URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2020, 19:54

PSD Bihor a decis: Emilian Pavel va candida pentru Primăria Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei 25 membri ai Biroului Permanent Judeţean al PSD Bihor, reuniţi vineri la sediul filialei, au validat o listă de candidaţi la funcţiile de primar, între care şi pe cel care va trebui să se bată pentru Primăria Oradea: fostul eurodeputat Emilian Pavel.

Validarea a avut loc în condiţiile în care preşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Mang, i-a informat pe membrii BPJ că o casă de studii socio-comportamentale din Bucureşti a făcut un sondaj din care a reieşit că Emilian Pavel şi senatorul Florian Bodog s-ar afla "la egalitate" în preferinţele orădenilor. Mang nu le-a spus colegilor, însă, ce înseamnă concret acest lucru, şi nici aceştia nu l-au întrebat, afirmă o sursă a BIHOREANULUI din BPJ al PSD Bihor.

Conform acesteia, din spusele lui Mang a reieşit că fostul prefect Ioan Mihaiu - despre care PSD-iştii spuneau în 2018 şi 2019 că ar putea fi candidatul lor la Primăria Oradea după ce a acceptat să ocupe funcţia din care fusese mazilit Claudiu Popa - nici măcar nu a fost luat în considerare ca potenţial competitor.

"Domnul preşedinte Mang ne-a spus că s-a făcut un sondaj de către o firmă din Bucureşti şi, conform acestuia, Emilian Pavel şi Florian Bodog sunt la egalitate. Nu ne-a spus ce procente de notorietate sau intenţie de vot au. Ni s-a spus numai că domnul Bodog este ocupat la Bucureşti, unde este comunicator al partidului, aşa că a rămas doar Emilian Pavel. Am votat în unanimitate validarea lui", a declarat sursa BIHOREANULUI.

Contactat, la rându-i, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a confirmat validarea fostului eurodeputat ca viitor candidat la Primăria Oradea. "S-a discutat înainte că dl. Bodog este ocupat la Bucureşti şi în şedinţă s-a supus votului validarea dlui. Emilian Pavel. Nu are importanţă procentajul pe care l-au avut", a spus Mang.

Acesta a mai adăugat doar că sondajul a fost executat de firma Avangarde, patronată de Marius Pieleanu, unul dintre sociologii apropiaţi PSD, şi că mai multe detalii ar putea fi făcute publice luni, când Emilian Pavel va fi prezentat în noua sa ipostază. "Luni vom avea o declaraţie de presă în care candidatul va face un mic anunţ", a afirmat liderul PSD Bihor.

Emilian Pavel (36 ani) a fost eurodeputat până la alegerile europene din 26 mai 2019, ocupând un loc în Parlamentul European după ce Corina Creţu, pe atunci membră PSD, a fost desemnată comisar pentru dezvoltare regională. Anterior, Emilian Pavel, fiul directorului APIA Bihor, Florian Pavel, fusese director în Ministerul Tineretului în Guvernul Ponta.

Pe de altă parte, este de menţionat că în PSD asumarea candidaturii la Primăria Oradea, fără şanse de câştig, este recompensată în mod tradiţional cu un loc eligibil pe lista de candidaturi la Camera Deputaţilor, la fel întâmplându-se şi în 2016 cu Adelina Coste.

Tot vineri, BPJ al PSD Bihor a mai validat şi candidaturile altor pretendenţi la fotolii de primar: Stela Babău (Beiuş), Sorin Huple (Ciumeghiu), Ioan Purza (Lazuri de Beiuş), Valentina Ţoţa (Câmpani), Tirla Alexandru (Hidişel), Ciuhadru Viorel (Pomezău), Ştefan Dulău (Tinca), Petrică Popoviciu (Roşia), Liviu Mateuţă (Vaşcău), Lazăr Ioan (Marghita), Cristian Sferle Vid (Paleu), Simion Dejeu (Auşeu), Szatmari Adrian (Salonta), Alin Zbârcea (Răbăgani), Tudor Dacian Cheregi (Popeşti), Corina Ene (Căbeşti).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Excelent..
VOTez Emilian Pavel!
Postat 16 Martie 2020, 04:19 de grigore
Așchiuță
:::::)))) Neutryno , nu mă fă să râd, că am Herpes :::::))))
Postat 15 Martie 2020, 02:38 de Sandu2100
Dupa un mare primar PSD vrea un mic primar?
Dupa un mare primar PSD vrea sa puna un mic primar?
Postat 14 Martie 2020, 23:45 de TanarSiNelinistit
Vesti proaste pentru postaci
hahahaha...v-ati chinuit ani de zile agatandu-va de speranta ca munca slab platita de postac pe zona Oradea va avea un rost si iata ca tatuca il trimite la concurs pt primarie pe Aschiuta
Postat 14 Martie 2020, 10:40 de Neutryno
Asa ceva....
Nasol iarasi iese birtinezul...
Postat 14 Martie 2020, 10:22 de Tinas
.
FELICITĂRI PNL cu listele voastre de săptămâna trecută, rușine PSD cu listele voastre de acum ... amatori și mediocri deopotrivă, oameni de nimic !?! Cat despre USR ::::))sa plantați ceva pomi , copacilor!??!
Postat 14 Martie 2020, 01:06 de Sandu2100
Tinerel?
Dar oare cum se poate sa fie desemnat un tinerel in lupta cu mai-marele inegalabil suprem Iliuta? Nu pot sa cred! Oricum la cate rahaturi face “mister expropriere”, eu sigur il voi vota pe acest tanar care si ciumat sa fie tot mai bun e. M-am saturat de vorba “bine ca se face ceva”... chiar vreau sa fie facut bine ce e facut. De ce sa plătesc eu impozit și gicacalorie la pret mare doar sa plateasca municipalitatea amenzile pentru proiecte prost implementate?
Postat 13 Martie 2020, 23:34 de denis
Băiat bun ... dar șanse minime la anvergura lui !?!
Amânarea alegerilor locale devine o variantă tot mai credibilă în situația în care se instituie starea de urgență ... iar o eventuală recunoaștere de mandat întreg pentru parlamentari, care vor accepta astfel "anticipatele" la final de septembrie, va cupla toate alegerile într-o singură rundă de scrutinuri !?! Este prea devreme și total nepotrivit pentru partide, ca în plină criză sanitară de nivel planetar, să se afișeze cu liste de candidați ... de parcă adta e important acum !?! Rușine PNL cu listele voastre de săptămâna trecută, rușine PSD cu listele voastre de acum ... amatori și mediocri deopotrivă, oameni de nimic !?!
Postat 13 Martie 2020, 21:57 de CrisDumi
Surpriză.
În sfârșit lasă un tânăr să se exprime. Așa se explică și acțiunea de pe pod cu “ecologiștii”, neinspirată idee, manipulare ieftină.
Postat 13 Martie 2020, 21:09 de oradeaveche
Ahahahaha
Felicitări PSD 5.8% va ajunge ?
Postat 13 Martie 2020, 20:02 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON