu sa ne dezvoltam orasul, toti impreuna! Prin mentalitate, voluntariat si sprijin!
Postat 30 Iulie 2015, 14:34 de anghel
.............
Bolovan isi bate joc de toti oradenii........ traficul ..absolut infernallllllllllll in tot orasuu! Drumurile de tot rahatulllllll iar in ceea ce priveste finalizarea proiectelor..... nici o sansa !!!!!.. si in final tot noi o sa platim din taxe si impozite toate tampeniile lui bolovan..
Postat 30 Iulie 2015, 14:27 de voodoo69
Comentarii fara baza
Iarasi vin comentarii, care nu au fundament. Pasajele supraterane si sala multifunctionala sunt proiecte PSD care pot fi verificate. Inainte sa scoatem acuze sau vorbe, ce bine ar fi sa ne documentam si sa venim cu tema facuta, nu?
Postat 30 Iulie 2015, 14:27 de lucian99
BoloVAN
Singurul care saboteaza orasul nostru si bugetul acestuia, este Ilie Bolojan !
Postat 30 Iulie 2015, 14:21 de voodoo69
...
Lolek si Bolek...
Postat 30 Iulie 2015, 14:16 de Cristi7
lolec si bolec
Zici ca sunt spermatozoizii lui Mang..
Postat 30 Iulie 2015, 14:09 de BVN
mincinosii
Mai ,tovarasi, ce-ati facut voi pana acum , ce-ati construit, de va arogati dreptul de a-l ironiza pe viceprimar? Obraznicii pesediste! Cand spuneti ,fara a rosi, ca pesedeul nu saboteaza proiectele orasului MINTITI PUR SI SIMPLU!
Postat 30 Iulie 2015, 14:02 de titel
hm
deci sunteti.
Postat 30 Iulie 2015, 13:29 de hehe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON