URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2010, 14:57

PSD Bihor îi ameninţă cu "lista ruşinii" pe aleşii care vor vota împotriva moţiunii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii PSD Bihor îi ameninţă pe parlamentarii puterii cu oprobriul public. "Vom realiza o listă a ruşinii cu toţi cei care au votat împotriva moţiunii de cenzură ori s-au abţinut de la vot, ceea ce este acelaşi lucru, pentru că au dat astfel curs reducerii pensiilor şi a salariilor bugetarilor", a declarat vineri Claudiu Pop, proaspătul preşedinte al filialei PSD Oradea.

Social democratul a declarat că lista va fi distribuită în întreg municipiul. "Vom pune zeci de mii de fluturaşi în cutiile poştale pentru ca orădenii să vadă cui şi-au dat votul, să-i cunoască pe acei trădători care, după ce au fost aleşi prin vot uninominal şi au o datorie faţă de cetăţeni, acum le întorc spatele şi votează după cum le ordonă partidul", a spus Pop.

Claudiu Pop a mai spus că în momentul de faţă social-democraţii discută cu reprezentanţii filialelor locale ale principalelor centrale sindicale, printre care Blocul Naţional Sindical, CNSLR "Frăţia" şi Cartel Alfa, posibilitatea iniţierii unor acţiuni comune prin care să pună presiune pe parlamentarii PDL şi UDMR pentru a vota moţiunea de cenzură. "Lucrăm la calendarul unor acţiuni comune. Vrem să pichetăm împreună cu sindicaliştii sediile partidelor şi cabinetele parlamentare", a declarat Pop.

Preşedintele PSD Oradea a constatat, însă, că reprezentanţilor opoziţiei le este destul de greu să pună presiune pe parlamentarii PDL şi UDMR în condiţiile în care aceştia şi-au limitat ieşirile publice. "Mulţi parlamentari ai puterii preferă să îşi petreacă timp în Capitală decât să iasă în teritoriu să se întâlnească cu cetăţenii. Există parlamentari ai Puterii care nu au mai fost de trei săptămâni acasă, chemându-şi şi familia la Bucureşti pentru că le este ruşine şi nu vor să dea ochii cu oamenii", a spus pesedistul.

Claudiu Pop a refuzat să îi nominalizeze pe parlamentarii "exilaţi" la Bucureşti, pentru a-i proteja de eventuale presiuni din partea partelor din care provin.
Pop a mai spus că, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură nu va fi adoptată, iar măsurile de diminuare a salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% vor fi puse în practică, PSD va ataca decizia la Curtea Constituţională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Apel catre talibani si delegati la conferinta judeteana PSD Bihor
24 iunie 2010 o zi care nu va fi uitata in istoria PSD Bihor.Apel catre toti talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor si delegati la conferinta judeteana PSD Bihor.Acest partid PSD nu este al senatorului PSD Ioan Mang si nu este al presedintelui organizatiei municipale oradene a PSD Claudiu Pop ,ci este al tuturor membrilor simpli de partid si al simpatizantilor PSD din judetul Bihor,nu va lasati influentati si intimidati la vot de catre acesti oameni din PSD Bihor care urmaresc doar interesul lor personal nu interesul vostru al tuturor membrilor simpli din PSD Bihor,revolutia talibana din PSD Bihor continua la aceasta conferinta si va continua mai departe.Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiu 6 vor doar ADEVAR si DREPTATE ,SOCIAL DEMOCRATIA inseamna EGALITATEA ,ECHITATE ,ECHILIBRU sI DREPTATE SOCIALAsi nu ceea ce va promit ex deputatul Claudiu Pop si senatorul PSD Ioan Mang doar bunastare si avere pentru ei si saracie pentru voi.Un partid social democrat nu este un partid de sefi si de patroni ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci citat Ion Iliescu .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 21 Iunie 2010, 17:52 de Romanul Simplu
relplica la @Stefan III
@Stefan acuma nu te mai insult te-am insultat destul am sa-ti scriu decent.@Romanul Simplu un roman simplu din ROMANIA nu ne-am inteles niciodata pe acest forum al saptamanalului ,,Bihoreanul``pe motivul divergentelor de opinii si idei,tu @Stefan intodeauna ai sustinut conducerea PSD Bihor si pe presedintele interimar Bihor senatorul PSD Ioan Mang, eu unul @Romanul Simplu datorita nedreptatilor ,a neadevarurilor si a minciunilor vazute in organizatia locala PSD Bihor nu am mai sustinul conducerea locala PSD Bihor si pe presedintele interimnar PSD Bihor senatorul PSD Ioan Mang.1) Domnul Ponta Victoras micul titulescu troimpetistul Androidul este papusa rosie manuita din umbra de catre Adrian Nastase si socrul sau Sirbu,in colaborare cu Hrebenciucul,era mai bun Miron Mitrea era o mina forte care facea ordine in partid dar PSD s-a ales cu un PROSTALAU in loc de un PROSTANAC:)).@Stefan am multe campanii electorale in trecut facute de catre mineRomanul Simplu.@Stefan dupa ce batem cu oua clocite si rosii stricate pe senatorul PSD Ioan Mang la conferinta judeteana PSD Bihor este buna o partida de sah ,,fata in fata cu reactiunea ``:)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Iunie 2010, 07:20 de Romanul Simplu
"(pseudo)Romanul simplu" Ep. Fata in fata, cu "reactiunea".
I. \"cu roșii stricate și oua clocite o sa batem și conducerea locala PSD și conducerea centrala PSD,de o sa vuiască mass media despre revoluția talibana bihoreana de la conferința județeană a PSD Bihor\". 1. Acum și dl. Ponta va este \"dușman de clasa\"? Vor fi \"zugrăvit\" \"numiții politic\" de la DSVSA și DSP, tot în portocaliu? Sau asa v-ați \"născut\"? 2. Daca (și) gașca de \"ciolano\"-(pseudo)activiști PSD, din spatele lui \"Romanul simplu\", ar fi fost la fel de viteaza și vigilenta (și) în campaniile electorale din 2008 și 2009, romanii ar fi dus-o cu adevărat (mult) mai BINE și nu ar fi avut parte de atâta circ politic \"portocaliu\", cu pâine putina! II. V-am \"ajutat\" destul, sa arătați ce \"umili și săraci\" sunteți de fapt! PS. Pe când o partida de șah? Dupa alegerea domnului Mang, este bine? Punct.
Postat 17 Iunie 2010, 20:11 de stefan
replica la @Stefan II
@Stefan ratatul dreacului,porcu drecului atunci cind a fost articolul in pagina on line nu ai scris ,scrii acuma cind este in arhiva,nu ti-e rusine ca sa batjocoresti un simplu roman @Romanul Simplu ,nu ai avut curaj ca sa scrii @Stefan ?Nu ai avut curaj ca sa-mi scrii replica desi ai scris replica ,,Propunere pentru PSD-e Bihor``. @Stefan ligusitorul fundurilor de kakath din conducerea PSD-e Bihor si a senatorului PSD Ioan Mang presedintele INTERIMAR PSD Bihor ,talibanii rebeli fanatici vor avea grija ca sa faca de pomina cu mult scandal si circ conferintza judeteana a PSD Bihor.,,Ori Noi Talibanii,ori voi bogatani``cu rosii stricate si oua clocite o sa batem si conducerea locala PSD si conducerea centrala PSD,de o sa vuiasca mass media despre revolutia talibana bihoreana de la conferintza judeteana a PSD Bihor ,,Puterea unui partid social democrat reprezinta increderea pe care o are in el si ultimul si cel mai sarac membru si simpatizant,un partid social democrat nu este un partid de sefi si patroni ,ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ``citat Ion Iliescu Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 17 Iunie 2010, 13:21 de Romanul Simplu
Telenovela "(psedo)Romanul simplu". Ep. Dilema cetatenului "turmentat": Unde e "ciolanul" mai mare?
I. "...cind voi fi exclus din PSD pe motiv de insubordonare și revoluție talibana în PSD Bihor voi trece la UNPR sa raminetzi în PSD și sa va promovați rudele" 1. Oare cum se fac promovările în "ograda", respectiv în "ceata (politica)" a lui Bara Vasile? Sau după atâtea "dezertări" din UNPR, tot mai promițător pare a fi "ciolanul" în PSD? 2. Încercați sa nu va mai faceți de ras! Inclusiv la capitolul: Limba romana literara (...ca și "shadow")! Daca sunteți asa de fideli și de corecți, de ce nu va arătați "mușchii politici", în alegerile interne de partid! II. Propunere pentru conducerea PSD Bihor: Întocmire de Liste ale "rușinii" și în cazul alegerilor locale. Câteva propuneri de criterii, pentru întocmirea acestora: 1. Ce au promis vs Ce au realizat; 2. Cat ban public au "comisionat"/"vămuit" s.a.;
Postat 16 Iunie 2010, 00:08 de stefan
replica la clona @Romanul Simplu
Clona @Romanul Simplu atunci cind ti se arunca carnetul de partid de catre senatorul PSD Ioan Mang asemeni unui cersetor si in bataie de joc ,,na ma si tu carnet `` ce reactie sa ai ?Lupt pina la capat pina la moarte ,modificati statulPSD si exludeti afara din partidul PSD pe Romanu Simplu un simplu membru de partid PSD cu numele de,, CHE Guevara `` si sa vedem ce scandal mediatic o sa fie :))BAH clona @Romanul Simplu nu ai tu treaba ce facem talibani cu rosiile stricate si ouale clocite care o sa le aruncam in conducerea PSD du-te dreacului si te imbata la Continental Dacia plateste BALBAITUL Pop Claudiu consumatia :))BAH Clona @Romanul Simplu, NU esti tu taliban ,esti un MARE RAHAT care scrii la indemnurile conduceri actuale PSD Bihor :))Clona @Romanul Simplu ,,Niciodata sa nu te pui cu un escroc mai mare ca si tine ca pierzi ``reactiile mele si atitudine mea nu te intereseaza ,cind voi fi exclus din PSD pe motiv de insubordonare si revolutie talibana in PSDBihor voi trece la UNPR sa raminetzi in PSD si sa va promovati rudele.BAH clona @Romanul Simplu daca mai scrii in numele meu te trimit in originile tale ,AVERTISMENT pretenesc:)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 Iunie 2010, 15:48 de Romanul Simplu
Greseala.
Modul in care va manifestati antipatia fata de actuala conducere PSD Bihor reprezinta o grava greseala care nu este impartasita de talibanii pesedisti.Revolta dvs.cu rosii stricate si oua va poate aduce doar un dosar penal,de aceea, poate gasiti argumente,dar nu de natura celor prezentate de Bar,probabil un rebel sustinut de dvs,care a scuipat,nici el nu stie pe cine si de ce,dupa care a plecat ca un las.Sunt un taliban PSD,dar nu pot sa fiu de acord cu reactiile SIMPLE si FARA CONTINUT exprimate de Romanu Simplu.Dumnezeu sa va dea,inainte de toate, minte!
Postat 13 Iunie 2010, 18:33 de @Romanul Simplu
Rusine.
Nu este nevoie de o lista a rusinii.Alegatorii vor taxa,la momentul potrivit dorinta de putere a parlamentarilor PDL si UDMR din Bihor.O eventuala lista a rusinii poate incepe cu Pop Claudiu,iar considerentele sunt bine cunoscute de bihoreni,in generalsi de oradeni,inspecial.
Postat 13 Iunie 2010, 18:10 de Apolitic
Propunere pentru conducerea PSD Bihor.
Pe fluturași sa fie menționate și principalele afaceri ("tunuri/tepe") cu statul roman, păguboase pentru stat (banul public), dar (prea) profitabile pentru acești parlamentari, familiile și apropiații lor. Eventual și profitul/comisionul/șpaga estimat(a), valoric, sau (și) procentual. PS. Propunere care poate fi generalizata la nivel național. Mult succes!
Postat 13 Iunie 2010, 07:50 de stefan
replica la @Stefan
BAH @Stefan da nu -ti este rusine porcul dreacului ce esti ca sa-ti batzi joc de un roman simplu @Romanul Simplu cit te platesc cei din conducerea PSD Bihor si presedintele interimar PSD Bihor senatorul Ioan Mang pentru linguseli si pentru linsul pe kurul senatorului :)).@Stefan tot ceea ce am afirmat si am scris la comentariul anterior sunt lucruri adevarate ti-am mentionat acestea ca sa nu ma acuzi de minciuni.@Stefan mentioneza si ceilalti comentatori daca esti asa de mare destept,eu unul @Romanul Simplu am citiva ani buni de comentator pe acest forum al saptamanalului ,,Bihoreanul `` ,dar tu \@Stefan citi ani ai in spate de comentator pe acest forum la saptaminalului ,,Bihoreanul``?Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Iunie 2010, 05:55 de Romanul Simplu
Comentarii? Da, sunt...
... sa o * impreuna!
Postat 12 Iunie 2010, 22:10 de shadow
Epoca portocalie: "Paine putina si mult circ!"
Celor ca "umbra": I. Este opțiunea ta, sa te faci (și) de ras! Te poți lua de mana, cu unii, ca: "Romanul simplu" s.a.! II. Referitor la cele prezentate de dl. Pop: Ceva comentarii la concret/pertinente/obiective/credibile (și) la conținutul acestui articol sunt? Multe "succesuri"! Punct.
Postat 12 Iunie 2010, 17:41 de stefan
hahaha
Rectificare: cutra batrana eram eu, cel dispus a vota Under20(25). Tu stefan nu intelegi nimic din comentariile mele, asa esti de prostoc! Desi am spus ca si ceilalti fura, ca nu sunt cu nimic mai buni ca ceilalti, tu tot aiurea intelegi, "mai dobitucule, p..., vita, boule (cutra batrana sunt eu) ) pesedista care naiba stie la ce tzatze sugi de esti asa slugarnic. Na, ca iar ti-am raspuns desi mi-am impus sa n-o mai fac... fac, nu *! Iar in limbajele respective afla ca ma exprim ca un expert ce sunt, nu ca un analfabet ca tine!
Postat 12 Iunie 2010, 15:52 de shadow
"Shadow". Ep.: Alte "fumigene" (probabil, tot "portocalii")!
Pentru unii ca "shadow": I. Câți bani, BINE bugetați, au "papat" în anii 2008 și (mai ales) 2009, "vizitele de lucru" (a se înțelege ...electorale), ale dlui Băsescu? Mai ales, cele făcute cu elicopterul, ca Ceaușescu? II. Cate datorii va lăsa, la "plecare", dl. Băsescu? Oare, câte a lăsat Ceaușescu? Care sunt semnificatiile expresiilor: a) "genocid, la adresa poporului roman"; b) "subminarea economiei naționale" (ex.: Dosarul "Flota"). III. Despre interminabila lista a marilor furaciosi de astăzi, ne spui ceva? IV. "Cuvinte alese", pentru un olimpic(?) la l. romana: "mai", "dobitoc", "p...", "vita", "boului", "cutra bătrână". Oare cum s-ar exprima, unii ca "shadow", în domenii ca: limbaje de programare, chimie, sau matematica? PS. Sa votați mai BINE și în Anglia(?)! Cu simpatie!
Postat 12 Iunie 2010, 12:17 de stefan
replica la articol
Vorbeste acuma si Claudiu Pop bilbitul prospat ales de 183 de idiotzi :))In urma cu citiva ani tot pe acest forum al saptaminalului ,,Bihoreanul`` un forumist al saptaminalului ,,Bihoreanul`` scria tot despre alegerea lui Claudiu Pop ca si sef al organizatiei PSD de atunci, citez din memorie ,,o sa adune la DACIA Continental 600 de idiotzi la mincare si bautura care sa-l aleaga pe fiul chelnerului ala bilbiitul mare presedinte de filiala PSD :)) asa a fost si acuma:)).Si in campania electorala trecuta s-a mai pus fluturasi electorali anti -PSD in posta la oradeni,ar PDL Bihor nu a recunoscut nimic din acest fapt,dar PSD Bihor s-a dat in stamba si cu firma in cap atunci cind a prezentat fluturasi inainte cu o saptamina de a fi distribuitzi oradenilor :))Talibanii rebeli fanatici din PSD-e bihpor sunt impotriva conduceri actuale a PSD Bihor si a presedintelui interimar senatorul PSD Ioan Mang.,,Ori Noi talibanii,ori voi bogatanii``Un partid social democrat nu este un partid de sefi si de patroni,ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ``citat Ion Iliescu.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 12 Iunie 2010, 05:55 de Romanul Simplu
Un PSD-ist acuza?
Am trait s-o vad si pe asta! Mai membru PSD, intai coborati voi de pe toate listele pe care v-ati cocotat dupa '90, incepand cu lista furaciosilor, si-apoi vorbiti! Acuma ti-ai gasit sa faci campanie electorala pe spinarea celor care vor suferi mai mult, numai pentru ca cineva a luat initiativa? (Destul de proasta, e drept, mai ales in ceea ce-i priveste pe pensionari). De fapt si voi - cat ati stat la putere - ati avut initiativa, numai ca intr-o singura directie: a propriilor interese...
Postat 12 Iunie 2010, 01:28 de shadow
un penibil populist
nu m-ar mira ca demersurile psd sa reuseasca intr-o tara ca asta... dar tot un partid de penibili va ramane.
Postat 11 Iunie 2010, 17:54 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON