URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2019, 18:42

Protestul “15 minute” se extinde: Prima firmă din Oradea care intră în grevă, acuzând faptul că ţara n-are autostrăzi

Protestul “15 minute” se extinde: Prima firmă din Oradea care intră în grevă, acuzând faptul că ţara n-are autostrăzi sursa foto: www.mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un om de afaceri din Oradea a anunţat că se alătură grevei iniţiate de Ştefan Mandachi, suceveanul care a construit pe banii lui singurul metru de autostradă din Moldova. Astfel, pe 15 martie, compania Premium Part, condusă de orădeanul Daniel Costaş, îşi va întrerupe activitatea timp de 15 minute.

”Vom întrerupe activitatea 15 minute în data de 15 martie, la ora 15. Noi facem import şi distribuţie piese de schimb pentru camioane, semiremorci sau autobuze, astfel încât toţi colegii mei, care lucrează în consultanţă, reparaţii, vânzări se vor opri 15 minute. Eu sunt puţin mai sceptic faţă de alţii şi cred că actuala conducere a ţării, aşa cum nu a făcut nimic pentru construirea de autostrăzi, deşi au cerut şi cei de la Dacia şi cei de la Ford şi alţii, e puţin probabil să facă. Noi asta putem face, un astfel de protest, este în puterea noastră, dar decizia e de partea lor”, a declarat Daniel Costaş, potrivit mediafax.ro.

Firma Premium Part a fost înfiinţată la Oradea în anul 2008 şi are 35 de angajaţi.

La ineditul protest a răspuns şi proprietarul grupului de firme Elvila, Viorel Cataramă, dar şi un om de afaceri din Botoşani, Dumitru Bălan, care conduce o firmă de transport public.

Iniţiatorul acestui protest, Ştefan Mandachi, i-a provocat la grevă şi pe Ion Ţiriac şi Gigi Becali. Pe lângă că a construit pe banii lui un metru de autostradă, suceveanul a anunţat, într-un videoclip postat pe Youtube, că a făcut un calcul şi, până acum, a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere, dar şi că în ultimii 30 de ani, pe şoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populaţiei unui oraş precum Alba Iulia.

"În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea. Dacă eşti şofer, opreşte maşina 15 minute pe avarii, dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute". Așa sună îndemnul lui Mandachi.

Protestul inițiat de suceveanul care a construit primul metru de autostradă din Transilvania l-a determinat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să promită că în acest mandat va fi o prezență mai activă pe șantiere, el susținând că a înțeles "foarte clar" mesajul. Și șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a declarat că a "recepționat" mesajul și că este un semnal de alarmă care l-a "atins".

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și șeful CNAIR, Narcis Neaga, au vizitat, miercuri, lucrările la loturile din Autostrada Transilvania Iernut - Chețani și Chețani - Câmpia Turzii. Întrebat de jurnaliști cum comentează protestul "15 minute", Răzvan Cuc a spus că a discutat cu șeful CNAIR, cu secretarii de stat din Ministerul Transporturilor și cu reprezentanți ai altor ministere pentru deblocarea problemelor administrative în obținerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern privind exproprierile.

Citeşte pe această temă şi articolul: Lecţie pentru politruci: Un om de afaceri a construit din banii lui primul metru de autostradă din Moldova. Vezi cât l-a costat! (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
seth
Deci falimentara si evazionista Premium Part, "condusa" de Daniel Costas (firma e pe numele sotiei, neesential" se alatura protestului. Felicitari, mi-ati inseninat ziua. Romania 20-20, penalii acuza penali.
Postat 07 Martie 2019, 15:34 de seth
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON