URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2011, 15:29

PSD Bihor a început pregătirile pentru alegerile locale de anul viitor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Ioan Mang a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că organizaţia PSD Bihor, pe care o conduce, a început pregătirile pentru alegerile locale, primul termen al calendarului de pregătiri fiind 1 februarie, dată până la care fiecare organizaţie locală trebuie să propună câte trei persoane care să candideze în 2012 la conducerea primăriilor de comune, oraşe şi municipii, dar şi la conducerea Consiliului Judeţean.

Următorul pas, a explicat Mang, va fi ca până în luna aprilie să aibă loc evaluarea fiecărui potenţial candidat şi stabilirea celui care are cea mai mare şansă de a fi ales, stabilirea definitivă a candidaturilor fiind programată pe luna iunie, astfel încât viitorii candidaţi să înceapă un program de pregătire, adică să elaboreze "un proiect de candidatură, care să cuprindă atât problemele fiecărei comunităţi, cât şi modul în care candidatul propune soluţionarea acestora", a explicat Ioan Mang.

Preşedintele PSD Bihor a afirmat că întregul proces de stabilire a candidaţilor la poziţiile de consilier local, consilier judeţean, primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean să se încheie pe 1 septembrie. "Până cu o lună înaintea alegerilor de anul viitor, ordinea candidaţilor pe listele de consilier local şi de consilier judeţean va fi după criteriul alfabetic, iar cu o lună înainte vom definitiva ordinea pe liste în funcţie de meritele şi munca fiecărui candidat", a spus liderul organizaţiei judeţene, argumentând că în acest fel se doreşte ierarhizarea candidaţilor după activitatea de partid făcută "pe teren".

Mang, între Primărie şi CJ

Mang a mai specificat, de asemenea, că în localităţile unde PSD Bihor deja are primari (14 la număr), activitatea acestora va fi evaluată separat şi, acolo unde se va constata că primarul în funcţie are mai puţine şanse decât un alt candidat, el nu va fi propus pentru un nou mandat.

"În desemnarea candidaţilor la poziţiile de primar de comune, oraşe şi municipii, precum şi la cele de consilier local şi consilier judeţean, cuvântul decisiv îl va avea Comitetul Executiv Judeţean al partidului, format din 67 de membri, iar în ce priveşte candidaturile la poziţia de primar al Oradiei şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor ultimul cuvânt îl va avea Comitetul Executiv Naţional", a mai explicat liderul PSD.

În ce priveşte poziţia pentru care îşi va asuma răspunderea să candideze el însuşi, senatorul Ioan Mang a spus că, deocamdată, nu s-a decis, deoarece "sunt colegii care consideră că ar trebui să candidez la Primăria Oradea, iar alţi colegi sunt de părere că va trebui să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean".

În fine, preşedintele PSD Bihor a mai spus că în procesul de pregărire a alegerilor locale vor fi implicaţi, cu responsabilităţi precise, şi parlamentarii organizaţiei, cum s-a întâmplat şi până acum, dar şi persoanele care vor dori să candideze pentru un fotoliu de senator sau deputat, scopul fiind acelaşi, şi anume ca şi aceştia să contribuie la munca din organizaţiile locale, la fel cum organizaţiile locale aduc voturi în campaniile pentru alegerile parlamentare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
rienr
psd rieni a demisionat a trecut la unpr detalii l a fosti psd
Postat 15 Aprilie 2012, 11:58 de psd
CONFERINTA DE P(T)RESA a Mangalitei
Dragi invitati, Hau, hau haaaaaaaaaaau! Fas! Marrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mar.Fas! Hau hau, marrrrrrrrr.Hau haaau! Fas!HAM! Ham ham, ham-ham, ham; ham ham! Marrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! HAM HAM HAM!!!!........ Dupa alegerile din 2012: SCHEAUUUUUUUUUUUUU! AUUUUUuuuuuuuuuuuuu! FASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.... ZBANG, BOING, PIF PAF FASSSSSsssss +
Postat 20 Ianuarie 2011, 15:53 de Nostradamus
politica
d-le mang explicatile cetatenilor acestui oras ce inseamna sa intri in guvern s-au parlament prin redistribuire,adica sa nu fii ales de nimeni numai dupa averea pe care o aveti,apoi stati linistiti cartile sunt facute de p.n.l la alegerile din 2012,dar o intrebare simpla de la un membru simplu daaaaaaaaaaar care a muncit si care munceste inca cu multa pasiune la orga. locala oradea, credeti ca surprizele pe care binenteles ca nu la aveti ale candidatilor la locale si parlamentare,este pct. d-voastra forte?,eu ma indoiesc.Lasati cumetriile si verisanele si mai stiu eu ce daca nu vreti ca la bihor sa se intample ce s-a intamplat in 2008.Incercati sa fiti detasati de p.n.l complet,altfel vai si amar de noi,cel putin in mun.oradea.
Postat 20 Ianuarie 2011, 12:35 de cornel
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang aveti ADEVAR si DREPTATE in afirmatii?Sa zicem ca DA !Dar tare-mi este ca se cumpara orice functie si loc pe lista in PSD Bihor de la dumneavoastra. Si iarasi cu aceeasi oameni care candideaza, iarasi vom pierde alegerile PSD Bihor pe mina noastra.Aceeasi oameni la conferintza judeteana PSD ,aceeasi oameni la congresele PSD, aceeasi oameni care nu au facut nimic toata campania electorala sunt bine mersi pe lista iar ceilalti membri simpli de partid PSD romani simpli care au facut ceva pentru PSD Bihor sunt ultimi sau chiar deloc pe lista ,si atunci de ce pierde PSD in Bihor?Dc dintre un inginer ,subinginer,contabil si un taran dc intre taranii, nu alegeti taranul in mediul rural,atunci acolo a pierdut PSD in mediul rural.:)) Senatorule PSD Ioan Mang nu imi este frica miine sa excludeti din partid dupa 20 de ani pe totii romanii simpli membrii simpli ,dar asta nu inainte de un scandal mediatic PSD de mare amploare si sa ramineti cu rudele ,copii vostri,amantele si poupincuristii :))Puterea unui partid social democrat PSD reprezinta increderea ultimului membru si simpatizant al acelui partid ``citat Ion Iliescu.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Ianuarie 2011, 05:36 de Romanul Simplu
Politica psd Bh=Gaze Naturale
Adevarata fata a social democratiei bihorene , este un mare DOS , iar conferintele de presa sunt niste parturi fasaite si fesenite
Postat 18 Ianuarie 2011, 22:17 de Misu
Intentie laudabila.
Desemnarea candidatilor social democrati cu 1 an inaintea alegerilor denota, cel putin la modul declarativ, respect fata de electorat si implica asumarea unor responsabilitati, demne de luat in considerare, din partea candidatilor. Timpul ne va arata adevarata fata a social democratiei bihorene.
Postat 18 Ianuarie 2011, 16:53 de safe
Modestul senator care nu vrea CIOLAN
E bine ca ai inteles deja ca de la functiile de senator sau deputat poti sa-ti iei ADIO! Cat despre functiile care le vizezi, sastii ca n-o sa poti sari ca broscoiul fermecat , de pe ultimul loc pe primul, cum ai facut acu 3 ani... Parca aveai sloganul "Vorba buna, impreuna", si drept e ca ne-ai cam mintit pe unii dintre noi, spre rusinea ta Ca slogan care sa te reprezinte ca om iti propunem "Vorba buna, Fapta de kacat" Iti dorim sa ai parte de atata bine cat ne-ai facut tu noua!
Postat 18 Ianuarie 2011, 16:06 de Monitorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON